Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Από τον «Παρατηρητή»

Αύριο 7 Νοεμβρίου 2010, θα είναι μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική. Οι Δημότες του νέου Δήμου Πωγωνίου, καλούνται να αποφασίσουν για τους εκπροσώπους τους, στην νέα πραγματικότητα του «Καλλικράτη». Η τάση των πολλών Δημοτών για εκλογική αποχή είναι αυτή τη φορά μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη.
Κατά κοινή ομολογία, αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος.
Δεν είναι λύση σε καμία περίπτωση η αδιαφορία και η αποφυγή. Και βέβαια, είναι μεγάλος μύθος ότι η αποχή στέλνει μήνυμα. Κανένα μήνυμαδεν στέλνει. Αυτό που πρέπει όμως όλοι μας να κάνουμε, είναι να σκεφτούμε το αύριο.
Αν θέλουμε από μεθαύριο να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, πρέπει αύριο να ψηφίσουμε.
Και αφού αποφασίσαμε να το κάνουμε, φθάνουμε στο επόμενο ερώτημα:
Ποιόν ψηφίζουμε;
Η απάντηση είναι σχεδόν μονολεκτική!!

Ψηφίζουμε ακέραιο άνθρωπο, με ήθος, συνέπεια, εντιμότητα, όραμα για το αύριο, με συνεχή παρουσία στα κοινά, και το κυριότερο, την εμπειρία, την αγάπη και γνώση της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι μας έχουμε μάτια και μπορούμε εύκολα να κρίνουμε τον άξιο.

Τα έργα του είναι ζωντανό παράδειγμα.

Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς.

Το Πωγώνι δεν μπορεί να περιμένει.

Αφήστε κατά μέρος, τα μικροκομματικά συμφέροντα, τις απραγματοποίητες υποσχέσεις, τις μελέτες που δεν ωριμάσαν, τα κούφια λόγια και αποφασίστε απλά, με την κοινή λογική και πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου!!!
Καλή ψήφο.
"ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" – ΠΩΓΩΝΙ

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ: ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΡΙΟ…


ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ: ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΡΙΟ…

Τόσο οι Νομαρχίες, όσο και τα Δημαρχεία σε όλη την χώρα, θα είναι ανοικτά αύριο, Κυριακή, για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, «σε κάθε ΟΤΑ θα υπάρχει υπάλληλος, ο οποίος θα αναλάβει χρέη συντονιστή των υπευθύνων υπαλλήλων για τη μεταφορά των τηλεγραφημάτων και χρέη επαφής με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Τα καταστήματα των ΟΤΑ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους. Για τον καλύτερο συντονισμό και έλεγχο ροής των τηλεγραφημάτων πρέπει να υπάρχει μέριμνα, ώστε σε κάθε κτίριο που στεγάζει εκλογικά τμήματα να υπάρχει τηλέφωνο, με το οποίο να είναι δυνατή η επικοινωνία του ΟΤΑ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, μετά το κλείσιμο της κάλπης».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους ανέστειλαν την αποχή που είχαν ανακοινώσει, από τις εκλογικές εργασίες τους για αύριο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. όμως, εμμένει στις θέσεις της για απεργία στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για όλους τους εργαζόμενους, αυξήσεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ…


ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ…

Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία στελέχωσης των εκλογικών τμημάτων με δικαστικούς αντιπροσώπους. Οι τελευταίοι από χθες προσέρχονται στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και παρουσιάζονται στον έφορο δικαστικής αρχής ή στην Εισαγγελία και στη συνέχεια τοποθετούνται στα τμήματα.
Υπενθυμίζεται, ότι φέτος η αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων είναι περίπου 20 με 25% μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, στο πλαίσιο των περικοπών που κάνει η Κυβέρνηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ…


