Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή ο συνδημότης Βασίλειος Νικ. Δούσκος

 


«Έφυγε»  από την ζωή την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, σε ηλικία 98 ετών,  ο συνδημότης Βασίλειος Νικ. Δούσκος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022  και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Κουκλιών Πωγωνίου

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

***

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 98 ΤΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΠΑΚΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ...ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΣΚΟΣ και μαζί του φεύγει μια ολόκληρη εποχή!

Μου το είπε συγκινημένη η αδελφή μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ( Ρία Ζαφείρη

)_Ο αξέχαστος μπαρμπα-Βασίλης, Ναι... το 'χε!

Το εμπορικό δαιμόνιο,το τόσο σπάνιο για τα μέτρα των χωριών και των σκληρών μετεμφυλιακών χρόνων.

Πουλούσε τα πάντα:από σπίρτα μέχρι...κυλότες και οικοδομικά υλικά!  

Πριν την επέκταση των λεωφορείων στα χωριά και τα Σουπερμάρκετ, μετρούσες έξω από το μαγαζί του ουρά από άλογα κοντοχωριανών-πελατών από τα γύρω χωριά!

ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΝ:ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚ.ΔΟΥΣΚΟΣ, η Ταμπέλα.

Δικαίως το 'λεγε πικρόγελα κι ο ίδιος: Χαραμίστηκα. Χα χα χα!

Στην Αθήνα θα γινόμουν ...Βερόπουλος!

Και μοναδικό φαινόμενο Εργατικότητας!

Από τα χαράματα φωτισμένο το μαγαζί του.

Να πάει στα Γιάννενα ,στην Αγορά. Να τακτοποιήσει το μαγαζί.

Και η γυναίκα του η θεια-Φρόσω εκεί παρούσα.

Ακόμα και τα παιδιά του και κυρίως η κόρη του Ρούλα και πάντοτε με το χαμόγελο και τον καλό λόγο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά του Αντώνη, Ρούλα και Φάνη.

Στην Αδερφή του Χρυσούλα και τον άντρα της Χρήστο Σωτηρίου.

Στα κουνιάδια  του Χρήστο και Όλγα και όλα τα ανίψια-παιδιά των 2 αδελφών του και των...8 αδερφών της γυναίκας του! ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ!

Δημήτρης Χρόνης

ΕΟΔΥ: Πενήντα επτά θάνατοι σήμερα, 9.308 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα επτά θάνατοι σήμερα, 9.308 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.308.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.216.256 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 176 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.722 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.406 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 183 (54.79%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 151 (45.21%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.544 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 245 (ημερήσια μεταβολή -20.71%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 307 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Απάντηση στη Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Στις νέες «υποδείξεις»  της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει καμία απολύτως δυσκολία να απαντήσει, απαντά όμως  «επί ίσοις όροις»  αναλόγως του επιπέδου των «προβληματισμών».

Αναρωτιέται η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 3,5 εκ. ευρώ. Αλήθεια από  πού άραγε αντλεί αυτή τη «βαθιά» πεποίθηση ότι η Περιφέρεια θα πληρώσει «το πρόστιμο»;

Γνωρίζει μήπως κάτι περισσότερο η Ν.Ε. που αγνοεί η Περιφερειακή Αρχή, αλλά και οι θεσμοί του Κράτους Δικαίου;

Για να μην εκτίθενται οι συντάκτες των ανακοινώσεων, πρέπει να γνωρίζουν ότι η  απαίτηση της εταιρείας έχει να διέλθει ακόμη δύο βαθμούς δικαιοδοσίας (Εφετείο και Άρειο Πάγο).

Και για να προλάβουμε τυχόν αμφισβητήσεις, ενημερώνουμε ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας με πληρεξούσιο που έχει χορηγήσει στους δικηγόρους της από τον Ιούνιο του 2021, τους έχει εξουσιοδοτήσει να την εκπροσωπούν σε «δίκες λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, δίκες για το κύρος ή την ανυπαρξία της διαιτητικής απόφασης ενώπιον του Εφετείου, αλλά και του Αρείου Πάγου και γενικώς δίκες στις οποίες ζητείται η συνδρομή των τακτικών δικαστηρίων στην διαιτητική διαδικασία ή ο έλεγχος αυτής ή της διαιτητικής απόφασης από αυτά». 

