Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Για ποιο λόγο πωλείται η «Μεταλλουργική Ηπείρου;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.κ. Χρήστος Μαντάς και Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσαν ερώτηση για το μέλλον της «Μεταλλουργικής Ηπείρου» στο Κεφαλόβρυσο.
Οι δύο βουλευτές, επικαλούμενοι απόψεις των στελεχών της Βιομηχανίας, σημειώνουν ότι αυτή βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, κατέχει αξιόλογη θέση στο διεθνή χώρο καθώς και τη μοναδικότητά της στην Ελλάδα να κατασκευάζει νομίσματα.
«Επιπλέον υπάρχουν θετικές διεθνείς εμπειρίες συγχώνευσης ή εξαγοράς τέτοιων παραγωγικών μονάδων από κρατικά νομισματοκοπεία (Ιταλία, Γερμανία κ.α.)» κάτι που μπορεί να γίνει και με τη «Μεταλλουργική» μέσω μια διευρυμένης συνεργασίας με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Καταλήγοντας ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας απαντήσεις για ποιο λόγο εκποιούνται επιχειρήσεις που με τη σωστή διαχείριση μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο, να διατηρήσουν ή να αυξήσουν θέσεις εργασίας και αν μπορούν να εγγυηθούν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη λειτουργία της στο Κεφαλόβρυσο, με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.