Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας


Στις 20/01/2020 ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ά κύκλος)».
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης – συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.500.000 ευρώ – θα χρηματοδοτηθούν δράσεις που  αφορούν την οικιακή κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή (χωριστής συλλογής) βιοαποβλήτων. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον ειδικό στόχο «Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση, χωριστή συλλογή και ανακύκλωση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης», του θεματικού στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».
Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι των Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Προϋπόθεση χρηματοδότησης των δράσεων είναι να υφίσταται διαθέσιμος ή υλοποιείται κατάλληλος αποδέκτης των Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) ή να υπάρχει σχετική έγγραφη βεβαίωση/δέσμευση του αρμόδιου ΦΟΔΣΑ για την παραλαβή των βιοαποβλήτων και περιγραφή ενδιάμεσης λύσης της διαχείρισής τους κατάλληλων προδιαγραφών, μέχρι την ολοκλήρωση των κατάλληλων μόνιμων υποδομών διαχείρισης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων που προβλέπονται στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή του Νομού Ιωαννίνων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (13-01-2020) το μεσημέρι σε περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του καθώς και σε επαγγελματικό του χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -307,6- γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε διάφορες συσκευασίες
χρηματικό ποσό -950- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών
-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Επικυρώθηκε ο προϋπολογισμός Δήμου Πωγωνίου έτους 2020


Με την αρ. πρωτ.: 2486/10-1-2020 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας επικυρώθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πωγωνίου για το έτος 2020.



Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (42) άτομα ενώ συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων


Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν επιχειρησιακή δράση στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, με σκοπό την πρόληψη – καταστολή παραβατικών συμπεριφορών

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την πρόληψη – καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-01-2020) νωρίς το πρωί στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω δράσης:
ελέγχθησαν (42) άτομα,
προσήχθησαν (8) άτομα,
πραγματοποιήθηκαν (11) έρευνες σε χώρους διαμονής,
συνελήφθη (1) αλλοδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -27,6- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε κλοπή με διάρρηξη σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής με διάρρηξη σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 06/01/2020, αφού παραβίασε είσοδο μονοκατοικίας, εισήλθε σε αυτή και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Κατεύθυνση για το Πωγώνι


Η πρόταση μας στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το Δήμο Πωγωνίου

Οι εκλογές τελείωσαν οι επόμενες αργούν να έρθουν.
Χωρίς επομένως αντιπολιτευτικό σκοπό καταθέτουμε το πρώτο μέρος της πρότασης μας και καλούμε τους Πωγωνισιους
να την στηρίξουν, ή να την διορθώσουν, να τη τροποποιήσουν, να τη βελτιώσουν ή να την Απορρίψουν.
Καταθέτοντας μια άλλη που να δίνει κατεύθυνση που να δίνει προοπτική με οικολογική ισορροπία, αρχικά συγκράτησης των παραγωγικών δυνάμεων του Πωγωνίου και στη συνεχεία Ανάπτυξης αυτών.
ΟΧΙ μόνο διαχείριση.
1ον ΝΕΟΛΑΙΑ. Αρχικά να κρατήσουμε τους ελάχιστους που έμειναν στο χωρίο με,
α] Παραχώρηση εκτάσεων για καλλιέργεια η εγκατάσταση μονάδας
β] Παροχή, δρόμου, νερού ρεύματος, από το Δήμο, σε κάθε νέο για εγκατάσταση μονάδας και όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας επιλέξουν.
γ] Δημοτικό συμβούλιο νεολαίας για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμού μεταξύ τους και προτάσεων προς το Δ. Σ. του Δήμου.
2ον ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Τουριστικό μοντέλο που ταιριάζει στο Πωγώνι.
α] Μελέτη τουριστικού μοντέλου. Πρόταση μας. Οικοτουρισμός-αγροτουρισμός
β] Αξιοποίηση της λίμνης Ζαραβινας αρχικά με το πόσο των 100.000, της λίμνης Ριαχόβου με το πόσο των 40.000 και για πρόσβαση στο Καταρράκτη με το πόσο των 30.000.
γ] Βελτίωση των μονοπατιών πεζοπορίας και ορειβασίας αρχικά με 20.000.
δ] Καταγραφή των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων στο Πωγώνι.
ε] Καταγραφή των μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, γεφυριών κ.λ.π. και προβολή όλων αυτών με ελάχιστα χρήματα.
στ] Επισκευή του κτηρίου στο Χάνι και παραχώρηση στην Αναπτυξιακή για δημιουργία Εκθεσιακού κέντρου καθώς και σημείο αναφοράς για τη Νεολαία και κέντρο προβολής του Πωγωνίου με τη νέα τεχνολογία.
ζ] Εκδήλωση πολυφωνικού τραγουδιού και γαστρονομίας.
Αγαπητοί μου Πωγωνίσιοι Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι ας μη φτιάξουμε φέτος όλους τους τοίχους αντιστήριξης με τις 300.000 που ψηφίσατε και ας ξεκινήσουμε μια πορεία συγκράτησης της νεολαίας μας και ένα τουριστικό ξεκίνημα με προβολή του Πωγωνίου στο φυσιολατρικό τουρισμό, τον ορειβατικό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον αρχιτεκτονικό της περιοχής μας, το γαστρονομικό τουρισμό.
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις προτάσεις σας, ή τις βελτιώσεις στη πρόταση μας.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
Δημοτικός σύμβουλος Ζηκόπουλος Σταύρος
Οικονομολόγος-Αμπελουργούς

