Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Eurostat: Στο 23,5% η ανεργία τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Στο 28% η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα σταθερή στο 23,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2016.
Σταθερή παρέμεινε η ανεργία και στην ευρωζώνη στο 9,6% το Μάρτιο, έναντι του Φεβρουαρίου 2017.
 Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία διαμορφώθηκε στο 8% το Μάρτιο, έναντι 8,1% το Φεβρουάριο. Ένα χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,2% και 8,7% αντιστοίχως. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Φεβρουάριο και το Μάρτιο).
Συνολικά το Μάρτιο καταγράφονται 19,716 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 15,515 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (23,5% τον Ιανουάριο) και στην Ισπανία (18,2%). 
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (3,2%) και στη Γερμανία (3,9%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 1,117 εκατομμύρια.
Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,9% και στις γυναίκες στο 27,9%.

Ιωάννινα: Σύλληψη 22χρονης αλλοδαπής για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, προχθές (30-04-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 22χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 22χρονη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Κόνιτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (01-05-2017) το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Κόνιτσας-Μέρτζανης (διασταύρωση Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπίστωσαν ότι αυτοί από κοινού, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 24χρονο άνδρα και μία 24χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

1ο Βραβείο στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο "ATSMUN" για μαθητή της Α' τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


          Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής της Α' τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, Άγγελος Μπόζιος, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών "ATSMUN", που διοργανώθηκε από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών. Το Συνέδριο, με θέμα: "Global Integration or Separatistic Discrimination" διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου αλλά και φοιτητών.
 
          Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ με την ιδιότητα του διπλωμάτη αντιπροσώπου του Κουρδιστάν, συμμετείχε στις εργασίες της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών και κατέκτησε το 1ο βραβείο "Καλύτερου εκπροσώπου" στην Επιτροπή "Special Political and Decolonization Committee".


          Το "ATSMUN" έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τους συμμετέχοντες σε διεθνή ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να εξοικειωθούν οι μαθητές με τον κόσμο της διπλωματίας αλλά και να μάθουν να επιχειρηματολογούν και να διαπραγματεύονται. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και να υιοθετήσουν τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη λαθροθηρίας που έλαβε χώρα στην περιοχή του Ζαγορίου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Τ.Κ. 44002
ΤΗΛ-FAX 2657022359

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/4/2017 καταδικάζει ομόφωνα την αποτρόπαια πράξη που έλαβε χώρα στην περιοχή του Ζαγορίου από λαθροθήρες με αποτέλεσμα τη θανάτωση 6 αγριογιδων (προστατευόμενο είδος) και επιθυμούμε την τήρηση του νόμου και την παραδειγματική τους τιμωρία.
Σημειώνουμε ότι οι δράστες με την πράξη αυτή δεν αντιπροσωπεύουν την κυνηγετική οικογένεια.


Δελβινάκι 30/04/2017

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου -43- κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη, σήμερα (02-05-2017) το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του οχήματος, (26) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (42.850) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις τριών αλλοδαπών, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 33 και 32 ετών, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
Συνελήφθη, χθες (01-05-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (1.200) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη, χθες (01-05-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη, χθες (01-05-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ο Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου Αττικής, τιμά με αρτοκλασία και δεξίωση, τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Μπασδάνη εκ Μετσόβου, τη Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στο παρεκκλήσι της Τοσίτσιας Φοιτητικής Εστίας, Αχαρνών 3 και Τοσίτσα, Κηφισιά

Ο Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου Αττικής, τιμά με αρτοκλασία και δεξίωση, τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Μπασδάνη εκ Μετσόβου, τη Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στο παρεκκλήσι της Τοσίτσιας Φοιτητικής Εστίας, Αχαρνών 3 και Τοσίτσα, Κηφισιά. 

