Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Προτεραιότητα μας η ενίσχυση»


Πήρε την αδειοδότηση!

Με αφορμή την αδειοδότηση του ΠΑΣ από την ελληνική ομοσπονδία, η Γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας για τις προθέσεις της.
Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηρίστηκα προτεραιότητα της διοίκηση είναι η ενίσχυση της ομάδας ώστε να είναι ανταγωνιστική και τη νέα σεζόν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,
εγκρίθηκε ο φάκελος που είχε κατατεθεί για την αδειοδότηση της ομάδας μας, δίνοντας της έτσι την άδεια συμμετοχής της στις διοργανώσεις της U.E.F.A. (UEFA Lisence) για την αγωνιστική περίοδο 2012 - 2013.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, καλεί τους φιλάθλους της όπως στο εξής να μην λαμβάνουν υπ' όψιν και παρασύρονται, από ανεύθυνα δημοσιέυματα, που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος της και να δίνουν βάση μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ, μιας και αυτές εκφράζουν τις θέσεις αλλά και ενέργειες της.
Προτεραιότητα πλέον της διοίκησης είναι η ενίσχυση της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, ώστε τη νέα σαιζόν να συμμετάσχει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο πρωτάθλημα της Super League. Γι'αυτόν τον σκοπό, ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες, τόσο για την ανεύρεση καινούριου προπονητή, όσο και ποδοσφαιριστών, που θα καταστήσουν την ομάδα καθ' όλα αναταγωνιστική την νέα περίοδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίαση του εξέτασε όλους τους φακέλους των κάτωθι προς αδειοδότηση ΠΑΕ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
...ΠΑΣ Γιάννινα (Αρ. Απόφασης 15/22-05-2012)
Εκδικάζει την υπόθεση με παρόντες τους διαδίκους.
Δέχεται τυπικά και στην ουσία την αίτηση.
Εκδίδει και χορηγεί στην αιτούσα Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την άδεια συμμετοχής της στις διοργανώσεις της U.E.F.A. (UEFA License) για την αγωνιστική περίοδο 2012 - 2013.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του Τ.Α.Π. της Ε.Π.Ο., στην Αθήνα την 22α Μαϊου 2012.....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Μεγαλειώδη εμφάνιση του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» σε εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 20 Μαΐου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ανάμεσα σε 20 χορευτικά που έλαβαν μέρος από διάφορες περιοχές της χώρας (Έβρο- Πόντο-Θεσσαλία- Μακεδονία).
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του χορευτικού μας για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και την μεγαλειώδη εμφάνιση με αποτέλεσμα να κατατάξουν το χορευτικό μας στα μεγάλα χορευτικά, αναγνωρισμένο πανελληνίως.
Πλέον παρά πολλοί γνωρίζουν το ακριτικό χωριό μας, χάρη στο χορευτικό μας.
Τεραστία η συμβολή και του Μιχάλη Μπραχόπουλου που ήταν μαζί μας (αφιλόκερδος).

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.


Συνελήφθη, χθες (22-05-2012) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο 26χρονος μετέβη σε κατάστημα (μανάβικο) στο Λούρο Πρέβεζας, όπου αγόρασε φρούτα δίνοντας ως αντάλλαγμα δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου ενήργησαν άμεσα έρευνες στην περιοχή όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης είχε αγοράσει τρόφιμα και από άλλα δύο καταστήματα στο Λούρο Πρέβεζας δίνοντας ως αντάλλαγμα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου που διενεργεί την προανάκριση.