Ενημερωτικές δράσεις σε χωριά του Πωγωνίου με στόχο την προστασία των πολιτών και κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές και απάτες


Αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων βρέθηκαν δίπλα σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών, ενημερώνοντάς τους με έντυπο υλικό αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία
Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη συνεχή ενημέρωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που συχνά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής και εξαπάτησης
Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων, σε θέματα πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης και κλοπών, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων και δράσεων, σε όλη την Ήπειρο.
Ο βασικός «πυρήνας» της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες στην Ήπειρο, μέσω εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδιασμού προληπτικών αστυνομικών δράσεων και προληπτικής ενημερωτικής δραστηριότητας, είναι η προστασία και η συνεχής ενημέρωση ατόμων τρίτης ηλικίας, ώστε να μην πέσουν θύματα κλοπής και εξαπάτησης.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και συγκεκριμένα των Αστυνομικών Τμημάτων Κόνιτσας και Πωγωνίου καθώς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πωγωνίου, βρέθηκαν δίπλα σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών, ενημερώνοντάς τους τόσο με έντυπο υλικό όσο και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία .
Αναλυτικότερα, με την πολύτιμη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, την 29-12-2019 και την 12-01-2020, οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε εκκλησίες της Κόνιτσας, του Δελβινακίου, του Κεφαλόβρυσου και του Παρακάλαμου Ιωαννίνων, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό προς τους πολίτες.
Επίσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του Βασιλικού, της Κάτω Μερόπης και του Ωραιόκαστρου, όπου συζήτησαν μαζί τους για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και τους τρόπους προστασίας απ’ αυτούς.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, που συνέβαλε με την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει συνεχώς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που συχνά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής και εξαπάτησης. 
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις ανοιχτές δράσεις των αστυνομικών, που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και να απευθύνουν ερωτήσεις που θα συμβάλουν στην προστασία αυτών και των οικογενειών τους.

Εξιχνίαση κλοπής από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός άνδρα και δύο γυναικών, για κλοπή


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών (ενός άνδρα και δύο γυναικών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε κλοπή διαφόρων ειδών από τα ράφια σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, η οποία έγινε βραδινές ώρες της 04-12-2019.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και ετήσιος χορός, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα δεξιώσεων Pantheon


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τα αγαπητά μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας, ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας ,θα πραγματοποιηθεί την 9 Φεβρουαρίου ( Κυριακή μεσημέρι ) ώρα 13.00 στην αίθουσα δεξιώσεων PANΤHEON, στο λόφο Τρουμπάρι στην Αργυρούπολη.
Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ πλήρες μενού.
Θα διασκεδάσουμε με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

ΤΟ Δ. Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Συλλυπητήρια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για την απώλεια του Ηπειρώτη επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου, του Ηπειρώτη αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, υπόδειγμα ανθρώπου και παράδειγμα εργοδοτικής συμπεριφοράς. Έχασε τη ζωή του όταν τo αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.
Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου1944. 
Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήγε στην Ολλανδία για μετεκπαίδευση στα θέματα πτηνολογίας. 
Ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος» με 40ετή παρουσία στον κλάδο. 
Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.
Δραστηριοποιήθηκε ακόμη και στον χώρο του τουρισμού με δύο μονάδες σε Ιωάννινα και Κέρκυρα. 
Το 1999 ίδρυσε το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Hotel Du Lac Congress Center & Sp Ginisa δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή ενώ στο Πυργί της Κέρκυρας λειτουργεί το Marilena Premium Hotel.
Η ΠΣΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Κύμα λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σαρώνει τη χωρά


Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα) σαρώνει τη χώρα μας με την έλευση του νέου χρόνου και πλήττει κυρίως τα μικρά παιδιά, χωρίς φυσικά να κάνει εξαίρεση και σε ηλικιωμένους.
Βασική αιτία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνεπικουρούμενη και από τους  ιούς, είναι η συχνή και απότομη μεγάλη αλλαγή του καιρού που επικρατεί στην  Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του 2020.
Για το λόγο αυτό οι Ω.Ρ.Λ εκπέμπουν σήμα κινδύνου στους γονείς μικρών παιδιών προκειμένου να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να οδηγήσουν έγκαιρα το παιδί στον  παιδίατρο ή στον ωτορινολαρυγγολόγο.
«Η αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στην αρχή, αλλά και πολύ δύσκολα αν υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξης της θεραπείας» τονίζει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».
Σύμφωνα με του ειδικούς οι λοιμώξεις αυτές είναι  νόσος με πολλές αιτιολογίες και χρειάζεται εμπειρία τόσο στη σωστή και έγκαιρη διάγνωση, όσο και στην κατάλληλη θεραπεία. Είναι δε σημαντική η άμεση παραπομπή από τον παιδίατρο στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ
Η ιγμορίτιδα είναι φλεγμονή των κόλπων  της μύτης  και εμφανίζεται με   δυο μορφές, την οξεία και την χρόνια. Επηρεάζει όμως όλο το πρόσωπο (μετωπιαίοι, σφηνοειδείς και ηθμοειδείς) και  γι’ αυτό το λόγο συνήθως μιλάμε για ρινοκολπίτιδα.
Οξεία ιγμορίτιδα: