Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Pulse RC: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%

Η δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι δείχνει  ντέρμπι.
Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχουμε:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
ΝΔ: 25%
Χρυσή Αυγή: 6%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Ποτάμι: 5%
ΚΚΕ: 5%
Λαϊκή Ενότητα: 4,5%
Ένωση Κεντρώων: 3,5%
Ανεξάρτητων Ελλήνων: 2,5%
Ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το προβάδισμα στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός».
Καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές.

Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων: Ομιλία του γενικού γραμματέα του Ε.Πα.Μ. Δημήτρη Καζάκη, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση των μέσων μαζικής την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Olympic.

 Ομιλία του γενικού γραμματέα του Ε.Πα.Μ. Δημήτρη Καζάκη την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας καλούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δια των εκπροσώπων τους να παραβρεθούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 πμ. στο ξενοδοχείο Olympic.

Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων
Τηλ. 6942223131

Εντοπίστηκε φυτεία με (65) δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί καλλιεργητές

Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.
Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες (02-09-2015) το απόγευμα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία σε δασώδη περιοχή στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων, αποτελούμενη από (65) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως (4) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την φυτεία καλλιεργούσαν οι δύο δράστες ενώ σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητό τους και στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένας νωπός κλώνος δενδρυλλίου κάνναβης
ένα κυνηγετικό όπλο
ένα σπαθί
τρία μαχαίρια
εξαρτήματα και εργαλεία ποτίσματος
ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας

Κατασχέθηκαν περίπου (30) κιλά κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου
Σήμερα (03-09-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, (30) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -30- κιλών και -690- γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο του δράστη και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρέβεζα: Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού, για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (03-09-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για κατοχή πυρομαχικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (02-09-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, μία 45χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
2. Χθες (02-09-2015) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για κλοπή.
3. Χθες (02-09-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25 και 45 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Κέρκυρας, για επαιτεία.
4. Σήμερα (03-09-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής συνολικής φυλάκισης είκοσι μηνών, για ενδοοικογενειακή βία και πλαστογραφία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Χάνουν την πρόωρη σύνταξη 50.000 υπάλληλοι του Δημοσίου

Από 6 μήνες ως και 17 χρόνια επιπλέον

 Οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό του Δημοσίου είναι σε δύο κατευθύνσεις και αφορούν τόσο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και στα ποσά των συντάξεων.
Οι αλλαγές φέρνουν επιπλέον εργασία από έξι μήνες ως και 17 χρόνια ( σε λίγες ακραίες περιπτώσεις).
Ήδη πάντως και με τις αλλαγές που ήρθαν 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το τρένο για την πρόωρη σύνταξη.
Σε ομάδες υψηλού κινδύνου αναδεικνύονται οι μητέρες με ανήλικο παιδί, όσοι έχουν 25ετία και θέλουν την 35ετια, αλλά και όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν πρόωρα.
Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους του δημοσίου πόυ είναι γονείς ο κίνδυνος είναι μεγάλος. 
Οι μητέρες εάν δεν έχουν πιάσει το όριο ηλικίας θα κληθούν να εργαστούν επιπλέον από έναν χρόνο και έξι μήνες ως και 17 χρόνια.

Παρακάλαμος: Προκλητική συμπεριφορά από παράγοντα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

Επιεικώς απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά από παράγοντα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά που έδιωξε από το γήπεδο Παρακαλάμου νεαρό αθλητή που προπονούνταν.
Συγκεκριμένα όπως μας καταγγέλλει ο πατέρας του αθλητή από τον Παρακάλαμο, ο νεαρός  είχε πάει στο μόνος του στο γήπεδο για προπόνηση.
Τότε παρουσιάστηκε ο εν λόγω παράγοντας και τον έδιωξε!
Άμεση η αντίδραση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, τόσο του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Χρήστου Γκόγκου  και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου, που τόνισαν προς κάθε πλευρά πως τόσο το γήπεδο αλλά και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου είναι στη διάθεση προς χρήση από όλους τους δημότες.

Πιστεύουμε ότι το συμβάν έγινε από άγνοια και δεν υποκρύπτει άλλη σκοπιμότητα.

Τα στοιχεία των εμπλεκομένων είναι στην διάθεση του blog

Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Λόγω των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων, που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την καταβολή χρηματικών ποσών για την εκπλήρωση υποχρεώσεων απέναντι σε Δημόσιο και ιδιώτες, παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το προσωρινό καθεστώς αναστολής πλειστηριασμών.
Η σχετική υπουργική απόφαση, δημοσιεύτηκε ήδη στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης και φέρει την υπογραφή των υπηρεσιακών υπουργών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Χουλιαράκη και Δ. Παπαγγελόπουλου αντίστοιχα. 

3ος Νάιος Δρόμος, ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός

Η Αρχαία Δωδώνη και η Δωδωναία κοιλάδα, υποδέχονται την ερχόμενη Κυριακή ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Πρόκειται για τον 3ο  Νάιο Δρόμο. Μία διοργάνωση που γίνεται πλέον θεσμός.
Ο Νάιος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, με αφετηρία και τερματισμό το αρχαίο στάδιο της Δωδώνης. Περιλαμβάνει τον δρόμο των 18 χιλιομέτρων, των πέντε χιλιομέτρων και των δύο χιλιομέτρων που είναι αποκλειστικά για μαθητές δημοτικού.
Διοργανωτές είναι ο Δήμος Δωδώνης, η ΕΚΑ «Δωδώνη» και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.
Οι διοργανωτές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν μίλησαν για ένα γεγονός με πολλές διαστάσεις, τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τον πολιτισμό.

Υπουργείο Παιδείας: Από 3 έως 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, μπορούν να καταθέτουν εκ νέου τις αιτήσεις τους όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε προβεί στην έκδοση σχετικού ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις.
Ειδικότερα, στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν, κατά περίπτωση:
   - Υπ' αριθ. 132812/E2/25-08-2015 (Φ.Ε.Κ. 1842/26.08.2015 τ.Β΄ & ΑΔΑ: 6ΖΣΑ465ΦΘ3-97Α) με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄)»,
- Υπ' αριθ. 132815/E2/25-08-2015 (Φ.Ε.Κ. 1843/26.08.2015 τ.Β΄ & ΑΔΑ: 
6ΕΙ5465ΦΘ3-Ξ93) με θέμα «α) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015−2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2, 3 και 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄). 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν λαθρομετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (02-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, ο 44χρονος διακινητής, ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου, αλβανικής μεταφορικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην χώρα μας, διευκόλυνε τη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε έναν λαθρομετανάστη, υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 36 ετών.
Το λεωφορείο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή η οποία επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε 23χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό

Συνελήφθη, χθες (01-09-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 45χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία διευκόλυνε την έξοδο από τη x ώρα σε 23χρονο υπήκοο Συρίας, μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, η 45χρονη συνόδευε τον 23χρονο και όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα τον είχε προμηθεύσει με κλεμμένη ταυτότητα Βουλγαρίας και είχε πραγματοποιήσει σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό του στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των -500- ευρώ.
Η κλεμμένη ταυτότητα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.