Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» διοργανώνει την εκδήλωση «Τα Μπόλια» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία της Αδελφότητας (Δεληγιώργη 7, Αθήνα)

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, για το σχολικό έτος 2015-2016, συνολικού προϋπολογισμού 78.905,95 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

    Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου διενεργεί διαπραγμάτευση, με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για τη μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης, που πληρούν τους όρους ασφαλείας, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, από τον τόπο κατοικίας τους στη σχολική τους μονάδα και αντίστροφα, όπως φαίνεται στα συνημμένα τμήματα (ομάδες) του παραρτήματος Α της παρούσας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 78.905,95€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και δικαιώματος προαίρεσης 50%, σύμφωνα με την με αριθμ. 30/1676/09-11-2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εθελοντική αιμοδοσία της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ώρα 9:00 π.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα


Η Τοπική Οργάνωση Πωγωνίου της Ν.Δ. καταγγέλλει την ΚΕΦΕ για το μη στήσιμο καλπών στον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο

Η Τοπική Οργάνωση Πωγωνίου της Ν.Δ. καταγγέλλει με επιστολή της, την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. να μην τοποθετηθούν κάλπες στις 22 Νοεμβρίου για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, στις δύο μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες του δήμου Πωγωνίου, τον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο.
Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Τ.Ο. Πωγωνίου της Ν.Δ. Κώστας Μυριούνης και ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Δημήτρης Ντότης και η οποία απευθύνεται προς την πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, Μαρία Κεφάλα, αφήνονται αιχμές κατά των γαλάζιων κομματικών οργάνων για ενδεχόμενο αποκλεισμό εκατοντάδων μελών απ’ την εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
"Κυρία Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. μας προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να μην τοποθετηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού του Κόμματος, στις δύο μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, Παρακάλαμο και Κεφαλόβρυσο που είναι επίσης έδρες των δύο μεγαλυτέρων Δημοτικών ενοτήτων, αλλά και στις οποίες την προηγούμενη παρόμοια εκλογική διαδικασία είχαν ψηφίσει τα περισσότερα μέλη! Η απόφαση αυτή κατά περίεργο τρόπο έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την βασική απόφαση της ΚΕΦΕ ότι δεν θα τοποθετηθούν μόνο όπου στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία ήταν πολλοί λίγοι οι ψηφίσαντες. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πίσω απ’ αυτή την εξέλιξη υποκρύπτεται σκοπιμότητα, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων μελών απ’ την εκλογική διαδικασία. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει και σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, τόσο εσάς δηλαδή την ΝΟΔΕ, όσο και –ιδίως- την ΚΕΦΕ και τους εκπροσώπους σε αυτήν των υποψηφίων αρχηγών. Ζητούμε την άμεση τροποποίηση της απόφασης της ΚΕΦΕ, ζητώντας απ’ την ΝΟΔΕ να διαβιβάσει την παρούσα επιστολή στη ΝΕΦΕ μαζί με την δική της εισήγηση".

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 30ης/09-11-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 09-11-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 30/09-11-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1644. Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1645. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 13-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου Άρτας», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, ως συνεργός του 48χρονου, που συνελήφθη χθες στην Άρτα για κατοχή κάνναβης

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 48χρονου, άλλα (471,2) γραμμάρια κάνναβης

Σε συνέχεια του από 09.11.2015 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού στην Άρτα για κατοχή ναρκωτικών, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη χθες (09-11-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε παραχωρήσει το Ι.Χ. Φορτηγό του στον 48χρονο συλληφθέντα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 48χρονου στο Νεοχώρι Πρέβεζας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (471,2) γραμμάρια κάνναβης.
Ο 56χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
Συνελήφθη, χθες (09-11-2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής.
Συνελήφθη, σήμερα (10-11-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη, χθες (09-11-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθη, σήμερα (10-11-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Θρύλος του Γεφυριού της Άρτας, σε 3D Animated

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, για το «Σχεδιασμό και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες – χιονοπτώσεις)», μετατίθεται για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ..
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτήριο πρώην Νομαρχίας).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ετήσια Τακτική Απολογιστική και Εκλογική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών, Κολωνού 48, 2ος όροφος Αθήνα




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Δ. Σ. της Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, ΚΑΛΕΙ τα μέλη των Δ. Σ. και τους εκπροσώπους των Μελών-Αδελφοτήτων της, στην Ετήσια Τακτική Απολογιστική και Εκλογική Γενική Συνέλευση της, η οποία θα γίνει
την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 NOEMBΡIOY 2015 το πρωί, ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών, Κολωνού 48, 2ος όροφος Αθήνα, πλησίον της πλατείας Καραϊσκάκη.
Αγαπητοί Συμπατριώτες, η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε για το μέλλον της Ομοσπονδίας μας, που πραγματικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις σημερινές υποχρεώσεις της, λόγων διαφόρων συγκυριών.
Οφείλουμε όλοι μας, μα όλοι μας μέσα σ΄ αυτή την ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να βρούμε την δύναμη να ανασυγκροτηθούμε ως σύλλογος και να πορευτούμε συσπειρωμένοι για ένα καλύτερο αύριο.
Μην αμελείτε. Προσέλθετε μαζικά. Ελάτε να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ομοσπονδίας μας, για το μέλλον των Αδελφοτήτων μας και των χωριών μας, που δοκιμάζονται πολύ σκληρά.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Παρακαλούνται τα Δ. Σ. των Αδελφοτήτων
Α) να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις τυχόν οικονομικές εκρεμότητές τους, έναντι της Ομοσπονδίας μας, οι οποίες μπορούν να τακτοποιηθούν και την ίδια μέρα της Γ. Συνέλευσης (πριν την έναρξή της) και
Β) να δηλώσουν οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα υποψήφιο αντιπρόσωπο για την συγκρότηση του κοινού ψηφοδελτίου, μέχρι την Τετάρτη 11-11-2015 στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Στασινή Λέκκα- Πράπα Παναγιώτης Μπουρατζής