Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Λύνονται προβλήματα για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου, λύνει πολλά προβλήματα στην αδειοδότηση των μονάδων, διευκολύνοντας τόσο αυτούς που ασχολούνται σήμερα με τον κλάδο, όσο και όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Κατά καιρούς, είχαμε κάνει πολλές προτάσεις γιατί βλέπαμε ότι έφθινε η κτηνοτροφία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ ότι η συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο, έφερε ένα νόμο που θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα. Έπρεπε να βοηθηθεί ο κόσμος που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και να υπάρχει μεταβατική περίοδος για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων. Ο νέος νόμος βοηθάει και αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν στον κλάδο. Διευκολύνει τις διαδικασίες και δίνει προθεσμία 3 χρόνων για τις άδειες κ.α. Γενικά διευκολύνει για να κρατήσουμε αυτά που είχαμε στην Ήπειρο», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

MRB: Δημοσκοπική ανατροπή και εκπλήξεις!

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 9 μονάδες καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για τη RealNews.
Αίσθηση όμως προκαλούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία οι πολίτες "δείχνουν" τον πρώην Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ως υπεύθυνους για το Μνημόνιο!
Οκτώ στους δέκα πολίτες ζητούν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει γιατί φθάσαμε στη χρεωκοπία. Το 63% θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ το 68,8% των ερωτηθέντων και το 50,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν ο πρώην πρωθυπουργός να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή!
Αναλυτικά:
ΝΔ: 20,3%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΚΚΕ: 8,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 7,4 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
Οικολόγοι – Πράσινοι: 3%
ΛΑΟΣ: 2,5%
Χρυσή Αυγή: 2,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,5%
Άρμα Πολιτών: 1,5%
Ανταρσυα: 1,2% και
Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%.

MARC: Χάνει τον δρόμο της αυτοδυναμίας η ΝΔ - Οκτακομματική Βουλή

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η νέα δημοσκόπηση της MARC για το "Έθνος της Κυριακής". Σύμφωνα με τα στοιχεία η Νέα Δημοκρατία χάνει τον δρόμο της αυτοδυναμίας.
Συγκεκριμένα
ΝΔ: 24,8%
ΠΑΣΟΚ: 18,4%
ΚΚΕ: 10,4
Δημοκρατική Αριστερά: 10,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,4%
ΛΑΟΣ: 3,5%
Χρυσή Αυγή: 3,2%.
Με την αναγωγή η ΔΗΣΥ 2,95, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7% και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,6%.
Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας με βάση αυτά τα ποσοστά, οι έδρες που θα έπαιρναν τα κόμματα θα κατανέμονταν ως εξής: η ΝΔ παίρνει 120 έδρες ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 52 , το ΚΚΕ με 29 η Δημοκρατική Αριστερά με 29ν οι ανεξάρτητοι έλληνες με 287 το ΣΥΡΙΖΑ με 23 το ΛΑΟΣ με 10 και η Χρυσή Αυγή με 9.
Στο δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 28,5%, έναντι 28,3% του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


Α.Ε. ΡΙΖΑΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 14:30 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΟΝΤΣΙΚΑ

Kapa Research: "Πρώτο κόμμα" με 25% οι αναποφάσιστοι

"Πρώτο κόμμα" με 25%, οι αναποφάσιστοι, σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Όμως πιο εντυπωσιακά ακόμα είναι τα στοιχεία τόσο για τα κόμματα που ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά και ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Η νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, δίνει:
ΝΔ: 18,1%
ΠΑΣΟΚ: 14,3%
ΚΚΕ: 8,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 6%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,9%
ΛΑΟΣ: 3,6%
Χρυσή Αυγή 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΠΕΔΙΝΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Προκηρύχτηκε η μελέτη μελέτη για την Ιόνια Οδό ως την Κακαβιά

To Yπουργείο Υποδομών προκηρύξε  τη μελέτη για την επέκταση της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο στα Γιάννενα έως και την Κακαβιά.

Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 3,77εκ.ευρώ με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των μελετητών θα γίνει στις 22 Μαΐου.
Το υπό μελέτη, οδικό έργο αποτελεί το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, με αφετηρία τη συμβολή με την Εγνατία Οδό και κατάληξη στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς (που είναι η κύρια πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία) και συμπληρώνει τους κατασκευαζόμενους μεγάλους οδικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: http://www.express.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τι αλλάζει σε πολύτεκνους και τρίτεκνους για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι ευεργετικές διατάξεις για τη εισαγωγή τρίτεκνων και πολύτεκνων στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας ΜΈπου αναμένονταν για αρκετό καιρό, είναι οι μόνες τροπολογίες που πέρασαν τελικά σήμερα τις πύλες του Κοινοβουλίου, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.
Οι διατάξεις για ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνους διορθώνουν μια σειρά από παρενέργειες που είχαν διαπιστωθεί πέρυσι, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα.
Παράλληλα ευεργετικές διατάξεις θεσπίζονταν και για τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια.
Την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Βουλή είχε επεξεργαστεί η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και με αυτή, αίρονται μια σειρά εμποδίων για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών, όπως το ηλικιακο όριο (οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων εάν ένας εκ των αδελφών τους ήταν μεγαλύτερος των 26 ετών) και το όριο του οικογενειακού εισοδήματος. Παράλληλα, τίθενται διαφορετικά κριτήρια για τα αδέλφια των δικαιούχων.
Συγκεκριμένα στην τροπολογία ορίζεται ότι: "Προσδιορίζεται κατ' αρχάς ρητά ότι από τη στιγμή που θα κτηθεί κατά νόμο η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα και με την σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 ν. 3454/2006".
Επιπρόσθετες παράμετροι
* Στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους που είχε προβλεφθεί, προκειμένου να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία οι υποψήφιοι. Έτσι, οι υποψήφιοι θα υπάγονται πλέον στην ειδική κατηγορία ανεξαρτήτως της ηλικίας των τριών τέκνων της πολυμελούς οικογένειας.
* Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδελφούς που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέλουν να φοιτήσουν σε ομοταγές τμήμα της ίδιας πόλης, διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στην εν λόγω ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
* Προστίθεται ως ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος. Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
* Απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία "το εισοδηματικό όριο των 60.000 € (συν 10.000 € για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δεύτερου), πέραν των ερμηνευτικών ζητημάτων που προκάλεσε όσον αφορά στον προσδιορισμό του οικογενειακού εισοδήματος, ήταν αρκούντως υψηλό ώστε δεν αποτέλεσε αποτελεσματικό μέσο περιορισμού του αριθμού των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών".
Ειδικά για τους πολυτέκνους ωστόσο, έχει κριθεί από τα δικαστήρια "ότι η αναγνωριζόμενη ειδική φροντίδα προς τις πολύτεκνες οικογένειες δεν δύναται να εξαρτηθεί από κριτήρια εισοδήματος, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων".
Πάντως, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εισακτέων των ειδικών αυτών κατηγοριών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των θέσεων εισακτέων που ανακοινώνονται κάθε χρόνο.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δικογραφία για υπεξαίρεση και ψευδορκία σχηματίσθηκε σε βάρος 37χρονου, υπαλλήλου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Είχε καταγγείλει την 19-03-2012, ότι είχε πέσει θύμα κλοπής.


Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Πρέβεζα, ο οποίος την 19-3-2011 είχε καταγγείλει ότι δύο άγνωστοι δράστες του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι χειρός, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 25.600 ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις του καταστήματος.
Από την αξιολόγηση στοιχείων της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος ημεδαπός, προέβη στην εν γνώσει του κατάθεση ψευδών γεγονότων ενώπιον του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ως προς την σε βάρος του τέλεση κλοπής, προκειμένου να αποκρύψει την παράνομη ιδιοποίηση του χρηματικού ποσού των 25.600 ευρώ.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 37χρονος είχε υπεξαιρέσει τμηματικά το παραπάνω ποσό, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου του 2012 έως το Μάρτιο του 2012, από το κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Πρέβεζα, στο οποίο εργαζόταν ως υπεύθυνος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδορκία και υπεξαίρεση, η οποία θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κλοπή σε οικία

Χθες (22.03.2012) το πρωί, στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστοι δράστες εισήλθαν, από ανασφάλιστο παράθυρο, σε οικία 74χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ και πέντε (5) χρυσές λίρες, κατά δήλωση παθόντα.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Άγριος καυγάς σε σχολείο, με έναν μαθητή τραυματία

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία των Ιωαννίνων ένα ακόμη περιστατικό ενδοσχολικής βίας που συνέβη και οδήγησε στον τραυματισμό ενός ανήλικου μαθητή. Το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σοβαρά τραύματα.