Πέραν αυτού, έχει άραγε εικόνα  η Ν.Ε. Ιωαννίνων του  ΣΥΡΙΖΑ τί απαιτήσεις έχει προβάλλει η εταιρεία και τί της έχουν επιδικασθεί,  όταν ‘εξ ονόματος των Ηπειρωτών’, για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο  προβάλλει «τρεισήμισι εκατομμύρια λόγους … να αποκατασταθεί η κανονικότητα – νομιμότητα»;

Metropolitan General: Προσφορά ελέγχου οστεοπόρωσης σε προνομιακή τιμή

 


Η οστεοπόρωση είναι μια πολύ συχνή νόσος (αφορά 1 στις 2 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών) της οποίας τα ποσοστά εμφάνισης αυξάνονται συνεχώς, όπως και τα ποσοστά οστεοπορωτικών καταγμάτων. Η νόσος δεν παρουσιάζει εμφανή συμπτώματα και οι περισσότερες περιπτώσεις δεν διαγιγνώσκονται, μέχρι να παρουσιάσουν κατάγματα.

Η διάγνωση της οστεοπόρωσης γίνεται κατά κύριο λόγο με την ακτινολογική εξέταση της Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε δύο κυρίως μέρη του σκελετού: την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και το ισχίο. Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας ανιχνεύει την απώλεια της οστικής μάζας που -όταν αυτή είναι εκτεταμένη- αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα καταγμάτων.
Προληπτικά, όλες οι γυναίκες άνω των 50 ετών και όλοι οι άνδρες άνω των 60 μπορούν να υποβληθούν σε μία Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, αλλά και σε μικρότερη ηλικία, εφόσον συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση, όπως κληρονομικότητα.

Το Metropolitan General, μέλος του Hellenic Healthcare Group, προσφέρει βασικό έλεγχο οστεοπόρωσης στην προνομιακή τιμή των 40€. Ο έλεγχος περιλαμβάνει Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (ισχίου ή οσφυϊκής μοίρας) και Κλινική Εξέταση από εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό.

H προσφορά ισχύει από την Πέμπτη 14 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου  2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 210 6502906 (09:00π.μ.- 14:00μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή, προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Ιωάννινα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, για την εμπλοκή της σε υπόθεση απάτης

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, που κατηγορείται για την εμπλοκή της σε υπόθεση απάτης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τον Ιανουάριο του 2022, άγνωστος συνεργός της επικοινώνησε με ημεδαπό μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και αφού του πρότεινε να του πουλήσει ηλεκτρικές συσκευές σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, τον έπεισε να καταθέσει ως προκαταβολή για την αγορά τους το χρηματικό ποσό των -950- ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της κατηγορούμενης, χωρίς όμως ποτέ να του αποστείλει τα προϊόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Χωρίς self test, αλλά με μάσκα, οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα

 


Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, χωρίς self test, αλλά με μάσκες θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ προσέθεσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο, συνέχισε ο κ. Κόπτσης, συμφώνησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο καιρός καλυτέρεψε και τα μέτρα απέδωσαν».

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παιδιά θα έχουν νοσήσει, επισήμανε.

Γιάννενα: Επιτρέπεται η παρουσία συνοδών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Σας ενημερώνουμε ότι από 15/4/2022 έως 3/5/2022 επιτρέπεται η παρουσία συνοδών στο Νοσοκομείο μας, λαμβάνοντας υπόψη τη τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής μας.

