Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Επιβολή διοικητικού προστίμου σε ημεδαπό, στην Τ.Κ. Μπιζανίου Ιωαννίνων

 


Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.578,12€, χθες 08 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μπιζανίου, του Δήμου Ιωαννινών.

Διεθνής διάκριση για τον Δρ. Σταύρο Αλευρογιάννη, Διευθυντή Ορθοπαιδικό Χειρουργό του Metropolitan General

 


Μια σημαντική διάκριση έλαβε ο κ. Σταύρος Αλευρογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής της Κλινικής Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Γόνατος και Ισχίου του θεραπευτηρίου Metropolitan General, ο οποίος πιστοποιήθηκε πρόσφατα από τον διεθνή φορέα SRC (Surgical Review Corporation) ως Master Surgeon in Joint Replacement.

Ο κ. Αλευρογιάννης είναι ο πρώτος Ορθοπαιδικός Χειρουργός που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση στην Ελλάδα, η οποία αναγνωρίζει τη δέσμευση και το υψηλό επίπεδο παροχής ποιοτικής φροντίδας και ασφάλειας στους ασθενείς, στον τομέα των αρθροπλαστικών.

Tι σημαίνει πιστοποίηση από τον SRC;

Ο πιστοποιημένος από τον SRC χειρουργός σημαίνει ότι έχει εκπληρώσει τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια εκτέλεσης, την επιτυχή έκβαση και αναπαραγωγιμότητα του πολύ καλού αποτελέσματος στις ολικές αρθροπλαστικές μεγάλων αρθρώσεων και τηρεί τα αυστηρά πρωτόκολλα που ορίζει ο φορέας. Σύμφωνα με τον  Gary M. Pratt, Διευθύνοντα Σύμβουλο του SRC «αυτή η διαπίστευση σηματοδοτεί ότι ο χειρουργός είναι από τους καλύτερους στον κόσμο σε αυτή την ειδικότητα και είναι αφοσιωμένος στην παροχή φροντίδας του υψηλότερου δυνατού επιπέδου».

Ιωάννινα: Συνάντηση δημάρχου με το Σύλλογο εδαφοσφαίρισης Ιωαννίνων


Εκπροσώπους του Συλλόγου εδαφοσφαίρισης Ιωαννίνων ο οποίος κατέκτησε το διασυλλογικό πρωτάθλημα εδαφοσφαίρισης στο final six που διοργανώθηκε στην Αθήνα, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η ομάδα των Ιωαννίνων συμμετείχε σαν πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου στην τελική διοργάνωση και με δύο νίκες 26-5 επί της ομάδας της Βουλιαγμένης και 17-14 επί της ομάδας της Κέρκυρας κατέκτησε το πρωτάθλημα στα γήπεδα του Φλοίσβου.

Ο δήμαρχος αφού συνεχάρη το Σύλλογο για την κατάκτηση του  πρωταθλήματος είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη του για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία

 


Περίπου 2.500 φυτά κάνναβης καλλιεργούνταν σε δασώδη περιοχή

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών φυτεία ινδικής κάνναβης σε παραμεθόρια και δασώδη περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης οργανώθηκε σήμερα (9-7-2024) νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή της παραπάνω υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη και οργανωμένη φυτεία σε πλήρη ανάπτυξη, η οποία διέθετε αυτοσχέδια δεξαμενή νερού και σύστημα άρδευσης.

Από την περιοχή της φυτείας εκριζώθηκαν συνολικά 1.252 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 1,50 μέτρα, ενώ βρέθηκαν ακόμη φυτά κάνναβης σε γλαστράκια (φυτώριο) για μεταφύτευση στο έδαφος, συνολικού αριθμού 1.199 (εκ των οποίων τα 762 ξεραμένα).