Τιμή και Δόξα

Ας ξεκινήσουμε με μια απλή ερώτηση: Γιατί, η Διεθνής των Τοκογλύφων, δεν άφησε τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ (εφ'όσον τα δύο μαζί είχαν μια τεράστια κυβερνητική πλειοψηφία), δεν τα άφησε όπως δικαιούνταν, να κυβερνήσουν ακόμη δύο ολόκληρα χρόνια; Τι τους «ανάγκασε» να ρισκάρουν, στα καλά καθούμενα εκλογές; Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι το κάνανε, επειδή τους το ζητούσε επίμονα ο κ. Σαμαράς. Την ματαιοδοξία αυτή του κ. Σαμαρά θα μπορούσαν, με ένα νεύμα τους και μόνο, να την ακυρώσουν.
Όπως τον περασμένο Νοέμβρη, που με ένα νεύμα τους και μόνο, «έπεισαν» τον κ. Σαμαρά να αλλάξει στρατόπεδο, από αντιμνημονιακός σε μια νύχτα να γίνει μνημονιακός, «αδειάζοντας» κυριολεκτικά, τόσο τα στελέχη του, όσο και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του, που την προηγούμενη βγαίνανε στις πλατείες και στους δρόμους κατά του πρώτου μνημονίου.
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι επίσης απλή: Τα δύο (επόμενα) χρόνια, δεν τους φθάνανε, τους ήταν λίγα, θέλανε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μπροστά τους, για να περάσουν τα επόμενα μνημόνια, το μνημόνιο τρία, το μνημόνιο τέσσερα κ.ο.κ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, σήμερα (23-05-2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τρεις (3) αλλοδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 39, 24 και 46 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών ταυτοτήτων Βουλγαρίας με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία (3) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (22.05.2012) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε:
ενενήντα (90) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
είκοσι εννέα (29) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.
Τα ναρκωτικά χάπια και τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων λόγω εκλογών

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση του προγράμματος διεξαγωγής των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα αρχίσουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις.
Για την ολοκλήρωσή τους θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

ΥΠΕΚΑ: Οι διαγωνισμοί για τις έρευνες υδρογονανθράκων θα συνεχιστούν

Το μήνυμα ότι οι διαδικασίες των διαγωνισμών για τις έρευνες υδρογονανθράκων θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, έδωσε την Τετάρτη υψηλά ιστάμενος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, για τον οποίο έχουν κατατεθεί οκτώ προσφορές που βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς και τους διαγωνισμούς για έρευνες στο Κατάκολο, τον Πατραϊκό κόλπο και τα Ιωάννινα, για τους οποίους οι προσφορές αναμένονται στις 2 Ιουλίου.
Το ΥΠΕΚΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών για τα σεισμικά πριν τις εκλογές, ενώ για τις τρεις περιοχές στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα χωρίς να αποκλείεται να δοθεί μικρή παράταση αν ζητηθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν πάντως από το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, θα προχωρήσει η προετοιμασία των διαγωνισμών για την παραχώρηση δέκα χερσαίων «οικοπέδων», για έρευνες υδρογονανθράκων.
Γενικότερα θέματα που αφορούν για παράδειγμα την ανακήρυξη ΑΟΖ, αποτελούν αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει μια πολιτική και όχι υπηρεσιακή κυβέρνηση, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι και πρόσθεσαν ότι η τάση στην ευρύτερη περιοχή όπως φαίνεται και από τις συμφωνίες που συνήψε η Κύπρος με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο είναι οι χώρες να οριοθετούν τις περιοχές και να προχωρούν σε εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται επίσης σε διαδικασία ενημέρωσης και για το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας, το οποίο, αν κριθεί αναγκαίο και επείγον, θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ο ΧΥΤΑ Ελληνικού, μνημείο προχειρότητας και περιβαλλοντικής ανευθυνότητας

Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των Οικολόγων Πράσινων για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, σαν μνημείο προχειρότητας, θέτοντας το ερώτημα, σε ποιο βαθμό οι χώροι Υγειονομικής Ταφής αποτελούν τοξικά σουρωτήρια για το Ελληνικό Περιβάλλον;
Στις 28/3 καταγγείλαμε τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας ΧΥΤΑ Ελληνικού, με τα άκρως τοξικά διασταλάγματα να αφήνονται στην τύχη τους, χωρίς να διασφαλίζουν τους περιβαλλοντικούς όρους προστασίας του παρακείμενου Άραχθου και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, ως προϊόν κακοτεχνίας. Η απόφαση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για αναστολή λειτουργίας του προβληματικού έργου και η προσφυγή στη δικαιοσύνη, το κάλεσμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και επιτροπή αναφορών του κοινοβουλίου, ενισχύει τα ήδη αδιάσειστα στοιχεία, για τον ερασιτεχνισμό των αρμόδιων Ελληνικών αρχών.
Η μετατόπιση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ κατά τρεις μήνες από την Περιφέρεια η εμπλοκή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και πάλι, ως του γνωμοδότη επί παντός του επιστητού (!), η διαμάχη ΦΟΔΣΑ και Εργολάβου όπως διαγράφεται, προμηνύουν μετά τις 7 Ιουλίου (λήξη σύμβασης) θερμό και “ζέον” καλοκαίρι. Ο ΧΥΤΑ Ελληνικού όπως είχαμε προβλέψει θα μακρύνει τον κατάλογο μελανής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με την παραβίαση των σχετικών κανόνων και οδηγιών περί προστασίας και δημόσιας υγείας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Τα αποτελέσματα της εδαφικής διάθεσης και η ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Περίγελου της Υγειονομικής Ταφής στην Ευρώπη με το Καρβουνάρι, την Λευκίμη, το Γραμματικό, την Μεγαλόπολη, την Ερμιόνη, την Αχαΐα κ.ά. ενοχοποιούν τις Ελληνικές Διαχειριστικές Αρχές Αποβλήτων για το αμαρτωλό ενός εθνικού σχεδιασμού, δίχως καμμία μέριμνα προστασίας και οικολογική ανευθυνότητα. Η παραβίαση κάθε Αρχής Προφύλαξης όπως καταγγέλλεται από τον Γιάννη Παπαδόπουλο από το Καρβουνάρι, με αδιάσειστα στοιχεία και τεκμηρίωση, στην παρουσίασή του ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών, πρέπει να επιταχύνει την σύσταση Ευρωπαϊκού Ανακριτικού Οργάνου, με αρμοδιότητα επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης.
Όταν η ίδια η εταιρία Κ/Ξ Ηλέκτωρ Α.Ε. – Ζιώρης Α.Ε., (συμφερόντων Μπόμπολα), 27-7-2011, 6-8-2011, 9-12-2011 καταγγέλλουν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου προς τον Σύνδεσμο Διαχειρ. Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, διαφορές μεταξύ μελέτης εφαρμογής και κατασκευής ΧΥΤΑ, φθορές και ελλείψεις εξοπλισμού της υφιστάμενης κατάστασης χαρακτηριστικές οι αναφορές και υποδείξεις:
• τα φρεάτια συλλογής και ελέγχου στραγγισμάτων δεν έχουν κατασκευαστεί με την μελέτη εφαρμογής (απουσία μόνωσης, μεταλλικού καπακιού, κ.ά.)
• Δεν έχει κατασκευαστεί φρεάτιο άντλησης στραγγισμάτων εντός λεκάνης ΧΥΤΑ, καθώς επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί οι 2 αντλίες ανύψωσης στραγγισμάτων
• στον αναβαθμό δεν έχει τοποθετηθεί αποστραγγιστικός αγωγός Φ250 και αγωγοί μεταφοράς Φ250, με σοβαρό ενδεχόμενο πρόβλημα μελλοντικά με τις τάφρους ομβρίων
• 20 διαχύτες εντός δεξαμενής αερισμού έχουν σπασμένη μεμβράνη και χρήζουν αποκατάστασης
• Η μόνωση στο φρεάτιο συλλογής παρουσιάζει αστοχίες και πρέπει να επιδιορθωθεί
• Έχουν δημιουργηθεί τρύπες στη στρώση της στεγάνωσης (γεωμεμβράνη) της λεκάνης από τα μηχανήματα που υπάρχουν για τη διάστρωση των απορριμμάτων
• Τα έργα διαχείρισης ομβρίων περιμετρικά της λεκάνης δεν επαρκούν για την αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης με αποτέλεσμα σε περίπτωση βροχόπτωσης ποσότητα υδάτων εισέρχεται στη λεκάνη
• Βάση την τεχνική περιγραφή στα τεύχη δημοπράτησης στο άρθρο 2.2, που αναφέρετε στο στεγανοποιητικό σύστημα στα πρανή της λεκάνης, οι δύο τελευταίες στρώσεις είναι το αποστραγγιστικό και το γεωύφασμα προστασίας 200gr/m2 τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί
• Την έλλειψη αποστραγγιστικής στρώσης στα πρανή με απότομη κλίση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διήθηση των ομβρίων υδάτων εντός του απορριμματικού ανάγλυφου, δημιουργούν επιφανειακά λιμνάζοντα ύδατα που δυσχεραίνουν την διάστρωση, συμπίεση και επικάλυψη με αδρανές υλικό των απορριμμάτων
• και πλείστα άλλα
Καθίσταται προφανές ότι η αναχρονιστική εδαφική μέθοδος διάθεσης απορριμμάτων, όπως πολλάκις, έχουν επισημάνει οι Οικολόγοι Πράσινοι, αποτελεί πρακτική λίαν ευάλωτη στο ανθρώπινο σφάλμα και δόλο (μεγιστοποίηση κέρδους από την ανάδοχο εταιρία). Δεδομένης δε της αδιαφάνειας και της ελλιπούς θεσμοθέτησης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένα που ως γνωστό κατατρέχουν τη ζωή του τόπου μας, η αποτυχία των ΧΥΤΑ ορίζεται δεδομένη.
Τα περί ολοκλήρωσης της ιχνηθέτησης από τον ΦΟΔΣΑ, ισοδυναμεί με ανάθεση στους “ιχνηλάτες” των περιβαλλοντικών μας κατορθωμάτων, που αν υπάρχουν σε τούτο εδώ τον δύσμοιρο τόπο θα κρύψουν πάλι το πρόβλημα κάτω από το χαλί…

Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου

ΑΡΤΑ: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:46 τα ξημερώματα, δυτικά της Άρτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29 χλμ. δυτικά της Άρτας, 145 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 5 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Ενιαίο κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δήλωση που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που θα του επιτρέψει να έχει το μπόνους των 50 εδρών, εάν συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Το νέο κόμμα, όπως αναφέρει η ιδρυτική δήλωση, θα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», με το ίδιο έμβλημα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Εγκύκλιο για τους ετεροδημότες

Οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αναθεώρησης (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές, όπως οι μεταδημοτεύσεις, που συντελέστηκαν έως τις 29/2/2012. Αυτό τονίζεται σε επείγον έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που υπογράφει ο γ.γ. κ. Θανάσης Ξηρός και που έχει ως αποδέκτες τα εφετεία και τα πρωτοδικεία, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περιφέρειες και δήμους.
Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι η ίδια προθεσμία (29/2/2012) ισχύει και όσον αφορά την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Στις 17 Ιουνίου, οι εκλογείς αυτοί θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.
Επίσης, η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
Έτσι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ημερομηνία αυτή, δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές ως ετεροδημότες.
Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής μετά την 29/2 θα ψηφίσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 ως ετεροδημότες.

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, ενώ αναστέλλεται η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας προχωρούν από την Τετάρτη 23 Μαΐου σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα τεράστια χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 1 δισ ευρώ προς τον κλάδο τους.
Σημειώνεται ότι τα βεβαιωμένα χρέη αγγίζουν τα 540 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα εκτιμάται ότι οφείλονται κατά το διάστημα Μαρτίου- Μαΐου.
Την Τετάρτη 23 Μαΐου τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Πέμπτη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται μεν τα φάρμακά τους αλλά μόνο τοις μετρητοίς, καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι διακόπτουν επ’ αόριστον τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.