Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Βροσίνα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 54 και 60 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών

Χθες (17-11-2015) το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 60 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κοντά στη γέφυρα της Βροσίνας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο οχήματα (ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο), από τα οποία το ένα μετέφερε ναρκωτικά και το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός.
Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (1.046) γραμμαρίων ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 54χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου έλεγχε το δρομολόγιο, διευκολύνοντας έτσι την μεταφορά των ναρκωτικών.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.