Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (15.08.2012) το απόγευμα στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 24, 23 και 22 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί, βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (34,7) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού


Συνελήφθη, χθες (15-8-2012) το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς , 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Eυρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για διακεκριμένη ληστεία, διάρρηξη και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη, χθες (14-08-2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από Βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Κανονικά από τις 20 Αυγούστου η εξισωτική αποζημίωση

Ενίσχυση 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες τον Οκτώβριο

Καλά τα νέα για τους αγρότες και ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών όπως η δική μας. Αφενός αναμένουν από τη Δευτέρα την εξισωτική αποζημίωση, αφετέρου ξεμπόκαραν οι ενισχύσεις από την ΕΕ και γίνεται προσπάθεια να δοθούν από τον Οκτώβριο.
Για την εξισωτική αποζημίωση, ύψους 160 εκατ. ευρώ, όπως είναι γνωστό υπεγράφη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και η πληρωμή αφορά περίπου 70.000 δικαιούχους, ανάμεσά τους και κτηνοτρόφους και απομακρυσμένες περιοχές ορεινές και ημιορεινές.
Η καταβολή αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει οι ίδιοι οι δικαιούχοι Αν υπάρξουν προβλήματα δικαιολογητικών ή σφάλματα στην αίτηση, θα υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα τον Σεπτέμβριο.
Τη δεύτερη είδηση την έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας χτες στο Mega. Mετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δηλαδή γύρω στις 20 Δεκέμβρη όπου θα δοθούν οι κανονικές ενισχύσεις, θα δοθούν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ενισχύσεις στους αγρότες. Ζητήσαμε, είπε ο υπουργός από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το ποσό αντί να δοθεί 100% όλο το Δεκέμβριο, να δοθεί το 50% μετά την 15η Οκτωβρίου ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% το Δεκέμβριο. Χτες λοιπόν μας ειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το αίτημα γίνεται δεκτό και θα δώσουμε γύρω στις 20 Οκτωβρίου 1,1 δισ. ευρώ, δηλαδή το 50% αυτού του ποσού στους αγρότες»

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή 17 Αυγούστου


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012  του Δήμου Πωγωνίου την Παρασκευή 17 Αυγούστου  στο χωριό Αρετή  Πωγωνίου έχει λαϊκή βραδιά.


ΔΟΛΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πωγωνήσιο αντάμωμα την Παρασκευή 17 Αυγούστου


Πωγωνήσιο αντάμωμα  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο χωριό Δολό  Πωγωνίου.

ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό γλέντι  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο χωριό Ιερομνήμη  Πωγωνίου.

ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο χωριό Αργυροχώρι  Πωγωνίου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Αυγούστου


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 16  και την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο χωριό Περιστέρι Πωγωνίου.

Η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας, διοργανώνει Εκδηλώσεις Μνήμης Μονής Σέλτσου, στις Πηγές Άρτας, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, στις 10:00 το πρωί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΗΣ  ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ  <<ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕΛΤΣΟΥ >>- ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ  23-8-2012                                     

Η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας σας προσκαλεί   στις εκδηλώσεις μνήμης  της θυσίας των Σουλιωτών που θα γίνουν στον ιερό χώρο της  Μονής Σέλτσου  στις Πηγές –Άρτας, -Ιστορική έδρα του  δήμου Γ. Καραϊσκάκη - στις   23 Αυγούστου    2012  ώρα  10.00 . Στις εκδηλώσεις οι οποίες   τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτείας, τοπικοί φορείς , και άλλοι επίσημοι . Ο Πανηγυρικός της Ημέρας θα γίνει με ομιλητή από τον δικηγόρο, συγγραφέα , λαογράφο, ποιητή και ιστορικό ερευνητή Κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου, με θέμα  «ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Η παρουσία όλων μας στις εκδηλώσεις μνήμης του ΄΄ Χαλασμού ΄΄των Σουλιωτών  αποτελεί ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής Υπόχρεου Έθνους προς τους υπερχιλιοδιακοσίους «Αγνοούμενους» της ιστορίας και της πολιτείας .  Οι ήρωες Σουλιώτες  υπερασπιστές  και πεσόντες στο  ιερό θυσιαστήριο του Σέλτσου   για της πατρίδας την ελευθερία, προτίμησαν θάνατο ηρώων  παρά ζωή σκλάβων. Δεν λιποτάχτησαν και  δεν λιποψύχησαν. Παρέμειναν  εκεί  και υπέστησαν Ολοκαύτωμα , όντας βέβαιοι για τον θάνατο τους.
Οκτώ  μόλις αράδες του ιστορικού Πουκεβίλ αρκούν να αποτυπώσουν αυτό που δεν   χωράει ιστορικού νους. Οτι στις  23  Απριλίου του 1804 διακόσια πενήντα [250]  και πλέον  γυναικόπαιδα  Σουλιωτών  γκρεμιστήκαν στο βάραθρο δίπλα από την μονή καταδιωκόμενα από τους τουρκαλβανούς του Αλί  Πασά . Σε μια μέρα ξεκληρίστηκαν τρεις γενιές της φάρας των Μποτσαραίων .  Από  τους 1.300 Σουλιώτες   επέζησαν  μόνο  10 [κατ’ άλλους 40] μεταξύ δε αυτών  ο 13χρονος Μάρκος Μπότσαρης.

Η ΦΑΛΑΓΞ [1.148] ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ -ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ- ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΣΕΛΤΣΟ. ΑΠΙΣΤΙΑΝ ΑΛΗ ΤΡΙΜΗΝΟΝ ΑΝΙΣΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΥΣΙΑ. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΑΙ  ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΙΑ ΑΣΙΤΟΙ ΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΟΔΟΝ Η ΘΑΝΑΤΟΝ ΗΡΩΟΣ.  ΞΙΦΗΡΕΙΣ 300 ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΠΛΗΝ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ. Ο ΝΟΤΗΣ ΠΙΠΤΕΙ ΜΕ 5 ΠΛΗΓΑΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΙ. ΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΧΟΜΕΝΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΣ.  ΥΠΕΡΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ. ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ 10 ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΣΩΖΟΝΤΑΙ»     [ΠΟΥΚΕΒΙΛ 1824 Τ. Ι. ΣΕΛ. 207-212]
                     ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