Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης ανακοίνωσε και επίσημα, την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, έχει ως εξής:
«Με τη σημερινή κατάθεση της στρατηγικής της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αιρετή Περιφέρεια.
Στα τρία πρώτα χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να επιλύσει προβλήματα, σε άλλα να προωθήσει λύσεις. Πέτυχε να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, αλλά και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Ο χρόνος της πρώτης περιόδου ήταν ασφαλώς λίγος για να μπορέσουμε να κάνουμε όσα είχαμε και έχουμε σχεδιάσει, να πετύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει.

Έξοδος στη σύνταξη με πλασματικά έτη

Ποιους αφορά

 Έξοδο στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», χρειάζεται, όμως, προσοχή, γιατί πλέον δεν ισχύουν οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, για να συμπληρωθεί χρόνος ασφάλισης για σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Η δυνατότητα αυτή έπαψε να ισχύει στις 31/12/2013.
Αντίθετα, οι μόνες αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου που ισχύουν πλέον για τους περισσότερους ασφαλισμένους είναι, για να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το 2011 και μετά.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, για κατοχή πυροτεχνημάτων

Συνελήφθη, χθες (23-02-2014) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 47χρονη ημεδαπή, για κατοχή παιδικών αθυρμάτων και πυροτεχνημάτων διαφόρων τύπων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και χρήσης βεγγαλικών και κροτίδων, αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έλεγχο, σε κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας της 47χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (63) παιδικά αθύρματα και πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων, τα οποία κατείχε και διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Σύλληψη επτά (7) αλλοδαπών, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες (23-02-2014) το απόγευμα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, επτά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 49 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
κατείχαν και επέδειξαν τέσσερα διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες.
Τα παραπάνω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 

Τήρηση βιβλίων από αγρότες με ακαθάριστα έσοδα άνω των 15.000 ευρώ

Να τηρούν στοιχεία υποχρεούνται από 1.1.2014 οι αγρότες που πέρυσι είχαν ακαθάριστα έσοδα άνω των 15.000 ευρώ ή εισέπραξαν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Γ.Γ.  Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα ο κ. Θεοχάρης υπέγραψε την απόφαση για τον τρόπο προσδιορισμού τού ακαθάριστου εισοδήματος των αγροτών, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα.
Αναλυτικά, βάσει της απόφασης απαλλάσσονται, από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000).

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τριήμερες Εορταστικές Εκδηλώσεις για τις Αποκριές και τη Καθαρή Δευτέρα

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, ανέβασε την λαογραφική θεατρική παράσταση «Το προξενιό της Λενιώς», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στη Νέα Φιλαδέλφεια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το ηθογραφικό έργο «Το Προξενιό της Λενιώς», που έγινε
στις 22-02-2014 στο 3oΕνιαίο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς»
και ώρα 07:00μ.μ. ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
    Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Συγγραφέα και Ομότιμου Καθηγητή
του Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Δήμα, που μαζί με τους
συνεργάτες του κ. Διονύσιο Κάρδαρη Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή
Ευελπίδων και την κ. Τζένη Κωστούση Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
 (Γεννάδειος Σχολή) - Μέλος της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ, μας μετέφεραν νοερά
στην παραδοσιακή κοινωνία της Ηπείρου, όπου οι αρραβώνες γίνονταν συνήθως με προξενιό του οποίου η επιτυχία τις περισσότερες φορές εξαρτιόνταν από το θεσμό της προίκας. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που άλλη αρραβώνιαζαν και άλλη παρουσίαζαν στο γάμο, συνήθως τη μεγαλύτερη αδελφή που μπορεί να είχε και κάποιο κουσούρι.
Τα στέφανα αναγκαστικά γίνονταν με απειλές και αύξηση της προίκας.
    Η Θεατρική παράσταση «Το Προξενιό της Λενιώς» είναι ένα ηθοπλαστικό έργο, δοσμένο με πολύ χιούμορ βασισμένο στην παραδοσιακή κοινωνία και τον τρόπο που γίνονταν τα προξενιά. Πρόκειται για μια ηθογραφία που μας ταξιδεύει στα ορεινά χωριά της Ηπείρου σε κάποιες άλλες εποχές.
     Οι Ηθοποιοί ήταν όλοι ερασιτέχνες και ήταν τόσο δεμένοι με το ρόλο τους, που σου έδιναν την αίσθηση ότι ήταν επαγγελματίες. Διάλογοι έξυπνοι και λιτοί, διανθισμένοι με τις ατάκες των Ηθοποιών, καθήλωσαν τους Θεατές που επευφημούσαν με διαρκή χειροκροτήματα.

