Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

''Πίτα του Ηπειρώτη 2019'': Συνεχίστηκε και φέτος η επιτυχία της ΠΣΕ και κυριάρχησε το καθολικό μήνυμα της ανάτασης για την ηπειρώτικη αποδημία και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος




H Πίτα του Ηπειρώτη σήμερα μια πανηγυρική εκδήλωση, ένας καθιερωμένος θεσμός, ένα Ηπειρωτικό αντάμωμα που το συνθέτουν και το προσδιορίζουν ο χορός και η κίνηση, το τραγούδι και τα ηχοχρώματα του γενέθλιου τόπου μας, που λειτουργούν όλα μαζί ως στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού.
Η οργανωμένη Ηπειρωτική αποδημία με τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της, τα πολυφωνικά, τις χορωδίες, τις κομπανίες και τους χορευτικούς ομίλους της, που συρρέουν από κάθε γωνία της πατρίδας μας για να δώσουν το δικό τους παρόν και να αναδείξουν τον πολιτισμό μας και τη δύναμή μας και να δώσουν την ευκαιρία τόσο σε εμάς, όσο και στους απανταχού της χώρας και της διασποράς Ηπειρώτες, να γευθούν το κάλος και την ομορφιά της πατρίδας και το βάθος του λαϊκού μας πολιτισμού.
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να στέλνουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.
Η Πίτα του Ηπειρώτη ένας φραγμός στην αλλοτρίωση, μια έπαλξη αντίστασης, στην αμφισβήτηση του κύρους των Ελλήνων», έτσι ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Δόσης, πέμποντας ανάγλυφα το εγερτήριο μήνυμα της «Πίτας του Ηπειρώτη 2019″, την Κυριακή 3  Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2019'', ήταν οι χιλιάδες θεατές, οι χιλιάδες χορευτές, οι εκατοντάδες μουσικοί και χορωδοί, που πλημμύρισαν το χώρο με τη λάμψη και την ομορφιά της πολιτιστικής ανάτασης και της συλλογικής δημιουργίας.
Η Ήπειρος του Πολιτισμού, της Νεολαίας, του κοινού χρέους, του κοινού αγώνα για την προκοπή του τόπου και της Αλληλεγγύης ήταν εκεί!
Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, που ανταμώνουν και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας.
Ήταν όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο ετήσιο κάλεσμα του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης αποδημίας. Διατρανώνοντας την ικανότητα και τη δύναμη των Ηπειρωτών να απευθύνουν μηνύματα πολιτιστικής αντίστασης, με τέτοιες γιορτές ανάτασης και έγερσης ακόμη και σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Σε τέτοιους καιρούς η Π.Σ.Ε. επέλεξε να αφιερώσει την εκδήλωση στο Κοινό χρέος, στον Κοινό αγώνα για την προκοπή της Ηπείρου.
Μια πληθώρα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της ξενιτιάς, της αγάπης, του νόστου, της ηπειρώτικης ομορφιάς και όχι μόνο, ερμηνεύθηκαν άξια από τους κορυφαίας της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης.
«Την ξενιτιά, την ορφάνια, την πίκρα, την αγάπη, τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα». Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.
Η εκδήλωση απετέλεσε ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας, με τη συμμετοχή για φέτος, εκατό και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 3.000 χορευτές, της Χορωδίας της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου, του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, της Χορωδίας της Ομοσπονδίας Κερκυραίων Αττικής ''Ιωάννης Καπποδίστριας'' Φαιάκων Ωδή, του Πολυφωνικού Ομίλου ''Τα Δελβινακιώτικα''  και της Ομοσπονδίας Ένωση Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδιάς Βορείου Ηπείρου και του Πολυφωνικού Ομίλου ''Πεντάτονο'' με κυρατζή τον Βαγγέλη Κώτσου.
