Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση τριών ομοεθνών του

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του

Συνελήφθη, χθες (22-03-2016) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη διακίνηση τριών αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Καλπάκι, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε η μεταφορά τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, (εκ των οποίων δύο άνδρες 31 ετών και μία 30χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος διακινητής ενεργούσε καθ΄ υπόδειξη 54χρονου ημεδαπού συνεργού του, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και αναζητείται.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι μετανάστες είχαν καταβάλει συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ, για τη λαθρομεταφορά.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ημεδαπών Ρομά, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής

Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν κλοπιμαία και παράνομο κυνηγετικό όπλο

Συνελήφθησαν, χθες (19-03-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, μία 42χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος άνδρας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, η 42χρονη γυναίκα διότι το μεσημέρι της 21-03-2016 στην πόλη των Ιωαννίνων, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 41χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό (Σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου μας).
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες της 42χρονης και του 37χρονου αδελφού της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής
ένα σκαπτικό μηχάνημα και τρία μηχανήματα ήχου, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω σκαπτικό μηχάνημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 13-02-2016, από το Πέραμα Ιωαννίνων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπόλοιπων κλοπιμαίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Από την Πέμπτη 24 Μαρτίου οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Αφορά 15 χιλιάδες ανέργους, ηλικίας άνω των 50 ετών

Ξεκινά την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 10:00, η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.
Επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά, εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το 12μηνο πριν το μήνα υποβολής της αίτησής τους, δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους.
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).
Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. 
Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας. 
Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά το μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Βασίλης Τσίρκας: Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας»

Δελτίο Τύπου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνέχεια της ρητής δέσμευσης που είχε λάβει τόσο ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, από τον Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργο Δέδε, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους, σχετικά με το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας». Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, δεσμεύεται για το εν λόγω έργο πίστωση ποσού επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (700.000 €).
Το Υπουργείο έλαβε σοβαρά υπόψη την επιτακτική ανάγκη τόσο του καθαρισμού και της ομαλοποίησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου όσο και της ανακατασκευής των συρματοκιβωτίων του πυθμένα για την προστασία της παλιάς γέφυρας Άρτας, όπως, εξάλλου, τονίζεται και σε σχετικό έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά. Αναγνωρίστηκε ο επείγον χαρακτήρας του έργου, καθώς η ανομοιογένεια της ροής και των υλικών της κοίτης και η πυκνή δενδρώδης αυτοφυής βλάστηση καθιστούν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. 
Τέλος, προστατεύονται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Τα έργα υποδομών συνδέονται άμεσα με τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, θα συνεχίσει, σε θεσμικό πάντοτε επίπεδο και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία, να διεκδικεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τέτοια εξαιρετικής σημασίας έργα στην περιοχή της Άρτας.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 3η FOOD EXPO

Σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους έκαναν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στην 3η FOODEXPO που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία η φετινή έκθεση αναδείχτηκε ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που έγινε ως τώρα στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφτηκαν περίπου 55.000 επισκέπτες από 22.000 επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα και των κλάδων της οργανωμένης λιανικής.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους επισκέπτες της FOOD- EXPO επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώθηκε, αλλά και γεύτηκε τα προϊόντα των επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που προέκυψε από την Έκθεση, είναι ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων που είχαν οι Ηπειρώτες εκθέτες με Έλληνες και ξένους αγοραστές και την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, το ακριβές αντίκρισμα των οποίων θα διαφανεί στην πορεία. 
Ιδιαίτερα θετικά, για την προβολή των Hπειρωτικών προϊόντων λειτούργησε εκδήλωση που διοργανώθηκε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση δήλωσε τα εξής:

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 11-04-2016.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 18-04-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
2.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)       Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Διοικητικής & Γραμματειακής Υποστήριξης
κ. Ζαχαράκης: 210-8208827, 210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τοποθέτηση απινιδωτή στην πλατεία Κιλκίς Άρτας

 Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.30 μ., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου και σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία ΚΙΛΚΙΣ Άρτας (Ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ), θα τοποθετήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.
Ο απινιδωτής είναι χορηγία της επιχείρησης «Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας» και θα τοποθετηθεί για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Στέφανο Μουστακλή

Με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, κ. Στέφανο Μουστακλή, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.
Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η προοπτική συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, σε ότι αφορά τη δημιουργία πρατηρίου για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του ΚΤΕΛ.
Η ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης προσπάθειας εύρεσης στρατηγικών εταίρων για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης σε όλη τη χώρα, εκτιμά πως το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό στην προώθηση του προγράμματος στην περιοχή.
Βασική προϋπόθεση για τη συνεργασία αποτελεί η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του ΚΤΕΛ, με σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης του πολυδάπανου εγχειρήματος μέσω του νέου ΕΣΠΑ (2014 - 2020).
Ο κ. Μουστακλής σημείωσε πως το ΚΤΕΛ επιθυμεί να αποτελέσει τον πιλότο στη διάδοση της αεριοκίνησης στην τοπική αγορά και τόνισε πως η συνεργασία που προωθείται δεν αφορά μόνο το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης.

Ο κ. Καραγιάννης, δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια, επισημαίνοντας πως αναμένεται να δοθεί μεγάλη ώθηση στην διάδοση της αεριοκίνησης, καθότι πέρα από τα αδιαμφισβήτητα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματά της, θα συντελέσει σημαντικά και στην διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών, στους τομείς της διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών.

Ομιλία Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου την Κυριακή της Ορθοδοξίας


Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως την Κυριακή της Ορθοδοξίας
μίλησε εν μονοεκκλησία στον Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά Κονίτσης για το μάθημα των Θρησκευτικών, την Εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας, και την Μεγάλη Σύνοδο.
Η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα, Α΄  Κυριακή των Νηστειών, τη νίκη και τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας εναντίον της πλάνης και των ποικίλων αιρέσεων.
Τρία, κυρίως, θέματα απασχολούν αυτόν τον καιρό, και κυριαρχούν στην ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία:
Το πρώτο ζήτημα είναι ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.  Στα Σχολεία και κυρίως στα Λύκεια, ο Υπουργός Παιδείας και φυσικά με την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, επιμένει ανενδότως την αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών με το μάθημα της Θρησκειολογίας, δηλ. να μαθαίνουν τα παιδιά για όλες τις Θρησκείες. Κι αυτό όταν καλά - καλά δεν γνωρίζουν την πατροπαράδοτη Ορθόδοξη Πίστη. Η Ιερά Σύνοδος και όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας αντικρούει τα σχέδια αυτά του Υπουργείου με ισχυρά επιχειρήματα. 
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) καθώς και το Άγιον Όρος και άλλοι παράγοντες, όπως υποστηρίζουν καθώς γνωρίζουν καλώς τα πράγματα, η επιμονή του Υπουργείου φανερώνει την κυβερνητική γραμμή, προσέξτε το αυτό, σταδιακά να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα Σχολεία.

