Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ το έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού 624.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου, μήκους 8,03 χλμ, του αγωγού αμιάντου στο τμήμα από πηγές Βαενιτίου έως θέση Διαχωρισμού, και του αγωγού PVC στο τμήμα Διαχωρισμού-Δεξαμενής.

Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν:
-τρεις νέες υδρομαστεύσεις (Άνω Παρακάλαμος, Παηδονιά, Κουκλιοί)
-δύο νέες δεξαμενές 60 m3 (Άνω Παρακάλαμος και Παηδονιά)
-τέσσερις νέοι αγωγοί (Κουκλιοί, Ριάχοβο, Μαζαράκι, Καταρράκτης)
-ένα νέο αντλιοστάσιο στο Δελβινάκι.

Στη Δημοκρατική Αριστερά προσχώρησε ο Θανάσης Οικονόμου

Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Θανάσης Οικονόμου, προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Ο  κ. Οικονόμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση που οργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Ιωάννινα από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που τον έφεραν πολύ κοντά στην ιδέα «της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Eurostat: Εκτός ελέγχου κινείται η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Η ανεργία έφτασε 60,5% την Ήπειρο στις ηλικίες 15 - 24 ετών

Στην Ε.Ε. των 27, η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 72,5%, στις ηλικίες 15 - 24 ετών.
Η ανεργία ειδικά στους νέους κυμαίνεται από 4,2% στην περιφέρεια Όμπερμπάγιερν της Γερμανίας, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έως 72,5% στη Δυτική Μακεδονία.
Ειδικότερα στην Ε.Ε. των 27:
1. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στις ηλικίες 15 - 24 ετών, καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (72,5%).
Στη λίστα των δέκα περιφερειών με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται επίσης η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%) και η Στερεά Ελλάδα (59,1%).
2.Στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας είναι δύο ελληνικές περιφέρειες, η Πελοπόννησος και το Βόρειο Αιγαίο, όπου το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στο σύνολο των ανέργων διαμορφώθηκε στο 68,6% και στο 67,3% αντιστοίχως.

Σύσκεψη για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στη γέφυρα της «Δέσπως»

Ζητήματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή της μελέτης για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της γέφυρας της «Δέσπως», εξετάστηκαν σε επιτόπια σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένης Ρόκκου, στελεχών της Ε.Δ.Α. και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.
Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 2.581.512,27 ευρώ έχει δημοπρατηθεί (ως έργο προαίρεσης) στο πλαίσιο της εργολαβίας «Κατασκευή οδού Καρτέρι-Πάργα», είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου-Στερεάς Ελλάδος-Θεσσαλίας και η σύμβαση έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών.
 «Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, τη μελέτη του οποίου έχει εκπονήσει το Υπουργείο. Η Περιφέρεια θα παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίησή του και θα παρέμβει συμπληρωματικά όπου απαιτηθεί. Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, ώστε να προλάβουμε τον επόμενο χειμώνα. Παράλληλα ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση δύο καθιζήσεων σε τμήματα της ίδιας Εθνικής Οδού, κοντά στη Λυγιά και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην κυκλοφορία. Πρόθεσή μας είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να δώσουμε προσωρινά το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολυνθεί η αυξημένη κίνηση που αναμένεται στο επόμενο διάστημα», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της μεθόριας περιοχής την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30 στο χώρο Τελωνείου Κακαβιάς

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 26/5/2013 και ώρα 11:30 στο χώρο ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΚΑΒΙΑΣ
σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,
για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων
και της μεθόριας περιοχής.
 Απαιτώντας:
- Επάνδρωση πλήρως όλων των Αστυνομικών Τμημάτων
- Επιστροφή όλων των Συνοριοφυλάκων
- Επάνδρωση όλων των Στρατιωτικών Φυλακίων
 Σημείωση:
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Τ.Κ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
· ΑΠΟ Τ.Κ. ΚΟΥΚΛΙΩΝ- ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ- ΣΙΤΑΡΙΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΚΑΚΑΒΙΑ
· ΑΠΟ Τ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ-ΒΗΣΣΑΝΗ-ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΚΑΚΑΒΙΑ
· ΑΠΟ  Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΑΝΗ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΚΤΙΣΜΑΤΑ- ΚΑΚΑΒΙΑ

Δεν «δέχονται» το νέο 5ευρω τα ΑΤΜ και τα μηχανήματα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων

«Κόκκινο» χτυπάνε τόσο στα ΑΤΜ όσο και στα αυτόματα εκδοτήρια των εισιτηρίων τα νέα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησαν στις αρχές Μαΐου.
Το νέο χαρτονόμισμα έχει εμπλουτισθεί με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και γι' αυτό το λόγο δεν αναγνωρίζεται από τα μηχανήματα.
Σύμφωνα με ειδικούς, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το λογισμό των ΑΤΜ δεν μπορεί να «διαβάσει» το νέο χαρτονόμισμα και χρειάζεται αναβάθμιση.
Παρόμοιο πρόβλημα εντοπίζεται και στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Τα μηχανήματα δεν δέχονται το νέο χαρτονόμισμα και όσοι το έχουν στην κατοχή τους θα πρέπει να κάνουν τις συναλλαγές τους μόνο στα εκδοτήρια.
Η αναβάθμιση των μηχανημάτων του Μετρό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Τέλος στις δηλώσεις για εισοδήματα από μία πηγή

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση, βάζει τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή.
Με βάση τις γνωστές πλέον "διαρροές" πληροφοριών για το νέο φορολογικό, όσοι φορολογούνται στην πηγή του εισοδήματός τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση αφού η εκκαθάριση θα γίνεται κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν τέλος οι φορολογικές δηλώσεις.
- Στη νέα κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2014 υποβάλλονται συντελεστές από 1% ως και 42% (κλιμακωτά) στις αποδοχές άνω των 800 ευρώ.
- Οποιαδήποτε αμοιβή πλέον του μηνιαίου εισοδήματος θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 42%.
-Δήλωση θα υποβάλλουν μόνον όσοι έχουν επιπλέον έσοδα από άλλη πηγή και επιθυμούν να πάρουν επιστροφή φόρου.
Οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη σχετική δήλωση ως την 1η Απριλίου.
- Παράλληλα αυξάνεται στο 90% από το 55% και 80% που είναι σήμερα η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
- Με το νέο φορολογικό θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ και η αποζημίωση που λαμβάνει κάποιος όταν απολύεται. Σήμερα φορολογούνται μόνο τα ποσά άνω των πρώτων 60.000 ευρώ.
- Τέλος με το νέο φορολογικό που προωθείται καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% ως 3% επί των εισοδημάτων από ακίνητα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση των Δημοτικών σφαγείων Κεφαλοβρύσου και Παρακαλάμου

Κατόπιν των αποφάσεων 4/2013 και 5/2013 της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. αρμόδιο  για την απευθείας ανάθεσης και την σύνταξη τυχόν νέων όρων  για την εκμίσθωση του δημοτικού σφαγείου Παρακαλάμου και Κεφαλοβρύσου είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου.
Η κοινωφελής Επιχείρηση καλεί τους ενδιαφερόμενους  να καταθέσουν γραπτές προτάσεις για την εκμίσθωση και την περαιτέρω λειτουργία των σφαγείων Παρακαλάμου και Κεφαλοβρύσου στα γραφεία της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου (παλιό Δημαρχείο).
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου και ο έχων την καλύτερη πρόταση θα κληθεί προς διαπραγμάτευση από το Διοικητικό Συμβουλίο.
Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις υποβάλλετε ως την 7-06-2013 ημέρα Παρασκευή στα γραφεία της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α., πληροφορίες  Κάκος Ευθύμιος τηλ.2653360126.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος Άρτας: Σύλληψη 38χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (22.05.2013) το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Καταγγελία, στο Α.Τ. Κακαβιάς, ληστείας σε βάρος 4 αλλοδαπών σε αλβανικό έδαφος

Καταγγέλθηκε χθες (22.05.2013) το απόγευμα, στο Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς Ιωαννίνων, ληστεία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (τριών υπηκόων Αφγανιστάν και ενός υπηκόου Πακιστάν), η οποία έγινε περίπου στις 17:30 στο Αλβανικό έδαφος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, με απειλή όπλων (πολεμικού τυφεκίου τύπου kalashnikov και μαχαιριού), επιτέθηκαν στους τέσσερις αλλοδαπούς και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ο ένας από τους παθόντες επιχείρησε να αφοπλίσει τον δράστη, που έφερε το πολεμικό τυφέκιο, με αποτέλεσμα κατά την πάλη που ακολούθησε, να πυροβοληθεί και να τραυματιστεί στο δεξί του πόδι. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Κατασχέθηκε μία γεμιστήρα με δεκατρία φυσίγγια διαμέτρου 7,62 x 54 mm , η οποία παραδόθηκε από τους παθόντες και προερχόταν από το όπλο των δραστών.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν εξέλθει και επανεισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές για τις δικές τους ενέργειες ως προς την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Την Πρωτομαγιά, σε ειδική εκδήλωση και στα πλαίσια των ετήσιων γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης, γιόρτασε και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, στην κεντρική πλατεία, στο περίπτερο του, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Ηπειρώτες της Νέας Σμύρνης, τιμούν την Πρωτομαγιά και την Παράδοση, διατηρώντας ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου " Η Τίτανη", στην κεντρική πλατεία του Δήμου Νέας Σμύρνης,  στα πλαίσια των ανθεστήριων ετήσιων γιορτών του Δήμου.
Μια εκδήλωση που διαρκεί κάθε χρόνο πάνω από 20 μέρες και αποτελεί σημαντικό γεγονός για τους κατοίκους της περιοχές, λόγω των πολλών δρώμενων και των εξαιρετικών εκδηλώσεων και παραστάσεων που παρουσιάζουν οι πολιτιστικοί φορείς.
Η Παρασκευή 17 Μαΐου, ήταν η ημέρα του Συλλόγου. Που την τίμησε δεόντως, μετατρέποντας την, σε ημέρα της Ηπείρου και της ηπειρώτικης μουσικής. Στις 20:00 το βράδυ ξεκίνησε το ηπειρώτικο πανηγύρι, υπό τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου της μουσικής παραδοσιακής κομπανίας του Γένη, που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Μιας και οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν με την καρδιά τους, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα και την, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, κακή ψυχολογία. Έτσι όπως ξέρουν να κάνουν  πάντοτε οι Ηπειρώτες, ξεσηκώνοντας και τους άλλους.
Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν στους παρευρισκόμενους άφθονο τσίπουρο, που ''έβρασε'' από τους ίδιους στη πατρώα γή και παραδοσιακά εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που παρασκευάστηκαν οικιακά από τις Ηπειρώτισσες.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ηπειρώτικων συλλόγων και αδελφοτήτων, καθώς και μέλη πολιτιστικών φορέων της περιοχής.
Και του χρόνου.

Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα λεγομένα «κόκκινα» δάνεια και θα προβλέπει την αναμόρφωση του Τειρεσία.
 Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς, κατά τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ.
 Η πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, όπως τη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσώτης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαλλαγή από κάθε είδους οφειλή, κάθε μορφής δάνειο σε τράπεζες και διαγραφή του συνόλου των τόκων για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ, αλλά και διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικό δάνειο ύψους 200.000 ευρώ ή οφειλή σε κάρτες ύψους 20.000 ευρώ.