Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πρωτόκολλο επιστημονικής συνεργασίας Ελληνικής και Ρωσικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Πρωτόκολλο Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωσικής Καρδιολογικής Εταιρείας, συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας και ο Ρώσος ομόλογός του Evgeny Shlyakhto στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΚΕ στο Ρώσικο Καρδιολογικό Συνέδριο, στη Μόσχα, και της διεύρυνσης των διεθνών της σχέσεων.
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει συνέργειες σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς τομείς με γνώμονα την επίτευξη κοινών επιστημονικών στόχων και συγκεκριμένα: ανταλλαγή ειδικευομένων από τις δύο χώρες, εκπόνηση κλινικών πρωτοκόλλων, ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και νέων ιατρικών δεδομένων, πραγματοποίηση -από κοινού- επιστημονικών συναντήσεων και συνεδρίων.
Κύριοι στόχοι της ΕΚΕ αποτελούν η ανταλλαγή χρήσιμης επιστημονικής γνώσης, η οποία θα διαχέεται στους Έλληνες Καρδιολόγους και θα αποτελεί πεδίο έρευνας και δραστηριοποίησης, καθώς και η μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας για τους πληθυσμούς των δύο χωρών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ιωαννίνων στο πρόγραμμα κοινωνικών φροντιστηρίων

Ξεκίνησε από σήμερα 1 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15/10/2015 η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών στο πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Ιωαννίνων, για την εκμάθηση αγγλικών.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός των Κοινωνικών φροντιστηρίων συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά από την Περιφέρεια Ηπείρου με την υποστήριξη και συμμετοχή των επαγγελματιών της Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, καθώς και την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών.
     Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα. 
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2015 (οικονομικού έτους 2014) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2015 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
5. Φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι:
- Φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω.
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας.
-Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή Κάρτα Ανεργίας
- Φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών.
-Φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ..
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται έως και 15/10/2015 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00 στο 128 γραφείο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου. (Πληροφορίες τηλ.: 2651087128).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σχολείο


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, κλοπή σε σχολείο που έγινε βραδινές ώρες της 29/30-09-2015, στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (30-09-2015), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί, δύο 32χρονοι, ένας 36χρονος και ένας 33χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες βραδινές ώρες της 29/30-09-2015 διέρρηξαν πόρτα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας και αφαίρεσαν μία τηλεόραση, τέσσερις οθόνες υπολογιστών, δύο κεντρικές μονάδες υπολογιστών, ένα cd player και διάφορα εξαρτήματα υπολογιστή.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή στη Χρυσοβίτσα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον Διευθυντή του σχολείου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Άρτα: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, για κλοπή από γαλακτοβιομηχανία

Συνελήφθησαν, χθες (30-09-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτα και στο Κομπότι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 29/30-09-2015 διέρρηξαν αντιπροσωπεία γαλακτοβιομηχανίας που βρίσκεται στην περιοχή της Άρτας και αφαίρεσαν ένα ανυψωτικό μηχάνημα (τύπου clark), έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο πληκτρολόγια, μία κούτα με τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κρυμμένα σε κατάφυτη περιοχή κοντά στο σημείο της κλοπής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, 29χρονος ομογενής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο αλλοδαπό

Συνελήφθη, σήμερα (01.10.2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 29χρονος ομογενής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι ο λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών και στη βάση Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Παράταση τους ελέγχους ΚΤΕΟ έως τις 20 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνεται η προθεσμία για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ  έως τις 20 Οκτωβρίου.

Η 20ήμερη παράταση δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την καταβολή μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους.

Έκκληση για τη σωτηρία 21χρονου από τα Θεοδώριανα Άρτας

Τον περασμένο Ιούνιο στην Άρτα σε τροχαίο με δίκυκλο, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο 21χρονος Παναγιώτης Παπαποστόλης του Γεωργίου, κάτοικος Άρτας καταγόμενος από τα Θεοδώριανα.
Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Άρτας με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Για δύο μήνες πάλεψε με το θάνατο και στην πρώτη μάχη βγήκε νικητής.
Σήμερα έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ στο 6ο Χιλ. Λαρίσης –Τυρνάβου και δείχνει να αποκτά επιτέλους επαφή με το περιβάλλον.
Η παραμονή του στο Κέντρο κρίνεται άκρως απαραίτητη για κάποιους μήνες ακόμα.
Ωστόσο η οικογένειά του αδυνατώντας να καλύψει πλέον τα νοσήλια και τα έξοδα συνοδού, η παρουσία του οποίου είναι υποχρεωτική, κάνει δραματική έκκληση σε όλους τους Θεοδωριανίτες, αλλά και σε όποιον άλλον μπορεί, για οικονομική βοήθεια.
Απ' τη μεριά μας οι φορείς των Θεοδωριάνων, συμπαραστεκόμενοι στο δράμα της οικογένειας, καλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας να προσφέρουμε όλοι από το υστέρημά μας, τη δυνατότητα στον Παναγιώτη να παλέψει να σταθεί στα πόδια του, να ξαναζήσει.
Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει έστω και λίγα ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.
Ο αριθ. λογαριασμού είναι: GR 5201724000005400012286135 Τράπεζα Πειραιώς.
Ο λογαριασμός είναι στο όνομα ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γεώργιος του Παναγιώτη και ΚΟΛΟΒΗ Χαρίκλεια του Ιωάννη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη οικογένεια 6972750059.

8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης: 31 συμμετοχές από όλη τη χώρα

To 8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτου (ΕΛΕΤΑ), αποτελεί τον 6ο γύρο του θεσμού και συγκέντρωσε 31 συμμετοχές από όλη τη χώρα. 
Συνάμα, συμπεριλαμβάνεται στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Πεδίο δράσης θα είναι η ειδική διαδρομή της Δωδώνης, από τη διασταύρωση Κοσμηρά μέχρι τη διασταύρωση Δραμεσών, μήκους 13,1 χλμ., η οποία θα διεξαχθεί 3 φορές.
Αρωγός στη φετινή προσπάθεια της λέσχης είναι το Auto Test ΙΚΤΕΟ Ιωαννίνων.

Διήμερες εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων οργανώνουν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων και η Τοπική Κοινότητα Αμφιθέας.
Εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον Οκτώβριο του 1943 και ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και καταδικάζοντας τα εγκλήματα του ναζισμού.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από την Αμφιθέα, το πρώτο χωριό απ’ όπου ξεκίνησε η ναζιστική θηριωδία με το κάψιμο ενός σπιτιού, την εκτέλεση της μητέρας και των δύο ανήλικων παιδιών της και ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον μαρτυρικό τόπο των Λιγκιάδων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, Αμφιθέα
10.00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων
10.30: Επίσκεψη σε έκθεση φωτογραφίας για το Ολοκαύτωμα
στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιθέας («Κουτσέκι»)
19.30: Λαμπαδηδρομία (από Ε.Ο. Ιωαννίνων Τρικκάλων έως Λιγκιάδες
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, Λιγκιάδες
12.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου
12.15: Κεντρική ομιλία από το Δήμαρχο, κ. Θωμά Κ. Μπέγκα
12.25: Προσκλητήριο νεκρών
12.40: Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
12.50: Λήξη Τελετής
Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Ιωαννιτών
τηλ. 26513 61110

ΙΝ.ΚΑ Ηπείρου: Οδηγίες για τη συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης

Βασική προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί η συντήρηση της Κεντρικής Θέρμανσης.
Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, πρέπει να επιβλέπεται, να συντηρείται από ανθρώπους που έχουν αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, έχουν μεράκι για την δουλειά αυτή και κυρίως να είναι υπεύθυνοι γι ’αυτό που κάνουν.
Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική λειτουργία της εγκατάστασης.
Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, μια φορά το χρόνο και έλεγχος (ανάλογα της εγκατάστασης) σε συχνά διαστήματα κατά την διάρκεια της λειτουργίας.
Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα.

Μεγαλύτερο πέος με βλαστοκύτταρα

Μεγέθυνση και πάχυνση πέους επιτυγχάνουν πλέον οι  ανδρολόγοι χάρη στη χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων!
Μάλιστα, η νέα μέθοδος  Lipogems, πουφιλοδοξεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, έχει θεαματικά και μακροχρόνια αποτελέσματα.
«Η νέα μέθοδος αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και δίνει μια ομοιογενή και σημαντική αύξηση στο πάχος του πέους, η οποία διαρκεί για πολλά χρόνια» αναφέρει ο  διαπρεπής ουρολόγος -ανδρολόγος κ. Κώστας Ρόκκας  διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην  Αθήνα  και προσθέτει.
«Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από τον άνδρα με ασφαλή τρόπο, επεξεργάζονται και τοποθετούνται στο πέος κατά την διάρκεια της επέμβασης».
Σύμφωνα με τους ανδρολόγους η φαλλοπλαστική κερδίζει περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, σε άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα και τις διαστάσεις του πέους τους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (30-09-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για άμεση συνέργεια σε κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ποια τα πρόστιμα αν δεν πέρασες ΚΤΕΟ

Έληξε χθες η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί για τον έλεγχο ΚΤΕΟ.
Σε περίπτωση που κάποιοι οδηγοί δεν πέρασαν μέχρι και την Τετάρτη το Ι.Χ. τους από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε:
-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ.
-θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος.
-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου.
Ωστόσο, φέτος πολλοί οδηγοί μπορούν να γλιτώσουν πρόστιμα 150 ευρώ, εφόσον περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Αν ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος (μετά την 31-12-2015), τότε εκτός από τις παραπάνω τρεις επιβαρύνσεις, θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας

Συνελήφθη, χθες (30.09.2015) στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (25,74) γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα ψαλίδι, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο του καταψύκτη
δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,48) γραμμαρίων και ένας ξύλινος τρίφτης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο του υπνοδωματίου

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.