Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Pulse RC: Κάτω από 30% μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Λιγότερο από 30% συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που παρήγγειλε και δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ενώ διαφαίνεται η πρόθεση των ψηφοφόρων να «στείλει» στη βουλή δέκα κόμματα. Ποσοστό 11% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων, που ψηφίζουν Λευκό ή Αποχή, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, οι 1.209 ερωτηθέντες ανά την Ελλάδα απάντησαν:
ΝΔ: 17,5%
ΠΑΣΟΚ: 12%
ΣΥΡΙΖΑ: 9%
ΚΚΕ: 8,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%
Δημοκρατική Αριστερά: 7%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 3%
ΛΑΟΣ: 2,5%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%.
Ως εκ τούτου, ως ιδιαίτερα δύσκολος στόχος εμφανίζεται η επίτευξη αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η συσπείρωση των δύο κομμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλή. «Μάχη» για την τρίτη θέση φαίνεται να δίνουν τρία κόμματα. Τέλος, από τη δημοσκόπηση καταδεικνύεται ότι έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή επιβεβαιώνοντας την πολύμηνη τάση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0 - 4

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 4-0 και έδειξε έτοιμος για τον τελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχοντας πετύχει τους στόχους τους πριν την 29η αγωνιστική κατέβηκαν στο ματς απαλλαγμένες από το άγχος.
Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει το τίτλο του πρωταθλητή από την 27η αγωνιστική πήγε στα Γιάννινα με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου βέβαια να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα.
Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν επηρεασμένοι από τις διακοπές του Πάσχα καθώς δεν είχαν ούτε ρυθμό αλλά ούτε και ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση.
Οι πειραιώτες κατάφεραν βέβαια να ελέγξουν το ρυθμό από το ξεκίνημα του ματς, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα παρά το γεγονός ότι απείλησαν δυο τρεις φορές στο πρώτο 20λεπτό του παιχνιδιού.
Η πρώτη ήταν στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Τζιμπούρ από την μικρή περιοχή που έφυγε άουτ και δυο λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ του Ορμπάιθ που με δυσκολία έδιωξε στη γωνία του ο Κηπουρός.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε μετά το 20 λεπτό να βγει από την άμυνα του και στο 27' έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με το Βίλα να στέλνει την μπάλα άουτ από πολύ κοντά, ύστερα από το γύρισμα του Κυριάκου.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αλλαγμένος και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να πετάξουν και άλλους βαθμούς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 53' λεπτό με τον Μιραλάς.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με άψογο πλασε ύστερα από σέντρα του Αμπντούν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τους ερυθρόλευκους.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς ψάχνοντας και δεύτερο γκολ το οποίο το πέτυχε στο 64'.
Αυτή τη φορά ο Μιραλάς ήταν ο δημιουργός με τον Τζιμπούρ να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.
Οι πρωταθλητές παρά το 2-0 υπέρ τους συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο 71ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τζιμπούρ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Ο «εφιάλτης» για τον ΠΑΣ δεν είχε τελειωμό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φετφατζίδη να ολοκληρώνει το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο 75' διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78' Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάκος), Κυριάκος (59' Τζάνης), Βίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (76' Φέισα), Ορμπάιθ, Φουστέρ, Τζιμπούρ (78' Ντιόγκο), Μιραλάς, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης).

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός που επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (17-04-2012) το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 27 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστό διαβατήριο Πακιστάν με επικολλημένη κλεμμένη άδεια διαμονής ελληνικών αρχών, που είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαράζ πληρωμών για αιγοπρόβατα, πρόωρη συνταξιοδότηση, υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 18 Απριλίου μετά από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές σε μια σειρά καθεστώτα, για την περίοδο πριν και μετά το Πάσχα.

