Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Καλπάκι Πωγωνίου: Πάρτι στο «Ελαία cafe-bar», την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00

Κόνιτσα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 39χρονος ημεδαπός διαρρήκτης

Ο δράστης εντοπίσθηκε μέσα σε σπίτι, το οποίο είχε προηγουμένως διαρρήξει

Συνελήφθη, χθες (24-02-2017) το βράδυ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 39χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω μέσα σε σπίτι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, το οποίο είχε προηγουμένως διαρρήξει.
Ο δράστης είχε αφαιρέσει κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπή από σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν, χθες (24-02-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 35, 42 και 41 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπή από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Πρέβεζας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, δύο από τους ανωτέρω δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ της πόλης της Πρέβεζας και αφαίρεσαν επτά φιάλες οινοπνευματωδών ποτών πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από υπαλλήλους του καταστήματος και στη συνέχεια συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο.
Επίσης, πλησίον του ανωτέρω καταστήματος εντοπίστηκε και συνελήφθη ο συνεργός τους, ο οποίος τους ανέμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας στο Σταυράκι (2-0)

*Την ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο  Σταυρακίου αφού έχασε από την τοπική ομάδα  με 2-0.
Ο Α.Ο. Σταυρακίου με 41 βαθμούς ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του Α΄ ομίλου της Maison Β΄ Ερασιτεχνικής και ο Αγροτικός Αστέρας έχασε έδαφος στη βαθμολογία.
Στο 13΄ σουτ του Μπαζώρα Γεώργιου-Φοίβου απόκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Στο 41΄ σουτ του Ναθαναήλ  Κων-νου, η μπάλα κόντραρε  και άλλαξε πορεία για το 1-0 του Α.Ο. Σταυρακίου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47΄ σουτ του Μαργιολά Ανδρέα η μπάλα κόντραρε  και άλλαξε πορεία για το 2-0 του Α.Ο. Σταυρακίου.
Στο 56΄ γυριστό σουτ από τον Γκάνα Κων/νο, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Αγροτικός Αστέρας:

Ζota Joel, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Γκάνας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Φερούλης Μάριος

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 5-3
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-0
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3-0
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:30)

Ιωάννινα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για σωματεμπορία

Συνελήφθη, χθες (24-02-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση για το αδίκημα της σωματεμπορίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Μειώσεις ως και 22% στα εφάπαξ του Δημοσίου

Μειώσεις ακόμα και 22% θα σημειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρώτα εφάπαξ τα οποία θα καταβληθούν το 2017, στο πλαίσιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην απορροφηθούν έγκαιρα τα κονδύλια τα οποία είναι διαθέσιμα και τονίζουν πως θα χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα, αφού βέβαια πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενοποίησης όλων των ταμείων πρόνοιας στο ΕΤΕΑΕΑΠ -το δεύτερο υπερταμείο μετά τον ΕΦΚΑ- που έχουν πάει πίσω την καταβολή των εφάπαξ.
Ποιος αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου και εκκρεμούν 25.000 εφάπαξ. Εξ αυτών τα 18.000 εφάπαξ πρέπει να δοθούν μέσα στο έτος.
Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το ταμείο έπρεπε να εκταμιεύει 50 εκατομμύρια κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο, έτσι ώστε να καταβάλλονται αντίστοιχα περίπου 2.200 εφάπαξ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιείται αγώνας δρόμου με στόχο να απορροφηθούν έως το τέλος του μήνα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 1.300 εφάπαξ. Τονίζεται πως τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν στο κονδύλι του Μαρτίου, το οποίο υπολογίζεται πως θα ανέλθει συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ με στόχο να καλυφθεί το κενό του Φεβρουαρίου.

