Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εντοπίστηκε παράνομο φορτίο τεμαχισμένων σωλήνων χαλκού

Παράνομο φορτίο τεμαχισμένων σωλήνων χαλκού και μόλυβδου εντόπισαν συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Ηπείρου, σε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα κάτω από άλλα εμπορεύσιμα αγαθά στο μεσαίο τμήμα της καρότσας του φορτηγού ήταν τοποθετημένα 2.000 kgr σωλήνων χαλκού (τεμαχισμένων), 2.000 kgr σωλήνων μολυβιού (τεμαχισμένου και εξαρτήματα άριστης κατάστασης) και 500 kgr διαφόρων αντικειμένων από ορείχαλκο.
Το φορτίο για το οποίο δεν επεδείχθη κανένα φορολογικό στοιχείο, δεσμεύθηκε για περαιτέρω έρευνα, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσα, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι ενδεχομένως αποτελούσε προϊόν κλοπής.

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου ''Ο Πύρρος'' διοργανώνει Ηπειρώτικο Αντάμωμα στο κέντρο ''Έπαυλη'', Μυστρά και Βουλγαροκτόνου 1, Δαφνί, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

O Δήμος Περιστερίου, τίμησε την προσφορά στα ηπειρώτικα γράμματα του Χρήστου Παπακίτσου, σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο 6ος Δήμος της χώρας μας , ο Δήμος Περστερίου ,όπου το ηπειρώτικο αποδημικό στοιχείο είναι πολυπληθέστατο, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε, την Κυριακή το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου του 2012, στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης τιμητική βραδιά για τον Ηπειρώτη Λογοτέχνη και λαογράφο, από την Άγναντα των Τζουμέρκων Άρτας, που έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια Πρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντινών Αττικής, Χρήστο Παπακίτσο.

Πλήθος Ηπειρωτών του Περιστερίου, που πήγαν να τιμήσουν τον πετυχημένο σε όλα του, αλλά και σεμνό για την προσφορά του Χρήστο Παπακίτσο, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι έπρεπε να γίνει άλλη επιλογή για τον χώρο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατρουρίδης , ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη ηπειρωτικών συλλόγων, αδελφοτήτων, ενώσεων και ομοσπονδιών, εκπρόσωποι φορέων, της περιοχής του Περιστερίου, αλλά και εκπρόσωποι άλλων ετεροδημότικων αποδημικών οργανώσεων του Περιστερίου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Περιστερίου, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Τιμώμενου και στην συνεισφορά του τόσο στον τόπο καταγωγής όσο και στο Περιστέρι όπου διαβιοί.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Βασίλης Τζούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Ένωσης, λέγοντας ότι εμπνευστής και οργανωτής της, ήταν ο τιμώμενος, που μαζί με κάποιους άλλους εμπνευσμένους Ηπειρώτες ξεκίνησαν την οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, γι΄ αυτό και η ένωση τον έχει κηρύξει με ομόφωνη απόφασή της Επίτιμο πρόεδρό της, Ακόμη ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Χρήστου Παπακίτσου και στο πλούσιο λαογραφικό και συγγραφικό του έργο.
Τόνισε την μεγάλη του προσπάθεια που κατέληξε στην συγγραφή δοκιμίου για το ελληνικό λεξιλόγιο των Τζουμέρκων, που χρησιμοποιούσαν και μέχρι πρόσφατα οι Τζουμερκιώτες.

Ακολούθησε εκ μέρους της Ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής, ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε.
''Εκ μέρους του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και παράλληλα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Περιστερίου και όλο το δημοτικό συμβούλιο , για την αξιόλογη πρωτοβουλία του , να τιμήσει απόψε έναν διακεκριμένο Ηπειρώτη λογοτέχνη το Χρήστο Παπακίτσο ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους και αυθεντικότερους εκπροσώπους που διαθέτει σήμερα η πλούσια Ηπειρωτική λογοτεχνία. Ο Χρήστος Παπακίτσος αποτελεί θα έλεγα μια από τις εξέχουσες μορφές , της πιο ζωντανής Τζουμερκιώτικης παράδοσης αλλά και της Ηπειρωτικής Αποδημίας γενικότερα. Είναι λογοτέχνης που έχει στο ενεργητικό του διηγήματα , ποιήματα , αφηγήματα , λαογραφικές και κοινωνικές μελέτες.

Ξεκινά η αποπληρωμή του εφάπαξ, σε 40.229 δημοσίους υπαλλήλους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Το σύνολο των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011, ενώ τα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν σε χρέη οργανισμών του Δημοσίου που προέκυψαν εντός του 2012.
Με βάση το σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, η εξόφληση των υποχρεώσεων θα γίνει σταδιακά, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011.
Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η σύνταξη και το δώρο στους δικαιούχους του ΟΓΑ


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου, ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.

