Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου της «Κίνησης Πολιτών Αντι…δρώ» και της «Ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Πήραν πίσω το «έγκλημα» κατά των ασφαλισμένων
που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ – ΟΓΑ κ.λ.π.) 
- Μόνο η δράση και η αντίδραση μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Πριν λίγες ημέρες, με το άρθρο 70, Ν. 4370/2016 ανακλήθηκε ουσιαστικά το επιχειρούμενο «έγκλημα» κατά των ασφαλισμένων που είχαν οφειλές στα ταμεία τους και δεν δικαιούνταν περίθαλψης (Ν. 4368/2016 αρ. 33 – «Παράλληλο Πρόγραμμα»). Θυμίζουμε ότι με την διάταξη αυτή προβλέπονταν πως κάθε Έλληνας, κάθε Ευρωπαίος και κάθε υπήκοος τρίτης χώρας (νόμιμος ή που έχει κάνει απλώς αίτηση να νομιμοποιηθεί), απολάμβανε πλήρη δημόσια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, αρκεί να διέθετε ΑΜΚΑ, χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων, χωρίς όρια και χωρίς συμμετοχή! Με εξαίρεση τους ασφαλισμένους στα Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ κλπ) που έχουν οφειλές σ’ αυτά! Γι’ αυτούς προβλέπονταν να μπουν όρια, προϋποθέσεις και ίδια συμμετοχή.
Το «έγκλημα» αυτό είχε καταγγελθεί σε όλη την Ελλάδα και βέβαια και στα Γιάννινα, μέσα από την Κίνηση Πολιτών «Αντι…δρώ» και την «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ». Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δεν «άλλαξαν γνώμη» εξαιτίας της δίκης μας «Κίνησης» αλλά είναι επίσης προφανές ότι έκαναν πίσω ΚΑΙ εξαιτίας μας. Εξαιτίας όλων όσων τόλμησαν και αντέδρασαν, σε όλη την Ελλάδα, ζήτησαν δηλαδή το αυτονόητο: πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία!
Δυστυχώς, στην ζούγκλα που ζούμε, μόνο αν αντιδράσουμε έχουμε ελπίδες να επιβιώσουμε. Μόνον έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και για τα παιδιά μας. Αλλιώς οι κυβερνώντες, προηγούμενοι, παρόντες και απ’ότι φαίνεται και… επόμενοι, είτε από ανικανότητα, είτε από αδιαφορία, είτε από σκοπιμότητα ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ!
Η αλλαγή πλεύσης στο φλέγον ζήτημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων δείχνει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
Αρκεί να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε, τουλάχιστον, τ’ αυτονόητα!


Η Οργανωτική Επιτροπή