Όλα ξεκίνησαν από έναν συνηθισμένο καυγά για ασήμαντη αιτία μεταξύ συμμαθητών στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων. Γρήγορα, όμως, εξελίχθηκε σε συμπλοκή με πρωταγωνιστές πέντε μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ενήλικες, και θύμα έναν 16χρονο συμμαθητή τους τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια!
Ήταν, μάλιστα, τόσο βίαιη η συμπλοκή που οι καθηγητές αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας προσήγαγαν στο τμήμα τους πέντε δράστες. Μεταξύ αυτών και έναν 23χρονο ο οποίος φέρεται ότι ξεκίνησε τον ξυλοδαρμό. Όλοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, ενώ ο 16χρονος τραυματίας επέστρεψε στο σπίτι του.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη χθες (22.03.2012) το μεσημέρι, στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας διακινητής, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών και μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια, η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 28χρονη ομοεθνή του, στερούμενη νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής καθώς και το ανήλικο τέκνο της.
Το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας του 32χρονου, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στις 28 Μαρτίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22.00', στο ''Αγγέλων Βήμα'', Σατωβριάνδου και Ξούθου, στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Το παναθρώπινο μουσικό έργο ''Η Αποκάλυψη του Ιωάννη'',σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα, και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργος Καραμίχου.

σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.
Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 22.00' στο ''Αγγέλων Βήμα'' Σατωβριάνδου και Ξούθου, στην Ομόνοια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
σε
ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση
Νίκου Παπακώστα.
Στο ''Αγγέλων Βήμα'', Σατωβριάνδου και Ξούθου, στην ΟΜΟΝΟΙΑ, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στις 22:00 παρουσιάζεται, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική του Νίκου Παπακώστα.
Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργου Καραμίχου, αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά μέσω της μουσικής, και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του.
Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, το θείο μεγαλείο όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.

ΗΓΟΥΜEΝΙΤΣΑ: Σύλληψη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 34χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, διότι μετέφερε μία αλλοδαπή με τα τρία ανήλικα τέκνα της, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Στα τεκμήμια οι ημιυπαίθριοι με 40 ευρώ το τ.μ.

Δύο φορές θα πληρώσουν τους ημιυπαίθριους οι πολίτες, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Οι "τακτοποιημένοι" χώροι θα θεωρούνται τεκμήρια ως βοηθητικοί χώροι και θα υπολογίζονται με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις νέες ρυθμίσεις, η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για τους παραπάνω χώρους που νομιμοποιήθηκαν ορίζεται στο ποσό που ισχύει για τους βοηθητικούς φόρους της κύριας κατοικίας, δηλαδή 40 ευρώ (στο μισό της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους).

Επεκτείνονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Παράταση για τη ρύθμιση χρεών και πρόσθετες διευκολύνσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παρέχει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται από τέσσερα σε πέντε χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, η οποία αρχίζει να υπολογίζεται όχι από την έκδοση της απόφασης όπως μέχρι τώρα προβλεπόταν αλλά από την κατάθεση της αίτησης.
Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους πρόσωπα που διατηρούσαν ατομικές επιχειρήσεις αποβλέποντας στον βιοπορισμό τους και έχουν περιορισμένες οφειλές, ενώ δεν είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο πτωχευτικό δίκαιο των εταιρειών.
Καθίσταται προαιρετική, από υποχρεωτική, για τον οφειλέτη η επιδίωξη της εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών πριν από την κατάθεση της αίτησης στο δικαστήριο. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας της απροθυμίας των τραπεζών να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Στο εξής η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού μπορεί να εκδηλωθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται η υπόθεση μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Προγράμματα απασχόλησης 40.000 ανέργων

Συνολικά 40.000 νέοι άνεργοι θα ωφεληθούν από τα προγράμματα απασχόλησης που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσιάζοντας την ιστοσελίδα www.step.gav.gr , παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.