Με αφορμή την εξέλιξη των πληρωμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε:
« Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς καμία καθυστέρηση για τις πληρωμές των αγροτών, όσον αφορά το 2011 ενώ λαμβάνουμε και όλα τα μέτρα ώστε να εξελιχτούν ομαλά και οι πληρωμές του 2012.
Η ομαλή πορεία της χρηματοδότησης της γεωργικής παραγωγής παραμένει ο κύριος στόχος μας, ώστε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία οι Έλληνες παραγωγοί να προγραμματίζουν σωστά τις εργασίες τους».
Συγκεκριμένα:
1. Καταβλήθηκε η Πρόωρη Συνταξιοδότηση μηνός Μαρτίου σε 52.813 δικαιούχους με ποσό 8.234.445,65 €.
2. Καταβλήθηκε το ποσό 5.357.338,90 € σε 6.474 δικαιούχους στους οποίους διορθώθηκαν σφάλματα των Αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2011
3. Καταβάλλεται σήμερα σε 6.990 δικαιούχους το ποσό των 8.805.170,04 €, για την ειδική ενίσχυση βάμβακος περιόδου 2011 μετά τη διόρθωση των σχετικών σφαλμάτων.
4. Καταβάλλεται σήμερα σε 48.981 δικαιούχους το ποσό των 22.168.576,00 €, για το ποιοτικό παρακράτημα του Άρθρου 68 για το σκληρό σίτο, με τιμή ενίσχυσης ανά επιλέξιμο στρέμμα τα 8 €.
5. Καταβάλλεται σήμερα σε 35.838 δικαιούχους το ποσό των 20.658.927,98 €, για το ποιοτικό παρακράτημα του Άρθρου 68 για τα αιγοπρόβατα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με τιμή ενίσχυσης ανά επιλέξιμο ζώο 3 €.
Τα ποσά των πληρωμών 3,4,5 θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από αύριο το απόγευμα.
Επίσης, καταβλήθηκαν υπόλοιπα χρηματικής προκαταβολής για Εξισωτική Αποζημίωση των ετών 2009 & 2010 για 15.000 περίπου δικαιούχους που προέκυψαν από διορθώσεις σφαλμάτων των αιτήσεων ενίσχυσης, ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.
Άρχισε επίσης και η καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ σε γεωργούς από τις τοπικές ΔΟΥ (πχ.5,3 εκ. € από Δ Ο Υ Αγρινίου στις 12/4/2012)
Για τους δικαιούχους των παραπάνω καθεστώτων, που υπέβαλαν αίτηση και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων των αιτήσεων, από 25/04/2012 θα είναι δυνατή η διόρθωση των σφαλμάτων, μέσω διοικητικών πράξεων.
Το πρόγραμμα πληρωμών του Απριλίου εξελίσσεται κανονικά με την πληρωμή της Β’ δόσης για 200 Νέους Γεωργούς καθώς και την πληρωμή της Πρόωρης Συνταξιοδότησης μηνός Απριλίου.

ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εξιχνίαση ζωοκλοπής

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ζωοκλοπή που συνέβη πριν δυο μέρες στην Καστροσυκιά Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ηλικίας 57 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι προχθές (16-4-2012) το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από τον προαύλιο χώρο οικίας 39χρονου ημεδαπού στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, τρία (3) πλαίσια με γόνους μελισσών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός που επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, σήμερα (18.04.2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, μία αλλοδαπή, υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 22 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό της από τη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη κατείχε κλεμμένο διαβατήριο Δανίας, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας , ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Την Κυριακή 22 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19:30, προεκλογικής ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την πραγματοποίηση πολιτικής προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Πρόεδρο του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την Κυριακή 22 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στις 19:30.
«Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων να παρακολουθήσουν την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο νέο ξεκίνημα της προσπάθειας για Αυτοδύναμη Ελλάδα και την υπέρβαση της κρίσης με Κοινωνική Συνοχή, Σταθερότητα, Ειλικρίνεια, Υπευθυνότητα και Σχέδιο», σημειώνεται στο κάλεσμα.

Από την 1η Μαΐου οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Οι περικοπές, έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου έτους. Μειωμένες συντάξεις θα εισπράξουν στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι, καθώς από την 1η Μαΐου τίθενται σε εφαρμογή οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του Μνημονίου
Μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Οι περικοπές, έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου έτους.
Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.
Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.


ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Συζητώντας με τους πολίτες τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Ιωαννίνων

Συνεχείς ήταν οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του Θανάση Οικονόμου τις ημέρες του Πάσχα στα χωριά του νομού μας.
Ο υποψήφιος Βουλευτής βρέθηκε σε Βαπτιστή, Πράμαντα, Χρηστούς, Αμπελοχώρι αλλά και στα Δολιανά.
Μίλησε με τους κατοίκους διεξοδικά για τα προβλήματα που μας απασχολούν όλους και τους ανέπτυξε τις προτάσεις του για ένα «γιαννιώτικο αναπτυξιακό μοντέλο». Αφορμή στάθηκε το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Οικονόμου όπου διαφαίνονται καθαρά και πολύ συγκεκριμένα οι αναπτυξιακές προτεραιότητες που βάζει μπροστά και η προσπάθεια που έχει καταβάλει αυτά τα τρία χρόνια προκειμένου όπως λέει ο ίδιος «τα Γιάννενα να δείξουν τον δρόμο».