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ…

Στο Νομό Ιωαννίνων είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Α’ γύρου των εκλογών. Το σχετικό υλικό έχει διανεμηθεί ήδη στα εκλογικά κέντρα και απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες.
Οι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του Νομού ανέρχονται σε 173.460, και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών σε 99 και οι Κοινοτικοί σε 44.
Καθορίστηκαν 477 εκλογικά τμήματα και σε κάθε ένα θα υπάρχουν δύο κάλπες και δύο παραβάν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα, ειδικά για τις Περιφέρειες, θα βγουν περίπου στις 9 το βράδυ, χάρη στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης, που θα χρησιμοποιήσει η εταιρία που φέρει την ευθύνη για τα αποτελέσματα, η Singular Logic.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι, μέσα από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ιωαννίνων (www.nomioan.gr) θα μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εξέλιξη των αποτελεσμάτων, όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ"


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ"
Από το «Αυτί του Δήμου»

Γνωστός υποψήφιος Πρόεδρος στον Παρακάλαμο (διατηρεί μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα), είχε τις προάλλες έντονη πολιτική κουβέντα με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο (κατέχει Αραβικό ίππο).
Η κουβέντα είχε ανάψει για καλά, όταν σε κάποιο σημείο διαβάζοντας στο blog, μια επιστολή σχετικά με την υπαρκτή πιθανότητα, του να μην εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος από τον Παρακάλαμο!!
Σταμάτησαν την αντιπαράθεση, άναψαν ένα τσιγάρο (ευτυχώς που η νυν Δημοτική Αρχή δεν είχε υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας) και προς έκπληξη της παρέας, συμφώνησαν πως όλο το βάρος της παρουσίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα το φέρει ο «Πρόεδρος».
Μη χάνοντας χρόνο ο «Πρόεδρος», ανέβηκε στην μεγάλου κυβισμού μηχανή, και χάθηκε στα στενά του χωριού.
Αν και νύχτα, είχε τα φώτα σβηστά για να μην γίνει αντιληπτός από τους άλλους συνυποψήφιους «Προέδρους»!!!
«ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ


Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

Με τρεις τρόπους θα διανεμηθούν οι έδρες αυτή την Κυριακή.
Και λέμε «αυτή την Κυριακή» γιατί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι δευτέρου, είναι το μέγεθος που κατανέμει τις έδρες.
Τα τρία σενάρια, είναι τα εξής:

Αν ο πρώτος συνδυασμός πάρει 60%!
Τότε και μόνο, υπάρχει απλή αναλογική.
Τα έγκυρα ψηφοδέλτια συν 1 διαιρούνται δια τις έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου (27) και το αποτέλεσμα είναι το μέτρο.
Όσες φορές «χωράει» το μέτρο, τόσες έδρες παίρνει ο συνδυασμός.
Αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι στο Δήμο Πωγωνίου, ψηφίσουν περί τους 7.500 ψηφοφόρους και τα έγκυρα είναι π.χ. 7.300, τότε το μέτρο είναι 7.300+1=7.301 δια 27 ίσον 270.

Αν ο πρώτος συνδυασμός πάρει 50% συν μια ψήφο.
Τότε, οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
Ο πρώτος συνδυασμός παίρνει κατευθείαν 16 έδρες, εκτός κατανομής. Τις υπόλοιπες 11 τις μοιράζεται η αντιπολίτευση με τον παρακάτω τρόπο.
Το μέτρο, βγαίνει διαιρώντας τα έγκυρα ψηφοδέλτια που πήραν οι παρατάξεις πλην της πρώτης συν ένα με τις 11 έδρες.
Αν δηλαδή στο Δήμο Πωγωνίου ο πρώτος πάρει 3.651 ψήφους και όλοι οι υπόλοιποι 3.650+1=3.651 δια 11, τότε το μέτρο είναι 332.

Δεύτερη Κυριακή.
Αν δεν υπάρχει νικητής με την πρώτη, τα πράγματα περιπλέκονται και οι έδρες μοιράζονται σε δύο κατανομές.
Υπολογίζονται οι ψήφοι της πρώτης Κυριακής και το μέτρο βγαίνει ως εξής:
Υπολογίζονται όλα τα έγκυρα ψηφοδέλτια και διαιρούνται με τις έδρες που μοιράζει η πρώτη κατανομή.
Στο Δήμο Πωγωνίου, αν υποθέσουμε ότι ψηφίζουν 7.500 και τα έγκυρα είναι 7.300, τότε το μέτρο θα είναι 7.301 δια π.χ. 14, ίσον 521 ψήφοι.
Μοιράζονται οι έδρες και κατόπιν, περνάμε στη Β΄ κατανομή.
Εκεί, ο συνδυασμός που θα πάρει τις εκλογές στη Δεύτερη Κυριακή παίρνει όσες έδρες του υπολείπονται για να φτάσει στις 16 και τις υπόλοιπες, τις παίρνει ο δεύτερος συνδυασμός.

