Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ορίζοντες Ηπείρου: Δημιουργία επιτροπής συντονισμού εκλογών και νέα διεύρυνση της οργανωτικής γραμματείας


Οι Ορίζοντες Ηπείρου στο δρόμο προς τις περιφερειακές εκλογές προχωρούν στην επόμενη φάση εσωτερικής οργάνωσης της παράταξης.
Μετά τη συγκρότηση της γραμματείας Οργανωτικού η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην έως τώρα πορεία της παράταξης, ανακοινώνεται σήμερα η δημιουργία της επιτροπής Συντονισμού Εκλογών.
Επικεφαλής συντονισμού δράσης για όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου τίθεται ο Ντίνος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, σε κάθε νομό, καθήκοντα αναλαμβάνουν:
•Στα Ιωάννινα, ο Σπύρος Υφαντής
•Στην Άρτα, ο Δημήτρης Χαλάστρας
•Στην Πρέβεζα, ο Δημήτρης Δήμος
•Στη Θεσπρωτία, ο Σπύρος Ανυφαντής
Η επιτροπή Συντονισμού Εκλογών αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να οργανώσει την παρουσία της παράταξης σε όλους τους Νομούς, από την πόλη έως το τελευταίο χωριό. Να έχει την πρώτη άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Να διοργανώνει επισκέψεις και περιοδείες. Να καταγράφει προβλήματα και να τα μεταφέρει. Να διαχειρίζεται τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η γραμματεία Οργανωτικού εξακολουθεί να έχει την ευθύνη παραγωγής πολιτικής και αποτελεί το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο της παράταξης.
Ταυτόχρονα, ανακοινώνεται η διεύρυνση της γραμματείας Οργανωτικού με την προσθήκη τριών νέων μελών στην Θεσπρωτία.

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο τμήμα Αβγό-Εγνατία


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Αμπελιάς.
Ειδικότερα, από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 20 έως τις έως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο εν λόγω τμήμα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αβγού προς Ιωάννινα και του Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο). Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού. Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από την πόλη των Ιωαννίνων και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγού μέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα.

Σε ετοιμότητα καλούνται οι Δήμοι ενόψει έναρξης της μονάδας ΑΣΑ

Τους δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά – μόλις τους ζητηθεί- σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων στο χώρο της μονάδας ΑΣΑ, ενόψει της επικείμενης έναρξης της δοκιμαστικής της λειτουργίας - που είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη της παραγωγικής της λειτουργίας- καλεί  με   έγγραφό της  η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη.
Στο έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη που κοινοποιείται επίσης στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνο, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειο Μιχελάκη και στους ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, αναφέρονται και τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, η Περιφέρεια Ηπείρου, στα πλαίσια της από 22/03/2013 Προγραμματικής Σύμβασης που συνήψε με τους Αναγκαστικούς Συνδέσμους των τεσσάρων (4) Διαχειριστικών Ενοτήτων της,  υλοποιεί, μέσω Σύμβασης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το πρωτοποριακό για την περιοχή αλλά και ευρύτερα, Έργο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

«Χάρτη αθλητικών δραστηριοτήτων» συντάσσει η Περιφέρεια Ηπείρου


Τις διαδικασίες για την πιστοποίησή της ως «Φορέας Οργάνωσης εκδηλώσεων – δράσεων Αθλητικού Τουρισμού» έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Με την εγγραφή της στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα δοθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ήπειρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση, είναι η δημιουργία «Χάρτη Αθλητικού Τουρισμού και υπαίθρων δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Ηπείρου».
Για τη σύνταξη του χάρτη είναι απαραίτητη η συνεργασία των αθλητικών σωματείων της Ηπείρου, τα οποία θα πρέπει έως τις 10 Δεκεμβρίου 2018 να αποστείλουν στοιχεία στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας και Άθλησης κ. Βασίλειο Γοργόλη, για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν οργανώσει κατά τις οποίες υπήρξε προσέλευση θεατών, αποστολών, δημοσιογράφων, αθλητών από περιοχές εκτός Ηπείρου, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού.

Στο «Χάρτη» θα περιληφθούν επίσης και όλες εκείνες οι δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή πολιτών σε εναλλακτικές δραστηριότητες άθλησης, άσκησης, αναψυχής και φυσικής δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, χειμερινών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως Πεζοπορία απλή-ορεινή, Ορειβασία, Αναρρίχηση, Καταρρίχηση (Rappel) Κατάβαση, Διάσχιση Φαραγγιού (Canyoning), Εξερεύνηση Σπηλαίων (Caving), Ποδήλατο Βουνού (Mountain bike), Σκι βουνού, Αγωνιστικός Προσανατολισμός, Τζιπ εκτός δρόμου (Jeeping off Roading), Τοξοβολία Αναψυχής, Ιππασία (περιπάτου), Κατάβαση με φουσκωτή βάρκα (Rafting), Κανόε καγιάκ, Κολύμβηση με εξοπλισμό (Snorkeling), Αυτόνομη Κατάδυση (Scuba Diving), Αλιεία επιφάνειας - υποβρύχια, Θαλάσσιο σκι, Ιστιοσανίδα (Windsurfing,) Σερφινγκ με αερόστατο (Kitesurfing), Ιστιοπλοΐα αναψυχής (Sailing), Αιωρόπτερο ή Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding-Parapente), Χρωματοσφαίριση (Paintball).
«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ολοκληρωμένης καταγραφής των αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ήπειρο. Μέσα από αυτές επιδιώκουμε αφενός την εξασφάλιση χρηματοδότησής τους, ώστε να συνεχιστούν και αφετέρου να αυξηθεί η προσέλευση αθλητών- επισκεπτών να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες όπου διεξάγονται αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα και ανεξάρτητα της χρηματοδότησης, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός “αθλητικού οδηγού" (καλεντάρι) εκτός των αγωνιστικών διοργανώσεων (σωματειακά πρωταθλήματα), ο οποίος να είναι στη διάθεση όλων, αθλούμενων και μη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης


Κατασχέθηκαν (33,35) γραμμάρια ηρωίνης

Στα ίχνη και στη σύλληψη δύο ημεδαπών διακινητών ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μεσημεριανές ώρες προχθές (17-11-2018) στην Άρτα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 44 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (33,35) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την 78η επέτειο απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1940, από τον εκ Χλωμού Πωγωνίου Βορείου Ηπείρου, αείμνηστο Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλή Βιζουκίδη και αποτελεί το μοναδικό Σωματείο στην Βόρειο Ελλάδα που επί 78 συναπτά έτη έχει στους κόλπους του ενωμένους τους Ηπειρώτες της ενιαίας Ηπείρου.
Από το έτος 1940 μέχρι σήμερα , ανελλιπώς , οι εκάστοτε διοικήσεις με την εθελοντική συνδρομή και με την επί 55 χρόνια καθημερινή παρουσία του ευεργέτη της αλησμόνητου Βασίλη Γκέλη προσπάθησαν ώστε η Ηπειρωτική Εστία με την εθνικοκοινωνική δράση της να αποτελέσει το προκεχωρημένο φυλάκιο της ηπειρωτικής διασποράς στον χώρο της Μακεδονίας.
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, ούτε η βροχή ,ούτε ο ψυχρός αέρας στάθηκαν εμπόδιο στην προσέλευση μελών της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στις τρεις εκδηλώσεις που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης ,επ΄ ευκαιρία της 78ης επετείου απελευθέρωσης της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Την επιμνημόσυνη δέηση και την Δοξολογία που εψάλησαν στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Νέας Παναγίας ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου π. Μηνά Βασάκου προέδρου ΔΣ ΗΕΘ και εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου τίμησε με την παρουσία του ο συνταγματάρχης Νομικού Βαδιάκας Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Γ΄ΣΣ NRDC-GR Δημητρίου Μπίκου.
Με επικεφαλής το λάβαρο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης που έφεραν οι κορυφαίες του χορού Δέσποινα Καλόσογλου και Λίτσα Καρρά η πομπή κατευθύνθηκε προς το Άγαλμα της Ηπειρώτισσας Γυναίκας της Πίνδου του 1940, έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Δομπούλα, το οποίο ανεγέρθηκε από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης το 1990 με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον πόλεμο και την ίδρυση της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης στον χώρο που παραχωρήθηκε επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα μεταξύ των οδών Παύλου Μελά και Δημητρίου Γούναρη κοντά στον Λευκό Πύργο και αποκαλύφθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο.

