Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Επιστολή προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος υποδοχής των πανευρωπαϊκών αγώνων θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα

Προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Κύριε Θεοδωρίδη
         
Οι δίχως τέλος σοφιστίες της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος υποδοχής των πανευρωπαϊκών αγώνων θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα θα παραμείνουν παροιμιώδεις και πρωτοφανούς κυνικότητας για την γιαννιώτικη κοινή γνώμη. Όσον αφορά την πρόσφατη θεσμική σας “εμπλοκή” που αντιμετώπισε  την περιπαικτική και αλαζονική διάθεση της “ευπρεπούς” Δημαρχιακής εξουσίας, χρεώνοντάς σας υπηρεσιακή ολιγωρία, καταμαρτυρά την “αυτοκτονική” εμμονή συνέχισης του έργου εκσκαφής, στον Καλαμιώνα Αμφιθέας.
Επειδή  δεν επιθυμούμε τα “εκατοντάχρονα” Ανεξαρτησίας της πόλης να καταστούν θλιβερά σύμβολα για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και για το περιβαλλοντικό κύρος του Δήμου μας σας κοινοποιούμε νομοθεσία κατά την οποία απαγορεύεται ρητά η εκρίζωση των υδρόβιων φυτών της Παμβώτιδας.
1)Ισχύει το συνημμένο ΒΔ 249/1972 άρθρο 2, παράγραφος 1 και 2
2) Μετά Καλλικράτη αρμοδιότητες (άρθρο 94 “πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων” παρ. 5 εδάφιο 66)
Όπως θα διαπιστώσετε από την κείμενη νομοθεσία το μόνο που μπορεί να την αλλάξει είναι η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την Παμβώτιδα!!
Τούτο θέτει ένα τέλος στα “αυτοδιοικητικά σλάλομ” και την περιβαλλοντική ευαισθησία του τελευταίου μήνα…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
14-3-2013