Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Με γκολ του Σολτάνι στο 22' και του Γιουνές στο 88', η Ξάνθη νίκησε τον ΠΑΣ με 2-0, και βρίσκεται στη δεύτερη  θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά το τέλος του πρώτου γύρου της Super League.
Οι φιλοξενούμενοι με βάση την εικόνα τους στο παιχνίδι δικαιούνταν κάτι καλύτερο και αν ήταν συγκεντρωμένοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ και να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (90΄ Ράνος), Σολτάνι (83΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (78΄ Παπαγεωργίου), Βασιλακάκης, Φλίσκας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (75΄ Ναδάλες), Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (64΄ Βιδάλ), Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (76΄ Κόντε).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για κλοπή

Ο συλληφθείς εισήλθε σε γραφείο ιατρών σε νοσοκομείο της πόλης και αφαίρεσε μία οθόνη υπολογιστή

Συνελήφθη, σήμερα (15-01-2017) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, εισήλθε σε γραφείο ιατρών του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα και αφαίρεσε μία οθόνη υπολογιστή.
Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του 37χρονου και τη σύλληψή του.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη η κλεμμένη οθόνη, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άγιος Δημήτριος Άρτας: Εξιχνιάσθηκε κλοπή από σπίτι, όπου αφαιρέθηκαν μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και εκβίασης

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού, χρυσών λιρών και κοσμημάτων, από σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και εκβίασης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος δράστης, το απόγευμα της 15-09-2016, εισήλθε σε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό, δεκατρείς χρυσές λίρες και κοσμήματα.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκβίαζε με απειλές κατά της ζωή του, 31χρονο ημεδαπό, προκειμένου να πωλεί τα κλεμμένα κοσμήματα, παραδίδοντάς του στη συνέχεια το αντίτιμο.
Η κακουργηματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής «Ο Άγιος Βησσαρίων» ανταμώνει, κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12:30 μ.μ. στη Μουσική ταβέρνα «ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ», Περ. Σταύρου 5, Γηροκομείο-Αμπελόκηποι

Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής
«Ο Άγιος Βησσαρίων»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ"

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ" έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στον καθιερωμένο Ετήσιο χορό και Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:30μ.μ. στη Μουσική ταβέρνα «ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ» (Περ. Σταύρου 5, Γηροκομείο-Αμπελόκηποι),  τηλ. Επικοινωνίας: 2106926049
Τιμή πρόσκλησης: 20€
Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή Ελληνική παραδοσιακή και Ρεμπέτικη-Λαϊκή ορχήστρα, (στο κλαρίνο ο συντοπίτης μας Κώστας Κάκκος), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εξαίρετη παραδοσιακή κουζίνα σε συνδυασμό με το εκλεκτό κρασί του μαγαζιού.
Θα χορέψει Χορούς από την Ήπειρο η Χορευτική Ομάδα των Νέων-Ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ".
Η παρουσία σας και η ενεργός συμμετοχή σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία αλλά και τη δύναμη να προχωρήσουμε αποφασιστικά στην αποτελεσματικότερη επίτευξη των καταστατικών στόχων του Συλλόγου μας.
Προσκλήσεις για την εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και την παραλαβή των προσκλήσεών σας προκειμένου να εξασφαλίσουμε θέσεις για όλους τους επιθυμούντες να λάβουν μέρος στην εκδήλωσή μας αυτή.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΖΕΝΗ ΚΩΣΤΟΥΣΗ      ΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, από το βράδυ της Κυριακής

Σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το αργά το βράδυ της Κυριακής 15 Ιανουαρίου στην Ήπειρο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.
Αναλυτικά:
Από το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά της Περιφέρειας και βαθμιαία θα αυξηθούν.
Κατά την διάρκεια της νύχτας-ξημερώματα Δευτέρας, θα αρχίσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνι θα πέσει σε περιοχές πάνω από τα 500-600 μέτρα υψόμετρο.
Στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Περιφέρειας αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά διαστήματα έντονες.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας.

