Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σύλληψη ημεδαπού στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών για εμπορία ναρκωτικών, με κατάσχεση (72) κιλών κάνναβης

Αναζητείται συνεργός του, ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει, πραγματοποίησε οπισθοπορεία με το αυτοκίνητο, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό

Συνελήφθη σήμερα (22-01-2014) νωρίς το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών ενώ αναζητείται συνεργός του.
Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που προπορευόταν και στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος ενώ ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και εγκλωβίστηκε σε δρόμο κοντά στο Γηρομέρι Φιλιατών. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο οδηγός πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό στο πόδι, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ παγκάζ του οχήματος και στα πίσω καθίσματα, υπήρχαν (69) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (72,520) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος συλληφθείς είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι για το όχημα στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(72) κιλά και (520) γραμμάρια
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα για τον Α.Σ. Καλπακίου

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Α.Σ. Καλπακίου επικρατώντας στο Καλπάκι το απόγευμα της Τετάρτης του Ροδοτοπίου  με 4-0.

Τα αποτελέσματα τις 21ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Κουτσελιό 2-5
ΠΑΟ Κρύας-Κόντσικα 3-1
Πίνδος Κόνιτσας-Προοδευτική Περάματος 2-2
Καλπάκι-Ροδοτόπι 4-0
Σερβιανά-Ατρόμητος 4-0
Χαροκόπι-Πεδινή 3-1
Ανατολή-Θύελλα Κατσικά 4-2
Βελισσάριο-Κάστρο 1-1
ΑΕ Μικρασιατών-Θύελλα Ελεούσας (αναβολή λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (21η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 45 
2. ΠΑΟ Κρύας: 41  
3. Α.Ο. Ανατολής: 40 
4. Α.Ο. Βελισσαρίου: 40 
5. Προοδευτική Περάματος: 37   
6. Θύελλα Ελεούσας: 35  (20)
7. Χαροκόπι: 34   
8. Α.Ε. Μικρασιατών: 32  (20)   
9. Θύελλα Κατσικά: 32     
10. Κουτσελιό: 30      
11. Πίνδος Κόνιτσας: 30
12.  ΠΑΣ Κάστρο: 29
13. Α.Σ. Καλπακίου: 27   
14. Ροδοτόπι: 24 
15. Κόντσικα: 17
16. Ατρόμητος '95: 11
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με την ανακοίνωση της «Συντονιστικής Επιτροπής» για αλλαγή χάραξης του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

Καθώς πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η «Συντονιστική Επιτροπή» επανέρχεται με δημαγωγικό τρόπο, ζητώντας από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών να συζητήσει εκ νέου το θέμα της αλλαγής χάραξης του άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, στο αρχικό του τμήμα, από Κοσμηρά μέχρι Φανερωμένη. Η «Συντονιστική Επιτροπή», χωρίς ποτέ να έχει καταθέσει ρεαλιστική πρόταση, δεν παραλείπει να στραφεί ακόμα μία φορά εναντίον μου, αναφέροντας ότι, δήθεν, «σκόπιμα προσπερνώ και αποσιωπώ το αίτημα της τοπικής κοινωνίας»! 
Για πολλοστή φορά θέλω να επαναλάβω ότι:
 Η χάραξη του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, οριστικοποιήθηκε προ πενταετίας, το 2009, όταν ήμουν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Ιόνια Οδός: Τα έργα ξεκίνησαν, όλα τα εργοτάξια από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα

Λεπτομερείς πληροφορίες για τα εργοτάξια

H επανεκκίνηση έφτασε και στην Ιόνια Οδό! Τα θετικά νέα φτάνουν και στο μεγαλύτερο οδικό έργο της Ηπείρου (και της Δυτικής Στερεάς) καθώς βρισκόμαστε σε  φάση πλήρους προετοιμασίας.
Στις αρχές του 2016 η απόσταση Αντίρριο-Ιωάννινα θα γίνεται σε διάστημα περίπου 90 λεπτών σε ένα ασφαλές κλειστό αυτοκινητόδρομο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε όλο το δυτικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το ypoodomes.com από την εταιρεία διαχείρισης το πλάνο των εργασιών τρέχει πλέον με μεγάλες ταχύτητες. 
Αυτή την εποχή «κλείνουν» οι συμφωνίες με τοπικούς υπεργολάβους και γίνονται προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθούν τα εργοτάξια.