Για την παρουσία συνοδού ασθενούς υπενθυμίζονται τα κάτωθι:
• Ενός εμβολιασμένου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) ή rapid test εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο
• Ενός ανεμβολίαστου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο
(ΦΕΚ 1724/ τεύχος Β΄/9.04.2022 (σελ.17239-17240)

Υπενθυμίζουμε ότι, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
Ενόψει των αργιών του Πάσχα τις ημέρες Μ.Παρασκευή 22.04.22 και Δευτέρα 25.04.22 δεν θα λειτουργήσουν οι μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Νοσοκομείο μας.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις θα αποκτήσουν οι κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου

 


Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις θα αποκτήσουν οι κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου συνολικού προϋπολογισμού  662.192,55€.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που προάγει τον αθλητισμό και θα προσφέρει στους δημότες άρτιες υποδομές για την εκγύμναση και την ψυχαγωγία τους αναβαθμίζονται την ποιότητα της καθημερινότητας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με τις 600.000,00€ να χρηματοδοτηθούν μέσω ΠΔΕ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 2017ΣΕ05500010 και τα υπόλοιπα 62.192,55€ από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

·         Την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου τελευταίας γενιάς, σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 στο Καλπάκι, την Πωγωνιανή και στα Δολιανά.

·         Την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα γηπέδων Μπάσκετ στα γήπεδα των Κοινοτήτων: Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου, Πωγωνιανής, Κεφαλοβρύσου, Στρατίνιστας, Κουκλιών, Κτισμάτων, Μαζαρακίου, Καστάνιανης, Ιερομνήμης, Άνω Ραβενίων, Σιταριάς, Κάτω Ραβενίων και Δολιανών.

·         Την εγκατάσταση αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Παρακάλαμο.

·         Την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED στα γήπεδα 5x5 στα Κτίσματα και στο Καλπάκι.

·         Την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα τένις με σετ ορθοστάτες – δίχτυ στην Πωγωνιανή.

·         Την εγκατάσταση σετ με ορθοστάτες – δίχτυ βόλεϊ.

·         Την Τοποθέτηση μπασκετών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μαρία Κεφάλα: Δίνεται λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων των προγραμμάτων «Κοινωνική Μέριμνα Ι» και «Κοινωνική Μέριμνα ΙΙ»

 Λύση δίνεται στο πρόβλημα των εργαζομένων των προγραμμάτων «Κοινωνική Μέριμνα Ι» και «Κοινωνική Μέριμνα ΙΙ». Με σχετική  τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, προβλέπεται η μεταφορά των υπαλλήλων στα συγκεκριμένα προγράμματα, σε οργανικές θέσεις των οικείων ΟΤΑ.

 Η συγκεκριμένη ρύθμιση ικανοποιεί  το αίτημα των δημοτικών αρχών που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένες να καλύπτουν τη μισθοδοσία αυτών των υπαλλήλων από τα ταμειακά τους διαθέσιμα δημιουργώντας ένα δυσβάσταχτο βάρος για τα οικονομικά τους δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κόνιτσας και των εργαζόμενων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα που ανέδειξε το ζήτημα και συνέβαλε με τις ενέργειές της στην οριστική επίλυση του προβλήματος που είχε ανακύψει, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική εξέλιξη.

Τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 13 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 90.523 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.572 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 106 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         57 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 46 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    18 στη Θεσσαλονίκη,

o      8 στα Ιόνια Νησιά,

o      6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      5 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      5 στη Δυτική Ελλάδα,

o      3 στην Ήπειρο,

o      3 στη Δυτική Μακεδονία,

o      2 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      2 στη Στερεά Ελλάδα,

o      2 στην Κρήτη,

o      2 στην Πελοπόννησο και

o      1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.128 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.413 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.715 των 150 ευρώ.

· παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.949 ομοειδείς παραβάσεις.

