Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΑΕΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Με πρωταγωνιστές τους Λιβάια και Αραούχο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-1.
Στο 12' μακρινή μεταβίβαση του Μοράν στον Λιβάγια, αυτός σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, από τον άξονα, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.
Ο Λαμπρόπουλος  στο 47' απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στην Γαρουφαλιά έξω από την περιοχή, ο οποίος με σουτ στην κίνηση κάνει το 1-1 για τον ΠΑΣ.
Ο Λιβάγια με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Αραούχο σε θέση βολής, ο οποίος στο 53' από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της ΑΕΚ.
Στο 88' σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ο Αραούχο σηκώθηκε αφύλαχτος από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες (67' Χριστοδουλόπουλος), Κονέ, Μοράν, Γκάλο, Αραούχο, Λιβάια (90' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ (63' Μπακασέτας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71' Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπετρά (71' Σολτάνι), Βιντάλ, Γαρουφαλιάς, Κόντε

Κρυφοβό Ιωαννίνων: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (13-01-2018) το βράδυ στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας (περιοχή Κρυφοβό Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ένας 33χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο ομοεθνών του μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 19 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

Νέα νίκη για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Κράψης 1-0)

*Ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο του Π.Α.Σ. Κράψης  με σκορ 1-0  για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους πέτυχε ο Πατσιούρας Ανδρέας στο 7΄.

Ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο Τάσσος Παναγιώτης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 39΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Πανίδης Νικόλαος, Τάσσος Παναγιώτης, Ζόta Romeo, Μπίκας Κων/νος, Ζότα Αρσέν, Μακρής  Χρήστος (Παππάς Θωμάς 60΄), Καράβας Αναστασιος, Γκόνης Πέτρος (Άμρο Χρήστος 93΄), Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος  (Λαγιοκάπας Ευριπίδης 70΄)
Π.Α.Σ. Κράψης:
Θάνος Μιχαήλ, Αλεξίου Νικόλαος, Καλές Βύρων, Συνοδινός Άγγελος, Σήτος Ευάγγελος, Μασούρας Χρήστος, Κοτσώνης Αριστήρ, Γιαννακούλης Αθανάσιος, Αλεξίου Ευάγγελος,  Νιτσιάκος Αλέξανδρος-Ανδρέας, Τσάμος Δημήτριος 

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 3-0 α.α.
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ- ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-0
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 1-0
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 1-1
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-0
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-1
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2-1


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 44
2.      Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 40 
3.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 33
4.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 33        
5.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 29 
6.      ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 29  
7.     ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 28   
8.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 26
9.      Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 16
10.    ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 16
11.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 15
12.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 14 
13.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 12
14.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 9
15.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 7
16.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 2 (15)

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από μονοκατοικία και διαμερίσματα, που διαπράχθηκαν στη Γαβριά Άρτας και στην πόλη της Άρτας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από μονοκατοικία και διαμερίσματα, που διαπράχθηκαν στη Γραβιά Άρτας και στην πόλη της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 24χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:
πρωινές ώρες της 22-03-2015 στη Γραβιά Άρτας, εισήλθε σε μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα.
μεσημεριανές ώρες της 12-01-2016 στην πόλη της Άρτας, εισήλθε από ανασφάλιστες πόρτες σε δύο διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, απ’ όπου αφαίρεσε χρυσαφικά, κοσμήματα και χρυσές λίρες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Έχασε στην Αμφιθέα η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αστήρ Αμφιθέα-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 1-0)-(Α.Ε. Γιάννενα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-3 α.α.)

* Τη νίκη πήρε στο γήπεδο της Αμφιθέας το απόγευμα του Σαββάτου ο τοπικός Αστήρ επί της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου με σκορ 1-0.
Το γκολ που έδωσε το τρίποντο στους γηπεδούχους, πέτυχε στο 37΄ με κεφαλιά ο Φάης Δημήτρης.
Ο Αστήρ είχε δοκάρι με τον Δούμα Βασίλη και η Αναγέννηση είχε δυο δοκάρια ένα με τον Καλησπεράτη Ιωάννη κι ένα με τον  Συμεωνίδη Θεόφιλο.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες στο 71΄, αφού ο Γκορίτσας Παναγιώτης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αστήρ Αμφιθέα:
Γκουγιάννος Αναστάσιος, Νάνος Αλέξιος, Παντούλης Αθανάσιος, Ζώτος Ιωάννης, Φάης  Δημήτριος, Δούμας  Βασίλειος, Στάθης Βασίλειος (Γιαννέτας Παύλος 75΄), Τζίμας Βασίλειος, (Παπαδημήτριου Νικόλαος  46΄), Κουρτάκης Πέτρος (Λιάπης Κων/νος 36΄), Κολόκας Σταύρος, Σδούκος  Νικόλαος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος,  Γραμμόζης Γεώργιος, Στεφάνου Χρήστος (Κούρος Γιώργος 79΄), Συμεωνίδης Θεόφιλος, Μπάσιος Χρήστος, (Ντόντης Βασίλειος 46΄), Καλησπεράτης Ιωάννης, Καραμάνης Αλέξανδρος


Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 3-0  α.α.
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-1
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-1
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-3  α.α.
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-3
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-1

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 44
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 37 
3. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 36
4. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 36
5. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  33
6. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 27    
7. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 23 
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 23 
9. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 20
10. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 17
11. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 17
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 16
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 16
14. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ11
15. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4 
16. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ -2 

Το σωματείο Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ έχει -3 βαθμούς. 
Παραιτήθηκε των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος που συμμετέχει.

Το σωματείο Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ έχει -3 βαθμούς. 
Παραιτήθηκε των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος που συμμετέχει.

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Ετήσιος αποκριάτικος χορός, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στο κέντρο διασκεδάσεως «Ρυθμός», Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Αγαπητοί φίλοι, φίλες και μέλη της Αδελφότητας Ιερομνήμης.
Με μεγάλη χαρά, σας καλούμε να παρευρεθείτε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 του Φλεβάρη, στο κέντρο διασκεδάσεως «Ρυθμός», Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη.
Το κλαρίνο του Βασίλη Τόλη, θα σας ταξιδέψει με τραγούδια και σκοπούς της Ηπείρου.
Η βραδιά θα περιλαμβάνει ξεχωριστό φαγητό, πολύ χορό και πλούσια λαχειοφόρο αγορά.
Η τιμή του εισιτηρίου καθορίστηκε στα 25 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών.
Ώρα προσέλευσης 14:00.
Σας περιμένουμε!!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ιερομνήμης

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αφιερωμένη στην Ηπειρώτικη Παράδοση, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή της, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2018», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00' το πρωί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχια προκοπή, αλλά και να διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση και να προάγουν τον Πολιτισμό της Ηπείρου και της Ελλάδας.
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στην Ηπειρώτικη Παράδοση, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με την Ηπειρώτικη παράδοση, αλλά και με τους αέναους αγώνες για την διατήρηση της. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν, να διασκεδάζουν, αλλά και να τραγουδούν παραδοσιακά .
Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”.
Με σολίστ και τραγουδιστές, τους κορυφαίους της ηπειρώτικης μουσικής σκηνής και της παράδοσης, που θα ανακοινωθούν στο τέλος του 2017.
Η Χορωδία Παραδοσιακή Μουσικής και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ιστορικό και λαογραφικό αναλόγιο.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.
Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων.
Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί. 
«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από τις 10.00' το πρωί μέχρι και 15.00' το μεσημέρι. στο Σ.Ε.Φ.
Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας. Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 25 Φλεβάρη του 2018, στην Αθήνα.
Ας είμαστε όλοι εκεί!

Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας: Εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα υλοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, προστάτη της Ηπειρωτικής Αδελφότητας του Νομού Μαγνησίας.
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.
Πιστοί στην προκαθορισμένη ημέρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διοργανώνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας οι εορτασμοί της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης για τα μέλη και τους φίλους της, με στόχο την συνεύρεση των Ηπειρωτών που ζουν στον νομό μας.
Καλεσμένος ο Βασίλης Γκανιάτσας, από την Άνω Καλεντίνη Άρτας, ο οποίος θα την πλαισιώσει με προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ του, με τίτλο «Σέλτσο Σουλιώτες-Η Θυσία».

Ελάτε να πούμε Καλή χρονιά!!!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (16-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (17-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (18-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (19-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (21-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (16-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (17-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (18-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (19-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.

Σάββατο (20-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτών: Ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, αίθουσα δεξιώσεων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Αμπελώνα Λάρισας

Περιμένουμε όλους τους πατριώτες και φίλους του Συλλόγου μας να έρθουν στην ετήσια χοροεσπερίδα μας όπου θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας!
Ελάτε να χορέψουμε και να γλεντήσουμε με αυθεντικά Καλαρρυτιώτικα, Ηπειρώτικα και Βλάχικα τραγούδια.
Στο κλαρίνο θα είναι ο Νίκος Ρούμπος και ο Μιχάλης Μπραχόπουλος.
Στο τραγούδι ο Πέτρος Μόκας και ο Γιώργος Μαγαλιός.
Στο βιολί ο Θάνος Ρούμπος.

Στο λαούτο ο Μάριος Σαρακατσιάνος και στο ντέφι ο Κώστας Τσόκας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (16-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (17-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (18-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (19-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (20-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.

Μύθοι και αλήθειες για την αρθροπλαστική γόνατος

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλονται σε εγχείρηση αντικατάστασης των αρθρώσεων στα γόνατά τους, καθώς η παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής ευνοούν την φθορά τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μία από τις επεμβάσεις με την ταχύτερη ανάπτυξη στον κόσμο. 
Την περίοδο 2000-2013 ο αριθμός των αρθροπλαστικών γόνατος σχεδόν διπλασιάσθηκε και πλέον χειρουργούνται κατά μέσον όρο 121 άνθρωποι ανά 100.000 πληθυσμού.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στα 35 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η χώρα μας, πραγματοποιούνται σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αρθροπλαστικές γόνατος ετησίως, δεδομένου ότι ο συνολικός πληθυσμός τους ανέρχεται σε 1,29 δισεκατομμύρια.
Παρότι όμως οι αρθροπλαστικές γόνατος είναι τόσο συχνές, εξακολουθούν να τις περιβάλλουν πολλοί μύθοι, άλλοι εκ των οποίων σχετίζονται με τις επεμβάσεις και τα χρησιμοποιούμενα υλικά καθ’ εαυτά και άλλοι με τα αποτελέσματά τους. 
Ο Δρ. Φώτης Τσούκας, ορθοπεδικός χειρουργός εξειδικευμένος στην ρομποτική και αρθροσκοπική χειρουργική, ξεδιαλύνει τους συνηθέστερους και εξηγεί ποια είναι η αλήθεια.
Μύθος 1: Για να χειρουργηθεί ο ασθενής πρέπει να περιμένει μέχρι να μην μπορεί να περπατήσει καθόλου.