Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Γκόνη Μαρίκα: Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα 2020 και Νέο Έτος 2021 στο www.tzourlakos.com/

 


Η Έφορος δημοσίων σχέσεων της Π.Σ.Ε κα Γκόνη Μαρίκα στέλνει τις εορτάσιμες ευχές της σε όλους τους απανταχού ηπειρώτες στο www.tzourlakos.com/

Ιερά Σύνοδος: Περισσότερες λειτουργίες εντός των εορταστικών ημερών και πιστή τήρηση των μέτρων

 


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεδρίασε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και μεταξύ άλλων αποφάσισε να ζητήσει περισσότερες λειτουργίες εντός των εορταστικών ημερών, προκειμένου, όπως τονίζεται, να αποφευχθεί η παρουσία πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο για πολλή ώρα.

Η ΔΙΣ στην ανακοίνωση της  «αναγνωρίζει την υπεύθυνη στάση της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού» και καλεί «όλα τα μέλη της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους 9.000 Κληρικούς Αυτής και τον πιστό Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που όρισε η Ελληνική Πολιτεία και απεφάσισε η Ιερά Σύνοδος ως προς την τέλεση της Θείας Λατρείας, αποτελώντας εν τέλει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες».

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα.

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως και κατά την διάρκεια αυτής επανεκτιμήθηκαν οι εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού, οι αποφάσεις της Πολιτείας και οι επιπτώσεις τους στην Λατρεία και την ζωή των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Ζηκόπουλος Κωνσταντίνος: Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα 2020 και Νέο Έτος 2021 στο www.tzourlakos.com/

 


Ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Ασπρόπυργου και μέλος του Δ.Σ της Π.Σ.Ε κ. Ζηκόπουλος Κωνσταντίνος στέλνει τις εορτάσιμες ευχές του σε όλους τους απανταχού ηπειρώτες στο www.tzourlakos.com/

ΕΟΔΥ: Ενενήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.240 νέα κρούσματα

 

14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενενήντα οκτώ νέοι θάνατοι, 1.240  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 126372, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5143 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36203 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

550 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 166 (30.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 755 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3785 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1512 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Έρχεται η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης

 


Οι πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων επαγγελματιών αγροτών αναμένονται από την Τετάρτη 16 έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και θα αφορούν στο υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, στο λεγόμενο "πρασίνισμα" και την εξισωτική αποζημίωση.

Οι τελευταίες διορθώσεις ολοκληρώνονται και στόχος είναι η δισκέτα με τους δικαιούχους είναι να φύγει για την τράπεζα το πρωί της Τετάρτης   16 Δεκεμβρίου, προκειμένου οι πρώτες αναλήψεις να αρχίσουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει ωστόσο μία μικρή καθυστέρηση 1 ή 2 ημερών.

Σταδιακά θα μπουν τα χρήματα και στις υπόλοιπες τράπεζες, με στόχο από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει και η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μεταβιβάσεις Αγροτικών Μηχανημάτων


 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθμ. Γ3Β/695/18368/12-2-2016 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 445/Β/2016) με θέμα “Τροποποίηση της υπ'αριθ. Οικ. 11337/Γ3Β/2365/27-05-2009 (ΦΕΚ 1146/Β/2009) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Απογραφή Αγροτικών Μηχανημάτων” από 01/01/2021 ΔΕΝ θα επιτρέπεται η μεταβίβαση των γεωργικών ελκυστήρων οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας, είτε διαθέτουν διάταξη προστασίας για την οποία όμως δεν υπάρχει εθνική έγκριση τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας στο  τηλέφωνο: 2651364120 (κα Α. Σταυράτη).     

 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας: Επιταγές 200 ευρώ για tablet, laptop ή desktop, σε μαθητές ευάλωτων οικογενειών

 


Το υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία ξεκινούν ένα μεγάλο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση νέων από ευάλωτες οικογένειες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ που «τρέχουν» τα υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με το οποίο εξασφαλίζεται επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης COVID-19 και στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση των ευάλωτων συμπολιτών μας, η Κυβέρνηση επενδύει επιπλέον 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές».