Με σολίστ τον Ναπολέοντα Δάμο, οι κορυφαίοι Ηπειρώτες κλαρινίστες, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Δόκιμος Χαραλάμπους, Γιώργος Ιωάννου, Μάκης Κωνσταντίνου, αλλά και νέοι Αντώνης Κακούρης, Ιωάννα Χαραλάμπους και Χριστίνα Τζαλαλή και οι Ηπειρώτικες κομπανίες των, Ναπολέοντα Δάμου, Θοδωρή Γεωργόπουλου και Αντώνη Κακούρη, με τους Αντώνη Ξυδέα και Παύλο Μπατσικούρα στο βιολί, τους Μιχάλη Ζάμπα και Γιώργο Σάρρο στο λαούτο και τους Σάκη Κάκκο, Αριστείδη Τζαρτζούλη και Νίκο Κατσαρό στο ντέφι, συνόδεψαν τους τραγουδιστές: Σάββα Σιάτρα, Παγώνα Αθανασίου, Κώστα Μήτση, Κώστα Λεοντίδη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Λευτέρη Κωνσταντίνου, Γιώργο Σάρρο και  Δάφνη Νικολάου 
Το μουσικό πρόγραμμα ήταν διανθισμένο από ιστορικά και λαογραφικά κείμενα του Τζουμερκιώτη λαογράφου Χρήστου Τούμπουρου και  παρουσίασαν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Σπύρος Πούλης και Χριστόφορος Ζαραλίκος, συνοδευόμενοι από τη  Γραμματέα της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Μαρίκα Γκόνη
Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτέλεσαν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και 9 χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.
Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσόρισαν την Γενική Συνομοσπονδία Επτανησίων Ελλάδος και τους Επτανησιακούς αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, που με πάνω από τριακόσιους χορευτές και με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο Νίκο Τριανταφύλλου, ξεσήκωσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Επτανησιακούς χορούς.
Την κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, την κοπή της Πίτας, ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.
Ελεύθερη και φέτος ήταν η είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων και εθελοντών και την οικονομική χορηγία, των: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, ΜΙTSIS HOTEL, γαλακτοβιομηχανία ''ΔΩΔΩΝΗ'', Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, ΑNGELOS OPTICS, Έξαρχος Άρτος-Γλυκά-Καφές, Τογρίδης Εταιρεία Κοινωνικής Εξυπηρέτησης, Υono's House Ξενώνας Άνω Ραβένια, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γεωργίου Ζώη, ΔΩΔΩΝΗ Τυρόπιτες, Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και άρτου ''Ηπειρώτικο'', ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό μεταλλικό νερό, Φανοποιεία ZHKOS TEAM, Φούρνοι ΖΙΑΚΑΣ,  Θανάσης Κεμπάπ Μοναστηράκι, Αρτοποιϊα Δήμου, Αρτοποιϊα Μάνου, Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-Προαστίων-Περιχώρων, Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά, και με χορηγούς επικοινωνία τη τηλεόραση της ΕΡΤ, την ΕΡΑ σπορ 101.8 fm, την Φωνή της Ελλάδας, την ΣΤΑΣΥ Α.Ε., τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη που δημιούργησε το trailer της εκδήλωσης, με τις φωνές του σκηνοθέτη Νίκου Γκεσούλη και της Μαρίκας Γκόνη και τον Θοδωρή Παπαγιάννη, γλύπτη, που δημιούργησε την αφίσα της εκδήλωσης.
Στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. ανταποκρίθηκαν πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και πνευματικού κόσμου καθώς και της Περιφερειακής και  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.
Την Ν.Δ. εκπροσώπησε η βουλευτής της Β' Περιφέρειας Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Το Κίνημα Αλλαγής ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.
Την Περιφέρεια Ηπείρου ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο συντονιστής Βασίλης Μιχελάλης.
Παρευρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας, ο Νίκος Τόσκας πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Β΄Αθήνας, ο Κώστας Τασούλας πρώην Υπουργός Πολιτισμού βουλευτής Ιωαννίνων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Β' περιφέρειας Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, ο πρώην Υφυπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης,  ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός,  οι πρώην Πρόεδροι της ΠΣΕ Γιάννης Ζώης και Παύλος Κοσοβίτσας.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν από την Π.Σ.Ε., η  Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης για την καλλιέργεια, διατήρηση και διάδοση της Ηπειρώτικης παράδοσης στη Σουηδία, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων,  ο πολυπληθέστερος  Ηπειρώτικος Σύλλογος που αγωνίζεται για την διάδοση της Ηπειρώτικης παράδοσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωναννίνων  για την πλούσια δράση της και τη συμβολή της, στη διάδοση της Ηπειρώτικης Λαϊκής Παράδοσης και του Πολιτισμού,  ο εκπαιδευτικός Χρήστος Χρήστου ο Ηπειρώτης δάσκαλος από τον Άσσο Πρέβεζας, με την πλούσια εκπαιδευτική, συγγραφική και συνδικαλιστική δράση, ο σκηνοθέτης Στάθης Ρέππας  για την πετυχημένη τηλεσκηνοθετική του δράση και τη συμβολή του στην πληρέστερη παρουσίαση των εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ο φωτογράφο Αντώνης Παπαλάμπρου, ο Ηπειρώτης φωτογράφος με τις πολλές δράσεις - ευαισθητοποιήσεις σε κοινωνικά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας.
Η Π.Σ.Ε. ευχαριστεί τους προαναφερόμενους χορηγούς και το σύνολο των συντελεστών του καλλιτεχνικού προγράμματος που συμμετείχαν όλοι τους αφιλοκερδώς και όλους τους χοροδιδασκάλους. Επίσης την οργανωτική επιτροπή και  όσους συνέφεραν στην διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Ευχαριστεί την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης για τους απόδημους του εξωτερικού, μέσω της ERT WORD και τους ΑΡΤ TV και ΗΠΕΙΡΟΣ TV, για την απευθείας κάλυψη στην Ήπειρο και τους εθελοντές κινηματογραφιστές, Ναπολέοντα Ροντογιάννη που προσέφερε και το σχετικό διαφημιστικό spot και Γρηγόρη Ζαφείρη- ΟΛΑ ΔΥΤΙΚΑ, Χάρη Καψάλη - www.tzourlakos.gr   και Χριστόφορο Ευθυμίου - www.romiazirou.blogspot.gr  που προσέφεραν, στην οπτικοακουστική προβολή και κάλυψη.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον γλύπτη, ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη για την προσφορά του και τη δημιουργία της αφίσας της εκδήλωσης για άλλη μιά χρονιά ακόμη.
Η ΠΣΕ απονέμει τα εύσημα στον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια, για την καθομολογούμενη πετυχημένη εκδήλωση, αλλά και την μεγάλη του προσπάθεια για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, τα συστατικά της μέρη, η πολυπληθής ανταπόκριση των αποδήμων Ηπειρωτών και των φίλων τη Ηπείρου ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση της μοναδικής ικανότητας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, να διοργανώνει τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις σε τόσο δύσκολους καιρούς, εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες για μια ακόμα πιο γόνιμη και καρποφόρα συνέχεια.
Με την «Πίτα του Ηπειρώτη 2019» η Πανηπειρωτική απεύθυνε με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύτιμο μήνυμα ανάτασης, ένα κάλεσμα έγερσης σε όλους τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο: Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο, κτίζουμε την ελπίδα στους πιο δύσκολους καιρούς με τον αγώνα, τη δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη νεολαία, τον Πολιτισμό. Με τον αδάμαστο και ακαταπόνητο, τον τόσο γενναιόδωρο και όμορφο, Ηπειρώτικο τρόπο.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣE

