Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μία ενιαία Εφορία από 1η Οκτωβρίου στα Γιάννενα

Οριστικό λουκέτο η ΔΟΥ Δελβινακίου
Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στην Κόνιτσα

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών 49 εφορίες βάζουν οριστικά «λουκέτο» από 1η Οκτωβρίου και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε άλλες ΔΟΥ, οι οποίες και μετονομάζονται.
Για την Ήπειρο, το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παναγιώτης Γαργάλας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΠΕΔ Ηπείρου ανέφεραν πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην περιοχή τους και πρέπει να βρεθεί τρόπος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μετά το κλείσιμο των ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου.
Τα ψηφίσματα κατά του κλεισίματος των δημοτικών συμβουλίων των δύο περιοχών που τόνιζαν ότι θα επιφέρουν ένα ισχυρό και οριστικό πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των περιοχών αυτών.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων της Κόνιτσας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης μετέφερε τη διαβεβαίωση του προϊστάμενου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γαργάλα και στην αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του, πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικά ζητήματα.
Όσο αφορά το κλείσιμο της ΔΟΥ Δελβινακίου, εξυπηρετούσε όσους έμειναν στην ακριτική περιοχή.
Η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη, καθώς οι κάτοικοι θα χρειάζεται να διανύσουν πάνω από 100 χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν.
Να σημειωθεί, ότι η ΔΟΥ Κόνιτσας εξυπηρετούσε 42 Τοπικές Κοινότητες, καθώς και την έδρα του Δήμου, οι οποίες απέχουν 150 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.
Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων θα κλείσουν δύο εφορίες (ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου), στο Νομό Πρέβεζας άλλες δύο (ΔΟΥ Φαναρίου και Φιλιππιάδας) και στο Νομό Θεσπρωτίας μία (ΔΟΥ Φιλιατών).