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που μετέφεραν μη νόμιμη αλλοδαπή προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα

 


Συνελήφθησαν χθες (14-12-2020) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμης αλλοδαπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους κατηγορούμενους όταν τους εντόπισαν να κινούνται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφεραν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα μία αλλοδαπή που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή της στη χώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των -9.500- ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Σαράντα επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.083) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.771) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.078) παραβάσεις και συνελήφθη (1) άτομο, ως ακολούθως:

(813) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(136) στην Αττική,

(88) στη Δυτική Ελλάδα,

(82) στη Θεσσαλονίκη,

(75) στη Θεσσαλία,

(71) στην Κεντρική Μακεδονία,

(66) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(65) στην Κρήτη,

(63) στη Στερεά Ελλάδα,

(47) στην Ήπειρο,

(42) στην Πελοπόννησο,

(31) στο Βόρειο Αιγαίο,

(20) στη Δυτική Μακεδονία,

(20) στα Ιόνια Νησιά και

(7) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (43.719) ομοειδείς παραβάσεις.

(258) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (250) πρόστιμα των 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(47) στην Αττική,

(28) στην Κεντρική Μακεδονία,

(28) στην Κρήτη,

(25) στη Δυτική Ελλάδα,

(23) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στη Στερεά Ελλάδα,

(19) στην Ήπειρο,

(17) στη Θεσσαλία,

(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(10) στα Ιόνια Νησιά,

(8) στη Θεσσαλονίκη,

(8) στη Δυτική Μακεδονία,

(7) στην Πελοπόννησο,

(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.468) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.397) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.071) των (150) ευρώ.

(7) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε κατάστημα πώλησης σάντουιτς,

στην Κρήτη, 3.000 ευρώ σε γυμναστήριο και 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο,

στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο,

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3.000 ευρώ σε καφετέρια,

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο και

στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ/αναψυκτήριο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (432) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (413) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Κιρκάδιος ρυθμός και μεταβολικά νοσήματα» το θέμα της διάλεξης του Ινστιτούτου Δημόσια Υγείας

 


«Κιρκάδιος Ρυθμός και Μεταβολικά Νοσήματα» είναι το θέμα της τέταρτης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 18:00, με εισηγήτρια την κυρία Μελπομένη Πέππα Αν. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, του ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Μονάδος Ενδοκρινολογίας & Μεταβολικών Παθήσεων των Οστών, της Β 'Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του  Π.Γ.Ν. Αττικόν.

O κιρκάδιος ρυθμός αποτελεί ένα «ρολόι» του οργανισμού με ρυθμική λειτουργία, με έναν «κεντρικό βηματοδότη» στον εγκέφαλο και «περιφερικούς λήπτες» στα διάφορα όργανα. Η ανάπτυξη και διατήρηση του κιρκάδιου ρυθμού καθορίζεται από γενετικούς (γονίδια CLOCK) και περιβαλλοντικούς παράγοντες (φως, διαιτητικές συνήθειες, κ.α.).

Το «κιρκάδιο ρολόι» είναι υπεύθυνο για τη ρυθμική λειτουργία του ύπνου, τη διατροφική συμπεριφορά, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας και τη ρυθμική έκκριση των ορμονών.

Η διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού οδηγεί στην ανάπτυξη καρδιομεταβολικών και ψυχιατρικών διαταραχών.                                                        

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου http://bit.ly/EmvoliasmoiPaidionIPH11112020   και της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, στο Facebook.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Η δράση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητα (drive-through rapid tests)

«Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ΟΜΑΔΙΚΗ, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε ΔΙΠΛΑ μας, σε θέλουμε στη ΖΩΗ» είναι το κεντρικό μήνυμα της δράσης

Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου οργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Βασική ιδέα της δράσης αυτής είναι η ανάγκη της συνεργασίας και συμβολής όλων, φορέων και πολιτών, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.


Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, βρέθηκαν σήμερα (14-12-2020) το πρωί στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, με αφορμή τη διενέργεια διεξαγωγής ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητα (drive – through rapid tests), όπου και διένειμαν έντυπο υλικό με κεντρικό μήνυμα:

«Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ΟΜΑΔΙΚΗ, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε ΔΙΠΛΑ μας, σε θέλουμε στη ΖΩΗ».

Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου διενεργούνται καθημερινά εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση και η εμπέδωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι παραπάνω από αναγκαία για να μπει επιτέλους ένα «STOP» στα τροχαία ατυχήματα, ένα «STOP» στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Τέλος, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.

Ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν και στους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου.

Κατέρρευσε μια ανεμογεννήτρια στο Αιολικό Πάρκο του Κασιδιάρη

 


Κατέρρευσε τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου μία από τις ανεμογεννήτριες στο Αιολικό Πάρκο του Κασιδιάρη.

Πρόκειται για την πρώτη ανεμογεννήτρια (πάνω από την Αετόπετρα) και βρίσκεται στο τμήμα του Αιολικού Πάρκου που ανήκει στο Δήμο Ζίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτα στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2021  της Περιφέρειας Ηπείρου».

Τακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 15.00 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

1. Επικύρωση πρακτικών 12ης/30-9-2020 (τακτικής- μέσω τηλεδιάσκεψης),  12ης/30-9 & 7-10-2020 ( συνεχιζόμενης  από 30-9-2020) και 13ης/ 22-10-2020 (τακτική-μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Έγκριση επικαιροποιημένου  σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης», σύμφωνα με την αριθμ. 432/2020 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

(εισήγηση: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου)

3. Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2021.

(εισήγηση: Δ/νση Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης- Εμπορίου & Τουρισμού). 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Ζίτσας: 24.000 ευρώ για στάσεις λεωφορείων από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 


Ένα ακόμη έργο που είχε προταθεί από το Δήμο Ζίτσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»  του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων στο Δήμο Ζίτσας» προϋπολογισμού 24.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση έξι στεγάστρων στάσεων σε πολυσύχναστα σημεία του συγκοινωνιακού αστικού και υπεραστικού δικτύου του Δήμου Ζίτσας, στις Κοινότητες Βουνοπλαγιάς, Ροδοτοπίου, Ελεούσας, Αγίου Ιωάννη, Κληματιάς και Ζίτσας.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχής Ζίτσας, αντικατάστασης των στεγάστρων αναμονής σε στάσεις λεωφορείων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού. Την τελευταία τριετία έχουν τοποθετηθεί οκτώ (08) νέα καλαίσθητα στέγαστρα αναμονής σε αντίστοιχες στάσεις λεωφορείων που έχουν χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου και χορηγίες επιχειρήσεων.

Υποστηρίξτε το έργο της ΠΕΑΝΔ με ένα κόσμημα - γούρι του 2021 A Jewel Made In Greece

 


Καλωσορίστε τη νέα χρονιά με ένα κόσμημα - γούρι του 2021 A Jewel Made in Greece και στηρίξτε το έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη.

Οι 75 και πλέον Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων που μοιράζονται τις δημιουργίες τους στην πλατφόρμα A jewel made in greece θα διαθέσουν μέρος των εσόδων τους από την πώληση των κοσμημάτων στην ΠΕΑΝΔ – μόνο με τη χρήση του μοναδικού κωδικού PEAND-AJMIG –  ενισχύοντας με τον πιο κομψό τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλει εδώ και 37 χρόνια η Ένωση για τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Τα κοσμήματα - γούρια 2021 A jewel made in greece  γνωστών σχεδιαστών, αποτελούν μία εμπνευσμένη λαμπερή πρόταση για τα φετινά δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς εκτός από τα ευφάνταστα σχέδια που συμβολίζουν το καλωσόρισμα του νέου έτους, πολλά είναι αφιερωμένα στο επετειακό έτος 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Η ΠΕΑΝΔ εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη συνεργασία της με την καλλιτεχνική ομάδα A jewel made in greece που δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και γίνεται ένας κρίκος στην αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης της ΠΕΑΝΔ.

Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων - γουριών A jewel made in greece που καλύπτουν όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα, διαλέξτε το δικό σας κόσμημα - γούρι, κάντε ένα συμβολικό δώρο στους αγαπημένους σας ή προετοιμάστε μία ωραία έκπληξη για τον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί στη βασιλόπιττα στο σπίτι ή στην εργασία σας.

Μπορείτε να δείτε την πλούσια συλλογή κοσμημάτων – γουριών της πλατφόρμας A jewel made in greece και να αγοράσετε το δώρο σας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 από το e-shop μέσω του site  www.ajewelmadeingreece.com MONO με τη χρήση του μοναδικού κωδικού PEAND-AJMIG, προκειμένου να ενισχύσετε και εσείς την ενέργεια.

