Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ (2)


Και download μέσω taxisnet για την περαίωση.

Από τις 10 Νοεμβρίου θα μπορούν –επιτέλους- οι ΔΟΥ να διορθώνουν "επί τόπου" τα λάθη που εντοπίζονται στα εκκαθαριστικά περαίωσης, αφού ως τότε εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών πως η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχει αποστείλει το "ειδικό λογισμικό" σε όλες τις εφορίες της χώρας, ώστε να μπορούν να εκδίδονται και γρηγορότερα τα νέα εκκαθαριστικά.

Μετά τα τόσα λάθη όμως που ήδη διαπιστώνονται, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται πως φαντάζει ολοένα και περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο μιας παράτασης προθεσμιών για πληρωμή και υπαγωγή στη ρύθμιση.

Για να αποφύγουν τα χειρότερα πάντως, αναζητούν διαρκώς νέες λύσεις. Καθώς όπως όλα δείχνουν, χιλιάδες "λυπητερές" θα ταχυδρομηθούν τελικά σε λάθος διευθύνσεις, το υπουργείο Οικονομικών δίνει και την δυνατότητα, σε όσους φορολογούμενους έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet, να "κατεβάσουν" μέσω ίντερνετ το προσωπικό τους εκκαθαριστικό περαίωσης, προκειμένου να το ελέγξουν και να το πληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πάντως πως όσοι επαγγελματίες παραλάβουν εκκαθαριστικά αλλά επιλέξουν να μην υπαχθούν στη ρύθμιση, δεν πρέπει να φοβούνται πως θα υποστούν ελέγχους επειδή δεν πλήρωσαν.