Από 25 έως 27 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ


Μεταξύ 25-27 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού για το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος από τον ΟΠΕΚΑ.
Πρόκειται για την 5η από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018.
Στη διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.
Επίσης στην αίτηση του Α21, ο ΟΠΕΚΑ ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το τί έχει γίνει ακριβώς για την πληρωμή της δ΄ δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε την 45 επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βρέθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 το πρωί, στο Πολυτεχνείο, για να τιμήσει την 45 επέτειο της εξέγερσης και να κλείνει ταπεινά το γόνυ, στο μνημείο των πεσόντων για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Ο αγώνας για τη Δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να γίνει ένα ιστορικό παρελθόν.
Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής.
Όσο επαναπαύεσαι, τόσο ζητήματα που νομίζεις ότι τα έχεις λύσει ως κοινωνία και ως χώρα, τα ξαναβρίσκεις μπροστά σου.
Τιμάμε το Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας το δικό μας χρέος και τη δική μας ευθύνη σήμερα.
Να συμπορευτούμε με αυτούς που διασφαλίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας και θωρακίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Είναι θέμα μόνιμου αγώνα.
Τίποτα δεν πρέπει σήμερα να θεωρείται δεδομένο.
Ναι, η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ολοκληρώθηκε το έργο (α΄ φάση) για πρόσβαση σε παραγωγικές μονάδες Αγίου Σπυρίδωνα-Βίγλας Άρτας


Ένα από τα πλέον χρήσιμα έργα για την εξυπηρέτηση κατοίκων και παραγωγικών μονάδων στην περιοχή της Άρτας ολοκληρώθηκε και δίνεται στη χρήση των πολιτών. Πρόκειται για την Α΄ φάση της «βελτίωσης προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή μεταξύ Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας της ΠΕ Άρτας».
Το έργο είχε προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου. Περιλαμβάνεται δε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας για τη βελτίωση των υποδομών σε περιοχές του κάμπου της ευρύτερης περιοχής.
Με την υλοποίησή του, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, αγροτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των οικισμών Άγιος Σπυρίδωνας, Ράχη και Βίγλας, που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να εξυπηρετούνται από ένα προβληματικό οδικό δίκτυο.
Από την Περιφερειακή Αρχή προγραμματίζεται η υλοποίηση και της Β΄ φάσης του έργου, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί ήδη από την ΠΕ Άρτας.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η νέα φορολοταρία


Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η νέα δημόσια κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου 2018 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.
Και σε αυτή 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ, τα οποία είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.
Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι και που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές Απριλίου έχουν ήδη αναρτηθεί και μπορείτε να τους δείτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή.

Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για ημιβύθιση του Ι/Φ σκάφους ΄΄SERENDIPITY΄΄ σημαίας Βρετανίας, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα Πρέβεζας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή δυτών και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα με απορροφητικά υλικά για προληπτικούς λόγους.
Το ανωτέρω σκάφος ανελκύστηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε σε νεωλκείο της περιοχής, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄SERENDIPITY΄΄ μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Ένα βήμα πιο κοντά στη μητρότητα με PRP


Εκατομμύρια ζευγάρια ανά τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπα με το «φάντασμα» της υπογονιμότητας. Ωστόσο, η διαρκής πρόοδος στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έρχεται να προσφέρει νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις που αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και μάλιστα με ωάρια της ίδιας της γυναίκας. Το PRP ωοθηκών και ενδομητρίου είναι μια καινοτόμος λύση που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από εξειδικευμένους γυναικολόγους-μαιευτήρες.
Σύμφωνα µε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  ένα στα έξι ζευγάρια παρουσιάζει δυσκολίες ως προς τη σύλληψη, ενώ ένα στα δέκα χρειάζεται ιατρική υποβοήθηση. 
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται 12.000 κύκλοι Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), που συντελούν σε σχεδόν 5.000 γεννήσεις κάθε χρόνο.
Η χώρα μας, παγκοσμίως αναγνωρισμένη στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής χάρη στα ιατρικά επιτεύγματα των εξειδικευμένων Γυναικολόγων-Μαιευτήρων, πρωτοπορεί στην εφαρμογή της μεθόδου PRP (Platelet Rich Plasma) ωοθηκών και ενδομητρίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επιτυχίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και τη γέννηση υγιών παιδιών.
«Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP), γνωστό και ως αυτόλογο τροποποιημένο πλάσμα, είναι ένα συμπύκνωμα πλούσιας σε αιμοπετάλια πρωτεΐνης πλάσματος που παράγεται από πλήρες αίμα και φυγοκεντρείται για να απομακρύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ως συμπυκνωμένη πηγή πλάσματος αίματος και αυτόλογου ρυθμισμένου πλάσματος, το PRP περιέχει διάφορους παράγοντες ανάπτυξης και άλλες κυτοκίνες», εξηγεί ο Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ» (http://www.hiniadis.com/).


PRP ενδομητρίου
Το πάχος του ενδομητρίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφύτευση του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της κύησης. Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι το μειωμένο πάχος του ενδομητρίου αποτελεί τροχοπέδη στις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και συντελεί σε αυξημένο κίνδυνο αποβολής του κυήματος.