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη εκπαιδευτικού-συγγραφέα της Αχαΐας Μανώλη Μαγκλάρα, «Στ’ αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας», τη Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Από τις Πατρινές εκδόσεις «Πικραμένος» κυκλοφορεί το βιβλίο του καθηγητή Μανόλη Μαγκλάρα «Στ’ αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας».
Ο φιλόλογος-ερευνητής, επίτιμος πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και γέννημα θρέμμα της Ηπείρου, Μανόλης Μαγκλάρας, διατρέχει και καταγράφει την αποδημική περιπέτεια των Ηπειρωτών της Αχαΐας με εστία την Πάτρα από τις παραμονές της Απελευθέρωσης έως τις μέρες μας.
Καθώς η Πάτρα, μετά την Απελευθέρωσή της, το 1828, αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς κατοίκους υπόδουλων περιοχών, πολλοί νέοι έποικοι και Ηπειρώτες την επέλεξαν για δεύτερη πατρίδα τους. Το ηπειρωτικό στοιχείο, διαγράφοντας μια λαμπρή διαδρομή στο οικονομικό και κοινωνικό στερέωμα της αχαϊκής πρωτεύουσας, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορική μνήμη, αλλά και στη φυσιογνωμία της πόλης.
Αυτό το πολυσήμαντο χρονικό επί αχαϊκού εδάφους εξιστορεί, με ζωντανό και παραστατικό ύφος, ο Μανόλης Μαγκλάρας, καταδεικνύοντας τη δυναμική του ηπειρωτικού στοιχείου και την καίρια και δημιουργική του συνεισφορά στην αστική ανάπτυξη της πόλης. Παράλληλα, η έκδοση συνιστά το πρώτο συστηματικό κείμενο που καταγράφει τη συγκρότηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών (1919-σήμερα), αλλά και τις πολυετείς προσπάθειές του να αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία έως την ανέγερση του «Σπιτιού του Ηπειρώτη».
Εύλογα, τ’ αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του εκδοτικού προγράμματος των Εκδόσεων «Πικραμένος» «Συμπληρώνοντας το παζλ της ιστορίας της Πάτρας».

Ιερόσυλοι έκλεψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου

Άγνωστοι έκλεψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου.
Οι δράστες αφού διέρρηξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, αφαίρεσαν από το τέμπλο έντεκα συνολικά εικόνες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ιερόσυλοι έδρασαν το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου μέχρι την Πρωτομαγιά.

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Παρουσίαση της έκδοσης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων "Η Ευεργεσία στα Βόρεια Τζουμέρκα", υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Τετάρτη 10 Μαΐου, ώρα 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας και η Αδελφότητα των Αθηνών του Παλαιοχωρίου Συρράκου, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, παρουσιάζουν την Τετάρτη 10 Μαΐου, ώρα 18:30΄, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια, Αθήνα) τον τόμο "Η Ευεργεσία στα Βόρεια Τζουμέρκα".
Τον τόμο θα παρουσιάσουν:
Θεόδωρος Σούλτης, επιμελητής της έκδοσης-Δικηγόρος,
Αγγελική Ευαγγέλου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας-Νομικός,
Γεώργιος Ροκάς, πρώην Πρόεδρος Αδελφότητας Παλαιοχωρίου Συρράκου-εκπαιδευτικός και
Γεώργιος Πάσχος, Αντιπρόεδρος Αδελφότητας Παλαιοχωρίου Συρράκου-εκπαιδευτικός.
Θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής και η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα.
Ηπειρώτικα τραγούδια θα παρουσιάσει η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα (διδασκαλία – επιμέλεια Δημήτρης Κώτσικας).

Την εκδήλωση συντονίζουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας Ελευθερία Γκαρτζονίκα και η πρόεδρος της Αδελφότητας των Αθηνών του Παλαιοχωρίου Συρράκου Αφροδίτη Ροκά.

