Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΣ Γιάννινα που άντεξε όμως και πήρε το 1-1 στην Τούμπα στο ματς της 2ης αγωνιστικής του Β' ομίλου για το κύπελλο.
Στο 23΄ βαθιά μπαλιά του Σαπαλίδη από αριστερά, ο Γιάκος βρίσκει τον Ίλιτς με το κεφάλι, εκείνος πλασάρει ωραία και κάνει το 0-1 για τον ΠΑΣ.
Γύρισμα του Τζανδάρη στο 57΄ από αριστερά, ο Τζιόλης πλασάρει και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιαννιώτη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς (Παπαδόπουλος 75'), Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης, Γκολάσα, Μάρτενς (Τζανδάρης 46'), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλλιάς (Χαρίσης 77'), Ίλιτς (Μανιάς 52'), Γιάκος (Μπέριος 83'), Ηλιάδη, Σαπαλίδης


Η βαθμολογία σε 2 αγώνες:

1) ΠΑΣ Γιάννινα 4 (2-1)
2) Καλαμαριά 3 (1-0)
3) ΠΑΟΚ 1 (1-2)
4) Κέρκυρα 0 (0-1)

Νέο διπλό για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-1)-Μοιράστηκαν τους βαθμούς Α.Σ. Καλπακίου και Τιτάν Λογγάδων (1-1)


*Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σιώτα Γρηγόριου στο 8΄ η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Πέτρου Ηλίας, Κώστας Κωνσταντίνος (Πότσης Γεώργιος 46΄), Καλές Βύρων, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Δήμου Σταύρος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 78΄), Σιώτας Γρηγόρης, Ζενέλης Πάτροκλος (Καρδάσης Γεώργιος 85΄), Δήμος Αθανάσιος

*Ισόπαλος με 1-1 έληξε ο αγώνας του Α.Σ. Καλπακίου με τους Λογγάδες στο γήπεδο του Καλπακίου.
Οι φιλοξενούμενοι  πήραν κεφάλι στο σκορ στο 38΄ για να ισοφαρίσει στο 67΄ ο  Α.Σ. Καλπακίου με τον Κατσαβριά Βασίλειο.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Ηλίας Μιχαήλ (Γκόνης Πέτρος 46΄), Κοττίκας Ιωάννης, Γόγολος Ευάγγελος, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Μακρής Χρήστος, Μπονόβας Νικόλαος, Κατσαβριάς Βασίλειος,  Διαμαντής Παναγιώτης, Ηλίας Βασίλειος (Ζώτος Ευάγγελος 60΄)
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 4-1
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-0
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 1-2
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 1-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ 3-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 0-1
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-1
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-0


Βαθμολογία (10η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 26 
2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 23
3.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 23
4.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 21 
5.  ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 20    
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 18  
7.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 18
8.  Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 13  
9.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 13   
10. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 11   
11. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 11 
12. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 10 
13. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 9  
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 8 
15. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 8
16. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 8   
17.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 8 
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Α. Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
1. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
2. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ.
3. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επ. οδού, εντός Κεφαλόβρυσου, της Π.Ε. Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ.
4. Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άγονος.
5. Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άγονος.
Β. Ενέκρινε τα πρακτικά των Επιτροπών Διεξαγωγής Διαγωνισμών και ανέδειξε τους αναδόχους
1. Συντήρηση αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. (Ανάδοχος: Ο.Ε. Α. ΤΣΩΡΟΣ- Λ.ΣΑΚΚΑΣ).
2. Εργασίες ασϕαλτικές για έργα αεραθλητισμού στα Κολομόδια Άρτας, προϋπολογισμού δαπάνης 9.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δ. Φούκας).
3. Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου- Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. (Ανάδοχος: Ο.Ε. Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρεται ότι από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ για τη χειμερινή περίοδο το οικιακό τιμολόγιο, της ΔΕΗ με χρονοχρέωση με τμηματικό ωράριο, το οποίο θα ισχύει έως και την 30η Απριλίου 2015.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15.00-17.00 και 02.00-08.00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15.30-17.30 και 02.00-08.00.
Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν τόσο την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (http://www.dei.com.gr) όσο και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (http://www.deddie.gr/).

