Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ανοικτά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά μπορούν να είναι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 20:00 τα εμπορικά καταστήματα.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων «και όλους όσοι εναντιώνονται στην κατάργηση της Κυριακής αργίας να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρύξει αύριο στις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα (Καραγεώργη Σερβίας 1), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει στο εμπόριο.

Πρόσκληση για την διοργάνωση του 2ου τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων

Αυστηρή εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στην Κακαβιά

Τεράστιες ουρές και ελάχιστες διελεύσεις Αλβανών προς την Ελλάδα!

Οι Ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με την Αλβανία, και ειδικά στην Κακαβιά που αποτελεί την βασική πύλη εισόδου, στην αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα μας να είναι λιγοστές και πολλοί Αλβανοί πολίτες να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Οι Ελληνικές αρχές, εφαρμόζουν ότι ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν, χωρίς καμία ελαστικότητα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 1-2

Ανατροπή και διπλό στους "Ζωσιμάδες"

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη, πρώτη στη σεζόν, επικρατώντας 2-1 στα Γιάννινα του τοπικού ΠΑΣ.
Στο 63' ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζάιρο μπήκε στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα, νίκησε κατά κράτος τον Φαρίνια και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα γράφοντας το 1-0.
Στο 72΄ ο Γιαννούλης κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λουισίτο Φαρίνια πιάνει την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας, ο Μιχαήλ δεν προλαβαίνει να τον μαρκάρει στέλνει την μπάλα στη γωνία του Περιστερίδη κάνοντας το 1-1.
O Νίκο Φερνάντες στο 77΄ με εξαιρετική έμπνευση, βγάζει σέντρα-πάσα στον Μάσα κι ο Αργεντινός νικά τον Μπουκουβάλα στον αέρα και στέλνει την μπάλα στην εστία του Περιστερίδη γράφοντας το τελικό ΠΑΣ Γιάννινα -Αστέρας 1-2.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79' Καρανίκας), Λίλα, Ζάιρο, Κοζορώνης (76' Βιντάλ), Κούτρης, Μαμπουλού, Κόντε (55' Γιάκος)
Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Σίλβα, Χαμντανί, Ευαγγέλου (64' Κυριακόπουλος), Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (76' Μάσα), Φερνάντες

Άρτα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, σήμερα (05-11-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Άρτας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να κινείται πεζός και σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία σακούλα που περιείχε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα δραπανοκατσάβιδο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος είχε διαρρήξει λίγο νωρίτερα σχολή οδηγών στην Άρτα, απ’ όπου είχε αφαιρέσει τα παραπάνω αντικείμενα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε διαμέρισμα στο οποίο αλλοδαπός, προσποιούμενος το μέντιουμ, εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα

Το μέντιουμ, επικαλούμενο ειδικές πνευματικές δυνάμεις που δήθεν διέθετε, υποσχόταν την επίλυση διαφόρων προβλημάτων

Συνελήφθησαν, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, δύο υπήκοοι Γκάμπιας, ηλικίας 35 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης
Εντοπίστηκε διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο οποίο 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάμπιας, προσποιούμενος το μέντιουμ, εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα.
Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα 35χρονος υπήκοος Γκάμπιας καθώς και ένας 46χρονος ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο εν λόγω διαμέρισμα μεταξύ του μέντιουμ και αστυνομικού, προσποιούμενης την πελάτισσα, για δήθεν επίλυση προβλήματος υγείας, ο 46χρονος υποδέχτηκε στην είσοδο του διαμερίσματος την αστυνομικό, η οποία συνοδευόταν και από έτερο αστυνομικό.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μέντιουμ με την αστυνομικό, κατά την οποία της υποσχέθηκε την επίλυση του προβλήματός της, παραλαμβάνοντας προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 35χρονο, καθώς επίσης και τον 46χρονο συνεργό του που βρισκόταν στο διαμέρισμα.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν για την εξαπάτηση των θυμάτων, χαρτάκια που διαφημίζουν τις υποτιθέμενες ικανότητες του μέντιουμ, εκτυπωμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 25χρονης αλλοδαπής με παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο

Μία 25χρονη αλλοδαπή συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατηγού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο ενώ για τα ανήλικα τέκνα της επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τρίτη (08-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τετάρτη (09-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Πέμπτη (10-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (11-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Σάββατο (12-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παπίγκου διοργανώνει βραδιά τσίπουρου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (08-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (09-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (10-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (11-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (13-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.