Μήνυμα της Σταματίας (Ματίνας) Παππά, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Ιωαννίνων, με το ψηφοδέλτιο ''Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία'' του Νίκου Γκόντα

Φίλε συνδημότη, φίλη συνδημότισσα του διευρυμένου  Δήμου μας, των Ιωαννιτών.

Με  αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω, ότι θέτω υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου, με τον συνδυασμό  ''Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία'' του πρώην Δημάρχου μας Νίκου Γκόντα, για το Δήμο μας, τον Δήμο των Ιωαννιτών.
Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων και των χωριών του Δήμου μας, όλοι οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μου, γνωρίζουν ότι υπηρετώ τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη θέση της Τοπικής Συμβούλου της πόλης των Ιωαννίνων, την τελευταία 4ετία, θέση που μου εμπιστευτήκατε, εκτιμώντας την διάθεση μου για δουλειά. Μια εμπιστοσύνη που προσπάθησα να ανταποδώσω.
Ύστερα από προτροπή και συμβουλές πολλών φίλων, συνδημοτών και συνδημοτισσών μου, αποφάσισα να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκλογή μου, ως δημοτικού συμβούλου πλέον, του διευρυμένου Δήμου μας.

Παράνομη η περικοπή του εφάπαξ στο Δημόσιο

Δικαιώνονται χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς κρίνεται ότι το ψαλίδισμα αντιβαίνει τις διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και της υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι τον επόμενο μήνα αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ σε 20.521 δημοσίους υπάλληλους, το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδιδε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια απόφαση-βόμβα μεγατόνων με την οποία κρίθηκε ότι η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι βαθιά αντισυνταγματική.
Μετά  την  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνονται χιλιάδες πρώην εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και παράλληλα ξεκινάει  ένα τσουνάμι οικονομικών συνεπειών για την κυβέρνηση. 
Τσουνάμι που δημιουργεί τεράστιες «μαύρες τρύπες»,  οι οποίες σχεδόν σε καθημερινή βάση  θα αυξάνονται, καθώς ακολουθεί ντόμινο όμοιων αποφάσεων και από τα  άλλα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας. 
Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αγωνιωδώς αναζητά συνεχώς νέα ισοδύναμα για να καλύψει τις διαδοχικές «μαύρες τρύπες» που προσλαμβάνουν πλέον ιδιότητες Λερναίας Ύδρας.

Γιάννενα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη χθες (23.02.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ορεστιάδας για ληστεία.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος κατηγορείται ότι την 23-01-2011, διέπραξε ληστεία σε περίπτερο στην Ορεστιάδα Έβρου, τραυματίζοντας την ιδιοκτήτρια με τη χρήση μαχαιριού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 

Τα νέα πιστοποιητικά που θα εκδίδουν πλέον και τα ΚΕΠ

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις προς τους πολίτες, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α..
Συγκεκριμένα θα εκδίδονται τα παρακάτω πιστοποιητικά:
*       Οικογενειακής Κατάστασης,
*       Γέννησης,
*       Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ
*       Ιθαγένειας

Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων-πιστοποιητικών.

«Για εγκληματική έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής» στην χώρα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Χάνονται ζωές στην Ελλάδα για εμβόλια αξίας 6 ευρώ
Τους 58 έφτασαν οι νεκροί!

 Για "εγκληματική έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής" στην χώρα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (23/02) με αφορμή τον θάνατο 59 ατόμων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.
Ο ΙΣΑ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη επιδημία, ο πληθυσμός έμεινε ακάλυπτος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι". Μάλιστα, για τον θάνατο των 58 ατόμων επιρρίπτει την ευθύνη στην ανεπαρκή εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης του λαού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Εκτεθειμένοι έμειναν φέτος πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άτομα άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που δεν «πρόλαβαν» να εμβολιαστούν για τη φετινή εποχιακή γρίπη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπολογίζεται ότι φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.
Από την αρχή της περιόδου του εμβολιασμού, αρκετοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα δήλωναν στους πολίτες ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους.