Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Έφυγε για τη δουλειά της και χάθηκε…

 


Η Κατερίνα Μπάτσου 56 χρονών, μητέρα δύο παιδιών, αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε.

Η οπτικός στο επάγγελμα ξεκίνησε για το κατάστημα στο οποίο εργάζεται πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Κάμερες ασφαλείας την κατέγραψαν κοντά στο σπίτι της στην οδό Σωρού να κινείται με το αυτοκίνητό της ένα FIAT PANDA κόκκινο με αριθμό κυκλοφορίας ΙΟΒ – 4248.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 20 Μαΐου

 

Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, ώρα 10:30 μ.μ., στον Παρακάλαμο.

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας αλλοδαπός, για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη σήμερα (19-05-2023) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσπρωτίας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Ειδικότερα, σήμερα (19-05-2023) τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και να επιβαίνουν σε αυτό 5 παράτυποι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει τους 5 αλλοδαπούς από περιοχή της Ηλείας προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ώστε ακολούθως να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα στην Αλβανία.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό -220- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

 


Με ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στα χνάρια της νεότερης ιστορίας ανοίγει για το 2023 το πρόγραμμα των θεματικών κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.

Το νήμα της αφήγησης, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τα σοκάκια του Κάστρου στην Παλιά Αγορά, την Εβραϊκή Συναγωγή, το τέμενος του Ασλάν πασά, τα μοναστήρια του Νησιού, το Σπήλαιο Περάματος και τους Λιγκιάδες. Με εικόνες από την πόλη των θρύλων, των τεχνών και των επιστημών, των γραμμάτων και του εμπορίου.

Η πρώτη διαδρομή, στις 28 Μαΐου, περιλαμβάνει περιήγηση στην Καστροπολιτεία (Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Εβραϊκή Συναγωγή, Μουσείο Αργυροτεχνίας, Φετιχιέ Τζαμί κ.α.).

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα γίνει ξενάγηση στο Νησί (Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών, Μονή Παναγίας της Ελεούσας κ.α.).

Ιωάννινα: Στον Δήμαρχο ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης

 


Τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης Βαγγέλη Κωνσταντίνου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα όπως και εκτίμηση της κατάστασης για τις δομές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών και αφορά στον σχεδιασμό δράσεων για την ανάπτυξη των Ιωαννίνων ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού με προϋπολογισμό 385 χιλιάδες ευρώ.

Νέα παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση, κατά ένα μήνα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ».

Για τη δεκαετία 2021-2030, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» που τρέχει, ο στόχος που έχει τεθεί μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων προβλέπει επενδύσεις 7,9 δισ. ευρώ.

Άρτα: Δύο συλλήψεις για κλοπή ποδηλάτου

 


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (18-05-2023) το βράδυ στην Άρτα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας άνδρας και γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής ποδηλάτου που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους με το κλεμμένο ποδήλατο, το οποίο είχαν αφαιρέσει από την κατοχή αλλοδαπού, έξω από την επιχείρησή του.

Το ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός

 


Συνελήφθη χθες (18-05-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πάντα παρών για την κοινωνία!

 

Εκλογές 2023:Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες

Τα εκλογικά τμήματα ψηφοφορίας στο Δήμο Πωγωνίου

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 και η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 19:00.

Οι ψηφοφόροι θα έχουν στη διάθεσή τους δώδεκα ώρες προκειμένου να ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Πάντως, είθισται η ψηφοφορία να παρατείνεται για λίγη ώρα σε περίπτωση που κατά την ώρα λήξης της ψηφοφορίας υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα.


Τα εκλογικά τμήματα ψηφοφορίας στο Δήμο Πωγωνίου

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 19 Μαΐου

 


Την Παρασκευή 19 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Ενημερωτική Ημερίδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

 


«Στον αγώνα κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης είμαστε μαζί!». Με την χαρακτηριστική αυτή έκφραση η Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων, της Α’ Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής, του Ε.Κ.Π.Α. στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο χαιρετίζει την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, στις 30 Μαΐου και καλεί το κοινό και κυρίως τους ασθενείς να συμμετάσχουν στην  ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει στις 27 Μαΐου Σάββατο, στο κεντρικό Aμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου, “Κώστας Στεφανής”.

Η υπεύθυνη της Μονάδας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων, της Α’ Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής και Κέντρου Σπανίων  Απομυελινωτικών Νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ) του Ε.Κ.Π.Α., Επικ. Καθηγήτρια Νευρολογίας, κα Μαρία Αναγνωστούλη αναφέρει με αφορμή την Ημερίδα:

«Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας κατά την παλαιότερη ορολογία, από την εποχή του Charcot είναι η συχνότερη απομυελινωτική νόσος του ΚΝΣ, που πλήττει  κυρίως νεαρούς ενήλικες, παιδιά (5-10% του συνόλου ατόμων με ΠΣ) και σπανιότερα ενήλικες άνω των 55 ετών. Είναι συχνότερη στις γυναίκες, 3:1 σε σχέση με τους άνδρες, όπως και τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα άλλωστε. Υπάρχει αυξητική τάση εμφάνισης της νόσου παγκοσμίως, γεγονός που συνδέθηκε κατά καιρούς, με διατροφικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η τρύπα του όζοντος και η περιβαλλοντική ρύπανση, αλλά και η κλιματική αλλαγή.

Πρόσφατα έχει υπάρξει διευκρίνηση του τρόπου που η λοίμωξη από τον ιό Epstein Barr, που προκαλεί την λοιμώδη μονοπυρήνωση, κυρίως στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες, σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα (κυρίως με φορεία του αλληλίου HLA-DRB1*15:01) μπορεί να πολλαπλασιάσει την πιθανότητα νόσησης, συνηγορητικά και με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και κάπνισμα. Αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί από το 2014 με δημοσίευσή μας από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ανοσογενετικής επισημάναμε πως ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να επαυξήσει την εμφάνιση και αυτοανοσίας και καρκίνου».