Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης αυτοκινήτου που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στην Ηγουμενίτσα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε η εμπλοκή του 29χρονου σε διάρρηξη που έγινε σε αυτοκίνητο κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 18-08-2013 στην Ηγουμενίτσα , κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί προσωπικά έγγραφα και κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Σήμερα (11-05-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 68χρον o ς υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης οκτώ (8) ετών και τριών (3) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2. Χθες (10-05-2015) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε δικαστική απέλαση από τη χώρα και ποινή φυλάκισης έντεκα (11) μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, χθες (10.05.2015) το μεσημέρι στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 26 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.  

Ιόνια Οδός: Ζητά ένα χρόνο παράταση για το έργο σε 28 μήνες έτοιμη η Κλόκοβα

Τα έργα της Ιόνιας Οδού μέχρι τώρα ήταν «σιωπηλά». Αυτό γιατί οι εργασίες γίνονταν κυρίως σε τμήματα εκτός του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Την προηγούμενη Παρασκευή με «διπλή» ανακοίνωση ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στην Κλόκοβα όσο και στον κόμβο Κουβαρά.
Περνώντας σε πιο σημαντικά έργα στον άξονα της Ιόνιας Οδού το επόμενο διάστημα, τέτοιου είδους ρυθμίσεις αναμένεται να πυκνώσουν, καθώς τα έργα θα γίνονται όλο και πιο αισθητά στις κοινωνίες της Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Αυτό όμως είναι το μικρότερο θέμα στον ωκεανό προβλημάτων που κάνουν την εμφάνιση τους.

ΟΑΕΔ: Νέα προκήρυξη 19.577 θέσεων για κοινωφελή εργασία

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση και της δεύτερης προκήρυξης του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μετά την πρώτη που αφορούσε θέσεις σε δήμους. Με τη νέα προκήρυξη θα πληρωθούν 19.577 θέσεις σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς τους, ασφαλιστικά ταμεία και περιφέρειες.
Όπως γράφουν «Τα Νέα» εντός του μηνός αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ η προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.
Μεταξύ των προϋποθέσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι εαυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δρομολόγια Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
    Σάββατο (09-05-2015) και  ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
    Δευτέρα (11-05-2015) και  ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
    Τρίτη (12-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
    Τετάρτη (13-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
    Πέμπτη (14-05-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
    Παρασκευή (15-05-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
    Σάββατο (16-05-2015) και  ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

''Ένας αιώνας και μία νύχτα'': Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Νίκα, παρουσιάζεται την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, ώρα 18:00 στο ΙΑΝΟΣ Cafe, Σταδίου 24, Αθήνα


H ιστορία του πρώτου παιδιού που γεννήθηκε στην Ελεύθερη Παραμυθιά στις 23 Φεβρουαρίου 1913 και η ζωή του μέχρι τα εκατοντάχρονα Ελευθέρια της πόλης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013
24 Φεβρουαρίου 2013: Ο Μάνος, υπαστυνόμος στο νομό Θεσπρωτίας, συλλαμβάνει τον εκατοντάχρονο παππού του, Μανόλη. Έναν αιώνα και μία νύχτα πριν, στις 23 Φεβρουαρίου 1913, την ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Τούρκους, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην περιοχή ήταν ο Μανόλης. Γεννήθηκε στο Ζελεσό Παραμυθιάς, μέσα στην σπηλιά του Άη-Θανάση και η γέννηση του γιορτάστηκε από όλους τους Έλληνες, αφού συνδέθηκε με το ιστορικό γεγονός και τον βάφτισε ο ίδιος ο μητροπολίτης.
Το 1917 οι γονείς του πεθαίνουν και ο Μανώλης μεγαλώνει πλάι στους θετούς του γονείς στο Σεβαστό. Όταν τελείωσε το Δημοτικό πήγε στο πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην απελευθερωμένη περιοχή, στην Παραμυθιά. Με τον Μανώλη ήταν ερωτευμένη μια χωριανή του, η Αγγελική, ενώ εκείνος ερωτεύτηκε την Εμινέ, μιας και οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους συνέχισαν να ζούνε στην περιοχή μέχρι το 1944. Μόλις όμως ο πατέρας της το κατάλαβε, βιάστηκε να την παντρέψει με τον γιο του Βελή Αγά στο Καρβουνάρι. Η μοίρα λοιπόν γι' αυτούς τους δύο έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ή μήπως όχι;

Επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ με τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κατ' ελάχιστον 16% που θα αποδίδει ετησίως παραπάνω έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, την επαναφορά της έκτακτης εισφοράς για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και την αύξηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που κλειδώνει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», το τελικό ύψος του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, που μπορεί να ανέβει στο 17% ή και 18%, θα εξαρτηθεί από τις εξαιρέσεις προϊόντων και υπηρεσιών που θα παραμείνουν στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6,5%.