Ποια είναι η ΠΕΑΝΔ

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη ιδρύθηκε το 1983 και αριθμεί περίπου 4.000 μέλη - γονείς και παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ανάμεσα στους σκοπούς της ΠΕΑΝΔ μεταξύ άλλων είναι η προαγωγή της έρευνας για την εξάλειψη, τον έλεγχο και τη μείωση των συνεπειών του διαβήτη, όπως και η συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης και διαβίωσης των παιδιών με διαβήτη.

Η ΠΕΑΝΔ είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που συντηρείται μόνον από τις εισφορές των μελών της και δωρεές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος για το Νεανικό Διαβήτη IDF και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Λίγα λόγια για την ιδέα A Jewel Made in Greece

Η A Jewel Made in Greece είναι μια ευέλικτη και καλαίσθητη πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν 75 σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές- παραγωγοί κοσμήματος, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στον πολιτισμό της σύγχρονης τέχνης και τον πολιτισμό της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνικού κοσμήματος, με σκοπό την προώθηση της εικόνας του σύγχρονου δημιουργικού Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στον Κόσμο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.

 


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020  και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει -μέσω τηλεδιάσκεψης-  η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 9) :«Ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 750 μόσχων πάχυνσης (375 Ι.Ζ.), με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ», της Τ.Κ. Πετραλώνων του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1) :«Τροποποίηση ΑΕΠΟ, πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης(αύξηση δυναμικότητας από 15.000 πτηνά πάχυνσης σε 30.000 πτηνά) εγκατεστημένη και λειτουργούσα στη θέση «Βραζέλη», υπ’αριθ. 313 τεμάχιο αναδασμού Ροδοτοπίου, του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

3. Γνωμοδότηση  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η& 10η, α/α 1) :« Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης (αύξηση δυναμικότητας από 20.000 πτηνά πάχυνσης σε 30.000 πτηνά),με φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 99,9 KW,εγκατεστημένη και λειτουργούσα στην Τ.Κ. Γαρδικίου του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

4. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1) :« Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 20.400 ορνιθίωνκρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». 

Στοχευμένες θεραπείες και ανοσοθεραπεία το μέλλον στην Ογκολογία

 


Η πρόοδος της Ιατρικής μεταμορφώνει τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου, βελτιώνοντας το προσδόκιμο ζωής ασθενών οι οποίοι μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα είχαν περιορισμένο ορίζοντα. Στον πυρήνα των αλλαγών βρίσκεται η εξατομικευμένη Ιατρική και η γνώση πως κάθε ασθενής έχει τον δικό του, μοναδικό καρκίνο για τον οποίο χρειάζεται εξειδικευμένη θεραπεία.

Πάνω σε αυτή τη βάση κινείται η ιατρική έρευνα, με τις εξελίξεις στην Ογκολογία να είναι καταιγιστικές. Η ανάγνωση της βιολογίας του καρκίνου και η μοριακή ταυτοποίηση επέτρεψαν πριν από λίγα χρόνια στους επιστήμονες να βρουν τρόπους για να «αφυπνίζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτίθεται στους καρκινικούς όγκους. Παράλληλα τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσονται φάρμακα  που στοχεύουν συγκεκριμένους μοριακούς μηχανισμούς, σε όποιο είδος καρκινικού όγκου κι αν βρίσκονται.

Η εκθετική πρόοδος σε αυτές τις 2 ανεξάρτητες κατευθύνσεις άλλαξε την μορφή της Ογκολογίας. Η Ανοσοθεραπεία  επεκτείνεται σε συνεχώς ευρύτερο φάσμα ενδείξεων  και οι στοχευμένες θεραπείες αναδεικνύουν πολύ μικρές υποομάδες ασθενών σε κάθε πάθηση που ωφελούνται από συνεχώς αναπτυσσόμενες στοχευμένες θεραπείες. Δημιουργούνται πλέον ενδείξεις που απευθύνονται σε συγκεκριμένα μοριακά χαρακτηριστικά  ανεξαρτήτως του οργάνου προέλευσης και του ιστολογικού τύπου (tumor agnostic indications). Οι θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις είναι κατάλληλες για πολλούς, διαφορετικούς καρκίνους, η πρόγνωση των οποίων έχει πια αρχίσει να αλλάζει ριζικά.

Οι πρόοδοι σε αυτούς τους τομείς και η πολυπαραγοντική συνεργασία στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της 8ης Διημερίδας Multidisciplinary Care Discussions in Oncology (MDcON 2020), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.