Eurostat: Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (χρέος της Γενικής Κυβέρνησης) ήταν αυξημένο κατά 341 εκατ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2013, σε σχέση με το τέλος του δεύτερου τριμήνου και διαμορφώθηκε στα 317,31 δισ. ευρώ, από 317 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος αυξήθηκε στο 171,8% από 168,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου (σ.σ.: η αύξηση αυτή αντανακλά ουσιαστικά τη μείωση του ελληνικού ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα).
Στην Ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο σε απόλυτο μέγεθος, για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2007.

Παρελθόν ο Σάκης Τσιώλης από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Σάκης Τσιώλης αποχαιρέτησε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τα Ιωάννινα.
Ο Έλληνας προπονητής προπόνησε για τελευταία φορά τους πρώην παίκτες του και πλέον περιμένει στις 16:00 να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.
Ο Γιώργος Χριστοβασίλης αναμένεται να ανακοινώσει στον έμπειρο προπονητή την οριστική του απόφαση, με την οποία αναμένεται να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.
Ο Έλληνας προπονητής υποστηρίζει ότι το κλίμα δεν μπορεί να αναστραφεί στον ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πλέον, η διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων αναζητεί τον αντικαταστάτη του, με τους Πετράκη και Καλαϊτζίδη να είναι τα πρώτα φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.


ΠΗΓΗ: www.Novasports.gr

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την λήξη, κοινή συναινέσει, της συνεργασίας της με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη».

Ποιοι το δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ


Οι φοιτητές θα καταθέσουν φέτος τα δικαιολογητικά τους για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ, στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.
Το επίδομα, σύμφωνα με το «Έθνος», δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους λόγω των σπουδών τους νοικιάζουν σπίτι σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.
Επιπλέον, το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Δε δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Η Κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το  Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Γαλατσίου έκοψε την Πίτα  του στην κατάμεστη από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών Γαλατσίου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της υπεύθυνης  Δημοσίων Σχέσων του Συλλόγου Σωτηρίας Κατσιγιάννη που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πρόεδρο Δημήτριο Παγώνη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο και τους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση  τους στον Σύλλογο,  και τους, Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή και Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης,  αλλά και την συνεισφορά της στη διοργάνωση 2 πετυχημένων εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Public Issue: Προβάδισμα 3,5% στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», δίνει προβάδισμα 3,5% στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 31,5%
Νέα Δημοκρατία: 28%
Χρυσή Αυγή: 10%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,5%
Δημοκρατικής Αριστερά: 3,5%
 Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.
 Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 39% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά, το 30% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανέναν από τους δύο.
 Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο. 

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Σαρακατσάνων Ηπείρου κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει Ηπειρώτικα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:00 στην «Όμορφη Νύχτα», Ζήνωνος 5, Γαλάτσι

Σας περιμένουμε όλους στον ετήσιο χορό μας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην Όμορφη Νύχτα.
Η τιμή εισόδου είναι 20 ευρώ και 10 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Περιλαμβάνεται απεριόριστο ποτό και φαγητό.
Θα μας διασκεδάσουν οι καλλιτέχνες.
Τραγούδι: Νίκος Γιαννακός
Κλαρίνο: Ηλίας Πλαστήρας
Βιολί: Γιώργος Γκόγκος
Λαούτο: Δημήτρης Κωνσταντής

Ντέφι: Διονύσης Ζώης

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Δελβινάκι και Ανατολή Ιωαννίνων

1) Την 20-1-2014 στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (179,8) γραμμαρίων. 
2)Την 20-1-2014 στην Ανατολή Ιωαννίνων, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (0,2) γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης και (56) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.