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη Αλβανών φυγόποινων

Συνελήφθησαν, προχθές (23-02-2017) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου καθώς και  καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
-Σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
-Σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης 23.000 ωφελούμενων του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής»

Όλοι οι επιλαχόντες και οι μη επιλεγέντες ωφελούμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έως και τη Δευτέρα 6/3/2017
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφαρμογής (http://www.voucher.gov.gr ) οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των 23.000 ωφελουμένων του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».
Όλοι οι επιλαχόντες και οι μη επιλεγέντες ωφελούμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έως και τη Δευτέρα 6/3/2017 και ώρα 15:00.
Η υποβολή των αντιρρήσεων γίνεται αποκλειστικά με κατάθεση του σχετικού εγγράφου ή ταχυδρομική αποστολή του στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑπΚΟ), Υποδιεύθυνση ΙΙ διεύθυνση: Κοραή 4, 10464 Αθήνα.

Για αναλυτικές πληροφορίες ως προς τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα. http://www.voucher.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθετήσεις απινιδωτών σε Νέα Σαμψούντα- Πέραμα

Τοποθέτηση απινιδωτή στη Νέα Σαμψούντα...
Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας “Η ΑΜΙΣΟΣ”, θα προβούν στην τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χορηγία του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σαμψούντας “Η ΑΜΙΣΟΣ”, την 01-03-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα  8:00 μ.μ. στον έξωθεν χώρο του Πνευματικού Κέντρου του πρώην Δήμου Ζαλόγγου.
                       ...  Και στο Πέραμα Ιωαννίνων
Επίσης την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα τοποθετηθεί απινιδωτής στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Πέραμα Ιωαννίνων, που είναι χορηγία του κ. Στέφανου Γκόγκου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο στις 24-02-2017

Έργα για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό δίκτυο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..
Στη Π.Ε. Άρτας:
Δημοπρατούνται τα έργα:
«Αποκατάσταση 24ης Ε.Ο. Αθαμάνιο - Τετράκωμο - Μεσούντα (κατασκευή σαρζανέτ)» προϋπολογισμού € 60.000.
«Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση «Γραβιά» ΔΔ Γραικικού» προϋπολογισμού € 24.000.
Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχοι για τα έργα:
«Εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Άρτας - Ιωαννίνων εντός των ορίων της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Γεώργιος Μπαλαούρας.
«Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος: ΠΟΡΦΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων:
Δημοπρατούνται τα έργα:
«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συράκκου-Προσήλιο-Χριστοί-Πράμαντα», προϋπολογισμού 180.000.
«Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 25.000.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας, ανταμώνει και διασκεδάζει, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και από ώρα 13:00, στον πολυχώρο «View hall» Σχοίνων 2 Αχαρναί

Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του Συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι, 12 Μαρτίου 2017 και από ώρα 13:00, στον πολυχώρο «View hal» Σχοίνων 2 Αχαρναί.
Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί για να ξεχάσουμε για λίγο την καθημερινότητα και τα μνημόνια!

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 6936001418

Οι Δασικοί χάρτες και οι Ρομπέν των δασών!

