Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ.


Την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 1ου /2018 Πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με σκοπό την ανάδειξη της ΠΟΠ γαστρονομίας της Ελλάδας, έπειτα από την πρόσκληση του κου Στέλιου Κούλογλου.
2. Γνωμοδότηση για τον καθορισμό ημερήσιου τέλους λαϊκών αγορών του Δήμου Πάργας σύμφωνα με την αριθμ. 41/2018 απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Πάργας στο ποσό των 5 € ημερησίως όπως ισχύει.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας, για την υλοποίηση του έργου: «Διάνοιξη – κατασκευή οδού στο Δ.Δ. Καμαρίνας», προϋπολογισμού 21.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του,  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας, για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή κτιρίου στέγασης χορωδίας Πρέβεζας», προϋπολογισμού 8.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας, με τους αναπληρωτές τους,  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας, για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή –συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 8.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας, με τους αναπληρωτές τους,  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας, για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού 12.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας, με τους αναπληρωτές τους,  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) που εμπλέκεται σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία


Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 21, 17, 34 και 19 ετών (δύο εκ των οποίων στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και διαμονής στη χώρα), έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Επαναληπτική διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Μαυρόπουλου



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (Ξενώνα-Καφενείου κλπ) στην Τ.Κ. Μαυρόπουλου Δήμου Πωγωνίου.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 11/04/2018, ώρα 10:00π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα), ορίζεται το ποσό των πενήντα ευρώ (50€).
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των εξήντα ευρώ (60€).
Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:
Δημοτική & φορολογική ενημερότητα και αξιόχρεος εγγυητής.
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:
Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ.: 2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ποιοι και πώς εξασφαλίζουν το αφορολόγητο στις φορολογικές δηλώσεις του 2018


Ποιοι απειλούνται με έξτρα φόρο 22%

Τα στοιχεία για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το 2017 με πλαστικό χρήμα περιμένει σήμερα από τις τράπεζες η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να μπουν στην τελική ευθεία οι φορολογικές δηλώσεις του 2018.
Αμέσως μετά θα ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων προκειμένου να τα «κουμπώσει» στους κωδικούς 049 – 050 της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) του 2018 που θα πρέπει να συμπληρώσουν φέτος μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ για τα περσινά εισοδήματά τους. Όσοι δεν καλύπτουν τα απαιτούμενα όρια δαπανών με ηλεκτρονικό χρήμα κινδυνεύουν να πληρώσουν έξτρα φόρου με συντελεστή 22% στις δαπάνες που θα «λείπουν».
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιστιλή ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2017, οι τράπεζες υποχρεούνται να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2017, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι τις 2 Απριλίου 2018, πέραν της υποχρέωσης που ήδη υπάρχει για αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων σε μηνιαία βάση έως τις 20 του επομένου μηνός από το μήνα διενέργειας των συναλλαγών.

Γιάννης Καραγιάννης: Παράλειψη κατάταξης υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου και των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, σε οργανικές θέσεις στο νέο οργανόγραμμα των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπομνήματα υπηρετούντων μονίμων διοικητικών υπαλλήλων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου και των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, με τα οποία ενημερώνουν για την παράλειψη της κατάταξής τους σε οργανικές θέσεις των κλάδων ΠΕ Διοικητικός-Οικονομικός και ΠΕ Πληροφορικής στο νέο οργανόγραμμα των Περιφερειακών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας (ΠΔ 18/2018).
Οι διοικητικοί υπάλληλοι της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου και των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, στα υπομνήματά τους σημειώνουν ότι παρότι υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις στις αντίστοιχες Δ/νσεις τα τελευταία 10 με 15 έτη - κατέχοντας μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών και θέσεις ευθύνης - έχουν παραλειφθεί από τους πίνακες της αριθμ. 37234/05-03-2018 διαπιστωτικής πράξης του υπουργού Παιδείας "Κατάταξη του υπηρετούντος διοικητικού προσωπικού σε οργανικές θέσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων και των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης" και αιτούνται από τον υπουργό την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα


-Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών: Συνελήφθη, προχθές (31-03-2018) το απόγευμα στο 4Ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,5) γραμμαρίων.
-Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση: Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2018) το πρωί στο  Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης οχτώ μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
-Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση: Συνελήφθη, προχθές (31-03-2018) το απόγευμα στο  Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για δήλωση και φορολόγηση μισθώσεων Airbnb


Στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών (πχ Airbnb).
Όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να τα δηλώσουν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ.
Το ετήσιο εισόδημα που απέκτησαν το 2017 οι φορολογούμενοι από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων θα δηλωθεί στη φετινή φορολογική δήλωση σε συγκεκριμένο κωδικό και θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων με συντελεστές που αρχίζουν από το 15% και φθάνουν το 45%.
Για εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 15%.
Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη ότι το εισόδημα απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ. Εάν το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κλιμακούμενους συντελεστές 2,2% έως 10%.

7 συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης στην υγεία


Η εμμηνόπαυση δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής, αλλά μολονότι η φυσιολογική, μέση ηλικία εμφάνισή της είναι τα 51 χρόνια, χιλιάδες γυναίκες την παρουσιάζουν πολύ νωρίτερα. Στην πραγματικότητα, μία στις 100 γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών μπαίνουν πρόωρα στην κλιμακτήριο, μερικές φορές ακόμα και από την εφηβεία. Αιτία γι’ αυτό είναι η πρώιμη (ή πρόωρη) ωοθηκική ανεπάρκεια, κατά την οποία εξαντλούνται ή υπολειτουργούν τα ωοθυλάκιά τους. «Πολλές από τις γυναίκες που εκδηλώνουν πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια γνωρίζουν ότι αυτή επίκειται, επειδή έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών τους ή επειδή πάσχουν από ορισμένες χρωμοσωμικές παθήσεις οι οποίες είναι γνωστό ότι την προκαλούν», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ. 
«Οι περισσότερες όμως δεν το γνωρίζουν διότι συνήθως είναι άγνωστης αιτιολογίας, ενώ μερικές φορές είναι απόρροια κοινών ενδοκρινικών παθήσεων, λοιμωδών νοσημάτων ή κοινών χειρουργικών επεμβάσεων στην πύελο». Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση της διαταραχής είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί δίχως θεραπεία συνοδεύεται από υψηλό κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με την πρόωρη ελάττωση των επιπέδων των οιστρογόνων στον οργανισμό. 
Να ποιες μπορεί να είναι: