Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0 - 4

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 4-0 και έδειξε έτοιμος για τον τελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχοντας πετύχει τους στόχους τους πριν την 29η αγωνιστική κατέβηκαν στο ματς απαλλαγμένες από το άγχος.
Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει το τίτλο του πρωταθλητή από την 27η αγωνιστική πήγε στα Γιάννινα με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου βέβαια να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα.
Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν επηρεασμένοι από τις διακοπές του Πάσχα καθώς δεν είχαν ούτε ρυθμό αλλά ούτε και ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση.
Οι πειραιώτες κατάφεραν βέβαια να ελέγξουν το ρυθμό από το ξεκίνημα του ματς, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα παρά το γεγονός ότι απείλησαν δυο τρεις φορές στο πρώτο 20λεπτό του παιχνιδιού.
Η πρώτη ήταν στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Τζιμπούρ από την μικρή περιοχή που έφυγε άουτ και δυο λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ του Ορμπάιθ που με δυσκολία έδιωξε στη γωνία του ο Κηπουρός.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε μετά το 20 λεπτό να βγει από την άμυνα του και στο 27' έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με το Βίλα να στέλνει την μπάλα άουτ από πολύ κοντά, ύστερα από το γύρισμα του Κυριάκου.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αλλαγμένος και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να πετάξουν και άλλους βαθμούς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 53' λεπτό με τον Μιραλάς.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με άψογο πλασε ύστερα από σέντρα του Αμπντούν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τους ερυθρόλευκους.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς ψάχνοντας και δεύτερο γκολ το οποίο το πέτυχε στο 64'.
Αυτή τη φορά ο Μιραλάς ήταν ο δημιουργός με τον Τζιμπούρ να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.
Οι πρωταθλητές παρά το 2-0 υπέρ τους συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο 71ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τζιμπούρ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Ο «εφιάλτης» για τον ΠΑΣ δεν είχε τελειωμό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φετφατζίδη να ολοκληρώνει το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο 75' διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78' Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάκος), Κυριάκος (59' Τζάνης), Βίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (76' Φέισα), Ορμπάιθ, Φουστέρ, Τζιμπούρ (78' Ντιόγκο), Μιραλάς, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης).