Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξάνονται από Δευτέρα τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Την ανηφόρα αναμένεται να λάβουν από Δευτέρα οι τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς εφαρμόζεται η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που εξεδόθη από τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών.

Έτσι, οι τιμές καθορίζονται ως εξής:
- Για δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ
- Για ελαφρά οχήματα 2,40 ευρώ
- Για φορτηγά και λεωφορεία (με λιγότερους από τέσσερις άξονες) 6,00 ευρώ
- Για φορτηγά και λεωφορεία (με περισσότερους από τέσσερις άξονες) 8,40 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Οι δράστιδες αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο


Συνελήφθησαν χθες (28-9-2012) το μεσημέρι, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες μετέβησαν σε οικία 82χρονου ημεδαπού στην πόλη της Ηγουμενίτσας και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν δύο περίπου ώρες αργότερα, να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και να τις συλλάβουν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Με λαμπρότητα η Αρχιερατική θεία Λειτουργία

Τελεστεί σήμερα το πρωί η πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.
Στη εκδήλωση ήταν παρόν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο συντοπίτης πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνιος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ντόντης Ιωάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλεξίου Γεώργιος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.


Η αναστήλωση της ρημαγμένης Μονής Σωσίνου ήταν ένα όνειρο δεκαετιών των κατοίκων του Παρακαλάμου που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πρωτοβουλία του πρώην Νομάρχη Νομού Ιωαννίνων και σημερινού Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αμέτρητες ήταν οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη τους χώρους της Μονής κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας η εκκλησιαστική επιτροπή οργάνωσε δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους.

Πόσο μεταβάλλονται οι φόροι εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο επιβαρύνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι

Τεράστιες επιβαρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα που έχει εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά και αύξηση των συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα προβλέπει, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" η νέα κλίμακα που σχεδίασε το οικονομικό επιτελείο και θα τεθεί σε ισχύ στα εισοδήματα του 2013.

Τα «μπλοκάκια» φαίνεται πως διασώζονται από τον συντελεστή 35% που θα εφαρμοστεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι έχουν σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Γι'αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται η διατήρηση της φορολόγησής τους με κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.
Ειδικότερα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους:
- Τα φορολογικά κλιμάκια μειώνονται σε 4 από 8 που είναι σήμερα.
- Καταργούνται τα αφορολόγητα όρια για τις οικογένειες και τα παιδιά.
Αυτό θα οδηγήσει στην καταβολή πρόσθετων φόρων τουλάχιστον 400 ευρώ από μία οικογένεια με δύο παιδιά. Εξετάζεται πάντως να μειωθούν τα υφιστάμενα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά κατά 50%.
- Καταργούνται οι συντελεστές φόρου 25%, 35%,38%, 40% και 45%, που αντιστοιχούν στα φορολογικά κλιμάκια από τις 16.000 ευρώ και πάνω και αντικαθίστανται από έναν ενιαίο συντελεστή 35%.
- Το αφορολόγητο όριο διατηρείται στα 5.000 ευρώ και δημιουργούνται τρία νέα κλιμάκια. Από 5.000 - 12.000 ευρώ με συντελεστή 10%. Από 12.000 - 16.000 με συντελεστή 18% και από 16.000 και πάνω με συντελεστή 35%.
- Με τη νέα φορολογική κλίμακα, φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώσει στην εφορία 2.820 ευρώ από 2.420 ευρώ.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες
Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα φορολογούνται πλέον με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ. Από αυτό θα εξαιρεθούν όσοι φορολογούμενοι εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με καθεστώτα συμβάσεων εργασίας και αμείβονται με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών.
Αγρότες
Καταργείται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, βάσει του οποίου καθορίζονται κάθε χρόνο για κάθε νομό συγκεκριμένα τεκμαρτά ποσά ελάχιστου δηλωτέου εισοδήματος ανά στρέμμα καλλιεργούμενης γης ή ανά κεφαλή εκτρεφόμενου ζώου κ.λ.π. Από το νέο έτος θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ως επιτηδευματίες.
Ανώνυμες εταιρείες
Ο συντελεστής φορολόγησής των αδιανέμητων κερδών μειώνεται από το 20% στο 19% και από 25% στο 19% ο συντελεστής κατά τη διανομή μερίσματος. Με τον τρόπο αυτό η συνολική φορολογική επιβάρυνση για κέρδη των Α.Ε. μειώνεται από το 42,5% στο 35%.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μία ομάδα με προοπτικές