· 45 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και Ι.Χ.Ε. οχήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από οδηγούς οχημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων και 1 παράβαση στο κατάστημα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος και 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας εντός αστυνομικής υπηρεσίας και δικαστικού μεγάρου. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων και 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.150 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.041 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

 


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, συνολικά (1.200) γραμμάρια κάνναβης, απομίμηση όπλου και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες (12-04-2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (1.200) γραμμαρίων,

απομίμηση πιστολιού διαμετρήματος 9 mm,

φυσίγγιο των 9 mm,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

σιδηρογροθιά,

πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,

στιλέτο,

(4) κινητά τηλέφωνα και

(100) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μέσα από τη διαδικασία του συμψηφισμού διαγράφονται χρέη αγροτών

 


Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει τον συμψηφισμό των οφειλών αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων με μελλοντικές ενισχύσεις Covid-19.

Χρέη 812 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν ενισχύσεις οι οποίες δόθηκαν στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε ως παράνομες και απαίτησε την ανάκτησή τους από το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, με τη νέα ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για τη διαγραφή των χρεών των αγροτών και συνεταιρισμών καθώς, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, ενισχύσεις που χορηγούνται λόγω των συνεπειών της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 το αργότερο έως 30 Ιουνίου 2022 ή έως την εκάστοτε ημερομηνία λήξης του Προσωρινού Πλαισίου δύνανται να συμψηφίζονται με βέβαιες και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για κλοπές από αυτοκίνητα σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών

 

Συνελήφθησαν άμεσα χθες το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού και του Αστυνομικού Σταθμού Θεσπρωτικού δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε τρεις περιπτώσεις σε ανασφάλιστα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχή της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό -20- ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, κάνοντας με τη χρήση μίας από αυτές αγορές ύψους -35- ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 14 Απριλίου

 


Την Πέμπτη 14 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 08:00-13:30

Ιωάννινα, Παρακάλαμος, Αγροτικό Ιατρείο, 09:00 – 15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, Θεσπρωτικό, 09:00-11:30

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, Λούρος, 12:00-14:00.

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο

 


Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (12-04-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με γνώμονα την πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τη διακρίβωση του νόμιμου της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό:

Ελέγχθηκαν 828 άτομα και 636 οχήματα

Προσήχθησαν 25 άτομα

Συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων:

5 για εντάλματα σύλληψης

4 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

1 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Βεβαιώθηκαν 352 τροχονομικές παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες:

101 για ταχύτητα και

38 για μη χρήση ζώνης/κράνους

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

1 κιλό και -232- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες της περιοχές της Ηπείρου, με απώτερο στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τακτική συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 18 Απριλίου, ώρα 13:30

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας  καλούμε σε τακτική συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου,  στις   δέκα οκτώ  (18) του μηνός  Απριλίου  2022, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 13.30, ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του  άρθρου 167 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει,  του άρθρου 10 της δημοσιευμένης στο ΦΕΚ τ.Α΄55/11-3-2020 Π.Ν.Π., η οποία κυρώθηκε με το άρθρ. 2 του ν.4682/2020, Α΄76, όπως ισχύει και  της υπ΄ αριθμ. 642/2021 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε), με  θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Επικύρωση πρακτικού – αποφάσεων της  5ης/11-3-2022   συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου

2.  Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2023-2026  της Περιφέρειας Ηπείρου. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

3. Αναμόρφωση πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου,  οικ. έτους 2022 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

4. Λήψη απόφασης για επανακαθορισμό εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ  στην Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Σιώλος)

5. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση δύο (2) αδειών πλωτών μέσων για τη διενέργεια συγκοινωνιακών πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα. (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Σιώλος).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν πανελλαδικά στη συστηματική διάπραξη ηλεκτρονικών απατών

 


Ταυτοποιήθηκαν και τα (5) μέλη του βασικού πυρήνα της οργάνωσης καθώς και (15) περιφερειακά μέλη

Ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (7) μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 231 υποθέσεις απάτης, με τη λεία να ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες σε όλη την επικράτεια.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλου του βασικού πυρήνα της οργάνωσης, αποτελούμενο από τον αρχηγό και (4) μέλη, άπαντες ημεδαποί, καθώς και (15) περιφερειακά μέλη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακόμη, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία (117) ατόμων που κατηγορούνται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα από τις απάτες (money mules).