Η ανακοίνωση των αρμοδίων ότι οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν  (και στο διαδίκτυο) δεν αμφισβητούν τον ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων,  είναι κατά την γνώμη μου ελλιπής. Λείπει μια λέξη, ένα χρονικό επίρρημα: 
Η σωστή διατύπωση θα ήταν αν έλεγε ότι:
Οι  Δασικοί χάρτες δεν αμφισβητούν τον ιδιοκτησιακό καθεστώς ΑΚΟΜΗ.  Αυτό το χρονικό επίρρημα λείπει. Ποιος όμως αρμόδιος θα τολμούσε να διατυπώσει μια τέτοια πρόταση.
Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια, μια αλήθεια που χάνεται στις δεκάδες, εκατοντάδες λεπτομέρειες (παράγραφοι, χρώματα, σύμβολα κλπ).
Ο κόσμος αρχίζει τώρα να παραμιλάει. Όμως όπως κάθε ιστορία έχει και την προϊστορία της, έτσι και αυτή η ιστορία με τους δασικούς χάρτες έχει την δική της: 
[Η ελληνική κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2011, ψηφίζοντας τον Εφαρμοστικό Νόμο (την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου) επανέφερε το Φεουδαρχικό κατάλοιπο, με την ψήφιση του Δικαιώματος Επιφανείας, το οποίο είχε λήξει οριστικά, από το 1945 και μετά, με τον Νέο Αστικό Κώδικα.
Η ελληνική κυβέρνηση, μας εκσυγχρόνισε, επαναφέροντας φεουδαρχικούς θεσμούς!]
Ας το ξαναγράψουμε: [Τα πάντα θα γίνουν όπως ακριβώς σε μια σκηνή ενός θεατρικού έργου! Θα έρθει αύριο ένας επενδυτής (το κεφάλαιο), θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό (το κράτος). Μπροστά τους ανοιχτός ο χάρτης της Ελλάδος.
Ο επενδυτής απαιτεί τόπο, χώρο, ζωτικό χώρο για να χρησιμοποιήσουμε και γερμανική ορολογία. Διαλέγει ας πούμε στο Πωγωνι, μια περιοχή μερικών εκατοντάδων η ακόμη χιλιάδων στρεμμάτων. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει, εκτάσεις του Δημοσίου, εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και ιδιωτικές εκτάσεις καθώς και εκτάσεις της Εκκλησίας. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον επενδυτή όπως καταλαβαίνουμε είναι οι ιδιωτικές εκτάσεις. Εδώ επεμβαίνει ο υπουργός, για να τον καθησυχάσει. 
Ο υπουργός (το κράτος) γίνεται ο πιο αποτελεσματικός κτηματομεσίτης!
Το κράτος σε ρόλο κτηματομεσίτη! Καλεί τους ιθαγενείς, όλους τους ιδιοκτήτες αυτών των εκτάσεων, και δασικών εκτάσεων, εντός ενός χρονικού διαστήματος, να προσκομίσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, για τα κτήματα αυτά. Όσοι δεν έχουν τίτλους χάνουνε τα κτήματά τους. 
Για όσους έχουν ακολουθεί υποχρεωτική απαλλοτρίωση. Ακολούθως την έκταση αυτήν την «πασάρει» στον επενδυτή. 
Έχουμε απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων, όχι για να φτιαχτεί ένα έργο κοινής ωφέλειας (δρόμος γήπεδο, σχολείο, νοσοκομείο), αλλά  για να χαριστεί σε έναν τρίτο, στον επενδυτή, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ξένος. Όπως ακριβώς συνέβη πριν μερικούς αιώνες με τους αποικιοκράτες της Αφρικής].
Μπορεί μερικοί αυτά να τα βλέπουν τελείως φυσιολογικά  πράγματα, η ιστορία όμως αναφέρει και  κάποιους Ρομπέν των Δασών. 
Υ.Γ.:
Η κατάσταση για τους κατοίκους του Πωγωνίου είναι ακόμη πιο τραγική. Αντίγραφα τίτλων  ιδιοκτησίας που θα μπορούσε να βρει κάποιος που δεν έχει (είτε γιατί καήκανε στον πόλεμο, είτε, είτε) και που θα μπορούσε να τα βρει στην κτηματική υπηρεσία του Υπ. Γεωργίας, τώρα δεν μπορεί γιατί λέει, κατά την μεταφορά των εγγράφων της κτηματικής, από το ένα κτήριο στο άλλο, χαθήκανε πολλά χαρτοκιβώτια που αφορούσαν την περιοχή του Πωγωνίου και μιας περιοχής της Θράκης. 
Δεν έγινε ούτε μια ΕΔΕ, γιατί λέει το αντιλήφτηκαν πολύ αργά και η ιδιωτική μεταφορική εταιρία που τα μετέφερε δεν υπάρχει σήμερα.    

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης

25-2-2017

O Σύλλογος Ηπειρωτών Ludwigshafen Γερμανίας, στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και διοργανώνει φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

O Ηπειρώτικος Σύλλογος Λουντβιγκσχάφεν διοργανώνει το Σάββατο 4 Μαρτίου, με την συμπαράσταση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, φιλανθρωπική εκδήλωση για το Ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων-Ελληνική Εταιρία Προστασίας & αποκατάστασης αναπήρων παιδιών.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας την Κυριακή 26 και την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις Πηγές


Η  ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ  ΠΗΓΙΩΤΩΝ  ΑΡΤΑΣ  ΣΤΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ  ΤΩΝ  ΕΤΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ    ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΤΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
   Στον Αποκριάτικο χορό των Πηγιωτών  που θα πραγματοποιηθεί την 26η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 20.30 στο καφέ-ψητοπωλείο στον ''ΠΛΑΤΑΝΟ'' του  Χρύσανθου Καπερώνη  στις Πηγές Άρτας.
Τις εκδηλώσεις πλαισιώνει δημοτικό  συγκρότημα με  ελεύθερο χορό και δωρεάν φαγητό πρόσφορα της Αδελφότητας.
Το πρωί της  Καθαράς Δευτέρας  27 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει το παραδοσιακό βράσιμο της φασολάδας στο καζάνι και  θα προσφερθεί στους συγχωριανούς με σαρακοστιανά  εδέσματα και λαγάνες.
 Καλούμε όλους τους  Πηγιώτες από κάθε γωνία της Ελλάδος να  δώσουν το παρόν στην εκδήλωση η όποια αποτελεί και ευκαιρία για  ένα Χειμερινό αντάμωμα  με  τους μόνιμους κάτοικους του χωρίου μας.
  Θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν τους ξεχνούμε στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα  που βιώνουν.   

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Τενοντίτιδα Αχιλλείου: Πώς αντιμετωπίζεται;

Φλεγμονή δύσκολη, περίπλοκη, επώδυνη, που απαιτεί μακροχρόνια αντιμετώπιση, η οποία σε μερικές περιπτώσεις φτάνει ως τη χειρουργική επέμβαση, είναι η αχίλλειος τενοντίτιδα.
Δρομείς, άλτες, χορευτές και ποδοσφαιριστές είναι πάντα… υποψήφιοι να την  υποστούν κάποια στιγμή, το ίδιο και οι ερασιτέχνες αθλητές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζεται αντιμετώπιση με την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματος.
«Η τενοντίτιδα, όπως και κάθε άλλη ιατρική πάθηση με την κατάληξη “…ίτιδα”, σημαίνει φλεγμονή. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στη φλεγμονή του Αχιλλείου τένοντα, η οποία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι η οξεία τενοντίτιδα, η οποία εφόσον αντιμετωπισθεί έγκαιρα θεραπεύεται σε μικρό χρονικό διάστημα (1-2 εβδομάδες). Η δεύτερη είναι η χρόνια τενοντίτιδα, η οποία είναι επακόλουθο της μη έγκαιρης ή της λανθασμένης ή της πλημμελούς αντιμετώπισης της οξείας τενοντίτιδας. Αυτή η κατηγορία είναι δύσκολη, περίπλοκη, μακροχρόνια στην αντιμετώπισή της και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί χειρουργική επέμβαση», λέει ο Δρ. Γιώργος Γουδέβενος, φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η κλινική εικόνα
Η οξεία Αχίλλεια τενοντίτιδα έχει συνήθως ως αιτία τις επαναλαμβανόμενες μηχανικές καταπονήσεις και αφορά συχνότερα στους δρομείς (ιδιαιτέρα των μεγάλων αποστάσεων και κυρίως αυτών που αλλάζουν τερέν, από σκληρό σε μαλακό και ανώμαλο δρόμο), τους άλτες (μήκους και ύψους), τους χορευτές, τους αρσιβαρίστες, τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους αγύμναστους ερασιτέχνες αθλητές, ακόμη και των μικρών αποστάσεων.
Άλλοι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου είναι η χρήση λανθασμένων υποδημάτων (πρέπει να απορροφούν τους κραδασμούς), η απουσία προθέρμανσης (συνιστώνται ιδιαίτερα διατατικές ασκήσεις όλης της αλυσίδας των μυών του ποδιού), καθώς και οι κακές καιρικές συνθήκες (έχει παρατηρηθεί ότι τον χειμώνα, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας και κρύου περιβάλλοντος, είναι πιθανότερο να εκδηλωθεί).

