Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Γιάννενα: Σύλληψη 37χρονης αλλοδαπής για κλοπή

Η 37χρονη καθοδήγησε τον 5χρονο γιο της να κλέψει τον βαπτιστικό σταυρό, κατά τη διάρκεια μυστηρίου βάπτισης σε εκκλησία

Συνελήφθη, χθες (27-07-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης Ιωαννίνων, μία 37χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 5χρονος ανήλικος γιος της αλλοδαπής, παρακινούμενος και καθοδηγούμενος από την ίδια, εισήλθε σε εκκλησία στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια τέλεσης βάπτισης και αφαίρεσε το χρυσό βαπτιστικό σταυρό. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή πεζός μαζί με τη μητέρα του, που τον ανέμενε έξω από την εκκλησία.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 37χρονη αλλοδαπή στην πόλη των Ιωαννίνων.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής από σπίτι σε χωριό της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, μια υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε, προχθές (26-07-2014) το μεσημέρι, στο σπίτι 81χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά (δύο γυναικών και ενός άνδρα, ηλικίας 44, 41 και 27 ετών) ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Αναλυτικότερα, οι δράστες το μεσημέρι της 26-07-2014 εισήλθαν στο σπίτι του 81χρονου ημεδαπού και αφού ερεύνησαν το χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και δύο βιβλιάρια καταθέσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Η σχετική ποινική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, ο 60χρονος κατείχε στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλιππιάδας, υλικό με πορνογραφία ανηλίκων.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Παρακλήσεις και αγρυπνία από την Παρασκευή 1 Αυγούστου

Από την Παρασκευή 1 Αυγούστου αρχίζουν στην Ιερά Μονή Σωσίνου, με ώρα έναρξης 7:00 μ.μ. οι  καθημερινές -πλην Σαββάτου- παρακλήσεις για την Υπεραγία Θεοτόκο.
Επίσης την Τρίτη, ώρα 9:00 μ.μ. θα τελεστεί Αγρυπνία και Θεία λειτουργία για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. 
Όπως πάντα η Θεία Λειτουργία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ: 2ο MYLOS BEST το Σάββατο 9 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργανώνει το 2ος MYLOS BEST στο νερόμυλο  Δολιανών, το Σάββατο 9 Αυγούστου.
Είσοδος Ελεύθερη.

Ο φορολογικός «Γολγοθάς» εκατομμυρίων πολιτών ξεκινά από την ερχόμενη Πέμπτη

Κάθε μήνας και ραβασάκι της Εφορίας

Αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη ο φορολογικός Γολγοθάς εκατομμυρίων πολιτών, αφού κάθε μήνα -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν κάποια δόση: φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρου πολυτελούς διαβίωσης ή τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν Τα Νέα:
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Σημειώνεται ότι ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν τα δώρα

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από το χωριό αλλά και από την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε η λαϊκοδημοτική βραδιά που οργάνωσε ο  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Παρακαλαμου την Δευτέρα 28 Ιουλίου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:
  1. Το νούμερο 1461 κερδίζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
  2. Το νούμερο 1258 κερδίζει το A/C.

Τέσσερις στους δέκα παίρνουν μισθό κάτω από 750 ευρώ τον μήνα

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες που διατηρούν μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με λιγότερα από 750 ευρώ μεικτά ή περίπου 630 ευρώ καθαρά σε μηνιαία βάση.
Μέσα σε δύο χρόνια, το ποσοστό των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας διπλασιάστηκε. Ο μέσος καθαρός μισθός στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει πλέον στα 817 ευρώ αν ληφθούν υπόψη φόροι εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κυριακής, μετά την πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 18% μέσα στην περίοδο 2010-2013, οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα τείνουν να γίνουν χαμηλότερες ακόμη και από τις μέσες απολαβές των συνταξιούχων.