Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πως οι οφειλέτες χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Μόνο αν πάει στα δικαστήρια τον ενοικιαστή γλιτώνει φόρο ο ιδιοκτήτης

Η νέα διάταξη στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει σταδιακή εξάλειψη του χρονικού περιθωρίου των 30 ημερών το οποίο ισχύει σήμερα για εξόφληση νέας φορολογικής υποχρέωσης. 
Ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση εάν δεν εξοφλεί τις νέες οφειλές του, εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους. 
Κατ΄ εξαίρεση, και μέχρι τις 31-12-2017, η ρύθμιση δεν χάνεται εάν οι οφειλές εξοφληθούν εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, για το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 και εντός 15 ημερών για το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι και 31-12-2017.
Πέραν τούτων, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι και 31-12-2017, η ρύθμιση χάνεται εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει την εξόφληση νέων οφειλών  και δεν έχει παρέλθει  εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστερημένη εξόφληση.

Πρέβεζα: Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (17-11-2015) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 28χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του εβδομήντα (70) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου ( CD ) και σαράντα επτά (47) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου ( DVD ), που προόριζε προς πώληση και οι οποίοι δεν έφεραν την προβλεπόμενη συσκευασία και την ειδική ταινία ασφάλειας και γνησιότητας.
Οι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, που επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Βροσίνα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 54 και 60 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών

Χθες (17-11-2015) το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 60 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο οχήματα (ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο), από τα οποία το ένα μετέφερε ναρκωτικά και το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός.
Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (1.046) γραμμαρίων ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 54χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου έλεγχε το δρομολόγιο, διευκολύνοντας έτσι την μεταφορά των ναρκωτικών.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Παρακάλαμος: Σοβαρός τραυματισμός συγχωριανού με αλυσοπρίονο

Σοβαρά  τραυματίστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στον Παρακάλαμο κατά την διάρκεια κοπής ξύλων ο συγχωριανός Ιωάννου Παύλος του Στυλιανού με αλυσοπρίονο αριστερά στην κοιλιακή χώρα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα  των Ιωαννίνων όπου μέχρι αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις αμοιβαίες μετεγγραφές των φοιτητών

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές που πρόκειται να κάνουν χρήση δικαιώματος αμοιβαίας μετεγγραφής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, να υποβάλλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα έως την 30ή Νοεμβρίου 2015, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 207358/ΓΔ6/ 2014 (ΦΕΚ 3573 Β΄) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 181819/Ζ1/11-11-2015 (ΦΕΚ 2462 Β΄) Υ.Α. Η διαδικασία της αμοιβαίας μετεγγραφής ολοκληρώνεται έως την 15η Δεκεμβρίου 2015 με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/ Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α.

Θετικός ο απολογισμός από την προβολή της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών στη " Philoxenia"

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση " Philoxenia" που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας κινήθηκε φέτος σε διαφορετικό πλαίσιο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η προβολή της ήταν θεματική και μάλιστα για την καινοτόμο παρουσίαση και τις προωθητικές ενέργειες της βραβεύτηκε από τη ΔΕΘ HELEXPO. Παράλληλα δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έκθεση.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στόχευσε στην ολοκληρωμένη προβολή της Ηπείρου σε διαφορετικές ενότητες και ενδιαφέροντα, ήτοι 'Ήπειρος της Γεύσης", "Ήπειρο της Δράσης", "Ήπειρος του Πολιτισμού και της Παράδοσης", "Ήπειρος των Ακτών", "'Ηπειρος των Βουνών και της Άγριας Φύσης".
Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν Δήμοι και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρηματίες - εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων με touroperators από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, καθώς και με μεμονωμένους επισκέπτες της Έκθεσης.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, γιορτάζει την 75η επέτειο Απελευθέρωση της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο του '40, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015


Αυχενική μυελοπάθεια: Οριστική λύση με χειρουργική επέμβαση

Οριστική λύση στην αυχενική μυελοπάθεια, η οποία οδηγεί σε βέβαιη αναπηρία αλλά και στον   θάνατο, δίνει η χειρουργική αντιμετώπιση με την μέθοδο της Πρόσθιας Αυχενικής Σωματεκτομής !
Αυτό τονίστηκε από  κορυφαίους χειρουργούς σπονδυλικής στήλης στο  9ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Ναύπλιο.
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών σε όλο τον κόσμο η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση στην αντιμετώπιση της αυχενικής μυελοπάθειας που ορθά έχει χαρακτηριστεί ως «σιωπηλός δολοφόνος» αναφέρει ο γνωστός  νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ. Ιωάννης Πολυθοδωράκης, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο και προσθέτει.
«Οι ασθενείς εμφανίζουν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων τους μετά την  επέμβαση κι αυτό αποδεικνύει ότι η μόνη λύση σε όσους διαγνωσθούν με μυελοπάθεια είναι η χειρουργική αντιμετώπιση, καθώς το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 90%».

Μεταπτυχιακή υποτροφία σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του Εδιμβούργου (EDINBURGH BUSINESS SCHOOL)

Το Edinburgh Business School (EBS) και η iCon ανακοινώνουν την χορήγηση πλήρους υποτροφίας για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού προγράμματος Master of Business Administration (MBA).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν μία αίτηση αρχικής αξιολόγησης συμπληρώνοντας την φόρμα  που θα βρούν στην ιστοσελίδα της iCon (www.icon.gr) ή αποστέλλοντας email στο info@icon.gr  με συνημμένο Βιογραφικό σημείωμα και θέμα «Για την υποτροφία».
Tο ΜΒΑ του EBS έχει παγκόσμια εμβέλεια και αποδοχή με  18.600 αποφοίτους, 11.964 σπουδαστές σε 166 χώρες,  531 εξεταστικά κέντρα, Καθηγητές και επιστήμονες από Business Schools  όπως το London Business School, INSEAD, Imperial College London και Stanford Business School.
Επαγγελματική Αξία
Η ύλη και το περιεχόμενο των μαθημάτων εκσυγχρονίζεται κάθε 3 χρόνια και οι σπουδές είναι προσανατολισμένες στην αγορά για επιτυχημένη καριέρα. Για αυτό  οι κάτοχοι του MBA είναι περιζήτητοι επαγγελματίες στις προηγμένες χώρες και 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων διεθνώς (Fortune 500), δηλαδή 200 από τις καλύτερες πολυεθνικές  προτιμούν το ΕBS για την εκπαίδευση των στελεχών τους.
Εξαίρετο Πανεπιστήμιο
To Heriot Watt University, τμήμα του οποίου αποτελεί το Edinburgh Business School, είναι από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια (1821), χρησιμοποιεί όμως τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Κατατάσσεται στα Κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια με κρατική πιστοποίηση (Royal Charter), εξελέγη Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011-2012 και 2012-2013 και είναι 4ο στη Μεγάλη Βρετανία σε Business, Management & Marketing (Guardian, 2015) σε σύνολο  113 Πανεπιστημίων (Guardian, 2015).
Προνομιακοί Όροι και Πλεονεκτήματα
Σημειωτέο ότι τα προγράμματα ευέλικτης μάθησης από την Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Εδιμβούργου (Edinburgh Business School) στα οποία αναφερόμαστε προσφέρονται σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές ειδικά για την Ελλάδα, προσαρμοσμένες στις τρέχουσες συνθήκες χάρη στη συνεργασία της iCon.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την iCon, Τηλ. 2109248534, www.icon.gr