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξοπλισμός πρόσκαιρης διαβίωσης (σκηνή, ατομικά είδη κ.α.) και γεωργικά εργαλεία.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση εμπλεκόμενων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών, στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου τρέχοντος έτους (1η Μαΐου – 31η Οκτωβρίου) γνωστοποιεί σε όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων ότι, σύμφωνα με την από 28/6/2024 Ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: akatharista.apps.gov.gr μέχρι τις 15.07.2024.

Επισημαίνεται, ότι η ανωτέρω παράταση αφορά αποκλειστικά στην προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης στη σχετική πλατφόρμα και όχι στην υποχρέωση καθαρισμού των ανωτέρω χώρων από τους ιδιοκτήτες, η οποία, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη, έχει ήδη λήξει στις 30 Απριλίου 2024.

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

 


Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, Μιχάλη Μαγειρία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η επίσκεψη του κ. Μαγειρία έγινε προκειμένου να ενημερώσει το δήμαρχο για τη διοργάνωση του 38ου πανελλήνιου ανταμώματος Βλάχων που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 12 και 13 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσκάλεσε προσωπικά τον κ. Μπέγκα στις εκδηλώσεις του ανταμώματος, ενώ στη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Άρτα: Σύλληψη ανήλικου που αφαίρεσε χρηματικό ποσό 32 ευρώ από το ταμείο καταστήματος εστίασης

 


Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος, όπως προέκυψε, χθες το πρωί αφαίρεσε χρηματικό ποσό 32 ευρώ από το ταμείο καταστήματος εστίασης.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση της εποπτείας του.

Δήμος Πωγωνίου: Τα δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας

 


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τα δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας θα εκτελούνται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7/24

Αναχώρηση 8:10 Παρακάλαμος –Κρυονέρι

Αναχώρηση 8:30 Σιταριά –Μαυρονόρος -Άνω  Παρακάλαμος -(Παηδονιά  με τηλέφωνο)

Επιστροφή  11:00 

Αναχώρηση 9:00 Παρακάλαμος –Ρεπετίστη –Αρετή –Κουκλιοί –Ιερομνήμη –Καταρράκτης –Ριάχοβο –Μαζαράκι –Βροντισμένη –Ρεπετίστη –Παρακάλαμος

Επιστροφή  12:45 

ΤΡΙΤΗ 16/7/24 (ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ)

Αναχώρηση 7:45 Παρακάλαμος -Αγία  Μαρίνα  (πλατεία  με  τηλέφωνο) -Κάτω Λάβδανη (με τηλέφωνο)

Αναχώρηση 9:00 Αγία Μαρίνα –Καστάνιανη –Χαραυγή –Κτίσματα –Δελβινάκι Επιστροφή  12:30 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7/24 (ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ)

Αναχώρηση 8:00 Παρακάλαμος –Βασιλικό Αναχώρηση 8:40 Βασιλικό -Κεφαλόβρυσο Αναχώρηση 8:50 Κεφαλόβρυσο –Άγιος  Κοσμάς –Ωραιόκαστρο –Ρουψιά –Κεφαλόβρυσο

Αναχώρηση 9:45 Κεφαλόβρυσο –Μερόπη –Παλαιόπυργος –Άνω  Μερόπη –Κακόλακκος (Το δρομολόγιο αυτό μόνο με τηλέφωνο)

Επιστροφή: Μετά από συνεννόηση

ΠΕΜΠΤΗ 18/7/24

Αναχώρηση 8:00

Το ίδιο με της Δευτέρας Επιστροφή  11:00 Όπου υπάρχουν επιβάτες  Αναχώρηση 9:00 Παρακάλαμος–Βροντισμένη –Μαζαράκι –Ριάχοβο –Καταρράκτης -Ριάχοβο –Ιερομνήμη –Κουκλιοί –Αρετή –Ρεπετίστη –Παρακάλαμος

 Επιστροφή  12:45 Όπου υπάρχουν επιβάτες 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/24