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για εισαγωγή και μεταφορά κάνναβης


Συνελήφθησαν, πρωινές και απογευματινές ώρες της 5-2-2019, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 24 και 28 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, για την αποτροπή εισαγωγής στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, στο Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι ανωτέρω συλληφθέντες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Πιο συγκεκριμένα πρωινές ώρες της 5-2-2019 συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 28χρονος, να μεταφέρει με ΙΧΕ αυτοκίνητο, εξήντα (60) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -32.430- γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.
Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στο ίδιο μέρος, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα , για την μεταφορά των ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα (39) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -21.180- γραμμαρίων.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -53- κιλών και -610- γραμμαρίων
- Το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ
- Τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο των Οριζόντων Ηπείρου και στην Άρτα


Οι Ορίζοντες Ηπείρου προχωρούν σταδιακά στη ολοκλήρωση της συγκρότησης των ψηφοδελτίων σε όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου. Μετά τη Θεσπρωτία, «έκλεισε» και ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και στην Άρτα.
Έτσι, συνολικά, οι ήδη ανακοινωμένοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στους τέσσερις νομούς ανέρχονται στους 41. Από αυτούς οι οκτώ στη Θεσπρωτία και οι δέκα στην Άρτα.
Ειδικότερα στην Άρτα, οι δύο υποψήφιες που συμπληρώνουν τη λίστα των υποψηφίων είναι οι: 

Γεννημένη στην Άρτα, έχει σπουδάσει Θεολογία στο ΕΚΠΑ. Διαμένει στο Κομπότι και εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Άρτα. 

Γεννημένη στην Άρτα, φοιτήτρια Νοσηλευτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σε ηλικία 20 ετών αποτελεί την πιο νέα υποψήφια όλων των ψηφοδελτίων τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηπείρου.

Από το Γραφείο Τύπου

Πέρασε από τον Παρακάλαμο ο Θρίαμβος Σερβιανών (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θρίαμβος Σερβιανών 0-1)

* Ο Θρίαμβος Σερβιανών ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ημιτελικού που έγινε στον  Παρακάλαμο το απόγευμα της Τετάρτης αφού επικράτησε  με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα.
Το γκολ του χάρισε την νίκη και έδωσε προβάδισμα στο Θρίαμβο Σερβιανών σημείωσε με αυτογκόλ στο 47΄ ο Τάσσος Παναγιώτης.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης (Σπαλιάρας Νικόλαος 82΄), Ζότα Romeo, Τάσσος Παναγιώτης, Πανίδης Νικόλαος (Μακρής Χρήστος 72΄), Ταΐρης Γεώργιος, Κυρίτσης Ιωάννης (Παππάς Θωμάς 85΄), Φαρμάκης Αναστάσιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Γκόνης Πέτρος 75΄), Ορφανός Χριστόφορος, Παπαρούνας Στέφανος
Θρίαμβος Σερβιανών:
Αρχοντάκης Δημήτριος, Πάσχος Παναγιώτης-Ορέστης (Νάνος Ιωάννης 80΄), Διαμαντόπουλος, Κωσταμένας Γεώργιος, Βραχνός, Πάκος, Τσιαφίτσας (Πολυχρόνης  Λέανδρος 67΄), Μούτσιος Βαλεντίνος, Μπλέτσας Μάριος, Ηλίας (Ριστάνης 83΄), Τσουμάνης  Ανδρόνικος
Τα αποτελέσματα της φάσης των ημιτελικών:
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου  2019
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θρίαμβος Σερβιανών 0-1

Α.Ε. Μικρασιατών-Αετός Νήσου  2-1

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από τη σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί -113- κιλά κάνναβης, συνελήφθη και ένας 31χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση


Σε συνέχεια του χθεσινού (05-02-2019) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη τριών αλλοδαπών στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζή -113- κιλά κάνναβης, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι συνελήφθη και ένας 31χρονος αλλοδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (05-02-2019) το πρωί στο Γρίμποβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κινούνταν επίσης πεζός και λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας: Ετήσιος χορός το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο HOTEL PANTELIDIS


