Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Την άνοιξη το υπόλοιπο 10% της ενιαίας ενίσχυσης και το 48% του «πρασινίσματος»

Από τη Δευτέρα το απόγευμα οι αγρότες είδαν τα πρώτα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους και σίγουρα θα διαπίστωσαν ότι ήταν κατά πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν.
Το ποσό που πληρώθηκαν χτες οι παραγωγοί ήταν το 90% της βασικής ενίσχυσης.
Απομένει να πληρωθεί το 10% της βασικής ενίσχυσης και το 48% του συνόλου (100%) της ενίσχυσης από το λεγόμενο «πρασίνισμα».

Όπως όλα δείχνουν οι παραγωγοί θα πληρωθούν για το υπόλοιπο 10% της βασικής και το 48% του πρασινίσματος, την άνοιξη του 2016!

Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει τους αθλητές του

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης συγχαίρει τους αθλητές του Δήμου που διακρίθηκαν στους 1ους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες Τζούντο που πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πωγωνίου και στους εύχεται καλή επιτυχία στο αθλητικό και αγωνιστικό τους μέλλον.
Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι:
1. ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑ ΙΩΑΝΝΑ JUNIORB -30 ΧΡΥΣΟ
2. ΠΕΤΣΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ JUNIORB -27 ΧΡΥΣΟ
3. ΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ JUNIORA -42 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
4. ΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΦΗΒΩΝ -73 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
5.  ΧΡΙΣΤΟΒ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΣ Α +60 ΑΣΗΜΕΝΙΟ 
6. ΠΕΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β -45 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
7. ΠΕΤΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β -48 ΧΑΛΚΙΝΟ

8. ΤΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΠΕΝ -81 ΧΑΛΚΙΝΟ

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αγροτών για αποζημιώσεις της φυτικής παραγωγής

Ολοκληρώθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν σήμερα 8 Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς 24.466 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν, εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και για το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Συνολικά στην Ήπειρο θα καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες το ποσό των 920.273,79 ευρώ.
Στην Ήπειρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:
Π.Ε. Άρτας: 875.764,91 ευρώ,
Π.Ε. Ιωαννίνων: 2.651,12 ευρώ,
Π.Ε. Πρέβεζας: 36.749,62 ευρώ

Π.Ε. Θεσπρωτίας: 5.108,14 ευρώ.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (07-12-2015) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθρομεταναστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 71ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας (περιοχή Ελεούσας Άρτας)

Σήμερα (08-12-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο 71ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (περιοχή Ελεούσας Άρτας), δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Δ.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου οδηγού του μοτοποδηλάτου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου στην περιοχή της Άρτας

