Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ": Διάθεση προϊόντων από τη Δευτέρα 2 έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο κατάστημα του συνεταιρισμού Λ. Γράμμου 1

Ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 2/10 μέχρι και την Παρασκευή 6/10 θα γίνεται η διάθεση των προϊόντων του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" στο κατάστημα του συνεταιρισμού Λ. Γράμμου 1 κάθε απόγευμα 6-8.
Υπενθυμίζουμε πως προσπαθούμε να μειώσουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβειρα Άννα Κόρκα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, μετά το πέρας των εργασιών του Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη, συναντήθηκε με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβειρα Άννα Κόρκα.
Ο κ. Καραγιάννης ανέλυσε στην Πρέσβειρα το περιεχόμενο των εργασιών του Φόρουμ και ειδικότερα τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη σχετικά με τη "συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στη δημιουργία ενός δίκαιου εμπορίου".

Παράλληλα την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της οποίας είναι μέλος καθώς και για τις παρεμβάσεις του στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

ΚΚΕ: Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Να καταργηθούν όλα τα διόδια
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/10  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΟΒΟΥ 17:00-19:00

Την στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τα διόδια αλλά προσθέτει και νέα!
Η συγκυβέρνηση που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης, υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για την διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα το τίμημα των 37,25€ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλ. 74,5€ συνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ. Τα διόδια που έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων, φυλακίζουν στα σπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό!!
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τα ευρω-ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα –υγιή ή όχι. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του. Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτό πρέπει να το σταματήσει ο ίδιος ο λαός! Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι μικροαγρότες να πληρώνουν διπλά τους δρόμους ώστε να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες-μονοπώλια.
Όσο για την κίνηση και σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου που πρωτοστατεί ο Περιφερειάρχης κ. Α.Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Μετσόβου και Ζαγορίου που μαζί με επιχειρηματικούς κλάδους της τοπικής αγοράς έχουν καταθέσει στο ΣτΕ ασφαλιστικά μέτρα, μόνο ως κίνηση αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί. Το δήθεν ενδιαφέρον τους εξαντλείται σε χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να περνά ο καιρός, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να συσσωρεύουν τεράστια κέρδη και ο φτωχός λαός να βλέπει το χαμηλό εισόδημα να λεηλατείται με τα διόδια και τα χαράτσια που καλείται να πληρώσει.
Κουβέντα δε λένε όλοι αυτοί γιατί η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου είναι αναγκαίο να συνδέεται και με την λειτουργία διοδίων; Δεν λένε, γιατί είναι δεσμευμένοι απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων γι΄αυτό και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στάθηκε ενάντια στα πρόστιμα των εταιρειών εμφιάλωσης νερού που εκμεταλλεύονται το φυσικό πόρο. Επίσης είναι δεσμευμένοι απέναντι στην ΕΕ, η οποία έχει ως στρατηγική την παράδοση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους για την στήριξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών.
Η απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στις 11.9.2017, σχετικά με τη γενίκευση της επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους σε βάρος των λαϊκών οικογενειών είναι χαρακτηριστική: "Ο χρήστης και ο ρυπαίνων πληρώνει" στην εγκατάσταση εθνικών συστημάτων διοδίων για όλα τα οχήματα, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιώσιμη χρηματοδότηση των οδικών υποδομών. 
Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεσηκωθεί λαϊκή κατακραυγή τόσο απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παλιά και νέα διόδια η οποία συνεχίζει την απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική και αντίληψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και στις διάφορες "εναλλακτικές" προτάσεις όπως "αναλογικά διόδια" κλπ που ξεφυτρώνουν, χωρίς να ζητούν την κατάργηση των διοδίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για: να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι λαϊκή περιουσία. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.
Γιάννενα 29/9/2017

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στην εταιρεία P&I στα πλαίσια της προετοιμασία Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, συνεχίζοντας τις επαφές του με εταιρείες καινοτόμες με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη την εταιρεία P&I, που βρίσκεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.
Πρόκειται για γερμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley). Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες "Προμηθευτών Λογισμικού" και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρείες λογισμικού στην Γερμανία.
Όπως ενημέρωσε τον κ. Στέφο ο διευθυντής της εταιρείας στα Ιωάννινα κ. Τσιλιμπάρης Γιάννης, ήδη εργάζονται 14 άτομα και μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να προσληφθούν άλλα 20, ενώ στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων να ξεπεράσει τους 70 την επόμενη τετραετία.
Η επιλογή των Ιωαννίνων για την εγκατάσταση της  θυγατρικής της P&I έγινε για αρκετούς λόγους, μιας και είχε απορριφθεί εξαρχής το ενδεχόμενο να στηθεί η εταιρεία στην Αθήνα. Ένας από αυτούς είναι το άριστο πλέον οδικό δίκτυο που συνδέει τα Γιάννενα τόσο με την Αθήνα όσο και με τη Θεσσαλονίκη. Ένας άλλος είναι η γειτνίαση με δύο αεροδρόμια που δέχονται διεθνείς πτήσεις. Τρίτος και σημαντικός λόγος είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να «τροφοδοτεί» την εταιρεία με νέους και καταρτισμένους επιστήμονες, όπως επίσης το ΑΤΕΙ της Άρτας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Στέφος στη συζήτηση με τον κ. Τσιλιμπάρη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις και συγκεκριμένα σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα, που ανήκει σε μια από τις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της Ευρώπης. Υπογράμμισε επίσης, πως η παρουσία της εταιρείας στο Περιφερειακό και Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο κύριος Στέφος τόνισε ότι  στο πλαίσιο του επιχειρηματικού «ανοίγματος» που επιχειρεί  η κυβέρνηση,  τα κατά τόπους αναπτυξιακά συνέδρια μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήρια για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη συνολική περιφερειακή ανάπτυξη. Κλείνοντας ο βουλευτής ανέφερε ότι επιχειρήσεις σαν την P&I, που προσφέρουν θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους επιστήμονες είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου μας, αφού αποτρέπουν τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.  