 Αναχώρηση 8:00 Παρακάλαμος –Γεροπλάτανος

Αναχώρηση 8:30 Γεροπλάτανος –Μαυροβούνι –Άνω Ραβένια -ΚαλπάκιΕπιστροφή  11:30 Αναχώρηση 9:00Καλπάκι -Κάτω Ραβένια –Δολιανά –Καλπάκι

Επιστροφή  12:15 Αναχώρηση 9:20Καλπάκι-Βροντισμένη –Χρυσόρραχη –Νεγράδες –Καλπάκι

Επιστροφή  12:30

ΤΡΙΤΗ 23/7/24 (ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ)

Αναχώρηση 8:00 Παρακάλαμος –Στρατίνιστα

Αναχώρηση 8:45

Στρατίνιστα –Περιστέρι –Κεράσοβο –Δελβινάκι

Επιστροφή: Μετά από συνεννόηση  (το αργότερο μέχρι 12:30) 

Οδηγός: Νίκος Νάσσης, τηλ.: 6937166241

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Κλιματιζόμενες αίθουσες στα ΚΑΠΗ

 


Στη διάθεση όλων των πολιτών είναι από τις επτά το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι, οι κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΑΠΗ του δήμου Ιωαννιτών, ενώ το 2ο ΚΑΠΗ στην περιοχή της Ζωσιμαίας, και το 10ο ΚΑΠΗ στην Ανατολή θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα, ο δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τις μέρες αυτές όπου η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα και να μην ανάβουν σε καμία περίπτωση φωτιές στην ύπαιθρο.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

 


Συνελήφθη χθες (8-7-2024) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 7 μηνών για «υπόθαλψη εγκληματία».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 9 Ιουλίου

 


Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστκό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Η επίδραση του σωματικού βάρους

 


Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι η πιο συχνή ενδοκρινολογική διαταραχή στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, με συχνότητα που κυμαίνεται στο 5-10%. Η διάγνωση του γίνεται όταν υπάρχουν ακανόνιστες περίοδοι, υπερβολική τριχοφυΐα και πολλές μικρές κύστες στις ωοθήκες.
«Το ΣΠΩ παραμένει μια αινιγματική κατάσταση, η παθοφυσιολογία του είναι πολύπλοκη και είναι αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων μεταξύ γενετικής, επιγενετικής, δυσλειτουργίας των ωοθηκών, ενδοκρινικών, νευροενδοκρινικών και μεταβολικών μεταξύ άλλων αλλαγών» επισημαίνει ο κ. Βασίλειος Νίκας, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΛΗΤΩ και συνεχίζει:

«Η αντίσταση στην ινσουλίνη πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για τις ορμονικές και μεταβολικές διαταραχές που παρατηρούνται στο σύνδρομο. Το ΣΠΩ έχει δύο φαινότυπους, τον υπέρβαρο/παχύσαρκο και τον νορμοβαρή/αδύνατο, με τον τελευταίο να αποτελεί την πολύ λιγότερο συχνή εμφάνιση του συνδρόμου με  20-50% των γυναικών με ΣΠΩ να είναι κανονικού βάρους ή αδύνατες. Στο μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό ασθενών με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος (BMI-ΔΜΣ, ≤25 kg/M2 ) η διάγνωση και η θεραπευτική προσέγγιση είναι δυσκολότερη. Αυτές οι περιπτώσεις ονομάζονται νορμοβαρές ΣΠΩ.

Άλλα ενδοκρινικά αίτια και γενετικές διαταραχές με παρόμοια κλινική εικόνα πρέπει να αποκλείονται σε τέτοιες περιπτώσεις προτού τεθεί η διάγνωση. Υπάρχει ομοφωνία ότι το ΣΠΩ είναι μια διάγνωση αποκλεισμού. Το σύνδρομο πρέπει να διαγνωστεί αφού έχουν αποκλειστεί καταστάσεις, όπως το σύνδρομο Cushing, διαταραχές του θυρεοειδούς, ιδιοπαθής υπερτρίχωση και υπερπρολακτιναιμία.