Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κόνιτσα: Συνελήφθη 37χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, ενώ σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, σήμερα (20-05-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μία 37χρονη υπήκοος Αλβανίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, η 37χρονη δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού προμηθείας τροφίμων για το Δήμο & το Ν.Π.Δ.Δ.

Περίληψη Διακήρυξης Πρόχειρου μειοδοτικού για την «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ»
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ.»,   συνολικής προϋπολογισθείσης
αξίας 56.999,91 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος Καλπακίου (κεντρικό Δημαρχείο) στις 27-05-2015 ημέρα Τετάρτη, με ώρα έναρξης παραλαβής
προσφορών  η 10η π.μ. και ώρα λήξης η 11η π.μ.
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις/κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον ασκούν δραστηριότητα, συναφή με το προκηρυσσόμενο αντικείμενο.
Εγγύηση συμμετοχής δεν απαιτείται.    
Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει αμέσως μετά την υπογραφή της και ισχύει μέχρι ένα έτος
από την ημερομηνία υπογραφής της.
Κριτήριο κατακύρωσης: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης μέχρι το αργότερο την
προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού, είτε από το Δήμο Πωγωνίου-Γραφείο Προμηθειών [κεντρικό κτίριο Δημαρχείου στο Καλπάκι, τηλ. 2653360119, πληροφορίες Τάγκα Δροσούλα] είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του
Δήμου (www.pogoni.gr )

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Η προκήρυξη για την εισαγωγή σε αστυνομικές σχολές

Ο αριθμός που θα εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 250

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η προκήρυξη του διαγωνισμού των υποψηφίων για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων.
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 250.
Ο αριθμός των υποψηφίων, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται σε 40.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, έχουν άνδρες και γυναίκες, Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία.
Οι ομογενείς που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, αποκτούν αυτοδικαίως την Ελληνική Ιθαγένεια από την κατάταξή τους.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τετάρτη 20 Μαΐου, ώρα 09.00 π. μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        
    Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της 
Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  20η Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη  & ώρα 09.00 π. μ.
στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα συζήτησης:
Έγκριση πρακτικού άγονης δημοπρασίας του έργου: «Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Αγροκτημάτων Δ.Ε.
Καλπακίου» και καθορισμός νέας ημερομηνίας διενέργειας της δημοπρασίας. 

* Λόγω προθεσμίας λήξης του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» από όπου
χρηματοδοτείται το εν λόγω έργο.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ιωάννινα: Εντοπίσθηκε κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια–τρίλιζα»-Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα

Κατασχέθηκαν 8 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων και το χρηματικό ποσό των 377 ευρώ

Ένα κατάστημα (καφενείο -επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου), μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια, εντόπισαν χθες (19-5-2015) το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων στα Ιωάννινα.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και συγκεκριμένα, μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ένας 52χρονος ημεδαπός, που εργαζόταν ως «τσιλιαδόρος», μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας, εργαζόμενη ως σερβιτόρα και τέσσερις παίκτες θαμώνες, ηλικίας από 32 έως 58 ετών.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή «server» ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια-τρίλιζα».
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ασύρματο τηλέφωνο, μία οθόνη με ενσωματωμένο πομποδέκτη, ένας εκτυπωτής, φύλλα σημειώσεων, μία μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb), το χρηματικό ποσό των (377) ευρώ και πέντε δολάρια των ΗΠΑ.
Ο 45χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών Ρομά, ηλικίας 44 και 35 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε την 28-01-2015 στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών Ρομά, ηλικίας 44 και 35 ετών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες το πρωί της 28-01-2015, εισήλθαν από την ανασφάλιστη κεντρική είσοδο σε σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσαν κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι οι δύο γυναίκες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για σωρεία κλοπών ενώ η 44χρονη είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης της χώρας, κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο γυναικών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Λιμίνη Άρτας: Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Ρουμανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (20-05-2015) το πρωί στη Λιμίνη Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 47χρονος φυγόποινος, υπήκοος Ρουμανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επαναφέρει το θέμα αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης των παλαιών κληροδοτημάτων Ιωαννίνων και ευαγών Ιδρυμάτων


