Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Αφορολόγητο θα χτίζεται αποκλειστικά μέσω κάρτας ή τράπεζας

Τον νέο τρόπο «χτισίματος» του αφορολόγητου μόνο μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και μέσω τραπεζικών συναλλαγών υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «ό,τι αναγράφεται στη φορολογική δήλωση ως δαπάνη, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης».
Με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο μόνον ό,τι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας που θα έχει δηλωθεί ότι αφορά δαπάνες, πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα διευκρίνισε πως οι δαπάνες θα συμπεριλαμβάνουν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορά ΙΧ και δαπάνες οικογένειας, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι το αφορολόγητο θα σχετίζεται με το εισόδημα του κάθε φορολογουμένου.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ωρωπός Πρέβεζας: Σύλληψη δύο ημεδαπών για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα, στον Ωρωπό Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, μία 34χρονη γυναίκα και ένας 41χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και απείθειας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες (ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος), είχαν οργανώσει τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών.
Στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, δύο τράπουλες, δύο ζάρια και 395 μάρκες πονταρίσματος.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άρτα: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κλοπές κινητών τηλεφώνων

Συνελήφθη, χθες (02-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κινητών τηλεφώνων.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας και από την αναλυτική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης -αρχικά- μιας κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, που έγινε το πρωί της 31-12-2015 στην πόλη της Άρτας.
Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν άλλα τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος δράστης, τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας (01-01-2016) είχε αφαιρέσει δύο από τα παραπάνω κινητά τηλέφωνα, από θαμώνες καταστήματος στην πόλη της Άρτας ενώ η προέλευση των υπολοίπων τηλεφώνων ερευνάται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οδηγίες στους πολίτες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, που προβλέπει από το πρωί της Κυριακής η ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Επίσης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, συνιστά γενικά στους πολίτες να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα:

Σύλληψη τριών φυγόποινων στην Άρτα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, προχθές (01-01-2016), στην Άρτα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 60, 29 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 60χρονου ημεδαπού εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (1700) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας δασών και εθνικών δρυμών και παράνομη υλοτομία.
Σε βάρος του 29χρονου και του 32χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσαν Βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, τα οποία διατάσσουν τη σύλληψή τους για παραβίαση περιοριστικών όρων, που τους επιβλήθηκαν για τα αδικήματα της ζωοκτονίας, ζωοκλοπής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Υπερκάλυψε τους στόχους η Περιφέρεια Ηπείρου για το ΕΣΠΑ 2007-2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έκλεισε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο το ΕΣΠΑ 2007-2913, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς υπερκάλυψε κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο Περιφερειακό της Πρόγραμμα (και ενώ οι πληρωμές συνεχίζονται), βελτιώνοντας και ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Αναλυτικά στοιχεία έδωσε  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
"Σήμερα ολοκληρώνεται και κλείνει το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο απολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι απόλυτα θετικός: Και ως προς τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά και για τους στόχους που εκπληρώθηκαν.
Η Περιφέρεια Ηπείρου υπερκάλυψε κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο Π.Ε.Π., εκ των οποίων 27,2 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για να καλυφθούν απορροφήσεις κοινοτικών πόρων σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα.Με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007-2013 η Ήπειρος άλλαξε σημαντικά την εικόνα της, καθώς βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι υποδομές της.Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχουν υλοποιηθεί:
-Τριάντα τρία (33) νέα οδικά έργα υπερτοπικής σημασίας, συνολικού μήκους 137 χιλιομέτρων

Έρχεται «πόθεν έσχες» για όλους το 2016

Δρακόντεια μέτρα για την καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων και όχι τη φορολόγηση της περιουσίας σχεδιάζει για το 2016 το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σκοπεύει να καθιερώσει το νέο σύστημα πριν από τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων στο περιουσιολόγιο.
Πιο αναλυτικά, οι φορολογούμενοι θα κληθούν αρχικά να αποκαλύψουν εθελοντικά τυχόν αδήλωτα εισοδήματα, θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και μετά θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο περιουσιολόγιο περίπου στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», μεταξύ των πολλών στοιχείων και πληροφοριών που θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο περιλαμβάνεται η πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης, καθώς και όλων των συνδικαιούχων.
Θα πρέπει επίσης να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών. Αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία θα αποσταλούν στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα ιδιωτικά σχολεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.
Τον Μάιο οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.
Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει να τα διορθώνουν ηλεκτρονικά, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να μεταβαίνουν στις εφορίες με τα απαραίτητα παραστατικά.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0

Mε γκολ του Μανιά και του Τζημόπουλου, ο ΠΑΣ έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της μαχητικής Βέροιας.

Ο ΠΑΣ όμως ήταν πιο αποτελεσματικός και κατάφερε να πανηγυρίσει μια πολύ σημαντική νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στις προνομιούχες θέσεις.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να αιφνιδιάσει νωρίς την Βέροια, με τον Μανιά να ανοίγει το σκορ μόλις στο 10΄.
Ο Στρούνα έδωσε στον Τσουκαλά στη μεσαία γραμμή.
Αυτός με όμορφο τρόπο βρήκε με τη μία τον Μανιά, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Λόπεθ. Το γρήγορο γκολ είχε ως αποτέλεσμα να "ανοίξει" το παιχνίδι και η Βέροια να βγει και να πιέσει για την ισοφάριση.
Στο 82΄ ο Γιαννούλης έκανε χέρι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Τζημόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-0.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Ηλιάδης (72'Λίλα), Ακόστα (89' Ναδάλες), Γιάκος (81' Μπέριος), Μανιάς.

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν (70' Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρσε, Μαγέφσκι (81' Μελικιώτης), Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κόλα (87' Σιώντης).