Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου κόβει την Πίτα της και διασκεδάζει ηπειρώτικα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, ώρα 20:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, οδός Πριάμου (Ραδιοφωνία)


Προβληματισμός του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη από τις καθυστερήσεις στη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου περί νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων εξέφρασε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2013, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ.
Ωστόσο μέχρι σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Υπουργείο Παιδείας: Στις 27 Μαΐου ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές

Λόγω των διπλών εκλογών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσουν τελικά φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών (25/5) και των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 και 25/5).

Δραστηριότητα κατά τον μήνα Δεκέμβριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνελήφθησαν συνολικά (590) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (135) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση σπειρών διαρρηκτών και κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, εξιχνίαση ληστειών καθώς και άλλα αδικήματα
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Δεκέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1.Συνελήφθησαν συνολικά ( 590 ) άτομα.
Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 421 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 24 άτομα
Εγκληματική οργάνωση: 5 άτομα
Ληστεία: 8 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 26 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 20 άτομα
Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 16 άτομα
Διακίνηση λαθρομεταναστών: 14 άτομα
Λαθρεμπόριο: 2 άτομα

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί στα Ιωάννινα τον περασμένο Νοέμβριο.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 26-11-2013, ο 28χρονος προσέγγισε την ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιού της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

95.000 ιδιοκτήτες οχημάτων «ξέχασαν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή έγιναν 5.370 συναλλαγές για τέλη κυκλοφορίας του 2014 και εισπράχθηκε 1,081 δισ. ευρώ, ενώ «ακόμη περιμένει» 95.000 περίπου να περάσουν από το ταμείο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου για τα τέλη του 2013.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Παρασκευή 3.1.2014 η είσπραξη των Τελών Κυκλοφορίας 2014. 
Η είσπραξη ανέρχεται στο ποσό των 1,081 δισ. ευρώ για 5,37 εκατ. συναλλαγές.

Βεβαιώθηκαν επίσης ανείσπρακτα Τέλη Κυκλοφορίας έτους 2013 που αφορούν σε 95 χιλ. περίπου οχήματα, με ημερομηνία πληρωμής την 31η.1.2014.

Τέλος οι πληρωμές φόρων και οφειλών στις εφορίες

Σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη διευκρινίζεται πως όλοι οι φόροι και οι οφειλές που εμπίπτουν στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας θα καταβάλλονται από τους φορολογούμενους στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ., με τη χρήση κωδικού πληρωμής.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε κάθε βεβαιωμένη στη Φορολογική Διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίον ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται η καταβολή των οφειλών αυτών να διενεργείται και στις ΔΟΥ.

Νέο χαράτσι περιμένει από σήμερα τους ασθενείς- Θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή!

Αρχίζει από σήμερα να εφαρμόζεται επίσημα με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για το νέο «χαράτσι» στα φάρμακα.
Έτσι οι ασθενείς για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας.
Από την καταβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Κική και η Κοκώ

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

«Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης»

Τα καυστικά λόγια του Γεώργιου Σουρή θα μπορούσαν κάλλιστα να περιγράψουν την μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού προσωπικού που θα τεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του επόμενου Μαΐου, σε μια κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία. Οι πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν δημοτικούς άρχοντες. Πως όμως θα επιλέξουν;
Θα διαβάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων; Θα ακούσουν τις απόψεις τους; Θα μελετήσουν τις προτάσεις τους; Φαίνεται πως όχι. 
Το σύνηθες είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων δεν θα γνωρίζουν καν να γράφουν ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό σημείωμα, δε θα μπορούν ούτε κατ’ ελάχιστο να αρθρώσουν τρία ευλογοφανή επιχειρήματα στη σειρά, και, όσο για τις τεκμηριωμένες προτάσεις… το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

O Σύλλογος Παργινών Αθήνας κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 πρωινή στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52