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή και αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορίνθου, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε Πάτρα, Τρίπολη και Αργολίδα (7) συνολικά μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ο αρχηγός και (3) μέλη του βασικού πυρήνα.

Όσον αφορά τη δομή της, η οργάνωση διαρθρώνονταν σε τρία επίπεδα με ιεραρχική δομή και συγκεκριμένα:

στο σκληρό πυρήνα, του οποίου ηγούνταν ο αρχηγός, αποτελώντας τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης,

στα περιφερειακά μέλη, που ενεργούσαν κατ’ εντολή του βασικού πυρήνα και

στους δικαιούχους των «επιχειρησιακών» τραπεζικών λογαριασμών ( money mules ), οι οποίοι στρατολογούνταν από τα περιφερειακά μέλη και παρέδιδαν στην οργάνωση τη διαχείριση των λογαριασμών τους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία τοποθετείται χρονικά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, προέκυψε ότι τα μέλη του σκληρού πυρήνα της, διαθέτοντας κατάλληλες γνώσεις σχετικά με την ηλεκτρονική τραπεζική (internet banking):

αναζητούσαν και εντόπιζαν στο διαδίκτυο αγγελίες σχετικά με την πώληση κυρίως οχημάτων αλλά και άλλων αγαθών και υπηρεσιών,

Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα: Συννοσηρότητες εν μέσω COVID-19

 


Οι συννοσηρότητες είναι επιπρόσθετες ασθένειες ή εμπλοκή οργάνων που υπάρχουν παράλληλα με μια νόσο και μπορεί να καθυστερήσουν τη διάγνωση, να μπερδέψουν την αξιολόγηση της κατάστασης της νόσου, να θέσουν σε κίνδυνο τις στρατηγικές θεραπείας, να μειώσουν την ποιότητα ζωής ή να αυξήσουν τη θνησιμότητα.

Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε Αυτοάνοσες Ρευματικές Παθήσεις (Α.Ρ.Ν.) και μυοσκελετικές παθήσεις, όχι μόνο αυξάνουν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, αλλά συγχέουν τη δραστηριότητα της νόσου, περιορίζουν τη χρήση φαρμάκων και αυξάνουν τις πιθανότητες σοβαρών λοιμώξεων ή ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τα φάρμακα.

Τι είναι οι Αυτοάνοσες Ρευματικές Παθήσεις

Οι Αυτοάνοσες Ρευματικές Παθήσεις είναι χρόνιες παθήσεις που προκαλούν βλάβες καθώς και επιπρόσθετες ασθένειες με την πάροδο των ετών. Μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου κατά των Ρευματισμών (EULAR) επισημαίνει τις έξι πιο σημαντικές που πρέπει να αντιμετωπιστούν στα Α.Ρ.Ν.:

·         Ισχαιμικές καρδιαγγειακές παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα)

·         Κατάθλιψη (χρόνιες επώδυνες παθήσεις, π.χ. αρθρίτιδα)

·         Λοιμώξεις

·         Γαστρεντερικές παθήσεις

·         Οστεοπόρωση

·         Κακοήθειες (ρευματοειδής αρθρίτιδα).

«Τα αρχικά δεδομένα λοιμώξεων από COVID-19 σε Α.Ρ.Ν. δεν έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο ή διακοπή της ανοσοτροποποιητικής φαρμακευτικής αγωγής, αντίθετα ορισμένα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα -που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία τους- έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αναδυόμενα δεδομένα ότι οι ασθενείς με Α.Ρ.Ν και συννοσηρότητες, με πιθανόν την πιο κοινή να είναι η καρδιαγγειακή, μπορεί να βιώσουν σοβαρότερη λοίμωξη από την COVID-19», αναφέρει η κ. Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος,

Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Παθήσεων Μetropolitan General.