Δελτίο τύπου της «Κίνησης Πολιτών Αντι…δρώ» και της «Ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Πήραν πίσω το «έγκλημα» κατά των ασφαλισμένων
που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ – ΟΓΑ κ.λ.π.) 
- Μόνο η δράση και η αντίδραση μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Πριν λίγες ημέρες, με το άρθρο 70, Ν. 4370/2016 ανακλήθηκε ουσιαστικά το επιχειρούμενο «έγκλημα» κατά των ασφαλισμένων που είχαν οφειλές στα ταμεία τους και δεν δικαιούνταν περίθαλψης (Ν. 4368/2016 αρ. 33 – «Παράλληλο Πρόγραμμα»). Θυμίζουμε ότι με την διάταξη αυτή προβλέπονταν πως κάθε Έλληνας, κάθε Ευρωπαίος και κάθε υπήκοος τρίτης χώρας (νόμιμος ή που έχει κάνει απλώς αίτηση να νομιμοποιηθεί), απολάμβανε πλήρη δημόσια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, αρκεί να διέθετε ΑΜΚΑ, χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων, χωρίς όρια και χωρίς συμμετοχή! Με εξαίρεση τους ασφαλισμένους στα Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ κλπ) που έχουν οφειλές σ’ αυτά! Γι’ αυτούς προβλέπονταν να μπουν όρια, προϋποθέσεις και ίδια συμμετοχή.
Το «έγκλημα» αυτό είχε καταγγελθεί σε όλη την Ελλάδα και βέβαια και στα Γιάννινα, μέσα από την Κίνηση Πολιτών «Αντι…δρώ» και την «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ». Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δεν «άλλαξαν γνώμη» εξαιτίας της δίκης μας «Κίνησης» αλλά είναι επίσης προφανές ότι έκαναν πίσω ΚΑΙ εξαιτίας μας. Εξαιτίας όλων όσων τόλμησαν και αντέδρασαν, σε όλη την Ελλάδα, ζήτησαν δηλαδή το αυτονόητο: πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία!
Δυστυχώς, στην ζούγκλα που ζούμε, μόνο αν αντιδράσουμε έχουμε ελπίδες να επιβιώσουμε. Μόνον έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και για τα παιδιά μας. Αλλιώς οι κυβερνώντες, προηγούμενοι, παρόντες και απ’ότι φαίνεται και… επόμενοι, είτε από ανικανότητα, είτε από αδιαφορία, είτε από σκοπιμότητα ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ!
Η αλλαγή πλεύσης στο φλέγον ζήτημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων δείχνει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
Αρκεί να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε, τουλάχιστον, τ’ αυτονόητα!


Η Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριαχόβου Πωγωνίου διοργανώνει χοροεσπερίδα την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στο κατάστημα «ΠΑΠΠΑΣ» στους Θρακομακεδόνες

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί στις 5 Απριλίου

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 5 Απριλίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα Μεταφορών, οδός Δομπόλη 30.
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 4 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (αρμόδιος: Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τέλος στα τατουάζ βάζει νέας γενιάς LASER

Ανώδυνα, αναίμακτα,  χωρίς να μένουν υπολείμματα χρωμάτων, ουλές και σημάδια αφαιρούνται πλέον τα τατουάζ  με το νέας γενιάς laser Q-switched!
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό συγκριτικά με τις μέχρι σήμερα μεθόδους αφαίρεσης. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση από άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τα τατουάζ.
«Το laser Q-switchedείναι η πλέον ελάχιστα τραυματική και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ που δεν αφήνει χρώματα, σημάδια και ουλές, ενώ δεν προκαλεί έγκαυμα. Η ενέργειά του απορροφάται επιλεκτικά από τη χρωστική  ουσία του τατουάζ αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς » αναφέρει η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, γ. γ της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων.
Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης του τατουάζ, σύμφωνα με την Δρ Τσιατούρα  «το λέιζερ κατακερματίζει τους κόκκους της χρωστικής  ουσίας σε πολύ μικρά τεμαχίδια, τα οποία ο οργανισμός αντιλαμβάνεται ως ξένο σώμα και τα αποβάλλει σταδιακά».
Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser Q-switchedείναι ελάχιστα τραυματική και ανώδυνη καθώς πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Για βέλτιστα αποτελέσματα απαιτείται αριθμός συνεδριών που διαφέρει ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, o αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την εξάλειψη ενός τατουάζ εξαρτάται από παράγοντες όπως:
• Το μέγεθος  (έκταση) του τατουάζ
• Το βάθος που έχει διεισδύσει η χρωστική ουσία
• Το είδος  και την ποσότητα  της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε
• Αν το tattooεφαρμόστηκε από επαγγελματία
• Τον φωτότυπο του δέρματος
Η κάθε συνεδρία επαναλαμβάνεται ανά 3 με 6 εβδομάδες. Μετά την αφαίρεση του τατουάζ  προτείνεται εφαρμογή αντηλιακής και αναπλαστικής κρέμας στην περιοχή.