Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΟΓΑ: Έως τις 25 Ιουλίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ, Στέλιου Πλιάκη «Έως τις 25 Ιουλίου θα καταβληθεί σε 570.000 δικαιούχους η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων».
Ο κ. Πλιάκης μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι, οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, εν όψει της πληρωμής της γ’ δόσης.
Με την εφαρμογή ελέγχου του ΟΓΑ μπορούν οι αιτούντες που έχουν υποβάλλει Α21 να δουν αν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού και αν εγκριθεί ώστε να είναι στην λίστα με την επόμενη πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα.
Για να μπουν στην εφαρμογή θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς TAXISnet στο www.aade.gr

 Παράλληλα θα χρειαστούν το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με την Υφ. Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου για την παραχώρηση δημοσίου κτιρίου, κληρονομιά του Αλέξανδρου Λιάκου, στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπ. Πολιτισμού

O βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος συναντήθηκε στις 12-7-17 με την Yφυπουργό Oικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου. Κύριο θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε η παραχώρηση του δημόσιου κτήματος με ΑΒΚ 418 Ιωαννίνων, στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγεται στην περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το εν λόγω  κτίριο μεταγράφηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ως μοναδικός κληρονόμος από την κληρονομιά του Αλέξανδρου Λιάκου και βρίσκεται στο Ιστορικό κέντρο της πόλης (Οδός Ανεξαρτησίας). Το κτίσμα έχει χαρακτηριστεί με την ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2067/39897/22-7-1994 (ΦΕΚ642/Β’/26-8-1994) ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το οποίο χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας.
Ο κ. Στέφος στην συνάντηση με την υφυπουργό παρέθεσε τα οφέλη μιας πιθανής παραχώρησης του κτιρίου στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αφενός το κτίριο θα αξιοποιηθεί στεγάζοντας τμήματα της περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στην πόλη μας και, αφετέρου, θα συντηρηθεί και θα διασωθεί ένα μνημείο, διότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες αναστηλώσεις και έργα καλλωπισμού τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της, υπογράμμισε πως πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η, όσο το δυνατόν, καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, ανέφερε ότι θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε, έπειτα από συνεννόηση με την ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, να παραχωρηθεί το κτίσμα στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, ώρα 21.00', με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου», της Πρέβεζας

Το Σάββατο 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου».

Η Πινακοθήκη «Λέανδρος Μιχ. Σπαρτιώτης», με την αρωγή του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των χορηγών βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν ότι η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φέτος το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες εκδηλώσεις.
Να θυμίσουμε ότι το δημιούργημα του Λέανδρου Σπαρτιώτη είναι μια πρωτότυπη και επιβλητική θεατρική σκηνή μήκους 30 μέτρων, ύψους 8 και εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών.
Η επένδυσή της είναι από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινένια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων κλπ). Τα πολύχρωμα κουτάκια – 30.000 περίπου – ξαναγίνονται χρήσιμα, αφού, τοποθετημένα στη σκηνή, αποκτούν έτσι ένα δεύτερο κύκλο ζωής και συνθέτουν την πολύχρωμη και φαντασμαγορική «Όπερα του Νερού και του Ονείρου».
Το έργο δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού γι αυτό απαιτήθηκαν περίπου 4 χρόνια σχεδιασμού και συλλογής των χιλιάδων ανακυκλώσιμων κουτιών και επί πλέον αρκετός χρόνος για την κατασκευή του.
Το έργο φέτος παρουσιάζεται βελτιωμένο και πλουσιότερο σε σχέση με πέρυσι και ήδη φιλοξένησε μέρος του χορωδιακού φεστιβάλ που διοργάνωσε η χορωδία «Αρμονία».
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ., με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι και θα αποδώσουν μοναδικά τους ρόλους τους, μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριό τους.
Όλο αυτό το έργο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των αγαπητών φίλων χορηγών και συνεργατών εθελοντών, τους οποίους ο κ. Σπαρτιώτης ευχαριστεί θερμά.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην εναρκτήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου» για να μοιραστούμε και να διευρύνουμε τα όνειρά μας.
Η πρόσβαση για το κοινό γίνεται από το λούνα παρκ στη θέση Πευκάκια.
Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και σας περιμένουμε.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία επιβολής προστίμου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία επιβολής προστίμου για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Μετά το πέρας αυτού του χρονικού σημείου οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα – παράβολα από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματός τους.
Τα πρόστιμα-παράβολα:
100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά.
150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως  1.000 κυβικά εκατοστά.

250 ευρώ για  αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά.

Ανάπλαση κόλπου: Νέες θεραπείες «απογειώνουν» την ερωτική επιθυμία

Η κολπική χαλάρωση για εκατομμύρια νέες γυναίκες ανά τον κόσμο αποτελεί μια δυσάρεστη κατάσταση και πολλές διστάζουν να μοιραστούν το πρόβλημά τους. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα θέμα απόλυτα «ιδιωτικό», αφετέρου γιατί πιθανόν  να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει θεραπεία.
Από την αίθουσα τοκετού ως την κρεβατοκάμαρα ο δρόμος είναι μακρύς. Το σεξ μετά τον τοκετό τρομοκρατεί πολλές γυναίκες, που αισθάνονται ότι ο ρόλος τους έχει αλλάξει, μαζί με το σώμα τους.
Καναδική έρευνα έδειξε ότι τρεις μήνες μετά τον τοκετό 7 στις 10 γυναίκες δεν ένιωσαν καμία ευχαρίστηση κατά τη σεξουαλική επαφή.
Ανάλογα ήταν τα ευρήματα και σε άλλη έρευνα, οπότε και διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα ήταν ανάλογα δύο ολόκληρα χρόνια μετά τον τοκετό.
Μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες αναζητά θεραπεία για το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης, αλλά, άπαξ και το κάνει, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια οι θεραπείες κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης συζητιούνται τόσο πολύ μετά τον τοκετό. Ωστόσο ο τοκετός είναι μία, μόνο, από τις παραμέτρους που επιβαρύνουν την κολπική χαλάρωση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος την Πέμπτη 13 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ.  συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 5ου /2017 Πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1) Έγκριση σύναψης ...
Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως,
2) Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή χαγιατιού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας» προϋπολογισμού 23.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γορίτσας» προϋπολογισμού 92.552,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών στο καμπαναριό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λάϊστας Ζαγορίου» προϋπολογισμού 15.500,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Καύσωνας: Γιατί επιβαρύνει τις εγκύους;

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι πάσχοντες από προβλήματα υγείας, αλλά και οι έγκυες, ειδικά όταν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της κύησης.
Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η γυναίκα καλείται να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του κυκλοφορικού της συστήματος που απορρέουν από την αύξηση του όγκου του αίματός της, αλλά και από το γεγονός ότι πάρα πολλές από τις ουσίες τις οποίες καταναλώνει, μεταβολίζονται προς όφελος του παιδιού και όχι προς όφελος της ίδιας.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Χάρης Χ. Χηνιάδης, μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ (http://www.hiniadis.com), κατά την εγκυμοσύνη συμβαίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η σταδιακή αύξηση της περιεκτικότητάς του σε υγρά, η οποία είναι απαραίτητη για να υποστηριχθεί επαρκώς το αναπτυσσόμενο έμβρυο αλλά και να προετοιμαστεί ο οργανισμός για την απώλεια αίματος κατά τον τοκετό. Ταυτόχρονα όμως μειώνεται ο αιματοκρίτης της γυναίκας, δηλαδή ελαττώνεται η πυκνότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πλημμελής μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς.