Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ποιοι θα πληρώσουν την «λυπητερή» των τεκμηρίων

Στη δαγκάνα των τεκμηρίων αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνοντας φόρο για εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά.
Σύμφωνα με την πολυσέλιδη εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η διαφορά μεταξύ του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε από το φορολογούμενο, τη σύζυγο του και τα εξαρτώμενα μέλη και του τεκμαρτού εισοδήματος, φορολογείται κατά περίπτωση με:
•τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών- συνταξιούχων, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από μισθωτή εργασία ή/και συντάξεις ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή δεν υπάρχει εισόδημα από καμία κατηγορία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα ενεργοποιείται το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
•τη φορολογική κλίμακα των επιτηδευματιών, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβάλλεται φόρος 26% από το πρώτο ευρώ.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (16,5) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (03.04.2015) το μεσημέρι στο χώρο των ΚΤΕΛ Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 43χρονο ημεδαπό, που αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο 39χρονος δράστης μετέβη στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, προκειμένου να παραλάβει ένα φάκελο από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του φακέλου, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε μία αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους -16,5- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος προμηθεύτηκε την ηρωίνη, έναντι χρηματικού ποσού, από 43χρονο ημεδαπό ο οποίος του απέστειλε τον φάκελο από την Αθήνα.
Τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν στο 58ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (04-04-2015) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο 58ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας έναν 31χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -10,3- γραμμάρια κοκαΐνης, -42- αμπούλες αναβολικών ουσιών και τρεις σιδερογροθιές

Συνελήφθη, χθες (03-04-2015) αργά το απόγευμα στην Αμπελιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και λοιπών ειδικών νόμων, για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε υπαίθριο χώρο στην Αμπελιά Ιωαννίνων, που ο 42χρονος χρησιμοποιούσε σαν κρυψώνα ναρκωτικών καθώς και στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(10,3) γραμμάρια κοκαΐνης, σε έξι συσκευασίες.
(42) αμπούλες που ανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών ουσιών.
(3) σιδερογροθιές.
(1) σπρέι αυτοάμυνας.
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
(3) κινητά τηλέφωνα και (7) κάρτες SIM.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών που έγιναν στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 15χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις υποθέσεις κλοπών που έγιναν στην Πρέβεζα.
Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 15χρονου ημεδαπού Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης, νυκτερινές ώρες της 18/19-05-2014, αφού διέρρηξε γραφεία αγροτικών συνεταιρισμών στην Πρέβεζα, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των -180- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Την Παρασκευή 03-04-2015 το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν έναν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων σε έδαφος Schengen αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις για καταστροφές φυτικής παραγωγής τη Μεγάλη Τρίτη

Αποζημιώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ θα καταβάλει τη Μεγάλη Τρίτη (07/04/2015) ο ΕΛΓΑ, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.710 δικαιούχων παραγωγών.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.

Οδηγίες του ΕΦΕΤ στους καταναλωτές για το Πάσχα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων, με κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των καταναλωτών από κινδύνους, αλλά και των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης, προβλέπει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ΕΦΕΤ, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
Προς την κατεύθυνση αυτή, προωθεί παράλληλα τη συνεργασία και το συντονισμό στη δράση με άλλες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, ώστε η προστασία των καταναλωτών να γίνεται με αποτελεσματικότερο τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα εξής:
-Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
-Να αγοράζουν κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
-Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τρόφιμα.
-Να εξετάζουν προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.
Τι πρέπει να προσεχθεί κατά την προμήθεια αμνοεριφίων:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο Κόνιτσας»

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων διακηρύσσει τη με Πρόχειρο Διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο Κόνιτσας», με προϋπολογισμό 45.000,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από την ακόλουθη κατηγορία εργασιών: κατηγορία υδραυλικών και οικοδομικών, με προϋπολογισμό 35.914,09 ΕΥΡΩ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών στο διαγωνισμό, ορίζεται η 15η Απριλίου 2015 ημέρα Τετάρτη.   
Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ.
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το σύστημα ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, του άρθρου 5 του Ν. 3669/08.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:
Οικονομική Προσφορά: Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η δωρεάν προμήθεια του εντύπου της Οικονομικής Προσφοράς που χορηγείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Ηπείρου  - Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (γρ. 311) σύμφωνα με την Διακήρυξη, μέχρι 09-04-2015.
Τεύχη Δημοπράτησης: Για την συμμετοχή στον Πρόχειρο Διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτική η αγορά τευχών δημοπράτησης. Τα τεύχη Βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και είναι ελεύθερη η ανάγνωση και η ανάκτησή


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr