Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε η διανομή δωρεάν φρούτων σε μαθητές 3.522 σχολείων σε όλη τη χώρα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε πράξη την υπόσχεσή του και ξεκίνησε τη διανομή δωρεάν φρούτων στα σχολεία της χώρας.
Σε 3.522 σχολεία της χώρας  ξεκίνησε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλάτας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, το πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων, απευθύνεται σε 364.665 μαθητές.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές εκπαιδεύονται στην υγιεινή διατροφή και οικογένειες με ανάγκες αποκτούν πρόσβαση σε δωρεάν βασικά είδη διατροφής.

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ηπείρου

Για άλλη μια φορά φέτος οι υποδομές της Περιφέρειας Ηπείρου υφίστανται μεγάλες ζημιές από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα από τις ισχυρές καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους του τελευταίου 24ωρου, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις, καθιζήσεις, υπερχειλίσεις, ζημιές σε σπίτια κ.α.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σημερινές του δηλώσεις ανακοίνωσε ότι για την αποκατάστασή τους έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείου, τονίζοντας τα εξής:
 «Είναι τέτοιες οι καταστροφές που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πλέον από τους πόρους μας. Δυστυχώς από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που φαίνεται στην περιοχή μας σαν να είναι καθημερινά».
Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι μηχανήματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων εργάζονται από τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, προσθέτοντας ότι στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, παρά τα μεγάλα ποσά νερού που έπεσαν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, εξαιτίας των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, ζημιές καταγράφονται:
Στην περιοχή Κόνιτσας: καταπτώσεις έγιναν στις οδούς προς Δίστρατο, Πάδες, Αγία Παρασκευή, Αμάραντο και στο 80ο χλμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης.
Στην περιοχή Ζαγορίου: καταπτώσεις – καθιζήσεις έγιναν στο οδικό δίκτυο προς Βρυσοχώρι, Λάιστα, Ελατοχώρι, Γρεβενίτι.
Επίσης μεγάλη κατάπτωση έχει σημειωθεί στην περιοχή «Σάρα» της Μηλιάς Μετσόβου, ενώ τα ενεργά κατολισθητικά φαινόμενα σε Μέτσοβο και Ανήλιο, παρακολουθούνται από το ΙΓΜΕ.
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην περιοχή Τζουμέρκων από μεγάλες κατολισθήσεις στο «Μαυρολάγκαδο» και στην επαρχιακή οδό Προσήλιο – Παλαιοχώρι Συρράκου, ενώ στην Πλατανούσα ισχυροί άνεμοι άρπαξαν στέγες από τρία σπίτια, από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισε ένα άλλο σπίτι, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη γέφυρα προς Άρτα.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Συγκεκριμένα μεγάλη κατάπτωση σημειώθηκε μεταξύ Σκούπας – Δαφνωτής, στη Ροδαυγή, καθώς και στις περιοχές: Γέφυρα Τζαρή, Ραδοβιζίου, Μηλιανά, Γρέβια, Αστροχώρι, Καλλονή – Κυψέλη κ.α.
Τέλος, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Μύτικα Πρέβεζας μέχρι τη Λυγιά και σε όλη την παραλιακή οδό, ως επίσης και στις περιοχές Φιλιατών και Σουλίου.

Το «χαράτσι» στη ΔΕΗ μένει και φέτος ... και βλέπουμε!!!

Διατήρηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ … αλλά πιο «ήπιο» εισηγείται από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας
Από δύο έως και έξι φόρους ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το «χαράτσι» θα παραμείνει ως φόρος μέσω ΔΕΗ και το έτος 2013.
Η διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων και το 2013 -όπως εισηγήθηκε η Τρόικα, κατά τις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική κυβέρνηση- βρίσκει σύμφωνο, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την Τρόικα.
Όπως μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να εισηγήθηκε τη διατήρηση του τέλους ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013 -σε ηπιότερη, ωστόσο, μορφή- και να ενταχθεί στο σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων, διευκρινίζοντας ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.
Η Τρόικα, υπό το δεδομένο ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, θεωρεί ότι ο σχεδιασμός του ενιαίου φόρου ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι, δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και ζητά η είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ να διατηρηθεί και το 2013.
Όμως, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η συμφωνία για το «χαράτσι» συνεπάγεται τη διατήρηση και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Σημαίνει, δηλαδή, ότι ματαιώνεται για φέτος η εφαρμογή του σχεδίου αντικατάστασης του ΕΕΤΗΔΕ και του ΦΑΠ από τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας και ότι, ως εκ τούτου, το 2013 θα ισχύσει όχι μόνο το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά και ο ΦΑΠ, ο οποίος θα επιβληθεί σε όσου κατείχαν την 1η-1-2013 οικόπεδα αξίας άνω των 200.000 ευρώ!
Άρα θα παραμείνουν φέτος σε ισχύ και οι δύο επαχθέστατοι φόροι, οι οποίοι θα προστεθούν στους άλλους 4 που ήδη καλούνται να εξοφλήσουν εντός του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων! Και όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι πολίτες, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποπληρώσουν ούτε καν τους προηγούμενους φόρους.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αλλοδαπός εισήγαγε και μετέφερε πεζός ναρκωτικά στη χώρα

Κατασχέθηκαν (1.110) γραμμάρια κάνναβης

Χθες (13-03-2013) το βράδυ στην περιοχή Δελβινακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εισήγαγε και μετέφερε πεζός ναρκωτικά στη χώρα.
Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 32χρονο, ο οποίος μετέφερε ένα σάκο που περιείχε ένα (1) κιλό και (110) γραμμάρια κάνναβης.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μετά από έρευνα στην οικία 41χρονου αλλοδαπού, που συνελήφθη χθες από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, κατασχέθηκαν και άλλα κλεμμένα γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές

Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με τη σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού για κλοπή από αγρόκτημα στο Κομπότι Άρτας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, και άλλα γεωργικά εργαλεία και συσκευές, τη νόμιμη κατοχή και την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
 Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.

 Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διεξάγεται ενδελεχή έρευνα τόσο για τον προσδιορισμό της προέλευσης των κλοπιμαίων και την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων αντικειμένων όσο και για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης του συλληφθέντα και του περιουσιακού οφέλους που αποκόμισε.

Παρατείνεται έως το Φεβρουάριο του 2014 η ασφαλιστική κάλυψη ανέργων

Την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων μέχρι τον Φεβρουάριο 2014 προβλέπει, μεταξύ άλλων διάταξη νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Η διάταξη προβλέπει, επίσης, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας αναγνωρίζοντας, ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δε μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις που έθετε έως σήμερα η σχετική νομοθεσία.
Στο μεταξύ και μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης ο υπουργός Εργασίας ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους να προβαίνουν:
•Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
•Στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για δύο χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.
•Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (29% τον Φεβρουάριο του 2013) και η ΝΔ 28,5% (28,5%).
Μικρή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε εκλογική επιρροή, αλλά και επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης, δείχνει το βαρόμετρο του Μαρτίου που πραγματοποίησε η εταιρεία «Public Issue» για λογαριασμό του «ΣΚΑΙ» και της εφημερίδας «Καθημερινή».
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% (29% τον Φεβρουάριο του 2013) και η ΝΔ 28,5% (28,5%).
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10% (11,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8% (8%), το ΠΑΣΟΚ με 7,5% (7%), η ΔΗΜΑΡ με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και 'Αλλο Κόμμα με 5% (4,5%).
Η Αποχή / Λευκό - 'Άκυρο συγκεντρώνει 19,5%.
Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ προηγείται με 44% (38% τον Φεβρουάριο του 2013) και ακολουθεί η ΝΔ με 41% (48%).
Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44% των ερωτηθέντων (46% τον Φεβρουάριο του 2013) και τον Αλέξη Τσίπρα το 27% (25% τον Φεβρουάριο).
Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26% των ερωτηθέντων (26%).
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 με 12 Μαρτίου 2013.

Η ώρα της αλήθειας: Το ΣΔΟΕ «χτυπά» την πόρτα δημάρχων, αντιδημάρχων και περιφερειαρχών

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ μπαίνουν περιφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι σε όλη τη χώρα.
Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Με εντολή των δύο εισαγγελέων το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.
Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.). Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:
- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Επιστολή προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος υποδοχής των πανευρωπαϊκών αγώνων θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα

Προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Κύριε Θεοδωρίδη
         
Οι δίχως τέλος σοφιστίες της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος υποδοχής των πανευρωπαϊκών αγώνων θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα θα παραμείνουν παροιμιώδεις και πρωτοφανούς κυνικότητας για την γιαννιώτικη κοινή γνώμη. Όσον αφορά την πρόσφατη θεσμική σας “εμπλοκή” που αντιμετώπισε  την περιπαικτική και αλαζονική διάθεση της “ευπρεπούς” Δημαρχιακής εξουσίας, χρεώνοντάς σας υπηρεσιακή ολιγωρία, καταμαρτυρά την “αυτοκτονική” εμμονή συνέχισης του έργου εκσκαφής, στον Καλαμιώνα Αμφιθέας.
Επειδή  δεν επιθυμούμε τα “εκατοντάχρονα” Ανεξαρτησίας της πόλης να καταστούν θλιβερά σύμβολα για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και για το περιβαλλοντικό κύρος του Δήμου μας σας κοινοποιούμε νομοθεσία κατά την οποία απαγορεύεται ρητά η εκρίζωση των υδρόβιων φυτών της Παμβώτιδας.
1)Ισχύει το συνημμένο ΒΔ 249/1972 άρθρο 2, παράγραφος 1 και 2
2) Μετά Καλλικράτη αρμοδιότητες (άρθρο 94 “πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων” παρ. 5 εδάφιο 66)
Όπως θα διαπιστώσετε από την κείμενη νομοθεσία το μόνο που μπορεί να την αλλάξει είναι η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την Παμβώτιδα!!
Τούτο θέτει ένα τέλος στα “αυτοδιοικητικά σλάλομ” και την περιβαλλοντική ευαισθησία του τελευταίου μήνα…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
14-3-2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Για ποιο λόγο πωλείται η «Μεταλλουργική Ηπείρου;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.κ. Χρήστος Μαντάς και Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσαν ερώτηση για το μέλλον της «Μεταλλουργικής Ηπείρου» στο Κεφαλόβρυσο.
Οι δύο βουλευτές, επικαλούμενοι απόψεις των στελεχών της Βιομηχανίας, σημειώνουν ότι αυτή βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, κατέχει αξιόλογη θέση στο διεθνή χώρο καθώς και τη μοναδικότητά της στην Ελλάδα να κατασκευάζει νομίσματα.
«Επιπλέον υπάρχουν θετικές διεθνείς εμπειρίες συγχώνευσης ή εξαγοράς τέτοιων παραγωγικών μονάδων από κρατικά νομισματοκοπεία (Ιταλία, Γερμανία κ.α.)» κάτι που μπορεί να γίνει και με τη «Μεταλλουργική» μέσω μια διευρυμένης συνεργασίας με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Καταλήγοντας ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας απαντήσεις για ποιο λόγο εκποιούνται επιχειρήσεις που με τη σωστή διαχείριση μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο, να διατηρήσουν ή να αυξήσουν θέσεις εργασίας και αν μπορούν να εγγυηθούν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη λειτουργία της στο Κεφαλόβρυσο, με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: "Δεν θα ήμασταν αρνητικοί όμως ..."

«Δεν θα ήμασταν αρνητικοί στην δημιουργία Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Κακαβιά εάν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συζητούσε μαζί μας και έδινε απαντήσεις σε θέματα λειτουργίας αυτού του Κέντρου», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV δήλωσε την ομόφωνη αντίθεση πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κακαβιά διατυπώνοντας ταυτόχρονα ερωτήματα για την ύδρευση, την αποχέτευση και άλλες λειτουργίες του χώρου.
Από την άλλη ο δήμαρχος Πωγωνίου ανακοίνωσε συνεργασία με την Κιβωτό του Κόσμου για τη δημιουργία ενός παραρτήματος στην Πωγωνιανή. Οι επαφές με την γνωστή Φιλανθρωπική Οργάνωση Εθελοντών βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ο κ. Καψάλης παρέπεμψε στο άμεσο μέλλον για  συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας σε όλη τη χώρα κατά τον εορτασμό του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας

Παράλληλα εντατικοποιούνται οι δράσεις, για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π. απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένων προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις του εορτασμού του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη ανάπτυξη όλων των δράσεων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ένας υπερχρεωμένος;

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν είστε υπερχρεωμένοι

Εάν παλεύετε με τα χρέη σας, το γεγονός ότι δεν είστε οι μόνοι ενδεχομένως να μην σας λέει τίποτα και δικαιολογημένα.
Ωστόσο, έχει σημασία να γνωρίζετε σε ποιες κινήσεις δεν πρέπει να υποκύψετε, εάν θέλετε να τη «βγάλετε καθαρή».
Το πρώτο πράγμα που θα σας συμβουλεύσουν οι ειδικοί οικονομολόγοι στον τομέα της διαχείρισης χρεών είναι να βεβαιωθείτε πως δεν θα υποπέσετε σε κοινά σφάλματα που θα χειροτερεύσουν την κατάστασή σας. Συγκεκριμένα, οφείλετε να αποφύγετε:
-Να πληρώνετε μονάχα το μίνιμουμ της οφειλόμενης δόσης, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, την αύξηση του ποσού που χρωστάτε.
-Να βασίζεστε σε φίλους και οικογένεια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας με τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή σας.
-Τους αδίστακτους συμβούλους που απαιτούν να τους προπληρώσετε ή σας χρεώνουν πολλά για τη βοήθεια που σας υπόσχονται, δίχως όμως να είναι αποτελεσματικοί.
-Να χρησιμοποιείτε νέα υψηλότοκα δάνεια για να ξεπληρώσετε παλαιά χαμηλότοκα δάνεια. Μπορεί μεν να είναι ευκολότερο να έχετε μία μονάχα πληρωμή, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αυξήσει το ποσό που θα πρέπει να ξεπληρώσετε.
-Να δηλώσετε πτώχευση. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μόνιμες και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική σας κατάσταση μελλοντικά.

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 20:30 στο κέντρο «Λιθαρίτσια»

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:30 στο κέντρο "ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ".
Θα μας διασκεδάσει η παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Γεροδήμου στο τραγούδι και Βασ. Μπακαγιάννης στο κλαρίνο.
Θα παρουσιαστούν τα εξής δρώμενα:
-Γαϊτανάκι
-Νύφη λυποθυμιάρικο
-Ο γανωτζής
Ελάτε να διασκεδάσετε μαζί μας!