Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τεσσάρα ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Χουλιαράδων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-4)

*Νικηφόρο πέρασμα με το ευρύ 0-4 του  Αγροτικού Αστέρα επί της Α.Ε. Χουλιαράδων από το γήπεδο "Στάθης Τσανακτσής" για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Στο 24΄ ο Κτενάς  Παύλος άνοιξε το σκορ για τον Αγροτικό Αστέρα.
Ο Αλεξίου Βασίλης στο 56΄ έκανε το 0-2 και στο 67΄ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Το τελικό 0-4 έκανε στο 89΄ ο Κουλούρης  Σωκράτης.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 44΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τάτσης Γεώργιος. 
Α.Ε. Χουλιαράδων:
Νάκος Θεόδωρος, Τσακμάκης Μάριος, Δάσκαλος Αριστοφάνης (Λώλης Φώτιος 54΄), Κακαράντζας Κυριάκος (Σκλιβανίτης Αναστάσιος 70΄), Μιχάλης Δημήτριος, Κρανάς Κωνσταντίνος, Γεράσης Στέργιος (Τζάλλας Ευάγγελος 54΄), Πρέμος Ευθύμιος, Γρίβας Χρήστος (Τάτσης Αναστάσιος 74΄), Δάσκαλος Ιωάννης, Τάτσης Γεώργιος

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης):
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Μιχαήλ (Στραγάλης  Παντελεήμων 46΄),  Κουλούρης Σωκράτης, Κλείτσας Βασίλειος-Δημήτριος, Τάσσος Παναγιώτης, Τσουμάνης  Ανδρόνικος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Αλεξίου Βασίλης (Ρουμπής Αντώνιος 87΄), Κτενάς  Παύλος, Ηλίας Μιχάλης (Βασιος Θεοδωρος 87΄), Καράβας Αναστάσιος (Γκέκα Γκεράλντ 53΄)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 4-0
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  1-1
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3-2
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6-1
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (17:00)

Νίκησε με 1-0 η Πασσαρώνα Ροδοτοπίου την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου

*Την ήττα γνώρισε η  Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου στο γήπεδο του Ροδοτοπίου από την τοπική Πασσαρώνα με σκορ 10 για την  2η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους πέτυχε  με κεφαλιά ο Ρόγκας Ηλίας στο 12΄.
Πασσαρώνα Ροδοτοπίου:
Νούτσος Απόστολος, Νίτα Διονύσιος, Νούσιας Δημήτριος, Ρόγκας Ηλίας, Πάικας Άγγελος, Ταμπούρας Σωτήριος, Τρομπούκης Αλέξανδρος, Αργύρης Αλέξανδρος, Αργύρης Παναγιώτης, Λούζης Χρήστος, Κυπριανός Δημήτριος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Γέρακος Δημήτριος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Ντεμίρης Σπυρίδων, Σίμος Χρήστος (Πότσης Ανδρέας 75΄), Πότσης Θεόδωρος, Ντόντης Βασίλειος (Μπάσιος Γεράσιμος 60΄), Μπάσιος Χρήστος,  Βασιλείου Ηλίας, Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Τάσιος Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  4-5
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009   2-2
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-0 
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ   (17:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ - Α.Σ.ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ  (17:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:00)

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης


Συνελήφθη, χθες (27-09-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άμφισσας, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα και λεωφορεία