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας παρουσιάζει την Μουσικοχορευτική παράσταση-δρώμενο, «Αντώνης Κατσαντώνης, το λιοντάρι της κλεφτουριάς», τη Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123

Aνακοίνωση
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην Μουσικοχορευτική παράσταση-Δρώμενο «Αντώνης Κατσαντώνης, το λιοντάρι της κλεφτουριάς» την Τρίτη 21 Μαρτίου & ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας Κρέμου 123.
Ένα μοναδικό αφιέρωμα για την ζωή του κλέφτη και αρματολού Κατσαντώνη, καθώς και όλων των Σαρακατσαναίων για την συμβολή τους στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Μπότσαρη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια-Διδασκαλία: Θοδωρής Μπότσαρης
Είσοδος Ελεύθερη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας


Γεωργία Κίσκου

Ορθοδοντική: Οι προκλήσεις στη φροντίδα ασθενών με αυτισμό

Πολλή αγάπη, υπομονή και εξειδίκευση χρειάζεται η ορθοδοντική φροντίδα των παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς οι δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενούς δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις.
«Οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού είναι πολύπλοκες αναπτυξιακές καταστάσεις οι οποίες διαταράσσουν την επικοινωνία και την κοινωνική, συμπεριφορική και νοητική λειτουργικότητα», λέει η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων (http://www.greatsmiles.gr )
Οι στερεότυπες ρουτίνες, οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, οι απρόβλεπτες σωματικές κινήσεις ή ακόμα και η αυτοτραυματική συμπεριφορά, που μπορεί να συνυπάρχουν με αισθητήριες αναπηρίες, νοητική υστέρηση ή επιληψία, θέτουν τους ασθενείς σε αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως στοματικών νοσημάτων και μπορεί να περιπλέξουν την ορθοδοντική φροντίδα».
Παρότι ο αυτισμός και οι άλλες διαταραχές είναι αρκετά συχνές (στη χώρα μας, για παράδειγμα, υπολογίζεται ότι προσβάλλουν περισσότερα από 25.000 παιδιά και ενήλικες), οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί για την οδοντιατρική και ορθοδοντική φροντίδα τους είναι λίγες.
Το 2013, επιστήμονες από την Ολλανδία και την Ελβετία δημοσίευσαν συνδυασμένη ανάλυση (μετανάλυση) όλων των σχετικών ερευνών που είχαν δημοσιευτεί έως εκείνη τη χρονιά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές έχουν φτωχή στοματική υγιεινή και τις ίδιες (αν και συχνότερες) οδοντιατρικές ανάγκες με τους υγιείς συνομηλίκους τους.
Επιπρόσθετα, «πολύ συχνά έχουν κλινικές εκδηλώσεις που χρειάζονται ορθοδοντική αντιμετώπιση, όπως πρόσθια χασμοδοντία (απέχουν μεταξύ τους τα μπροστινά δόντια της άνω και κάτω γνάθου), οδοντικό συνωστισμό (τα δόντια δεν έχουν χώρο να αναπτυχθούν σωστά επειδή υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στο μέγεθός τους και στο μέγεθος της γνάθου) και άλλα ορθοδοντικά προβλήματα λέει η Δρ. Δούμα-Μιχελάκη. «Ως φαίνεται, η φτωχή οδοντική υγιεινή σε συνάρτηση με επιβλαβείς συνήθειες όπως ο βρουξισμός (τρίζουν τα δόντια τους) και το δάγκωμα των χειλιών, που είναι συνηθισμένες στα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές, οδηγούν σε προβλήματα σύγκλεισης που χρειάζονται έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση για να διορθωθούν».