Δράστες είναι πέντε ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση αρπαγής ανήλικου παιδιού, που έγινε το βράδυ της 05-12-2015 στην περιοχή της Άρτας.
Δράστες είναι πέντε ημεδαποί Ρομά, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 27, 20, 18, 17 και 43 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (07-12-2015) το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη ημεδαπό Ρομά συνεργό τους.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 17χρονης ημεδαπής Ρομά, μητέρας του ανήλικου παιδιού, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω δράστες μετέβησαν το βράδυ της 05-12-2015 με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σπίτι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, όπου φιλοξενούνταν η 17χρονη μαζί με τον 11 μηνών γιό της και αφού πήραν μαζί τους το παιδί, τράπηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας ενώ το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (07-12-2015) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθρομεταναστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE 2015) από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, 10-12 Δεκεμβρίου, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE 2015)
από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Για έβδομη συνεχή χρονιά η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, οργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας ”ICE 2015”, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς για την επεμβατική Καρδιολογία στην Ελλάδα.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου (10-12 Δεκεμβρίου, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel) κορυφαίοι  επεμβατικοί Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναδείξουν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αγγειοπλαστική και άλλες επεμβατικές τεχνικές, σε ένα κλάδο που εξελίσσεται ραγδαία και που οι θεραπευτικές μέθοδοι που ακολουθούνται, συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη από σοβαρές καρδιοαγγειακές παθήσεις όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου όρου ζωής των ασθενών.
Στο ICE 2015 και στα δώδεκα Στρογγυλά Τραπέζια του συνεδρίου, οι Έλληνες Καρδιολόγοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, καθώς θα υπάρχει παρουσίαση ιατρικών περιστατικών από Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα θα καταγραφούν οι εξελίξεις σε σχέση με την Αγγειακή Προσπέλαση και Σύγκλειση, τα Βιοαπορροφήσιμα Ενδοαγγειακά Ικριώματα, τη Φαρμακολογία PCI καθώς και σε άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται της επεμβατικής Καρδιολογίας, όπως η Λειτουργική Εκτίμηση Στενώσεων, η Διαδερμική Αντιμετώπιση των λοιπών Δομικών Καρδιοπαθειών, οι Χρόνιες Ολικές Αποφράξεις, η  Διαδερμική Αντιμετώπιση Βαλβιδοπαθειών, οι Σύμπλοκες Αγγειοπλαστικές κ.ά.
 Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 20.00 μ.μ., θα γίνει η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, ενώ έχει κληθεί να πραγματοποιήσει  χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Χαιρετισμό θα κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο Πρόεδρος της Ομάδας  Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Σιάνος ενώ ο κ. A. Baumbach, Γραμματέας του EAPCI (EUROPEAN ASSOCIATION OF PERCUTANEOUS CARDIOVASCULAR INTERVENTIONS) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EuroPCR, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: “Interventional Cardiology in Europe: Where are we heading?”. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Παράταση των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011

18μηνη παράταση θα δοθεί από 01-01-2016 στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους.

Ειδικά στον Ν.3299/2004 έχουν ενταχθεί αρκετές επιχειρήσεις του νομού Ιωαννίνων στις οποίες δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων.

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου, "ΠΕΚΛΑΡΙ Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας" στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, πλατεία Κοτζιά, υπό την αιγίδα της Π.Σ.Ε. την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:00

Η Αδελφότητα Πηγιωτών - Νικανοριτών Κονίτσης και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Κόνιτσας μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου «Πεκλάρι - Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας» την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). 
Η εκδήλωση -παρουσίαση διοργανώνεται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. 
Για το βιβλίο του διακεκριμένου Ηπειρώτη Πανεπιστημιακού - καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μιλήσουν οι Σωτήρης Δημητρίου, κοινωνικός ανθρωπολόγος, Πάρης Ποτηρόπουλος, ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος.
Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΙΣΝΑΦΙ", πραγματεύεται την οικειοποίηση των φυσικών πόρων σε μια ορεινή κοινότητα της Ηπείρου σε μια μακρά χρονική διάρκεια που ουσιαστικά τελειώνει κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μια εθνογραφική μονογραφία που καταδεικνύει όχι μόνο τις τοπικές πρακτικές που συγκροτούν αυτό που ο συγγραφέας ονομάζει "βιωματική αειφορία", αλλά και έναν ιδιότυπο κοινωνικό εξισωτισμό με βάση τον οποίο αναπαράγεται η ίδια κοινότητα αλλά και η ισορροπημένη σχέση της με το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς να εξιδανικεύεται ένας τρόπος ζωής, προτείνεται ως τεκμηρίωση μια υπόθεση συλλογικής διαχείρισης των κοινών με άξονα τις αξίες χρήσης, τη συλλογικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη. 
Όλα αυτά προσεγγίζονται με τα εργαλεία της επιστήμης της κοινωνικής ανθρωπολογίας σε συνδυασμό με την ιστορία και την πολιτική οικονομία. 
Η οικολογική διάσταση αναδεικνύεται με έναν ουσιαστικό τρόπο καθώς αναζητείται η διαλεκτική σχέση κοινωνίας-φύσης στην ιστορική της προοπτική. Μια μελέτη - συμβολή στην κατανόηση της ουσίας της "παράδοσης", μακριά από τα γνωστά στερεότυπα και τον φολκλορισμό.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, όπως αυτά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το υπόλοιπο 10% καθώς και το επιπλέον 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Συνολικά οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το 85% του ποσού που πήρανε το 2014. Η μείωση κατά περίπου 15%, οφείλεται στις αποφάσεις της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τους νέους παραγωγούς, όπως αποφασίστηκαν στις 28-08-2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιανουαρίου

Μειώσεις ακόμα και 20% αναμένονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2016, καθώς, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) θα περιοριστούν οι μονοπωλιακές χρεώσεις.
Πρακτικά πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν στη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στο Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Όπως ορίζει η απόφαση της ΡΑΕ, για τους οικιακούς καταναλωτές οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ, που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά του 2016, θα είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες, ενώ όσον αφορά στα δίκτυα μεταφοράς, η μείωση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2016 και θα είναι 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91% στο σκέλος ενέργειας.
Την ίδια στιγμή, τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες παραμένουν «σταθερά» στα επίπεδα του 2015.
Στο σύνολό τους πάντως, τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών θα είναι μειωμένα την επόμενη χρονιά, με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών, όπου ισχύει «πάγωμα» των χρεώσεων ή αυξήσεις.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.038) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -836- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για απόπειρα ληστείας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -34-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 22-
Για πλαστογραφίες: - 6 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-41-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): -40-
Για απόδραση κρατουμένου:-1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»: -2-

Ανοίγει το taxisnet για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ανοίγει η εφαρμογή του Ε9 2015 για τις απαραίτητες διορθώσεις.
Σημειώνεται ότι μετά την οριστικοποίηση τυχών αλλαγών, ακολουθεί νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ του 2015.
Τα κυριότερα λάθη που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι στο Ε9 και οδήγησαν στην βεβαίωση υψηλότερου ΕΝΦΙΑ από τον προβλεπόμενο είναι:
-η λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που είχε σαν αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η έκπτωση του 20% που χορηγείται σε αυτήν την κατηγορία των ακινήτων.
-λανθασμένη δήλωση επιφάνειας, σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος. 
Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά ως επιφάνεια κύριας χρήσης.
-λανθασμένη δήλωση της επιφάνειας του οικοπέδου στα ακίνητα που δεν διαθέτουν οριζόντια ιδιοκτησία.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Νοέμβριο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Νοέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (όσα και το 2014).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2014)
2 τροχαία ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2014)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 15 το 2014).
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 1 το 2014)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 το 2014)
8 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
παραβίαση προτεραιότητας
απόσπασης της προσοχής του οδηγού
καιρικές συνθήκες – ολισθηρότητα οδοστρώματος
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

Επικίνδυνες οι λοιμώξεις του χειμώνα για τα παιδιά

Την  προσοχή των γονιών για τις λοιμώξεις του Χειμώνα οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες για την υγεία αλλά ακόμη και για την ζωή των παιδιών εφιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι!
«Οι συχνές αλλαγές του καιρού και οι μεταπτώσεις της θερμοκρασίας ευνοούν, κατά την διάρκεια του Χειμώνα, την ανάπτυξη λοιμώξεων του αναπνευστικού (στόματος, λάρυγγα, πνευμόνων) οι οποίες ΔΕΝ είναι πάντοτε αθώες» αναφέρει     ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει.
«Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διάρκεια των ιώσεων  δεν ξεπερνά συνήθως τις πέντε ημέρες. Αν η ίωση επιμείνει τότε είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει επιλοίμωξη στο παιδί και πιθανώς κάποιο απόστημα, μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση με δυνητικά επικίνδυνες επιπλοκές».
Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους Ωτορινολαρυγγολόγους, το παιδί θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από γιατρό χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος .Κι αυτό γιατί είναι  αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση, η ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή και η σωστή χειρουργική αντιμετώπιση για το απόστημα που ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί.
ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΦΑΡΥΓΓΑ
 Τα αποστήματα μπορεί να δημιουργηθούν από:
• Φλεγμονή των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) . Το 70% των αποστημάτων οφείλεται σε αυτή την αιτία.
• Οδοντικές λοιμώξεις
• Μόλυνση ή απόφραξη των σιελογόνων αδένων
• Ξένα σώματα