Εντοπίστηκαν σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε τριάντα δύο (32) φορτηγά οχήματα καθώς και λεωφορεία
Επιβλήθηκαν τόσο στους οδηγούς όσο και στις ιδιοκτήτριες εταιρίες οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές
Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, τον τελευταίο μήνα, εντοπίσθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου σε φορτηγά αυτοκίνητα ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε τριάντα δύο (32) φορτηγά οχήματα και λεωφορεία.
Αναλυτικότερα:
από το Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων εντοπίστηκαν δύο μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου σε Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα ενώ διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (3) Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα καθώς και σε ένα λεωφορείο,
από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (1) Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,
από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η μη σωστή λειτουργία ταχογράφου σε (23) Ι.Χ. και Δ.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα καθώς και σε (4) λεωφορεία.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξακριβωθεί η τοποθέτηση και ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής επέμβασης και αλλοίωσης δεδομένων του ταχογράφου (κλέφτης ταχογράφου), στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, τα φορτηγά οχήματα ακινητοποιήθηκαν από το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων και υποβλήθηκαν σε εξέταση των ταχογράφων τους σε εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό συνεργείο, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη συσκευής αλλοίωσης με τηλεχειριστήριο σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.
Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται ότι, συνέπεια της εν λόγω επέμβασης ήταν η μη καταγραφή των ωρών υπερεργασίας των οδηγών, ενώ παράλληλα επηρεαζόταν δυσμενώς η ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του οχήματος π.χ. υπολειτουργία του ABS, απενεργοποίηση του περιοριστή ταχύτητας (κόφτης) του φορτηγού κλπ.
Κατά συνέπεια, με αυτόν τον τρόπο επηρεαζόταν αρνητικά όχι μόνο η ασφαλής οδήγηση των παραπάνω φορτηγών, αλλά και η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο οδόστρωμα.
Τέλος, πριν την άρση της ακινητοποίησης των προαναφερθέντων οχημάτων αποκαταστάθηκε η ορθή λειτουργία της συσκευής καταγραφής ταχύτητας. Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος για κλοπή από περίπτερο


Συνελήφθη, χθες (27-09-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 29χρονος συνελήφθη διότι κατελήφθη από τους αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας να αφαιρεί διάφορα προϊόντα από περίπτερο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τα αφαιρεθέντα προϊόντα αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του περιπτέρου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα-πρόσκληση εκδηλώσεων


Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις δράσεις μας  και σας προσκαλούμε να τιμήσετε όσες από τις εκδηλώσεις μας σας επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας.
2.4.2019 Χαριστικό Παζάρι Βιβλίου και Αλληλεγγύης της ΗΕΘ
Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεχίζοντας την παράδοση της ηπειρωτικής ευεργεσίας ανοίγει την αίθουσα της στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – παλιά παραλία -1ος όροφος , την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ και σας προσκαλεί στο χαριστικό παζάρι Βιβλίου και αλληλεγγύης , εκδήλωση που έγινε μηνιαία συνήθεια από τον Οκτώβριο του 2017. Ελάτε να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας με ποικίλης ύλης ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, περιοδικά, παλιές εκδόσεις , σιντί και ντιβιντί . Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε και αγναντεύοντας από το μπαλκόνι μας τον Όλυμπο και τον Λευκό Πύργο ,να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις της ΗΕΘ.
4.10.19 Δωρεάν Εκμάθηση Παραδοσιακού Ηπειρωτικού Χορού Στην ΗΕΘ
 Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης υπηρετώντας την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ηπειρωτικής μουσικοχορευτικής παράδοσης προσφέρει δωρεάν σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού διδασκαλία παραδοσιακού χορού της ενιαίας Ηπείρου Παρασκευή απόγευμα και ώρα 19.00-20.00 στην αίθουσα της Στρατηγού Καλλάρη 2 –Λεωφόρος Νίκης - 1ος όροφος. Ο /η συνοδός του παιδιού πρέπει να είναι παρών/ούσα κατά την διάρκεια της ωριαίας δραστηριότητας ( χορός και δημιουργική απασχόληση ). Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας δηλώνοντας τη συμμετοχή σας. Έναρξη μαθημάτων : Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019
4.10.2019 Κλείνουμε το κινητό και συζητάμε
Παρασκευή βράδυ συναντήσεις ενηλίκων στην ΗΕΘ από τις 20.30 έως τις 22.30 κλείνουμε τα κινητά και ανοίγουμε κουβέντα στην αίθουσα της ΗΕΘ με το ποτό ή τον καφέ που φέρνουμε μαζί μας .Νέα δράση στην ΗΕΘ σε μια προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των μελών και φίλων της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης.
6.10.2019 Μνημόσυνο Ηπειρωτών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης  τελεί το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ηπειρωτών  την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2 – παραλία).
Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Ανασύρθηκε νεκρός ο 25χρονος αστυνομικός από την Αστράκα


