Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ - ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ


ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

Το συνολικό κόστος της ενισχυσής είναι 100 εκατ. ευρώ, ενώ η κλιμάκωση, ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου, έχει ως εξής:

- Για ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 12.000 ευρώ, 300 ευρώ.

- Για ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, 200 ευρώ.

- Για ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, 100 ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή η ενίσχυση είναι «αυτό που μπορούμε σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Α’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣΗΠ με την διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής.
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, Ώρα:(16:00)
Ασβεστοχώρι-Καλπάκι

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ!
Από το "Αυτί του Δήμου"

Από της αρχές του Οκτώβρη, οι τρεις τουλάχιστον από τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους για το Δήμο Πωγωνίου, σε κάθε ευκαιρία τόνιζαν και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ότι ο συνδυασμός στον οποίο ηγούνται είχε συμπληρώσει και η λέξη «έκλεισα» είχε ακουστεί, απ΄άκρη σε άκρη σε όλο το Πωγώνι!
Τα σχόλια που ακούγονται τις τελευταίες μέρες στα καφενεία του Παρακαλάμου, σε συνδυασμό με την δημοσιοποίηση των ονομάτων των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων όλων των Συνδυασμών δυστυχώς άλλα έδειξε.
Τα γεγονότα που διαδραματιστήκαν τις τελευταίες ώρες πριν τα μεσάνυκτα της περασμένης Κυριακής 17 Οκτωβρίου που έληγε και η προθεσμία κατάθεσης των Συνδυασμών, είναι χαρακτηριστικά.

Ας δούμε τι έγινε σε κάθε συνδυασμό ξεχωριστά.

1) Στο στρατόπεδο του κ. Καψάλη τις τελευταίες μέρες όλα κυλούσαν ήρεμα και ομαλά. Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής μια ανησυχία και μια έντονη κινητικότητα- νευρικότητα άρχισε να εμφανίζεται. Τι είχε συμβεί; Τα πρωτοκλασάτα στελέχη κατέφτασαν. Το πρόβλημα ήταν στο «κλειστό» κατά τ΄άλλα ψηφοδέλτιο της Εκλογικής Περιφέρειας του Άνω Καλαμά. Η θέση του τρίτου υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου από τον Παρακάλαμο ήταν κενή.
Ο κ. Καψάλης με άνεση έβγαλε το μπλοκάκι του, όπου ήταν γραμμένα πέντε-έξι ονόματα. Γράφει το πρώτο και ξαφνικά άρχισαν τα όργανα! Τα μισά από τα στελέχη άρχισαν να μουρμουρίζουν και να γκρινιάζουν. Το σβηστήρι βγήκε και το όνομα άλλαξε σαν αστραπή. Τότε έγινε χαμός! Μέχρι και η λέξη παραιτούμαι ακούστηκε από κάποιο στόμα!! Ξαναέβγαλε το σβηστήρι βιαστικά βιαστικά έσβησε το όνομα. Η ώρα περνούσε και η λύση δεν ερχόταν. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, μα οι απαντήσεις από «πιθανούς» υποψηφίους ήταν αρνητικές. Η καμπάνα της εκκλησίας χτύπησε 10 φορές. Ο χρόνος είχε τελειώσει. Τότε ο έμπειρος κ. Καψάλης πήρε την υπόθεση πάνω του και έγραψε το “όνομα”. Αν η επιλογή ήταν σωστή δεν το γνωρίζω. Με το άνοιγμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα μάθουμε.