Αριθ. Πρωτ. 2669

Αθήνα 15-5-2015 


Προς 
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 

Εξοχώτατε,
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που αποτελεί τη συνισταμένη 486 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων , αγωνίζεται επί 10ετίες ολόκληρες για το θέμα των παλαιών κληροδοτημάτων Ιωαννίνων. Προς το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, έχει τεθεί ως θέμα σε επτά παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, έχει τοποθετηθεί στην ειδική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής το 1999 και το 2012, έχει γνωστοποιήσει τις θέσεις της ως προς το συγκεκριμένο θέμα με δεκάδες υπομνήματα στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας τα αυτονόητα δηλ. το σεβασμό της βούλησης του διαθέτη, την πιστή εφαρμογή του άρθρου 109 του Συν/τος καθώς και τη διαφάνεια στη διαχείρισή τους.
Δυστυχώς για τα κληροδοτήματα αυτά ακόμα και σήμερα ισχύει το διάταγμα του Σουλτάνου αφού: 

α. δεν εφαρμόστηκε ο ν. 2508/1920 «περί εξακριβώσεως και διαχειρίσεως των περιουσιών των εν ταις νέαις χώραις από τουρκοκρατίας Χριστιανικών Κοινοτήτων» με τον οποίο καταργήθηκαν στις νέες χώρες , στις οποίες ανήκει και η Ήπειρος, οι χριστιανικές κοινότητες της εποχής της Τουρκοκρατίας και οι διοικούσες αυτές εφοροεπιτροπείες που διαχειρίζονταν εκτός των άλλων στην περίοδο της τουρκοκρατίας τις περιουσίες τις οποίες άφησαν στα Γιάννινα και το νομό Ιωαννίνων μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες. Ο νόμος αυτός ενώ ίσχυσε σε όλη την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε στα Γιάννινα αφού η πόλις των Ιωαννίνων εξαιρέθηκε επί δικτατορίας Πάγκαλου με το νομοθετικό διάταγμα 30/4/1926.

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά από σήμερα η προθεσμία για τις αλλαγές των διευθυντών σχολείων

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ζητείται να γίνουν αιτήσεις για την πλήρωση των σχετικών θέσεων εντός αποκλειστικής προθεσμίας 3 ημερών, από την 20η Μαΐου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την 28η Μαΐου για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Στην εγκύκλιο μεταξύ  άλλων αναφέρεται:
Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων
Α) Ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης εκδίδει προκήρυξη πλήρωσης θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων με την οποία προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία  επιλογής  να υποβάλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, από την 20η Μαΐου 2015 και εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών.
Επιτρέπεται η προσκόμιση των συνοδευτικών δικαιολογητικών της αίτησης εντός προθεσμίας δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας ( 22-5-2015).

Αντώνης Φούσας: «Τραγική είναι η εξέλιξη των έργων του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και οι ευθύνες διαχρονικές»

Σχετικά με το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και την τραγικότητα των εκτελούμενων έργων σ΄ αυτό, αλλά και μετά τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, αισθάνομαι την υποχρέωση, να προβώ στην παρακάτω δημόσια δήλωση:
«Συμφωνώ απολύτως με το Δήμο Ιωαννιτών, σχετικά με την προκλητική στάση και αδιαφορία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (τώρα και παλαιότερα) για το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και ακόμη συμφωνώ με την επισήμανση, ότι, εάν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση, υπάρχει μέγας κίνδυνος, εκ των πραγμάτων, να μην έχει ελπίδα επιβίωσης.
Για το θέμα, όμως, αυτό και ειδικότερα για το ενδιαφέρον των πολιτικών του νομού μας, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, θεωρώ υποχρέωσή μου, να επισημάνω και να υπενθυμίσω τα εξής:
• Από το έτος 1998, ως βουλευτής του νομού μας, είχα αναλάβει σχετική προσωπική πρωτοβουλία, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να εκσυγχρονισθεί το Αεροδρόμιο μας και να γίνει διεθνές. 

ΑΣΕΠ: Έκδοση προκήρυξης 2Κ/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Κ/2015

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 2Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 3/14-05-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία  Δημοσίων Εσόδων  του Υπουργείου Οικονομικών.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε').
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 3 Ιουνίου 2015 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 17 Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
 Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 22ας Ιουνίου 2015, ημέρας Δευτέρας.