Ανασύρθηκε νεκρός  ο 25χρονος Αστυνομικός που έπεσε χθες το "Λούκι της Δημοκρατίας" στη  Αστράκα.
Τον άτυχο νεαρό είχε εντοπίσει χθες λίγο πριν της 8 το βράδυ το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, το οποίο και θα τον μεταφέρει στην Αθήνα.
Ο 25χρονος είχε φτάσει στο καταφύγιο της Αστράκας μαζί με ένα φίλο και συνάδελφο του την Πέμπτη.
Χθες το πρωί έκαναν ορειβασία όταν ξαφνικά γλίστρησε και χάθηκε στο κενό.

Ηγουμενίτσα: Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο Olympic Champion


Στο Olympic Champio της ANEK LINES που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα,  ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι.
Στο πλοίο υπήρχαν 578 επιβάτες, 293 οχήματα και 74 άτομα από το πλήρωμα επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου.
Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.
***

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο γκαράζ του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION”

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων.
Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 30-09-2019 έως 06-10-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 30 Σεπτεμβρίου έως 06 Οκτωβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (30-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (06-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (30-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.
Σάββατο (05-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (30-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη –Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία - Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (05-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή– Σκούπα – Δαφνωτή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (30-09-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Κυριακή (06-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (30-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (01-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (02-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (03-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (04-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (05-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικία 36 και 24 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ενώ ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν  τα ανωτέρω έγγραφα.

Διαζύγιο: Πως επηρεάζει τα παιδιά;


Ο χωρισμός ενός ζευγαριού έχει ποικίλες επιπτώσεις στα παιδιά και σύμφωνα με τις στατιστικές ένα στα τέσσερα θα χρειασθεί ψυχολογική υποστήριξη μετά το διαζύγιο. Οι επιπτώσεις διαφέρουν ανά ηλικία, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι και τρόπος που διαχειρίζονται οι γονείς το χωρισμό τους.
Η διάλυση ενός γάμου από τους περισσότερους ανθρώπους περιγράφεται με “μελανά χρώματα”, αφού για την πλειοψηφία, το διαζύγιο αποτελεί μια “αποτυχία” στη ζωή. Μια “αποτυχία” που σημαδεύει τη μετέπειτα συμπεριφορά των δύο -πρώην- συντρόφων στη διαχείριση των προβλημάτων του χωρισμού και επηρεάζει και τα παιδιά. Αυτό συμβαίνει καθώς τα ζευγάρια που βιώνουν τον χωρισμό τους ως “αποτυχία” είναι πιθανόν να διατηρούν κακές σχέσεις και μετά από αυτόν, καθώς ο ένας “χρεώνει” στον άλλο τα λάθη που οδήγησαν σ' αυτήν την κατάληξη.
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr), εξηγεί:
«Είναι ανθρώπινο και το συναντάμε πολύ τακτικά σε όσους κάνουν ψυχοθεραπεία, να φταίνε πάντα ...οι άλλοι! Ακόμα και όσοι παραδέχονται ότι έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης, πάντα προσθέτουν σχεδόν αμέσως κακολογίες κι απόδοση ευθυνών στους πρώην συντρόφους. Παρότι κάθε περίπτωση είναι ειδική, δεν αναιρείται η γενική πραγματικότητα: στο διαζύγιο έχουν φταίξει και οι δύο και για αυτά που έγιναν και για αυτά που...δεν έγιναν, όπως είναι οι επισκέψεις σε έναν ειδικό που πιθανότατα να τους γλίτωνε από αρκετή ψυχική αναστάτωση. Όμως ποτέ δεν φταίνε κι οι δύο εξίσου! Πάντα ένας φταίει περισσότερο και τότε η απόδοση ευθυνών γίνεται “μπαλάκι”, με κατηγορίες και επιθέσεις. Σε χωρισμούς με ύπαρξη τέκνων όμως, η απόδοση ευθυνών στο άλλο άτομο, δεν βοηθάει καθόλου τα ίδια τα παιδιά».