Μια νέα σελίδα άνοιξε φέτος για τον Αγροτικό Αστέρα, με την ομάδα του Παρακαλάμου να δίνει ιδιαίτερες συγκινήσεις στο φίλαθλο κόσμο της.
Συγκριτικά με την περσινή σεζόν, ο Αγροτικός Αστέρας άλλαξε θεαματικά, κάτι το οποίο αποδεικνύεται τόσο από την αγωνιστική του παρουσία όσο και από τη βαθμολογική θέση του.

 ΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τι αλλαγές όμως χρειάστηκε να γίνουν για να επιτευχθεί αυτό;
Νέο Δ.Σ., ένας καταξιωμένος προπονητής στο τιμόνι, ο Παναγιώτης Νάκας, ενώ άλλαξαν πράγματα ως προς τη φιλοσοφία της ομάδας.
Η Διοίκηση έθεσε στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας με την ευρύτερη έννοια του όρου, ενώ παρέχει στους παίκτες της ό,τι καλύτερο μπορεί, με σημαντικότερα την παρουσία γιατρού, αθλητικό υλικό και κάποια αμοιβή.
Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
Η νέα Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα αποτελείται από εννέα μέλη και έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παντούλας Κων/νος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλεξίου Γεώργιος
ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: Κόντος Σταύρος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπίκας Μιχάλης
ΕΦ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Κουρής Αναστάσιος
ΤΑΜΙΑΣ: Ρούσσος Κων/νος
ΜΕΛΗ:
Ντότης Δημήτρης,
Παναγιώτης Σίνης
Γιάννης Σίνης
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Μια νεανική ομάδα παρατάσσει και φέτος ο Αγροτικός Αστέρας, καθώς από τα 32 δελτία που απαριθμεί, οι 15 ποδοσφαιριστές του είναι κάτω των 20. Δε λείπουν βέβαια και οι έμπειροι που τους καθοδηγούν. Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από το χωριό.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ
 Ο ΣΤΟΧΟΣ
Σε δηλώσεις του αναφορικά με τους στόχους του Αγροτικού Αστέρα, ο πρόεδρος, κ. Κώστας Παντούλας, τόνισε: «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να γίνουμε ομάδα -κάτι το οποίο μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει- και όχι η άνοδος.
Κοιτάζουμε παιχνίδι το παιχνίδι ώστε η συνέχεια να είναι ανάλογη. Οι παίκτες δείχνουν ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος πως έχουν να δώσουν περισσότερα, ενώ ο κ. Νάκας είναι αξιόλογο άτομο και η σημαντική δουλειά του βγαίνει στο γήπεδο».
Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ...
Ερωτηθείς για το αν τους απασχολεί το θέμα συγχώνευσης με το Καλπάκι, σύμφωνα με τα προ ενός έτους φημολογούμενα, ο κ. Παντούλας ανέφερε:
«Το καλοκαίρι έγιναν συζητήσεις με τον Δήμαρχο και την ομάδα του Καλπακίου, έπρεπε όμως να ακούσουμε και την άποψη των ποδοσφαιριστών μας. Για διάφορους λόγους δεν βρέθηκε ένας παίκτης μας που να συμφωνεί και αυτό η Διοίκηση όφειλε να το σεβαστεί. Έχουμε 32 ενεργά δελτία κι αυτός είναι καθοριστικός παράγοντας».
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Όσο για το αν οι ιθύνοντες σκέφτονται να επαναλάβουν το ποδοσφαιρικό παρελθόν της ομάδας, όταν πριν χρόνια μεσουρανούσε στην Α' κατηγορία, ο κ. Παντούλας υπογράμμισε:
«Ο Παρακάλαμος είχε τότε πολύ καλή ομάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία καταπληκτική εμφάνιση σε έναν αγώνα με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ. Καλό θα ήταν να βλέπαμε μία τέτοια ομάδα, σε βάθος χρόνου».


Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Καταλήγοντας, ο κ. Παντούλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας, τονίζοντας:
«Σημαντική για την προσπάθειά μας είναι η στήριξη του κόσμου, ο οποίος βρίσκεται κοντά μας στις εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.
ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Μας ενισχύει ηθικά και οικονομικά, με εγγραφές μελών και χορηγίες.
Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους και τους χορηγούς μας.
Μεγάλη είναι η οικονομική προσφορά του κ. Αντώνη Χάσκου (café-bar), ο οποίος οργάνωσε και εκδήλωση για την ομάδα.
Άξια αναφοράς είναι και η στήριξη του Αντιδημάρχου, κ. Χρήστου Γκόγκου».

ΠΗΓΗ: www.sportsioannina.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ασθενής σεισμική δόνηση

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:46 με επίκεντρο  μόλις 7 χλμ από τα Ιωάννινα.
Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
Αν και το μέγεθός του -σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών- ήταν 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και θεωρείται μη ανακοινώσιμος, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της πόλης, γιατί έγινε ιδιαίτερα αισθητός.
Ήταν επιφανειακός και το επίκεντρό του καταγράφηκε στην περιοχή του αεροδρομίου, μεταξύ Περάματος και Ροδοτοπίου.

Αγριογούρουνα αφανίζουν καλλιέργειες σε ακριτικά χωριά!

Πληθαίνουν τα περιστατικά στο Νομό Ιωαννίνων
Και λύκοι κατασπαράζουν γιδοπρόβατα

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει για καλλιεργητές σε ορεινά χωριά της Ηπείρου, τα αγριογούρουνα που εισβάλλουν στα χωράφια τους και κατασπαράσσουν ολόκληρες καλλιέργειες, κυρίως με καλαμπόκι!
Τα περιστατικά έχουν πυκνώσει και πάλι το τελευταίο διάστημα, με τους καλλιεργητές από περιοχές όπως ο Παρακάλαμος, το Πωγώνι, το Ζαγόρι, η Ζίτσα κ.α. να είναι ανάστατοι από τη συχνότητα με την οποία τα ζώα αυτά… επιτίθενται στις καλλιέργειές τους, καταστρέφοντάς τες, προκαλώντας έτσι μεγάλες οικονομικές ζημιές. Όπως τόνισε στον «Π.Λ.» γεωργός που έπεσε «θύμα» της επιδρομής αγριογούρουνων, μέσα σε λίγες ημέρες αυτά εξαφάνισαν το 30% της καλλιέργειας καλαμποκιού, κοντά στην Κακαβιά.
Κάτι πρέπει να γίνει!..
Όπως σημειώνουν αγρότες από τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, πρέπει κάτι άμεσα να γίνει, για να μην καταστραφούν οικονομικά από τις αγέλες των αγριογούρουνων που επιτίθενται στις εκτάσεις τους.
Όπως τονίζουν, θα πρέπει άμεσα πλέον να καταργηθούν τα φυσικά κυνηγητικά καταφύγια που υπάρχουν, όπως αυτό στο Πωγώνι, που περικλείει ένα ολόκληρο οροπέδιο, μεταξύ Βήσσανης, χωριών στους πρόποδες της Νεμέρτσικας (Μερόπη, Παλαιόπυργος, Κακόλακκος) το Δολό και κλείνει στο Δελβινάκι.
Μέσα σε αυτά τα καταφύγια, τα άγρια γουρούνια διασταυρώνονται με ημίαιμα (ήμερα δηλαδή), με αποτέλεσμα να παρατηρούνται γέννες με περισσότερα γουρουνόπουλα, απ’ ότι γεννούσαν τα καθαρόαιμα αγριογούρουνα. Έτσι, ο πληθυσμός τους αυξάνει γεωμετρικά δημιουργώντας μεγάλες ανάγκες διατροφής «για αυτό κατεβαίνουν στα πεδινά και… ρημάζουν τις καλλιέργειές μας!» επισημαίνουν αγρότες.
Και λύκοι!..
Βέβαια, προβλήματα από επιθέσεις ζώων δεν έχουν μόνο οι καλλιεργητές, αλλά και οι κτηνοτρόφοι των ορεινών χωριών μας, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις λύκων!
Χαρακτηριστική είναι η …εμπειρία κτηνοτρόφου από την περιοχή Πωγωνίου, ο οποίος στάθηκε άτυχος, όταν λύκοι, προ εβδομάδος του κατασπάραξαν 17 γίδια!