Στα χέρια της αστυνομίας 37χρονος που «χτύπησε» χρυσοχοεία σε Μέτσοβο, Ηγουμενίτσα και Θεσσαλία

Ειδίκευση στις κλοπές χρυσοχοείων είχε 37χρονος ημεδαπός, όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες του τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Η δράση του είχε επεκταθεί, εκτός από τις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαϊδας και στην Ήπειρο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ο 37χρονος ήταν δράστης τεσσάρων κλοπών στις παραπάνω πόλεις, αλλά και σε άλλες δύο που έγιναν σε Ηγουμενίτσα και Μέτσοβο αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, στην Ηγουμενίτσα ο 37χρονος ήταν ο δράστης κλοπής που έγινε το μεσημέρι της  15ης Ιουνίου 2011, όταν από χρυσοχοείο άρπαξε χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.
Την κλοπή στο Μέτσοβο, έκανε την 30η Ιανουαρίου 2012, μεσημέρι επίσης, κλέβοντας από χρυσοχοείο χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ.
Από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Πληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και σε 30 μηνιαίες δόσεις!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, έχουν συσσωρευτεί επιπλέον χρέη 11 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 54 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 7,1 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από τον Αύγουστο και μετά όταν και ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών με τα πρώτα φιρμάνια που έπρεπε να πληρώσουν χιλιάδες φυσικά πρόσωπα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, θα υπάρξει νέα ρύθμιση που θα διευκολύνει τους οφειλέτες να καταβάλουν χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών τους σε 30 μηνιαίες δόσεις. Μέχρι σήμερα ο ανώτατος αριθμός αυτών των δόσεων δεν ξεπερνά τις 15, με την ελάχιστη δόση όμως να παραμένει στα 300 ευρώ, όπως όλα δείχνουν.

VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, θεαματική άνοδο της Χρυσής Αυγής, στην 7η θέση το ΠΑΣΟΚ!

Άλλη μία δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και να επιβεβαιώσει το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και την θεαματική άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα στη νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", που κυκλοφορεί την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 30 %, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 5 μονάδες διαφορά.
Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται και η Χρυσή Αυγή που ανεβαίνει στο 12,5% και καταλαμβάνει και πάλι την τρίτη θέση, ενώ το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6, 5%), ενώ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 5,5% στην έκτη θέση και το ΠΑΣΟΚ έβδομο με 5%!
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο "κανένας", αλλά μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα με 16,8% έναντι 9,5% του Αλέξη Τσίπρα.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος συγκεντρώνουν τα ίδια ποσοστά!
Αναλυτικά σύμφωνα με την δημοσκόπηση της VPRC τα κόμμα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν:
ΣΥΡΙΖΑ: 31,5%
ΝΔ: 26,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 12,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 5%

Οριστική η κατάργηση του αφορολόγητου στα παιδιά


Οι όποιες ελπίδες καλλιεργήθηκαν από τις πληροφορίες για επανεξέταση του φλέγοντος ζητήματος, εξαφανίστηκαν, μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών

Τη φημολογία που έφερε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να επανεξετάζει το θέμα της κατάργησης του πρόσθετου αφορολόγητου για όσους φορολογούμενους έχουν προστατευόμενα τέκνα, «έσβησε» σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε ότι στην θέση του αφορολόγητου που καταργείται, θεσπίζεται ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο για τις οικογένειες με παιδιά αντικαθιστώντας την σχετική απώλεια εσόδων από αύξηση της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Στη συνέχεια διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε και ο επικεφαλής του Σωμάτος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου, ο οποίος είπε ότι με το νέο σύστημα θα πάψει η ενίσχυση πλούσιων πολύτεκνων και η λιγοστοί πόροι που υπάρχουν πλέον στην οικονομία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής θα δίνονται με περισσότερο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Σημειώνεται ότι με βάση το προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου που έχει δοθεί από το ΥΠΟΙΚ στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, προβλέπει την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τους φορολογούμενους με παιδιά, γεγονός που φέρνει σημαντική επιβάρυνση στις οικογένειες.
Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τον τρόπο και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Αυτά θα καθοριστούν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία (Εργασίας κα.).
Στη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα δοθεί σήμερα ή αύριο σε διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί στην Βουλή.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΜΕΤΣΟΒΟ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 24 ετών, γιατί σε έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3) γραμμαρίων.

Διανομή φρούτων και γάλακτος στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας


Γάλα και φρούτα θα διανεμηθούν στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας τους επόμενους μήνες, με βάση δυο προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 41χρονης για κλοπή πορτοφολιού


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 41χρονη ημεδαπή Ρομά, γιατί αφαίρεσε από ηλικιωμένο στην Πρέβεζα ένα πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό (115) ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.
Στην κατοχή της 41χρονης βρέθηκε το πορτοφόλι, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.