Ναι στις κάρτες αλλά πώς

Γράφει ο Ζηκόπουλος Σταύρος

Προμήθεια των τραπεζών από την αγορά με κάρτες
Μπορώ ως επιχείρηση να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες;
ΟΧΙ, διότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται ότι όποιος αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, με βαρύτατα πρόστιμα ή/και φυλάκιση, κατά τις διατάξεις: των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18 α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν.
ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ζητάνε από τις επιχειρήσεις από 1.5% έως 2,5%
Επί πλέον ζητάνε [Εθνική π.χ.] να αγοράσουν τα μηχανάκια και να πληρώνουν από 6 έως 12 εύρο το μήνα για συντήρηση.
Αυτό σημαίνει περίπου 3%επι των πωλούμενων προϊόντων.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει.
ΤΡΑΠΕΖΑ συνεταίρος χωρίς κανένα άγχος με 10 έως 12% στα
Ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
ΑΝ το υπολογίσουμε στα καθαρά έσοδα!
Άστο καλύτερα.


Ζηκόπουλος Σταύρος-Οικονομολόγος

O Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών πανηγυρίζει τον Άγιο Γεώργιο Ιωαννίνων στην Χρυσοσπηλιώτισσα (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου), Αιόλου 104, τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2016, ώρα 9:00 π.μ. και εν συνεχεία κόβει τη Πίτα του, στα γραφεία του Αιόλου 104, 4ος όροφος

Διακοπή κυκλοφορίας στη Κορίνθου-Πατρών από το απόγευμα της Δευτέρα 16/01 έως το πρωί της Τρίτης 17/01 λόγω εκτέλεσης εργασιών

Διακοπή κυκλοφορίας στη Κορίνθου-Πατρών μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου από το απόγευμα της Δευτέρα 16/01 έως το πρωί της Τρίτης 17/01 λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης της άνω διάβασης Διμηνιού (περί τη ΧΘ 110,750).
Την Δευτέρα 16/01 από τις 16:00 έως το αργότερο τις 07:00 το πρωί της επόμενης μέρας, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων μεταξύ των κόμβων Κιάτου (Χ.Θ. 106,5) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, θα διακοπεί προσωρινά και θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό, όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατεδάφισης της άνω διάβασης Διμηνιού περί τη ΧΘ 110,750 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Η Ηπειρωτική Εστία Παπάγου κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, Ελ. Βενιζέλου 1

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η Ηπειρωτική Εστία Παπάγου, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π. μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου, Ελ. Βενιζέλου 1.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.


Το Δ.Σ. της Ηπειρωτικής Εστίας Παπάγου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (17-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (18-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (19-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (20-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (21-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (17-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (18-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (19-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (20-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.

Σάββατο (21-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων είναι «παντός καιρού»

Τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τ.Σ.Φ Κόνιτσας συγχαίρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία τους τα ξημερώματα της Τετάρτης και την σύλληψη του δράστη ο οποίος στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου που επέβαινε μετέφερε 85 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 89 κιλών και 250 γραμμαρίων.
«Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών (πυκνής χιονόπτωσης και παγετού)  που επικρατούσαν στην περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα πως οι αστυνομικοί στην κυριολεξία είναι «παντός καιρού», αλλά και ένα βήμα μπροστά από τους κακοποιούς και το οργανωμένο έγκλημα γενικότερα», τονίζει με έμφαση η ΕΑΥΙ.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει και στο  κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό σε όλους μας 100 «για τον άριστο συντονισμό, αλλά και στους συναδέλφους όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών για την εργατικότητα, το ζήλο και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίας, καθώς υπερβαίνοντας με τις δράσεις τους τα στενά όρια του υπηρεσιακού καθήκοντος προσδίδουν για μία ακόμη φορά υψηλό αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και την τοπική κοινωνία».


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τρίτη (17-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (18-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (19-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Παρασκευή (20-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.

Σάββατο (21-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.