Για όσες άλλες απορίες και προβλήματα υπάρξουν, απαντήσεις δίνουν οι εκλογολόγοι και τα εκλογοδικεία!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ



Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 π. μ. και θα λήξει στις 7 μ. μ., την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010.
Την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!
Από τον «Κατάσκοπο»

Είναι σωστό αυτές τις τελευταίες ώρες όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι σε όλο το Δήμο Πωγωνίου, να έχουν βάλει τα δυνατά τους, για τη διανομή των ψηφοδελτίων.
Επισκέπτονται τους ψηφοφόρους στα σπίτια τους, κουβεντιάζουν, πίνουν το καφέ τους, θυμίζουν ότι ήταν συμμαθητές στο Γυμνάσιο!!, λένε για την προσφορά τους στην Πατρίδα, το χωριό τους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην Ομάδα του χωριού, στο Χορευτικό, στο Πολυφωνικό και το Δήμο.
Μετά απαριθμούν τα οφέλη που θα έχει ο ψηφοφόρος, αν οι ίδιοι εκλεγούν. Διορισμό των ίδιων, της γυναίκας του ή των παιδιών τους (άσχετα αν αυτά είναι ακόμα ανήλικα) στο Δασαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία!!!
Εκτός αν δεν θέλουν να φύγουν από το χωριό τους, οπότε έχουν μια σίγουρη θέση, ως υπάλληλοι στο νέο Δήμο.
Αλλά αυτό που κάνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Εκλογικής Περιφέρειας Άνω Καλαμά είναι έξω από κάθε λογική.
Επισκέπτεται σπίτια υποψηφίων σε άλλο Συνδυασμό και προσπαθεί να πείσει την σύζυγο, ότι ο ίδιος είναι καλύτερος από τον σύζυγο υποψήφιο!
Είπαμε ότι για να ασχοληθείς με την πολιτική χρειάζεται να λες και κανένα ψέμα.
Αλλά αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος, σε κάνει να τρελαίνεσαι!!

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!



ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!
Από το "Αυτί του Δήμου"

Οι περισσότεροι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κάνουν τον δικό τους αγώνα για να μοιράσουν όσο πιο πολλά ψηφοδέλτια μπορούν.
Σήμερα το πρωί υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος του Παρακαλάμου έπινε τον καφέ του σε καφενείο, στην είσοδο της κεντρικής αγοράς.
Σε ερώτηση φίλου του γιατί δεν «τρέχει» να μοιράσει ψηφοδέλτια αυτός απάντησε:
« Άσε τους άλλους να τρέχουν τώρα!
Οι σίγουρες δουλειές γίνονται μετά τις δώδεκα το βράδυ».
Ξέρει κάτι παραπάνω;
Αν κρίνω από την άνετη εκλογή του τις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μάλλον έχει δίκιο!!!
"ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ!



ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ!
Από τον "Κατάσκοπο"

Η επίσημη προεκλογική περίοδο τελείωσε με τις ομιλίες των υποψηφίων Δημάρχων!
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι συνεχίζουν τον αγώνα δρόμου μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες να επισκεφτούν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν και να μοιράσουν τα «δικά» τους ψηφοδέλτια.
Μια μικρή ομάδα από υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Παρακαλάμου επισκέφτηκε οικία, οικογένειας που βρίσκεται την άκρη του χωριού. Πάρκαραν το αυτοκίνητο (Mercedes) και μπήκαν στο σπίτι.
Εκείνη την ώρα έφτασε με το μηχανάκι του στο ίδιο σπίτι και ένας άλλος υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος του Παρακαλάμου.
Είδε το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του και περίμενε στην γωνία. Όταν έφυγαν οι προηγούμενοι μπήκε αυτός.
Ποιον θα ψηφίσει η συγκεκριμένη οικογένεια δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζω.
Μια παλιά καραβάνα της τοπικής αυτοδιοίκησης μου είπε ότι τις περισσότερες ελπίδες έχει αυτός που θα επισκεφτεί τελευταίος έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο!
Μήπως θα έπρεπε οι υποψήφιοι με το Mercedes να κάνουν πάλι μια βόλτα!
Μέχρι το πρωί έχουμε πολλές ώρες ακόμα!!
"ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ"-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

«Καλοκαιρινός» θα είναι ο καιρός της Κυριακής στα χωριά του νέου Δήμου Πωγωνίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010, αναμένεται ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Λίγα σύννεφα το πρωί. Το απόγευμα από δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιθανόν και λίγες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία:
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Από 7 - 18ο C
ΚΑΛΠΑΚΙ: Από 11 - 20ο C
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: Από 8 - 18ο C
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Από 6 - 18ο C
ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ: Από 7 - 18ο C
ΛΑΒΔΑΝΗ: Από 7 - 17ο C

Ε. Ε.:ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Ε.Ε.: Μετά τις 15 Νοέμβρη η απόφαση για νέα μέτρα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να περιμένει την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα, από την Eurostat, για να μπορέσει να απαντήσει αν θα πρέπει η χώρα να λάβει νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν.. Όπως τόνισε ο Α. Αλταφάζ, οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις δίνουν πιο ακριβή εικόνα για την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ!


Κομισιόν: Να επιστραφούν τα κονδύλια!

Κονδύλια ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έλαβε από αγροτικές επιδοτήσεις, ζητά η Κομισιόν να επιστρέψει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η χώρα μας παραβίασε τους κανονισμούς της ΕΕ.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε σωστά το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων που δόθηκαν στους αγρότες το 2006 και έκρινε ανεπαρκές το σύστημα ελέγχου των πληρωμών.

Η Ελλάδα δεν είναι, όμως, η μόνη χώρα που θα πρέπει να επιστρέψει τα κονδύλια. Συγκεκριμένα, η Ρουμανία οφείλει να επιστρέψει 41,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας παρόμοιων προβλημάτων σχετικά με την κατανομή και τον έλεγχο των επιδοτήσεων, ενώ η Πορτογαλία περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 19 χώρες της ΕΕ καλούνται να επιστρέψουν κοινοτικά κονδύλια ύψους 580 εκατ. ευρώ περίπου. Τα χρήματα που θα επιστραφούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σκοπό έχουν να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό της Ένωσης.

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Για Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας.

Ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο Τοπικό σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ (2)


Και download μέσω taxisnet για την περαίωση.

Από τις 10 Νοεμβρίου θα μπορούν –επιτέλους- οι ΔΟΥ να διορθώνουν "επί τόπου" τα λάθη που εντοπίζονται στα εκκαθαριστικά περαίωσης, αφού ως τότε εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών πως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχει αποστείλει το "ειδικό λογισμικό" σε όλες τις εφορίες της χώρας, ώστε να μπορούν να εκδίδονται και γρηγορότερα τα νέα εκκαθαριστικά.

Μετά τα τόσα λάθη όμως που ήδη διαπιστώνονται, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται πως φαντάζει ολοένα και περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο μιας παράτασης προθεσμιών για πληρωμή και υπαγωγή στη ρύθμιση.

Για να αποφύγουν τα χειρότερα πάντως, αναζητούν διαρκώς νέες λύσεις. Καθώς όπως όλα δείχνουν, χιλιάδες "λυπητερές" θα ταχυδρομηθούν τελικά σε λάθος διευθύνσεις, το υπουργείο Οικονομικών δίνει και την δυνατότητα, σε όσους φορολογούμενους έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet, να "κατεβάσουν" μέσω ίντερνετ το προσωπικό τους εκκαθαριστικό περαίωσης, προκειμένου να το ελέγξουν και να το πληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πάντως πως όσοι επαγγελματίες παραλάβουν εκκαθαριστικά αλλά επιλέξουν να μην υπαχθούν στη ρύθμιση, δεν πρέπει να φοβούνται πως θα υποστούν ελέγχους επειδή δεν πλήρωσαν.