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 60χρονος άνδρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στη λίμνη

Άνδρας, αυτοκτόνησε πέφτοντας στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Λίγο μετά τις 10 χθες, περιπατητές στον παραλίμνιο δρόμο, μετά το "12", είδαν άνδρα να πέφτει στη λίμνη και να χάνεται στα νερά.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι τοπικές αρχές και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είναι 60 ετών και είναι ταξιτζής στα Γιάννενα.

Μία ενιαία Εφορία από 1η Οκτωβρίου στα Γιάννενα

Οριστικό λουκέτο η ΔΟΥ Δελβινακίου
Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στην Κόνιτσα

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών 49 εφορίες βάζουν οριστικά «λουκέτο» από 1η Οκτωβρίου και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε άλλες ΔΟΥ, οι οποίες και μετονομάζονται.
Για την Ήπειρο, το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παναγιώτης Γαργάλας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΠΕΔ Ηπείρου ανέφεραν πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην περιοχή τους και πρέπει να βρεθεί τρόπος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μετά το κλείσιμο των ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου.
Τα ψηφίσματα κατά του κλεισίματος των δημοτικών συμβουλίων των δύο περιοχών που τόνιζαν ότι θα επιφέρουν ένα ισχυρό και οριστικό πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των περιοχών αυτών.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων της Κόνιτσας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης μετέφερε τη διαβεβαίωση του προϊστάμενου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γαργάλα και στην αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του, πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικά ζητήματα.
Όσο αφορά το κλείσιμο της ΔΟΥ Δελβινακίου, εξυπηρετούσε όσους έμειναν στην ακριτική περιοχή.
Η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη, καθώς οι κάτοικοι θα χρειάζεται να διανύσουν πάνω από 100 χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν.
Να σημειωθεί, ότι η ΔΟΥ Κόνιτσας εξυπηρετούσε 42 Τοπικές Κοινότητες, καθώς και την έδρα του Δήμου, οι οποίες απέχουν 150 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.
Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων θα κλείσουν δύο εφορίες (ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου), στο Νομό Πρέβεζας άλλες δύο (ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας) και στο Νομό Θεσπρωτίας μία (ΔΟΥ Φιλιατών).

Η ομιλία του εκπαιδευτικού και ιδιοκτήτη των ''Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ'', Ηπειρώτη Λευτέρη Γείτονα στο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο'' το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κυρίες και κύριοι,

Αδέλφια Ηπειρώτες,
Ευχαριστώ εκ βαθέων το Διοικητικό Συμβούλιο που με προσκάλεσε στο σημερινό Ηπειρώτικο
Πανηγύρι.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Βαγγέλη Βάσσιο που με συνδέουν δεσμοί οικογενειακής φιλίας και αγάπης από τα παιδικά μου χρόνια και τη γραμματέα κυρία Βασιλική Κοματσέλη που με εμπιστεύτηκαν για έναν σύντομο χαιρετισμό.
Κι αναρωτιέμαι:
Πόσο σύντομος μπορεί να είναι κανείς όταν θέλει να μιλήσει σε Ηπειρώτες για την Ήπειρο.
Υποσχέθηκα όμως ότι θα απευθύνω σύντομο χαιρετισμό και θα κρατήσω το λόγο μου.
Το σημερινό Ηπειρώτικο πανηγύρι αποτελεί μια δυνατή υπενθύμιση για τους μεγάλους και τελετουργική μύηση για τη νέα γενιά μας στα ιερά και όσια της Ηπειρώτικης παράδοσης.
Σήμερα παιδιά και μεγάλοι, που κουβαλούν μέσα τους την παράδοση θα βιώσουν την έννοια του Συλλογικού μέτρου, του συλλογικού ρυθμού, της συλλογικής αρμονίας. Αυτή η συλλογική αρμονία για να επιτευχθεί προϋποθέτει υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, πειθαρχίας και δυναμικής για την κατάργηση του «εγώ» και την καθιέρωση του «εμείς». Αυτή η κατάργηση του «εγώ» και η καθιέρωση του «εμείς» αποτελεί για τον τόπο μας με την κρίση που περνά, την αναγωγική κλίμακα με τη βοήθεια της οποίας θα ανυψώσουμε τους εαυτούς μας από τη φθορά της δυσπιστίας, την παγίδα της απληστίας, την απαίτηση της ευκολίας και της νοοτροπίας να γίνονται και να προσαρμόζονται όλα στις δικές μας ανάγκες, στη δική μας βολή.