Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η Τοπική Οργάνωση Πωγωνίου της Ν.Δ. καταγγέλλει την ΚΕΦΕ για το μη στήσιμο καλπών στον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο

Η Τοπική Οργάνωση Πωγωνίου της Ν.Δ. καταγγέλλει με επιστολή της, την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. να μην τοποθετηθούν κάλπες στις 22 Νοεμβρίου για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, στις δύο μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες του δήμου Πωγωνίου, τον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο.
Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Τ.Ο. Πωγωνίου της Ν.Δ. Κώστας Μυριούνης και ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Δημήτρης Ντότης και η οποία απευθύνεται προς την πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, Μαρία Κεφάλα, αφήνονται αιχμές κατά των γαλάζιων κομματικών οργάνων για ενδεχόμενο αποκλεισμό εκατοντάδων μελών απ’ την εκλογική διαδικασία.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
"Κυρία Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. μας προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να μην τοποθετηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού του Κόμματος, στις δύο μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, Παρακάλαμο και Κεφαλόβρυσο που είναι επίσης έδρες των δύο μεγαλυτέρων Δημοτικών ενοτήτων, αλλά και στις οποίες την προηγούμενη παρόμοια εκλογική διαδικασία είχαν ψηφίσει τα περισσότερα μέλη! Η απόφαση αυτή κατά περίεργο τρόπο έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με την βασική απόφαση της ΚΕΦΕ ότι δεν θα τοποθετηθούν μόνο όπου στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία ήταν πολλοί λίγοι οι ψηφίσαντες. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πίσω απ’ αυτή την εξέλιξη υποκρύπτεται σκοπιμότητα, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων μελών απ’ την εκλογική διαδικασία. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει και σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, τόσο εσάς δηλαδή την ΝΟΔΕ, όσο και –ιδίως- την ΚΕΦΕ και τους εκπροσώπους σε αυτήν των υποψηφίων αρχηγών. Ζητούμε την άμεση τροποποίηση της απόφασης της ΚΕΦΕ, ζητώντας απ’ την ΝΟΔΕ να διαβιβάσει την παρούσα επιστολή στη ΝΕΦΕ μαζί με την δική της εισήγηση".