Η Κάρμεν του Bizet απευθείας από την Μετροπόλιταν Όπερα, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου

Με την μοναδική Κάρμεν του Bizet συνεχίζονται το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ οι μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Η Κάρμεν, που ανήκει στο είδος της κωμικής όπερας με μουσικά νούμερα που χωρίζονται με διαλόγους, διηγείται την ιστορία της καταστροφής του Δον Χοσέ, ενός απλοϊκού στρατιώτη που σαγηνεύεται από τα παραπλανητικά νάζια της φλογερής τσιγγάνας Κάρμεν.
Στο φλογερό μελόδραμα του Bizet, το ρόλο της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας ερμηνεύει η μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili.
 Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, τον στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες ενώ η σκηνοθεσία είναι του Richard Eyre.
Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Σπύρος Δήμας προσφέρει για έκτη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. 
Να σημειωθεί ότι όλο και περισσότεροι θεατές παρακολουθούν τις απευθείας μεταδόσεις και χρόνο με τα χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις προηγούμενες δύο απευθείας μεταδόσεις κόπηκαν περίπου 200 εισιτήρια, ενώ τις παρακολούθησαν πάνω από 250 άτομα μετά την συνεργασία με σχολεία της πόλης.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και παιδικό/φοιτητικό 4 ευρώ.
Έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.

Ελεούσα Ιωαννίνων: Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών

Χθες (28-10-2014) το πρωί στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, συνέλαβαν έναν 37χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας πέντε λαθρομετανάστες - υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 47 ετών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

6η αγωνιστική (εξ αναβολής) την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με αγώνες Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγία Μαρίνα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 29-10-14/15:30), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Σ. Καλπακίου-Τιτάν Λογγάδων 29-10-14/15:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ  ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 
ΩΡΑ: 15:30

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
ΘΡΙΑΜΒΟΣΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ (15:30)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:30)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:30)
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ (15:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:15) 

Επίσκεψη μελών της "Ήπειρος Ανατροπής" στα Δολιανά

Την Κυριακή το μεσημέρι 26/10/2014 αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» αποτελούμενη από τους Γιάννη Ντάλλα, Ηλία Γκεσούλη, Μπάμπη Τουφίδη, Γιάννη Παπαδημητρίου και Κώστα Μπασιούκα επισκέφθηκε τα Δολιανά και είχε εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων (ΑΣΜΕΚ) Ανδρέα Τσούβαλη , μέλη του Συνεταιρισμού, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και  κατοίκους αλλά και μέλη της Αδελφότητας Δολιανιτών με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επίλυσή τους.
Οι εκπρόσωποι της περιοχής έθεσαν το άμεσο, υπερεπείγον πρόβλημα της επιβολής ενός υπέρογκου ποσού ΕΝΦΙΑ στον ΑΣΜΕΚ, παρότι βάσει του καταστατικού του δεν διανέμει κέρδη στους μεριδιούχους αλλά τα διαθέτει όλα σε κοινωφελείς σκοπούς.

6.000 κατασχέσεις κάθε μέρα για χρέη στην εφορία!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι κατασχέσεις, οι διώξεις και τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος οφειλετών. 
Σε ρυθμούς πολυβόλου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εξαπολύσει από τις αρχές του χρόνου πάνω από 780.000 «επιθέσεις» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία.
Θεωρητικά εφόσον οι οφειλέτες ενταχθούν στη νέα ρύθμιση χρεών, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αναστέλονται.
Ωστόσο το γράμμα του νόμου απαιτεί να πληρώσουν το 50% των οφειλών τους αν θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις στις τράπεζες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείς Δημοσίων Εσόδων τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι παίρνουν σειρά, αφού βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο των κατασχέσεων και της φυλάκισης, είτε έχουν κάνει ρύθμιση είτε όχι για τα «φέσια» που έχουν αφήσει απλήρωτα στο δημόσιο.

Θέματα ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» , σχετικά με "Το Μουσείο της αρχαίας Νικόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΑΡ.Π.Η.», σχετικά με "Την τηλεφωνική σύνδεση των γραφείων της παράταξης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», σχετικά με "Τη λειτουργία του ΕΕΕΚΙ και του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος»"

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών της 10ης/15-9-2014 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου (σχετ. η με αριθμ. πρωτ.: οικ.109261/4086/15-10-2014 Δημόσια Προκήρυξη – Πρόσκληση)
3. Συμπλήρωση - τροποποίηση της αριθμ. 10/40/15-9-2014 απόφασης Π.Σ. ως προς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού)