Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως τις 15 Ιουνίου της υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των Ελλήνων γεωργών και τη χρονική στενότητα για τις δηλώσεις καθώς και τη διεκπεραίωση των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, διεκδίκησε από τα Ευρωπαϊκά όργανα τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αυτής ήταν αίσια και προς διευκόλυνση των Ελλήνων γεωργών υιοθετήθηκε η δυνατότητα παράτασης της ημερομηνίας για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016 έως τις 15 Ιουνίου 2016.

Για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου προχώρησε στην έκδοση της με αρ. πρωτ. 1478/55462/12-5-2016 Απόφασης με την οποία παρατείνεται και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έως τις 15/06/2016.

O Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων)

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, ορίσθηκε Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου.
Σύμφωνα με την αποφ. Δ.Κ.Π.Β 0007111 Εξ.2016/22-4-2016 του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών τα μέλη επιτροπής  είναι με τριετή θητεία.
Η  νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβούλιου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζαππείου Μεγάρου) είναι η εξής:
•Χρήστου Γεώργιος, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας (ε.α.), ως Πρόεδρος.
•Δόσης Γεώργιος, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συνταξιούχος εφοριακός, ως Αντιπρόεδρος.
•Εμμανουήλ Νικολάου, Καθηγητής τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών , ως μέλος.
•Κίκη Ηλέκτρα, Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ως μέλος.
•Λαμπρόπουλος Χαρίλαος, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.
•Σακελλαρίου Ιωάννης, Εφοριακός, ως μέλος.
•Σαμπράκου Ιωάννα, μέλος αντιπροσωπίας ΤΕΕ, μηχανικός Η/Υ-πληροφορικής, ως μέλος.
•Τζανέτος Φώτιος, Πολιτικός Μηχανικός, ως μέλος.
•Τσαγκάρη Κωνσταντίνα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και τακτική ερευνήτρια της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Έρευνας, ως μέλος.
•Σκουλάξενου Αικατερίνη, Διευθύντρια Κοινωφελών Περιουσιών, ως Κυβερνητική Επίτροπος.
•Μπανάκου Σταυρούλα, Πάρεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, ως Νομική Σύμβουλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.
•Γραμματικάκη Μαρία, Δικηγόρος, ως Δικαστική Αντιπρόσωπος.

Η Επιτροπή υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα «Hellenic Mail» (13.5.2016)

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα  «Hellenic Mail» (13.5.2016)
1. Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Θεωρείτε ότι αποτελεί υποχώρηση για την κυβέρνησή σας;
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση προστατεύει τους αδύνατους και διασφαλίζει πλήρως τις κύριες συντάξεις. Κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η πρότασή μας για το νέο ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τις οδυνηρές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση για αναμόρφωσή του ως συνέπεια της 5ης αξιολόγησης και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό σύστημα μακροπρόθεσμα βιώσιμο και υγιές στη βάση της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν θέλουμε πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων, γι’ αυτό εφαρμόζουμε πλέον τους ίδιους κανόνες συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζομένους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προστατέψαμε τις κύριες συντάξεις χωρίς να κόψουμε ούτε ένα ευρώ και προστατέψαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών συντάξεων, ενώ τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο.
2.  Τι προσδοκάτε μετά το διαφαινόμενο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης; Μπορεί το κλείσιμο να αποτελέσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας;
Το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης μπορεί να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία και να σημάνει την έναρξη μιας αναπτυξιακής διαδικασίας σε δίκαιη και βιώσιμη κατεύθυνση. Δεν υπακούσαμε στις παράλογες απαιτήσεις μιας μερίδας των δανειστών. Απαιτήσεις τις οποίες δεν ήταν δυνατό να αποδεχτούμε, γι’ αυτό και διαπραγματευτήκαμε σκληρά χωρίς να μετακινηθούμε από τα πλαίσια που είχαν τεθεί στη συμφωνία του Αυγούστου.
Η αξιολόγηση, λοιπόν, κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα και χωρίς τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Αντίθετα αναμένεται το ποσό της δεύτερης δόσης να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα 5,7 δις ευρώ που είχαν συμφωνηθεί αρχικά. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι το κυβερνητικό μας έργο, φέρνοντας σύντομα προς ψήφιση τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική ανάκαμψη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τον υπό διαβούλευση νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Σε  καίρια παρέμβαση προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις  στον υπό διαβούλευση νέο Αναπτυξιακό Νόμο, προέβη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόσο με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας, όσο και με εισήγησή του - που έγινε αποδεκτή- στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
"Ο υπό διαβούλευση Αναπτυξιακός Νόμος, είναι εσφαλμένος και ανεπαρκέστατος και θα είναι μεγάλο λάθος να "κόψουν τα φτερά" στον κόσμο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.  
Η κυριότερη ένσταση της Περιφέρειας, αφορά την μη ένταξή της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου στις "Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων".  Όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η ένταξή της πρέπει να  γίνει  "δεδομένου ότι η Περιφέρεια μας είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης ως αναφορά το ΑΕΠ, με την ανεργία να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, ενώ διαπιστώνεται αύξηση της μεταναστευτικής ροής νέων προς χώρες του εξωτερικού".  

Δημήτρης Ντότης: Ευχές στους μαθητές του Πωγωνίου που γράφουν πανελλήνιες εξετάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ" Δημήτρης Ντότης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά του Δήμου Πωγωνίου, σε όποιο σημείο της Ελλάδος και να βρίσκονται καλή επιτυχία. Η προσπάθεια τους αυτή,
   που ξεκίνησε πριν χρόνια και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται,  να έχει αίσιο τέλος.  Ας έχουν τη βοήθεια Του Θεού, τη σκέψη μας δίπλα τους,  λίγη τύχη και σίγουρα θα καταφέρουν να μας κάνουν περήφανους και να αποδώσει καρπούς η κούραση και η αγωνία αυτών αλλά και των οικογενειών τους.
Και οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα καταδείξουν ακόμη μια φορά πως οι Πωγωνίσιοι ξέρουν να τα καταφέρνουν».


Εκδηλώσεις για την επέτειο αυτονομίας Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν χθες στο Δελβινάκι Πωγωνίου οι εκδηλώσεις για την 102η Επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου παρουσία του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη διακήρυξης για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση δικτύων-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ  ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση δικτύων-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων»  αξίας  16.012,29  € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%).
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καλπάκι την 24- 05-2016 ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης υποβολής προσφορών την 10:00 π.μ. και ώρα λήξης την 11:00 π.μ. ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό 1%.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Τάγκα Δροσούλα και στο τηλέφωνο 26533 60119, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Επαρχιακή Οδό Βλαχέρνας-Γραμμενίτσας Άρτας

Χθες (15-05-2016) και ώρα 18:17, στην Επαρχιακή Οδό Βλαχέρνας-Γραμμενίτσας Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κτίσμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου διοργανώνει επετειακό ηπειρώτικο πανηγύρι, με τη συμμετοχή όλων των Ηπειρώτικων Αποδημικών Ενώσεων της Δυτικής Αττικής, το Σάββατο 11 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο πάρκο Ζεφυρίου ''Κώστας Λιάρος''