Γιατί πονάει ο καρπός μου;

Αξιοσημείωτες είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει ο πόνος στον καρπό, καθώς η άρθρωση είναι καθοριστικής σημασίας για την εκτέλεση ορισμένων βασικών κινήσεων του ανθρώπου. Με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητες του πάσχοντα ή ακόμα και την ποιότητα ζωής του.
«Ο καρπός είναι από τις σημαντικότερες αρθρώσεις, καθώς συνδράμει καθοριστικά στην εκτέλεση των πλέον αναγκαίων δραστηριοτήτων ακόμα και για την επιβίωση του ανθρώπου, καθώς σοβαρή δυσλειτουργία του δύναται να εμποδίζει τον πάσχοντα στη διαχείριση των αντικειμένων που κρατά, όπως π.χ. ένα πιρούνι. Ανατομικά, αποτελείται από πολλές μικρές αρθρώσεις που ενώνουν τα δύο οστά του κάτω βραχίονα με τα δάχτυλα. Συγκεκριμένα αποτελείται από 8 οστά τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με συνδέσμους. Από την παλαμιαία επιφάνεια διέρχεται και μια δομή που μοιάζει με σωλήνα, γνωστή ως καρπιαίος σωλήνας, μέσω του οποίου περνούν τα νεύρα και οι τένοντες από το αντιβράχιο στο χέρι, προκειμένου αυτό να κινηθεί. Ο τραυματισμός οποιουδήποτε μέρους του καρπού -είτε προκαλείται από χτύπημα είτε από πίεση στα νεύρα- μπορεί να οδηγήσει σε πόνο. Η διαφορά είναι ότι ο πόνος είναι αιφνίδιος σε περιπτώσεις χτυπήματος, ενώ όταν οφείλεται σε μακρόχρονη επαναλαμβανόμενη καταπόνηση και ύπαρξη φλεγμονής, είναι σταδιακά επιδεινούμενος», διευκρινίζει ο  φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr ).

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Ξεκινούν από σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου και μέχρι τις 19 Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.
Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, με τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool».
Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού καθώς επίσης και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Να θυμίσουμε ότι όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Η πρώτη ενδοσκοπική επέμβαση σε αυτί στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη, στην Ελλάδα,  αμιγώς ενδοσκοπική επέμβαση σε αυτί, η οποία πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η πρωτοποριακή επέμβαση, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Ενδοσκοπικής Ωτοχειρουργικής  « 2ndWORLDCONGRESS  onENDOSCOPICEARSURGERY», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας μεταξύ 27 και 29 Απριλίου 2017.
Η επέμβαση έγινε σε 69χρονη, λόγω χρόνιας υποτροπιάζουσας ωτίτιδας με διαλείπουσα ωτόρροια από 10ετίας και βαρηκοΐα αγωγής στα 50-60 DB, που τα τελευταία χρόνια επιβαρυνόταν πολύ γρήγορα .

«Η επέμβαση αφορούσε τυμπανοτομή από χρόνια ωτίτιδα με ωτόρροια. Ολοκληρώθηκε με ελάχιστο πωματισμό και χωρίς ράμματα» ανέφερε ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, που πραγματοποίησε την επέμβαση.
 «Η ενδοσκοπική χειρουργική στο αυτί, σύμφωνα με τον κ Αρτόπουλο, έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του χειρουργείου με μικροσκόπιο τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό και είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό».
 Συγκεκριμένα  πραγματοποιείται εδώ και  πολλά χρόνια  και είναι δημοφιλής σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία, που διαθέτουν εξειδικευμένες κλινικές για την εκπαίδευση των ωτοχειρουργών.
Σύμφωνα με τον  κ. Αρτόπουλο έχουν δημιουργηθεί πλέον και στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις  να πραγματοποιούνται  ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές όπως είναι η ενδοσκοπική ωτοχειρουργική αξιοποιώντας  την εμπειρία από τις αντίστοιχες επεμβάσεις της μύτης και των παραρρινίων που εδώ και δύο δεκαετίες είναι οι πλέον δημοφιλείς.
Η επέμβαση καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφάλειες  καθώς εξασφαλίζεται εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μη διανυκτέρευσης.