ΟΓΑ: Παραβάσεις στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού εντόπισαν ελεγκτές

Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.
Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.
Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του Διαδικτύου σε μη δικαιούχους.
Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ. Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη δώσει εντολή για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Παράλληλα, προχώρησε στην αναστολή των πληρωμών των παραβατικών τουριστικών επιχειρήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Με εντολή του διοικητή του Οργανισμού, Παναγιώτη Πέτρουλα, ξεκίνησαν εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και ασφαλισμένους που έκαναν χρήση των κοινωνικών προγραμμάτων.
Επιπλέον, η διοίκηση του ΟΓΑ μελετά την αλλαγή όλου του συστήματος χορήγησης και ελέγχων των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Marc: Δέκα κόμματα και αυτοδυναμία τέλος

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού οδηγεί, βάσει δημοσκοπήσεων πάντα, σε πολυκομματική βουλή ακόμη και 10 κομμάτων, που δεν δίνει αυτοδυναμία δε κανένα κόμμα.
Αρκεί να δει κανείς ότι με βάση την έρευνα της Marc για την εφημερίδα το Έθνος, μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ τους καθώς οριακά ξεπερνούν τους 150 βουλευτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πολίτες σε ποσοστό 44,2% πιστεύουν ότι αυτά τα δύο κόμματα μετεκλογικά θα συνεργαστούν.
Αναλυτικά η δημοσκόπηση δείχνει πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρα-λευκά, αποχή και αναποφάσιστους):
ΝΔ: 22,3 %
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,8%
ΚΚΕ: 9,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 8,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,7%
ΛΑΟΣ: 3,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3%
ΑΛΛΟ: 6,2%
Οι έδρες των κομμάτων:
ΝΔ 110
ΠΑΣΟΚ 48
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 26
ΣΥΡΙΖΑ 26
ΚΚΕ 26
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 15
ΛΑΟΣ 10
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 8
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 8

Συνέντευξης τύπου της υποψήφιας βουλευτή Νομού Πρέβεζας Αγνής Σμπόνια

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι χωρίς αμφιβολία οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Στις εκλογές αυτές καλούμαστε όλοι να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στις εξελίξεις και να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας, τις ζωές μας. Σήμερα όλοι μας βιώνουμε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, μια πραγματική ανατροπή όσων γνωρίζαμε, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού.
Ιδιαίτερα όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά τον κίνδυνο να είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει σε συνθήκες χειρότερες από την προηγούμενη. Είμαστε η γενιά που καλείται να πληρώσει τα λάθη και τις παραλείψεις της γενιάς που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, τα τελευταία 40 χρόνια και σήμερα πιο έντονα από ποτέ φανερώνει το αδιέξοδο της.
Είμαστε όμως ταυτόχρονα και η γενιά με τις περισσότερες δυνατότητες και προκλήσεις. Η γενιά που θέλει να βγει από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια, η γενιά που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία και όχι ως άλλοθι για να μείνουμε στάσιμοι. Εμείς, οι νέοι άνθρωποι που σήμερα πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, βγαίνουμε στο προσκήνιο και παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις που πρόκειται να επηρεάσουν τις ζωές μας, το μέλλον μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ευάγγελου Βενιζέλου να είμαι υποψήφια στο Νομό μας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ανανέωση των πολιτικών προσώπων, που τόσο έντονα ζητούν οι πολίτες.

ΚΚΕ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. ΑΛΙΦΤΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΖΟΡΜΠΑ - ΖΙΩΒΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΡΙΤΑ)
4. ΜΠΕΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2. ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3. ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
2. ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΚΟΣ)
3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ
4. ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
6. ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ)
7. ΤΣΩΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
2. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
3. ΝΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
4. ΠΑΡΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ)

ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4. ΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2. ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
3. ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ
2. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3. ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
4. ΣΙΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
5. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
6. ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
7. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
2. ΠΗΛΙΟΥ ΑΝΝΑ
3. ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
4. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