2)Στο στρατόπεδο του κ. Στεργίου τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι αποχωρίσεις Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων από το τρένο του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ήταν γνωστές από καιρό και είχε κάνει το κουμάντο του.
Άνοιξε το συρτάρι του γραφείου του, έβγαλε το βιβλίο με τα αρχεία του ΚΑΠΗ του Δήμου Άνω Καλαμά και άρχισε χωρίς να χάνει χρόνο να συμπληρώνει τα κενά στο ψηφοδέλτιο.
Το αποτέλεσμα φανταστικό!
Γέροι και γριές, όλοι στον αγώνα. Υποψήφια τοπική σύμβουλος, ετών 80!!! (Είναι υποψήφια για δεύτερη φορά). Φαίνεται ότι ο κ. Στεργίου πιστεύει πολύ στο γούρι. Την προηγούμενη φορά χάρη στους λίγους σταυρούς που πήρε η υποψηφία, κέρδισε την Δημαρχία.
Στο τοπικό του Παρακαλάμου η θέση του νυν Πρόεδρου έμενε κενή. Όλοι περίμεναν την μεταγραφή έκπληξη της τελευταίας στιγμής από το τοπικό ψηφοδέλτιο της αντιπολιτεύσεως. Παρά τις μεγάλες πιέσεις, τα ταξίματα, τις υποσχέσεις και το στενό μαρκάρισμα, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ!
Για τα μισά περίπου τοπικά συμβούλια του Δήμου Πωγωνίου που έμειναν κενά η απάντηση ήταν απλή.
«Είναι θέμα τακτικής του Συνδυασμού».

3)Στο στρατόπεδο του κ. Ντόντη ακολουθήθηκε μια άλλη τακτική στην επιλογή των υποψηφίων. Στον Παρακάλαμο η μια θέση για «υποψήφιος» στο Δημοτικό συμβούλιο είχε είδη κλείσει από νωρίς το καλοκαίρι!! Μάλιστα ο «υποψήφιος» δεν είχε αφήσει καφενείο για καφενείο, χωριό για χωριό, πανηγύρι για πανηγύρι, πότε μόνος του και πότε μαζί με τον κ. Ντόντη, να διαλαλεί την υποψηφιότητά του! Ξαφνικά κάπου εκεί αρχές του Οκτώβρη τα πράγματα άλλαξαν και έπεσε στο τραπέζι το όνομα της μητέρα του. Τελικά με την δημοσίευση των ονομάτων του συνδυασμού υποψήφιος ήταν ο πατέρας του!
Τι έγινε; Κανένας δεν κατάλαβε; Μήπως κατάλαβε κάτι ο κ. Ντόντης;
Στην συμπλήρωση των κενών που υπήρχαν σε μερικά τοπικά συμβούλια, ο κ. Ντόντης ακολούθησε μια άλλη φιλοσοφία.
Στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Άνω Καλάμα είναι υποψήφιος ο σύζυγος και σε τοπικό η γυναίκα του. Φοβόνταν κάτι;
Δεν νομίζω!!
Σε άλλα τοπικά είναι υποψήφιοι αδέρφια, ξαδέρφια και λοιποί συγγενείς!!!

4) Από το στρατόπεδο του κ. Μεντή, οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο, λόγω της κομματικής πειθαρχίας. Στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τα πράγματα ήταν απλά. Η εντολή δόθηκε από τον Περισσό. Οι Κ.Ο.Β. έβγαλαν τα αρχεία τους, άνοιξαν τα μητρώα και απλά συμπλήρωσαν το ψηφοδέλτιο.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι για γέλια και για κλάματα!!!

Στα θετικά είναι το γεγονός, ότι βρέθηκαν 500 περίπου άτομα, που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Τα πόσα ψάρια (ψήφους) θα πιάσει ο καθένας, αυτό θα το δούμε το βράδυ των εκλογών.
Πριν ακόμα εφαρμοστεί ο πολυδιαφημισμένος «Καλλικράτης» φανήκαν τα πρώτα αδύνατα σημεία του. Το όλο εγχείρημα σχεδιάστηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρόνου, σχεδόν στο πόδι, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες κάθε νέου Δήμου ξεχωριστά. Οι τοπικές κοινωνίες δεν ρωτήθηκαν. Αυτό φάνηκε καθαρά και από τον ορισμό της έδρας του νέου Δήμου Πωγωνίου.
Ποια κριτήρια ελήφθησαν υπόψη;
Η απάντηση είναι απλή. Καθαρά και μόνο κομματικά. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλα έγιναν για περιοριστούν τα έξοδα και οι δαπάνες του κράτους. Η βιωσιμώτητα και η ανάπτυξη των νέων «ακριτικών» Δήμων πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Μακάρι τα όσα γράφω παραπάνω να είναι λάθος. Αλλά δεν νομίζω!!

"ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