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο HOTEL PANTELIDIS.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τρεις νεαροί δράστες ενώ αναζητείται συνεργός τους

Εξιχνιάσθηκαν -7- διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καθώς και -35- κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών
Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (5 Φεβρουαρίου 2019) στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 21, 21 και 18 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ημεδαπός συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ως ακολούθως:
· είτε προέβαιναν κυρίως με τη μέθοδο της θραύσης τζαμιών, σε διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων σε δημοτικές οδούς καθώς και σε χώρους στάθμευσης στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαιρούσαν από τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων, χρηματικά ποσά, κινητά τηλεφώνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
 -είτε αφαιρούσαν σταθμευμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς καθώς και πυλωτές πολυκατοικιών, τα οποία στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές, εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα εμπλέκονται κατά περίπτωση και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, στα παρακάτω αδικήματα:
7 διαρρήξεις και κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 30/31-01-2019.
35 κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές τόσο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών όσο και για κλοπές.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Λαογραφικός Σύλλογος Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας: Κοπή βασιλόπιτας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων


Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας του,  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιανουάριο 2019 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 3 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2018 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο (όπως και το 2018)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2018)
3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 3 παθόντες (έναντι 12 το 2018).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (όπως και το 2018)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2018)
3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.534) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.038 για υπερβολική ταχύτητα.
42 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
44 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
120 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
196 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
43 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
44 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
34 για αντικανονικό προσπέρασμα.
16 για αντικανονικούς ελιγμούς.
28 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (71) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (162) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του Κοινωνικού Μερίσματος


Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος της τελευταίας φάσης (17-21 Ιανουαρίου).
Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν εμφανίζονται με την ένδειξη «Πιστώθηκε», σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τελικών δικαιούχων θα είναι μεταξύ 24.000- 32.000.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηρακλείου: Κόβει την πίτα του την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην ΕΠΑΥΛΗ, στους Μαλάδες


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ηρακλείου προσκαλεί τα μέλη του και τους φίλους του Συλλόγου στην εκδήλωση κοπής της πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, στην ΕΠΑΥΛΗ, στην περιοχή των Μαλάδων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική και πλούσιο μενού με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν παιδιά των μελών του Συλλόγου για την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απλή και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία


Τι είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία;
Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι πολύ διαδεδομένη σαν μέθοδος ενυδάτωσης – ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος. Αφορά πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ράχη χεριών.
Πώς γίνεται;
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ  οι πολυβιταμίνες και  ιχνοστοιχεία. Με την βοήθεια λεπτής βελόνας και μιας τεχνικής πολλαπλών νυγμών (τσιμπημάτων) εισέρχεται το συγκεκριμένο διάλυμα στο δέρμα ενυδατώνοντάς το και ενεργοποιώντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου ώστε αυτό να παρουσιάζεται ενυδατωμένο, λαμπερό και ανανεωμένο.
Συνήθως αφορά 3-5 συνεδρίες κάθε 20-30 ημέρες ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Πρόσφατα μια νέα επαναστατική μέθοδος εφαρμόζεται στον χώρο της μεσοθεραπείας η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης.
Τι είναι;
Η συγκεκριμένη μέθοδος αξιοποιεί στοιχεία από το ίδιο το αίμα της ενδιαφερόμενης ή του ενδιαφερόμενου τα οποία με την βοήθεια ενός ενεργοποιητή διεγείρουν την παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέως, κολλαγόνου (υπερνεοκολαγονογένεση) και ελαστίνης.
Η διέγερση αυτή του δέρματος βασίζεται περισσότερο στους αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι περιέχονται στο υλικό το οποίο βάζουμε. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες, απελευθερώνονται από τα κύτταρα του ιδίου του οργανισμού. Ο οργανισμός ξεκινά την επουλωτική διαδικασία. Ως γνωστό, η επουλωτική διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ανανεωμένου δέρματος, καλύτερης υφής κι ελαστικότητας.