Συνάντηση του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διεύθυνση Ηπείρου με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη

Χθες (28-09-2017) το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel, ο οποίος συνοδευόταν από την Επίτιμη Πρόξενο της Γερμανίας κα Kerstin Lohr, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστη επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

4η αγωνιστική το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θύελλα Ελεούσας 2-10-17/16:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    
ΩΡΑ: 16:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:00)   
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)  
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (16:00)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (16:00)  
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (19:30)  
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:30)

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που ενεπνεύστην την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών και πρωταγωνίστησε στην καθιέρωση της, θα παραστεί με τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που ενεπνεύστην την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών και πρωταγωνίστησε στην καθιέρωση της, θα παραστεί με τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'.
Ομιλία για τους Εθνικούς Ευεργέτες, από την πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κρίαρη.
Ώρα 11:45 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, της Περιφέρειας Αττικής, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και διαφόρους φορείς.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 18:00 Εσπερίδα με θέμα ''Άθλος Ευεργεσίας και Εθνική Ενόραση'', από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωβνιών της Περιφέρειας Αττικής, Λ. Μεσογείων 156 Χολαργός, στάση Μetro Εθνικής Άμυνας, με ελεύθερη είσοδο.

4η αγωνιστική το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αστήρ Αμφιθέας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 30-09-17/16:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 1-10-17/16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ (16:00)  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)  
 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Σ. ΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:00)  

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (16:00)   

Ορθοπεδικές κακώσεις: Ποιες οι επιπτώσεις της λανθασμένης διάγνωσης;

Την επαλήθευση της αρχικής διάγνωσης και διαχείρισης έξι πολύ συχνών τραυματισμών στα πέλματα και τους αστραγάλους συστήνουν ερευνητές από την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρεία στους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μετά από τη διεξαγωγή μιας ανασκόπησης συμβουλεύουν τους ορθοπεδικούς να μην επαναπαύονται στην αρχική εκτίμησή τους και στο σχέδιο θεραπείας που εκπονούν, διότι διαπίστωσαν ότι η λανθασμένη διάγνωση συχνά έχει για τους ασθενείς δυσμενείς μακροχρόνιες επιπτώσεις, που περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, αρθρίτιδα και αναπηρία.
 «Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο επισκέπτονται τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων κάθε χρόνο για τραυματισμούς που αφορούν τα πέλματα και τους αστραγάλους. Οι τραυματισμοί αυτοί εμφανίζονται συχνότερα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο σπίτι ή σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά και κατά την ενασχόληση με ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Παρότι όλοι κινδυνεύουν απ’ αυτούς και οι περισσότεροι θα βιώσουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους τον πόνο και το πρήξιμο που προκαλούν, οι ηλικιωμένοι και οι αθλητές έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες τραυματισμού», επισημαίνει ο φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). «Ειδικότερα, στους αθλητές τα ποσοστά διαφέρουν σημαντικά από άθλημα σε άθλημα. Πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδους κακώσεις είναι οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες, οι χορευτές και οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής». 

Ένα γερό… λίφτινγκ ΤΩΡΑ στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς!

Εικόνα «τριτοκοσμικού» κράτους κι όχι κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει ο Μεθοριακός Σταθμός Κακαβιάς, η βασικότερη πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία, από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Τα προβλήματα είναι πολλά, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις, οι οποίες χρήζουν άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης ώστε να μπορούν να α
νταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες λειτουργικές απαιτήσεις του Σταθμού.  Εξάλλου,  ο ανεπαρκής αριθμός των αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν σ’ αυτόν ευθύνεται για διάφορα προβλήματα που προκύπτουν, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά που καταβάλλουν oι υπάρχοντες, όπως οι καθυστερήσεις στον έλεγχο των διερχόμενων πολιτών.
Καμία βελτίωση
Οι εγκαταστάσεις του Τελωνειακού Σταθμού Κακαβιάς στα πρώτα χρόνια από την κατασκευή τους είναι αλήθεια ότι ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες που υπήρχαν τότε για την εξυπηρέτηση των εισερχομένων - εξερχομένων από την Κακαβιά. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και με την κατακόρυφη αύξηση που υπάρχει στις διελεύσεις, αυτές πλέον κρίνονται ανεπαρκείς. Από την ημέρα κατασκευής του μέχρι και σήμερα, περίπου τριάντα παρά κάτι χρόνια, δεν έγινε ουσιαστικά καμία βελτίωση των υποδομών του Σταθμού, πολύ δε περισσότερο, δεν έγιναν ούτε καν εργασίες συντήρησης. Για την ακρίβεια, έγιναν κάποια "μερεμέτια" το 2014, όταν και ενισχύθηκε το Τελωνείο με το μηχάνημα ηλεκτρονικής ανίχνευσης και έκτοτε… ουδέν!

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet. 
Η ΑΑΔΕ www.aade.gr  έχει ολοκληρώσει την νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2016 το εφάπαξ επίδομα - τη λεγόμενη και 13η σύνταξη.

Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2018 ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κά) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.